Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי סניק 2002 ב-6 השנים האחרונות. הנאה רבה, ועם אחזקה מומלצת של טיפול כל 30000 קמ אין בעיות מיוחדות, פרט למוליכי ההצתה שמוחלפים כל כ-3 שנים ובלאי שוטף של השנתון (צמיגים, מזגן) .

כעת אני מחפש מכונית משפחתית בתקציב של עד 65K.

השנתון שנראה לי רלבנטי הוא 2004-2006. מתלבט בין רנו סניק או קורולה Runx או מזדה 3. היה איזה שיקול של אוקטביה-שירד.

העדפות הבית הן בטיחות, נוחות, אחיזת כביש (יש לי 'עבר' של שנים רבות ומהנות מאוד באלפא ו-ZX...) ואמינות טובה.

(היות וזה נושא ראשון שלי - תרשו לי לתת מילה טובה לאתר והפעילים בו שמספקים עצות ודעות מצויינות ונעזרתי בכם פעמים רבות)

תודה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שלום וברכה,

לא רשמת את היעוד של הרכב.

אם 5 אנשים בוגרים ייסעו ברכב , אולי 3 כיסאות בטיחות, עגלות תינוק שמחייבות הרבה מקום בבגאז',

בקיצור, מיניוואן מחוייב במציעות - סניק ללא ספק תהיה מתאימה יותר.

גם מזדה3 וגם קורולה\ראנקס די צפופות מאחור ל 3 נוסעים.

על נוחות אין מה לדבר - ההבדלים בין סניק לשתי האחרות גדולים מאוד (לטובת הרנו, כמובן).

בסעיפים של הנאה מנהיגה, אמינות, סחירות ,כנראה, היפניות יהיו עדיפות (אבל גם כאן, בנושא האמינות, יש את עניין המזל).

שתיהן בערך באותה הרמה, בדיוק עכשיו,במקביל, יש כאן דיון על הבחירה( הלא חד משמעית) בין מזדה 3 לראנקס:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=269541

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השאלה היא אם אתה צריך את המרווח-פנים של הסניק.

מאזדה 3 תהיה הרבה יותר צפופה (גם ביחס למשפחתיות אחרות, ובטח ביחס לסניק), וגם לא נוחה במיוחד.

קורולה מהשנים שציינת תהיה יותר מרווחת ונוחה מהמאזדה, אבל עדיין רחוק מהסניק.

אם אתה רוצה רכב יותר קטן מהסניק (לא מיניוואן) יש אופציות שכנראה יותר יתאימו לך מה-3 והקורולה. אם אתה מרוצה ממה שיש לך היום - אתה יכול להשתדרג לדור הבא של הסניק. לא נסיתי, אבל יתכן שהיא תהיה פחות מהנה לנהיגה מהדור הראשון (לא מבחינת אחיזת כביש, אלא מבחינת ההגה החשמלי והתחושה הכללית). ובכל זאת, הסניק II נחשבת לרכב מעולה, אולי המיניוואן הקומפקטי הטוב ביותר ששווק כאן בשנים שרלוונטיות לתקציב שלך.

פורסם

ברכב יסעו שני ילדים בגילאי 10 פלוס ומינוס. רוב הנסיעיות הן אישיות, מטיילים מידי פעם וגם למרחקים גדולים.

לא חובה מיניואן .

מעדיף את ההנאה שלי כנהג (כמה שאפשר בקטיגוריה המשפחתית) והנאה ובטיחות של הנוסעים.

קורא הרבה דעות שליליות על הנוחות מאחור ביפניות.

דורן - תמיד אשמח לקבל הצעה לעוד כיוון.

תודה למגיבים

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לדעתי שווה לך לבדוק את הסיטרואן C4.

זו הנכדה של הZX שהחזקת, רק שהיא קצת התברגנה, שזה טוב אם כיום יש לך ילדים.

היא מאוד מרווחת מאחור, בטוחה ודי נוחה. אין לה ניחוח ספורטיבי כמו ל-ZX, אבל היא בטח תהיה יותר מהנה לנהיגה מקורולה ודומותיה, ולטעמי היא גם יותר מעוררת חשק מבחינת עיצוב, סגנון ואופי.

כמו כן, עקב השוק הישראלי היחיד ומיוחד שלנו, מכוניות מעניינות תמיד תהינה זולות יותר מאשר שעמומונים כמו הקורולה, ככה שתוכל לקנות רכב חדש יותר באותו המחיר.

פורסם

קורא הרבה דעות שליליות על הנוחות מאחור ביפניות.

תודה למגיבים

מרב שבחברה הישראלית יש העדפה ברורה לכיוון היפניות, בפורום הזה להפך כולם נוהגים להשמיץ את היפניות.

לא מהנות לנהיגה, צפופות, לא נוחות.. הזכרת בכותרת מאזדה 3, אז אני אתייחס אליה בתור אחד שנוהג בה כל יום.

לדעתי המכונית מאוד מהנה לנהיגה, אני אישית נהנה מכל דקה באוטו. המושב לדעתי נוח מאוד, שלא יתנפלו עלי עכשיו.. אני לא מבין את התגובות הללו בכלל, או שהחברה שכותבים את זה הם גדולי מימדים (גובה ורוחב :roll: ) או שהם מפונקים לא ברור ממה בדיוק. נהגתי גם במכוניות אירופאיות, צרפתיות - מגאן וקסארה לדוגמה, לא הרגשתי שהמושב שלהם יותר נוח. לדעתי אנשים פשוט לא יודעים לכוון את המושב נכון והתאים אותו לתנוחת הנהיגה האופטימלית להם. יצא לי לשבת מאחורה במאזדה גם בנסיעות ארוכות, מרווח הרגליים גדול מאוד, בכלל לא צפוף והמושב נוח מאוד לדעתי. אני מדבר מתוך ניסיון אישי.

פורסם

יצא לי לנסוע לא פעם במאזדה 3.

לי היא לא הייתה נוחה. המושב היה סביר, אבל הנסיעה הייתה מאוד נוקשה. אולי באמת אני מפונק, ככה זה אחרי 4 שנים עם רנו וסיטרואן.

גם המרווח במושב האחורי של המאזדה הוא מהקטנים ביותר בקטגוריה, ומידות זה כבר לא עניין סובייקטיבי שאפשר להתווכח עליו.

לגבי הנאה מנהיגה - לא יודע, לא נהגתי. אתה לא הראשון שאומר שה-3 מהנה וזה כנראה נכון. אמרתי שהקורולה משעממת לנהיגה ואני עומד מאחורי זה.

פורסם

גם לי נסיעה במזדה 3 מאחור היתה לא נוחה.

פוקוס שנהגתי בה כמה פעמים - הפגינה ניהוג טוב מאוד ונוחה, אבל קשה לי להתחבר אלי, כך שאינה רלבנטית.

ה- C4 וגם היונדאי I30 נראות לי מעניינות אבל הן חורגות מהתקציב.

מה השוק חושב על סחירות ומקובלים - לא מהווה אצלי שיקול. כל אחד והשריטות שלו...

מישהו כתב באתר, בהקשר דומה משהו בנוסח: המזדה טובה לנהיגה, הקורולה טובה להשקעה.

נראה לי שאתחיל לחפש סניק 2 או קורולה סאן.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ה-C4 לא חורגת מהתקציב שציינת.

מבט חטוף ב"יד-2" מראה ש-C4 מודל 2006 נמכרות במחירים של החל מ-55K (יש גם יותר יקרות, במיוחד אם תשקול את דגם ה-2.0 ליטר). וזה רק המחיר הראשוני שהמוכרים מציינים, זהו בטח לא המחיר הסופי.

בכל מקרה, ה-C4 תהיה יותר זולה לרכישה מאשר מאזדה 3 או קורולה באותו גיל.

לא יודע, נראה לי חבל שבחור עם טעם איכותי כפי שאתה מציג יתבזבז על קורולה (ועוד סאן :roll:)

• תוכן חדש...