Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש בפורום, אך לא ראיתי מקרה דומה לשלי.

מדובר על קורולה 95, השלט נראה שחור עם שני כפתורים אפורים, כתוב עליו Clifford.

הבעיה היא כזו,

א. ב80% מהפעמים שאני נועל את הרכב עם השלט, לאחר כשני דקות האזעקה מתחילה לצפצף.

ב. לפעמים באמצע היום (קורה גם שבאמצע הלילה) האעזקה מצפצפת בלי שום סיבה.

בכל מקרה, היא מפסיקה לאחר 30 שניות. אבל זה מטריד לא רק אותי אלא גם (אני מניח) את השכנים.

יש דרך שאוכל לפתור את הבעיה בכוחות עצמי?

ואם לא, כמה עולה טיפול בדבר כזה?

תודה רבה מראש לעוזרים.

פורסם

תבדוק את חיישני הנפח. עוד דבר - מתחת להגה יש מארז שחור, דומה לקופסאת סיגריות, אך דק יותר, ועליו בורר רגישות של האזעקה. תכוון ותו לפחות רגיש, ותראה מה קורה אז. דבר שלישי - תבדוק שכל המתגים של התראת דלת פתוחה תקינים, וכן את המתגים של הבגאז' ומכסה המנוע.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ברוב דגמי קליפורד, בפתיחה לאחר שהאזעקה צפצפה, נשמע מס' צפצופים שונה מאשר בפתיחה תקינה. מס" הצפצופים "חושף" את הגלאי האחראי לאזעקות השווא.

אם תוכל לספור ולחזור אלינו נוכל לעזור יותר.

אופציה אחרת היא נטרול של גלאי אחר כל פעם (נפח,דלתות פתוחות,מתג כספית וכו') עד שעולים על האחראי. הבעיה כאן היא שזה עלול לקחת זמן וגם להטעות (בעצמך אמרת שגם כך זה לא קורה בכל המקרים).

אם בחרת בשיטה זו הייתי מנתק ראשון את גלאי הנפח.

ובכלל-אם האזעקה בגיל של הרכב הייתי מוותר עליה כליל ומבצע קודן+שלטי נוחות וחסל.

נתקו

עריכה: רועי כבר הספיק לכתוב את אותו הדבר יותר בבהירות בזמן שכתבתי אני. סליחה על ההדהוד

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה על התגובות המהירות,

roeibf, לצערי אני לא יודע איך לבדוק את הדברים שכתבת, חוץ מהאפשרות השניה - מתחת להגה מה שדומה לקופסת סיגריות. לפי מה שאני זוכר אין שם דבר כזה, יש רק בורג. אבל כשהאוטו יחזור (הוא כרגע אצל אשתי) אני אבדוק שוב.

natco, כשהאזעקה פועלת ואני מכבה אותה, יש צפצוף אחד או שניים. (נעילה או פתיחה). אין משהו אחר.

איך אני יכול לנטרל גלאי מסויים? איפה זה נמצא?

אינני יודע האם האזעקה היא בגיל הרכב, אבל זה בהחלט יכול להיות. האם זו תופעה פופולרית לאזעקה ישנה? קודן כבר יש.

פורסם

עכשיו כבר הכנסת לי ספק, אולי אני מתבלבל עם ג'מיני? אחחח. הזכרון כבר לא מה שהיה:-)

הקליפורד מצפצפת דרך הצופר הראשי שלה בפתיחה ונעילה? או שיש צליל חלש יותר מכוון המוח?

בכל מקרה, נראה לי לפי השנה שמדובר באזעקה דו רכיבית. מה שאומר שהיכנשהוא בתוך הדש ישנה יחידת הגלאים כמו שציין רועי.

משם אפשר לנטרל גלאים ע"י ניתוקם לסירוגין כשהאזעקה משוחררת .

אכן, כמו לכל מכשיר חשמלי (וגם לבני האדם) השנים לא עושות טוב. בעיקר ב70 מעלות שמש ישראלית. בד"כ מה ששובק ראשון הוא יחידת המקלט (של אותות השלט) אבל בכל מקרה לא שווה להשקיע בתיקון אזעקה כ"כ ישנה. אם אתה מתעקש (משום מה) על אזעקה, תוכל להתקין לך בכ-500 ש' אזעקה מקבילה כולל התקנה וכל הרכיבים (כולל בונטים לתאי המטען והמנוע! תקפיד שיחליפו ולא יתחברו לישנים מלאי הקורוזיה!)

עריכה: עוד תוספת קטנה-אזעקה (מלבד אולי אזעקת ביפר) אינה מהווה הגנה טובה נגד גנבים. הקודן מעכב אותם הרבה יותר (בטח אם הוא כולל עלוקה אלחוטית שהותקנה בחכמה) ההשקעה באזעקה פשוטה כאמצעי לפתיחת דלתות היא מיותרת. ניתן להתקין יחידת שלטי נוחות שתפתח ותנעל את הרכב ובחלק מהמקרים גם תפתח מכסה מטען ותתניע את הרכב דרך שלט בעלות של כ 300 ש'.

סתם לדוגמה-לפני שנתיים לקחתי את הילד לים. נדבקתי בהתלהבות הריצה למים ונכנסתי עם השלט בכיס בגד הים. מיותר לציין שהנזק היה טוטאלי ומידי. 2 בצהריים (נו טוב, לא מבטלים את הבילוי בים בגלל שטות כזו),אוגוסט ובכ"ז פחות מחמש דקות אחרי שהגעתי לרכב הוא היה מונע וממוזג. נסענו כל הדרך הביתה עם צופר פועל ואורות מהבהבים לצד יותר מניידת משטרה אחת,ושם בצל אחרי עוד חמש דקות השתקתי גם את הצופר.

כדי לסבר את האוזן אספר לך עוד סוד קטן מהרכב שלי- מרוב שנים של שימוש בשלט הצילינדרים במנעולי הדלתות אינם פועלים כך שחמש הדקות בחניון אקדיה כללו גם פריצת הדלת.

לעומת זאת, קודן שהותקן אצל חבר ע"י מתקין מקצוען והתקלקל גזל לי אחה"צ שלם רק כדי למצוא איפה הגאון החביא את העלוקה שמנתקת את משאבת הדלק. (לא יכולתי לבצע מעקף לקו מסיבות שלא זה המקום לציינן).

בנוסף-נעילות כמו מנעול הילוכים או הגה עולות גרושים ומוציאות לגנב המזדמן את החשק לרכב שלך בד"כ.

כמובן שכל האמור לעיל לא תופס אם הרכב "מוזמן" או אם יש לך ביטוח מקיף והפוליסה דורשת אזעקה. (למרות שהם כבר לא, בדיוק מסיבות הנ"ל...)

נתקו

פורסם

לדעתי זה לא בא מכיוון הצופר, אלא מכיוון המוח (אם המוח זה איזור המנוע..).

אני יודע שאפשר לפתוח את מכסה המנוע ולנטרל משם את האזעקה כשהיא מצפצפת סתם, אני אבדוק כשהאוטו פה האם יש דברים משם שאני יכול לנטרל. אחזור עם תשובה.

אני ממש לא מתעקש על אזעקה, יש כרגע קודן ברכב וייתכן שזה מספיק. אבל אם אני זוכר נכון חברות הביטוח שאלו בקשר לזה.

האם לדעתך קודן יספיק? אני לא חושב שהרכב כל כך מבוקש ע"י פורצים, סה"כ הוא די זקן..

איך בכלל מנטרלים את האעזקה?

פורסם

נטרול טוב ומקצועי של האזעקה יכלול פרוק של כל המרכיבים שלה ללא יוצא מהכלל מתוך הרכב והחזרת מע' החשמל למצב שלפני התקנתה. סיפור של גג חצי שעה למתקין מקצועי. אם זה חלק מהתקנה חדשה אז זה גם יעלה מעט מאד אם בכלל.

תמיד ישנה האופציה של כיבוי בעזרת המפתח שציינת או ניתוק המוח ממקור חשמל והוצאת הצופר וסוללת הגיבוי, אבל צורת ניתוק כזו היא פתח לתקלות וזליגות מתח.

כדאי לוודא היטב בכתב הפוליסה שהאזעקה אינה חלק מדרישות המיגון כי אז אתה עלול למצוא את עצמך בלי כיסוי ביטוחי במקרה גניבה

נתקו

פורסם

היתה לנו בעוונותינו שברולט עם האזעקה המחורבנת הזו. היא לא הפסיקה לצפור לנו במוח כל הלילה, מה שהוביל לשעה וחצי של בזבוז זמן שלי על ניתוק האזעקה. יום לאחר מכן קניתי אזעקה חדשה יותר של קליפורד. נקנו על ידי שני צלינדרים חדשים (כי המקוריים הכילו מפתות שבורים של הבעלים הקודם ששבר אותם בפנים, ולא טרח להוציא...). באותו היום גם הותקנו על ידי שני מאותתי כנף. לסיכומו של דבר, הרכב נמכר הרבה מעל למחירון.

אתה שואל איך? א. מראות חשמליות שהותקנו במהלך שלוש השנים שהוא היה ברשותינו;

ב. פנסי קסנון מקוריים שהותקנו, וכמובן נרשמו ברישיון, כי אז זה היה מותר;

ג. מערכת שמע שהותנה בו, בשווי של 15K ש"ח;

ד. חישוקי מגנזיום בעלות של 5300 ש"ח.

המחירון אז היה 21K. היא נמכרה ב-31.5K. בדיעבד זה לא הה משתלם.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

שלום לכולם,

בדקתי מתחת להגה, ראיתי שם באמת משהו שנראה כמו קופסת סיגריות, ומשהו שחור שאפשר לסובב.

לא היה לי מושג לאן לסובב, אני לא רואה שכתוב + - או משהו כזה. פשוט סובבתי לצד השני.

(זה מסתובב 360 מעלות, אין משהו שעוצר אותו. מוזר..)

עדיין מוקדם לדעת אם הבעיה הסתדרה, מקווה שכן.

נטקו, אני רואה שהמחירים של שלטי נוחות ואזעקה פשוטה כולל הרכבה די דומים, בסביבות ה500. אז כבר עדיף אזעקה.

אין לי ביטוח מקיף, רק חובה וצד ג', אני מניח שאין סיבה שהם יבקשו אזעקה. נכון או שאני טועה?

לגבי הקודן, הייתי סומך עליו רק שהקוד הוא פשוט מדי (משהו בסיגנון 123456), ואין לי מושג איך לשנות אותו.

שאלתי גם כאן בעבר איך משנים את הקוד של הקודן ולא ידעו, כנ"ל במוסך שאני מטפל.

לגבי האביזרים שנועלים את ההגה וההלוכים אני לא חושב שתהיה לי סבלנות לזה, אני פשוט לא ישים אותם. וחבל.

רועי, האעזקה שלי דוקא לא כזו נודניקית, אחרי חצי שעה היא מפסיקה. אבל חרם על האוטו.. אני הייתי מוציא את המערכת שעלתה 15K ושם באוטו החדש.

פורסם

אתה לא רואה + או -. אתה צריך לראות שם (כשיש הרבה אור) תבליט של שלושת רבעי עיגול, שחלק אחד שלו רחב, והשני שפיץ. תכוון כמה שיותר קרוב לשפיץ (אל תגיע לשפיץ - הוא לא יזעיק לך במקרה אמיתי).

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

תנסה משהו פשוט שעוזר בחלק מהמקרים -> פשוט תנתקאת הקוטב המצבר Pos ( - ) כלומר מינוי ל כ- 5 דקות ואחר כך תחזיר. זה גם יכול לפתור לך את הבעייה.

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם
ברוב דגמי קליפורד, בפתיחה לאחר שהאזעקה צפצפה, נשמע מס' צפצופים שונה מאשר בפתיחה תקינה. מס" הצפצופים "חושף" את הגלאי האחראי לאזעקות השווא.

אם תוכל לספור ולחזור אלינו נוכל לעזור יותר.

אופציה אחרת היא נטרול של גלאי אחר כל פעם (נפח,דלתות פתוחות,מתג כספית וכו') עד שעולים על האחראי. הבעיה כאן היא שזה עלול לקחת זמן וגם להטעות (בעצמך אמרת שגם כך זה לא קורה בכל המקרים).

אם בחרת בשיטה זו הייתי מנתק ראשון את גלאי הנפח.

ובכלל-אם האזעקה בגיל של הרכב הייתי מוותר עליה כליל ומבצע קודן+שלטי נוחות וחסל.

נתקו

עריכה: רועי כבר הספיק לכתוב את אותו הדבר יותר בבהירות בזמן שכתבתי אני. סליחה על ההדהוד

אצלי יש גם בעיה דומה במאזדה 3 2010 לא מצאתי גלאי נפח או זעזועים היכן אחפש למצוא את הגלאי במידה ויש המערכת שלי של

Ranger model cm 61

• תוכן חדש...