Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשלום רישיון רכב=טסט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קיבלתי הביתה רשיון רכב לתשלום. זאת היא פעם ראשונה, אז יש לי כמה שאלות (ביצעתי חיפוש אך אין את התהליך כולו בשום שרשור):

1. האם זה הוא גם תשלום ה"טסט"?

2. לא מצאתי תאריך לתשלום. איפה הוא מסתתר?

3. עוד שבוע אני אשלם אותו. מה הלאה?

4. אם זהו גם תשלום הטסט- איפה עושים טסט?

5. מה סדר הגודל של עלות "הכנה לטסט" לגולף ידנית, 2002, שעשתה יישור קו כולל לפני 3 חודשים אצל רון?

תודה!

פורסם
היי,

קיבלתי הביתה רשיון רכב לתשלום. זאת היא פעם ראשונה, אז יש לי כמה שאלות (ביצעתי חיפוש אך אין את התהליך כולו בשום שרשור):

1. האם זה הוא גם תשלום ה"טסט"? כן זהו תשלום הטסט.

2. לא מצאתי תאריך לתשלום. איפה הוא מסתתר? למעלה מצד שמאל יש תאריך אחרון לתשלום.

3. עוד שבוע אני אשלם אותו. מה הלאה? גש לעשות טסט?

4. אם זהו גם תשלום הטסט- איפה עושים טסט? בדואר,או שאתה יכול גם לשלם באינטרנט.

5. מה סדר הגודל של עלות "הכנה לטסט" לגולף ידנית, 2002, שעשתה יישור קו כולל לפני 3 חודשים אצל רון? גש לרון,תאמר לו ש"יכין את הרכב לטסט". זאת רק בדיקה כללית של הרכב ואם יש מה לתקן אז מתקנים.

תודה!

5 תווים

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אזוף, לא מדוייק.

התשלום הנ"ל הוא "אגרת חידוש רישיון הרכב", דהיינו- המס שאתה חייב לממשלה על שהיא מועילה בטובה להרשות לך לנהוג ברכב שלך.

בנוסף עליו, יש תשלום במגרש שבו אתה עושה את הטסט- עבור עשיית הטסט עצמו. 350-400 ש"ח כמדומני, עוד חודש אני אדע בדיוק:twisted:.

זהו-תרומת הידע בשנקל שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תשלום רישיון הרכב לא קשור לתשלום עבור טסט.

אתה אמור לשלם בדואר על הרישיון שהגיע לך הבייתה, וכאשר הרשיון שולם ללכת למכון טסט (עם הרישיון החדש) ולהעביר את הרכב טסט

תגיד מאיזה אזור אתה שיוכלו להמליץ לך על מכוני טסט באזור מגורייך.

הבדיקה לא עולה 350-400 ש"ח, אלא 80 ש"ח. תוודא שברכב יש אפוד זוהר, שהלוחיות רישוי תקינות, אם הצבע השחור ירד מהמספר אז תעבור עליו עם לורד שחור.

אם הרכב עבר ישור קו לא הייתי הולך למוסך בשביל "להכין" את האוטו לטסט. תלך לטסט ותקווה לטוב.

פורסם

אין הרבה מה להוסיף מעבר למה שכבר נאמר, אבל:

1. עלות הבדיקה היא משהו כמו 56+24 ש"ח. המספר הנמוך יותר מתייחס לבדיקת 4 גזים, כך שבמידה ותיכשל רק בה, לא תצטרך לשלם על כל הטסט פעם שניה, אלא רק את ה-20 ומשהו שקלים האלה.

2. ללכת למוסך לפני טסט זה לא חכם במיוחד, ורוב הסיכויים שזה גם מה שרון יגיד לך. אני יוצא מנק' הנחה שהרכב שלך במצב פיקס, גם אז רוב המכונים ימצאו על מה להכשיל אותך - מספר דהוי, מנורה בתא הנוסעים ש"עומדת להישרף" וכיו"ב (חפש בפורום, תמצא הרבה סיפורים מעניינים). לדעתי עדיף ללכת, להיכשל (או לעבור) ורק אז ללכת למוסך. בנקרה הטוב - תחסוך כסף, במקרה הגרוע - תטפל רק במה שבאמת צריך ולא בבולשיט. כמו כן, עדיף שהמכון יהיה קרוב למוסך הקבוע שלך.

בהצלחה. 8)

פורסם

הבדיקה לא עולה 350-400 ש"ח, אלא 80 ש"ח.

וואלה?!...

יש מצב שהתבלבלתי עם עלות הבדיקה לפני קנייה?... יצאתי חומוס עם עדשים:shock::roll:

אין הרבה מה להוסיף מעבר למה שכבר נאמר, אבל:

1. עלות הבדיקה היא משהו כמו 56+24 ש"ח.

יש פתגם ידוע שאומר: "אם מישהו אומר לך שאתה שיכור, תגיד לו (צונזר). אם כמה אנשים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון".:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה על התגובות!

שאלות המשך-

1. את האגרה צריך לשלם עם התאריך שמופיע על הרישון הנוכחי. זה גם התאריך האחרון לביצוע הטסט?

2. אם יש ליקויים בטסט- אז אני הולך למוסך לתקן את זה? או שמתקנים במקום?

תודה,

פורסם

הבדיקה לא עולה 350-400 ש"ח, אלא 80 ש"ח.

תלוי ממצב רכב ומרצון לעבור טסט מפעם הראשונה. (המבין יבין)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם יש ליקויים בטסט- אז אני הולך למוסך לתקן את זה? או שמתקנים במקום?

,

אם התיקון הוא משהור קטן ומזערי ניתן לתקן במקום, כמו החלפת נורית שרופה, מגבים, לוחית רישוי וכו'.

במידה והתיקון מצריך להכניס את הרכב למוסך אתה יכל לבחור לאן להכניס את הרכב ולתקן את הליקויים.

ממליצה לך לבדוק את הרכב לפני באופן יסודי כדי למנוע "טרטרת" מיותרת של החלפת נוריות מגבים במחירים מופקעים במקום, או בחיפוש אחר המוצרים הללו במחירים שפויים במוסכים שמסביב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שאלה אחרונה (מקווה):

קראתי באחד השרשורים שנדרש לטסט "אישור בלמים". מה זה? איפה מוציאים? כמה העולה?

תודה :-D

פורסם

מה שנתון הרכב שלך?

עריכה:

עכשיו ראיתי כי שנתון רכבך הוא 2002 ולכן אינך זקוק לאישור זה.

רכב פרטי מסחרי עד 4000 ק"ג: שמלאו לו 15 שנה מלאות –מצריך אישור בלמים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אישור ברקסים אתה מקבל מהמוסך שאתה מטפל אצלו , למיטב זכרוני 150 ש"ח, האישור הזה נועד לרכבים הישנים למיטב ידיעתי , שהלכתי לטסט עם הפיג'ו שלי מודל 97 לא ביקשו אישור ברקסים, שהלכתי עם הסובארו של אבא שלי מודל 91 , הייתי צריך להביא אישור ברקסים.

אתה לא צריך אישור ברקסים מכיוון שהשנתון של רכבך הוא 2002

HONDA CIVIC LS

פורסם

תודה רבה על התגובות, נראה לי שהבנתי את כל הסיפור 8)

בקרוב השרשור על חיפוש מקום לביצוע טסט בתל אביב (ככה זה כשזה רכב ראשון..).

פורסם

אם זאת הפעם הראשונה שלך, שקול את האפשרות לקפוץ לקומפיוטסט ראשל"צ, שם עובד חבר הפורום הוותיק עמית kompy.

בכל אופן, אם יש לך שאלות נוספות בנושא, כדאי להתייעץ איתו בה"פ. הוא מתעסק בדברים האלה מדי יום ולא פעם בשנה, כמונו.

• תוכן חדש...