Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאסתי סופית במאזדה שלי.

אני לא חושב שאגע יותר במאזדה אי פעם בימי חיי, גם אם ישלמו לי טוב-טוב.

אבל מה החלופות?...

קורולה?!

סתם עוד רכב. לפחות המאזדיינת נראית טוב מבחוץ.

חשבתי על ג'טה 06.

או על B4 (ל-06 כבר יש 165 כ"ס? או שרק מ-07?).

ואני לא יודע על מה עוד לחשוב, בתקציב לחוץ של עד 74-76 (המאזדיינת שווה 65 בערך). להימתח זה קשה, אני מתכנן לעבור דירה בקרוב. כך שלהגדיל את התקציב הזה, יהיה קשה מאד.

חבל שהלאנסר החדשה עולה כל כך הרבה עדיין:?, כמו כן הסיוויק 5 דלתות:cry: 2 מכוניות מדהימות.

אז, שאלת השאלות:

מה אתם ממליצים? מה שווה לעשות?

-ולא, אין מצב שאני ממשיך לסבול את המאזדה הזו עוד הרבה.

לדיעות והסברים אשמח.

תודה!:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הלנסר החדשה אכן עושה רושם טוב..

מה רע במאזדה ועל איזה דגם מדובר? (אני כנראה אחד מהמעטים שעוד לא הייתה לו מאזדה, אבל שוקל את העניין)

פורסם

B4 לא בתקציב שלך למיטב ידיעתי.

המחירון של 2007 מעל 100 אלף ש"ח. החל מ2008 ההספק ירד ל150 כ"ס לטובת מומנט משופר.

מה קרה לאדם שהילל ושיבח את המאזדה 3?

האם קנית רכב ממקור מפוקפק שגרם לך צרות רבות?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הלנסר החדשה אכן עושה רושם טוב..

רושם טוב? אולי. ההונדה לדעתי הרבה יותר מרשימה (מבחינת תמורה).

יש לי רק הערה קטנה להוסיף על הלאנסר: חבר שקצת מבין במה שהולך ברכב עצמו ובאיכות חומרים, התיישב אצלי ברכב (מאזדה 2) וטען שהפלסטיקה אצלי יותר טובה מזו שבלאנסר החדשה שיש לאמו. נשמע עצוב ומדכא, לא? :roll:

ברווז, מה המאזד(יינת)ה שלך עשתה לך עכשיו?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

את הדבר הכי חשוב שכחת, מה הדרישות שלך מהרכב?

אם אתה רוצה רכב עם קצת פלפל אל אלפא 156 או 147 יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר.

אם אתה לא צריך את המרווח והגיר האוטומט אז אולי כדאי לרדת לסופרמיני חמימה כגון פונטו HGT או 206 XS.

אם כבר ויתרנו על הגיר האוטומט ופזלת לכיוון גמניה אז יש גולף GTI וסיאט איביזה על שלל גרסאותיה (בתקציב הנ"ל ניתן לקנות איביזה טורבו משנתון 05 בערך).

אם כל זה לא מדבר אלייך ואתה רוצה רק מכונת אמינות אז קח לך קורולה אבל רק משנתון 06-07 ולא אחת מליסינג (הבוצה הורגת את המנועים שלהם). מהניסיון שלי פשוט אי אפשר לעצור את הרכב הזה (וניסיתי כבר את כל השיטות, סמוך עליי).

אם קוריאה זו לא מילה גסה בשבילך אז אולי כדאי לחפש I30 בת שנה שיצאה מליסינג (תצטרך להוסיף קצת) או אפילו להתפשר על האקסנט מהדור האחרון (אומנם לא פאר היצירה אבל עדיין רכב שנעים להיות בו).

בקיצור, יש הרבה "אימים" במשוואה מכיוון שלא נתת דרישות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מה רע במאזדה ועל איזה דגם מדובר? (אני כנראה אחד מהמעטים שעוד לא הייתה לו מאזדה, אבל שוקל את העניין)

בוא ונגיד את זה כך: אם תשאל אותי מה טוב במאזדה, התשובה תהיה הרבה יותר קצרה וקלה להבנה.

B4 לא בתקציב שלך למיטב ידיעתי.

המחירון של 2007 מעל 100 אלף ש"ח. החל מ2008 ההספק ירד ל150 כ"ס לטובת מומנט משופר.

לא מדובר על 2007 אלא על 2006 או אולי חלילה אפילו 2005.

מה קרה לאדם שהילל ושיבח את המאזדה 3?

האם קנית רכב ממקור מפוקפק שגרם לך צרות רבות?

אני היללתי ושיבחתי?!:shock: מתי?... אולי רק בשירשור על שנאתי לפורשה, וגם אז לא היללתי, אבל היום לא הייתי אומר שאני מעדיף מאזדה.

הרכב לא מפוקפק, ולא גורם לצרות רבות, אבל הוא בהחלט יודע מתי לבחור לעשות אותם.

ברווז, מה המאזד(יינת)ה שלך עשתה לך עכשיו?

תקציר הסיפור: הקודנית שלי סובלת מחום, והרכב לא מניע פעם בשבוע בממוצע. כאילו שזה לא מספיק, כסא הנהג לא נוח לנהיגה או לישיבה או לשהות בו באופן כללי, אין תאורה מעל ראש הנהג, אם אני רוצה מוזיקה אני צריך לשמוע אותה דרך משדר FM שמנגן MP3 ונשמע כמו חירחורי גסיסה של חמור בודהיסטי שליקק וויברטור איראני- ואי אפשר להחליף את המערכת המקורית כי הפאנל שכתוב בו מה הטמפרטורה של המזגן והשעון רכב ינותק לחלוטין (שנת 2005, החל מ-2006 אפשר לעשות את זה), ואני כבר לא מדבר על המתלים שעושים חיקוי לא רע של טורבו כל פעם שעולים על בור, על העובדה שאפילו בורר מהירות לווישרים אין, ועל העובדה שהמזגן מקרר בערך כמו מי ברז ביום חמסין. בקיצור, רכב נחות מכל בחינה אפשרית.

אז-נכון, הוספתי שכבה של ספוג מתחת לריפוד של כיסא הנהג כדי שאוכל לסבול את הנהיגה, והרכבתי פס של לדים בתור תאורה פנימית מעל הראש (המאזדה היחידה בארץ עם תאורה מעל הנהג!), אבל הרכב הזה פשוט מפספס את כל מה שאני מחפש ברכב אחד אחד. מה שמביא אותי להודעה של REDROZE:

את הדבר הכי חשוב שכחת, מה הדרישות שלך מהרכב?

קצת נחת, האמת.

רדיודיסק שניתן להחליף. כסא שניתן לשבת בו בנוחות יחסית בלי כאבים בגב החל מהדקה השלישית. מזגן חזק. נוחות כללית, YOU KNOW? המאזדה, חוץ מעיצוב, אין בה תוכן.

כמו שכתבתי למעלה, אני חושב על ג'טה (נראית טוב, ייתכן שהיא נוחה לישיבה, מנוע חזק = מזגן שמקרר כמו שצריך), על B4 שלצערי כנראה לא אצליח לצוד אחת נורמאלית (אם כבר, אז כבר, הגרסה של 165 כ"ס)- יקר מדיי, או קורולה- לא נראית משהו, אבל אמורה להיות נוחה ויחסית מפנקת (לפחות לעומת המאזדה).

מה ששבר אותי לגמרי אגב, היה שבספטמבר הייתי צריך לנסוע לבקר מישהו בבית חולים בערב, וכמובן, המאזדיינת לא הניעה. באותו ערב היא קיבלה ממני בעיטה מהלב לצמיג. למעשה, כל כך מהלב, שכמעט שברתי את הרגל. ואם זה לא מספיק,

הסעתי השבוע את האישה לעתיד עם החתולה שלה לווטרינר, לבדיקות. המסכנה הקטנה הייתה בכלוב, אחרי טישטוש, והמאזדיינת לא רוצה להניע. הנשמה שלי נקרעה מהמקום באותו רגע. עד עכשיו אני חצי חנוק כשאני חושב על זה.

למזלי אני מכיר כבר את הטריק, אני פשוט מקרר את הקודן עם ספריי מגעים, וזהו- והוא מניע.

אבל ביום שני בבוקר (פעם ראשונה בבוקר) היא לא רצתה להניע ואין לי שמץ של מושג למה, גם הטריק לא עבד (באותו ערב היה הסיפור עם הווטרינר).

פשוט מאסתי לחלוטין באוטו הזה. לא רוצה אותו יותר. לא יכול לסבול להסתכל עליו.

צריך תמיד להקריב משהו, אני מעדיף להקריב מראה טוב תמורת נוחות ונעימות. כך שגם קורולה באה בחשבון, דבר שבהתחלה לא חשבתי עליו אפילו.

מה אתם ממליצים?

פורסם

אני לא חושב שבקורולה תמצא נוחות עדיפה משל מזדה שלך או כיסא אשר מתאים לגב רגיש.

אולי ההמלצה שלי לא כל כך מתאימה לך, אבל את מה שאתה מחפש, צריך לחפש בכיוון של צרפת,

C5, למשל,רכב נח ברמות אחרות,רנו סניק נהדרת מבחינת הנוחות.

אפילו רנו מגאן בא עם כיסא נוח פי XXXX מהמושבים של קורולה,

ואפילו יותר נח מזה של פולקסווגן בורה,גולף,אוקטביה ועוד.

לכן, אין ברירה, צריך לבנות סדר עדיפות מסויים:

או שאתה קודם כל דואג לנוחות הגב שלך (ומה שנמצא יותר למעטה :lol: ),

או שאתה דואג לתדמית של אמינות וסחירות.

אני מתפלא שכל כך הרבה שנים לא השתנה המצב של נוחות המושבים ברכבים יפניים או גרמניים\צ'כיים (אני לא מדבר על פאסט, אלא על משפחתיות קטנות).

יש לי שתי דוגמאות בנושא :

1. חברת "ערבה" לפני 3 שנים הזמינה בשביל עובדיה קורולות (דור קודם). מדובר באנשים שנוסעים לפעמים קרוב ל 4000 ק"מ בחודש.

עכשיו הם שוב עברו למגאן בגלל התלונות על חוסר נוחות המושבים בטויוטה.

2. בן משפחתי סיים 3 שנים של חוזה ליסינג על פיג'ו 307 (שים לב,220 אלף ק"מ ללא תקלות), קיבל זמנית את הקורולה הרובוטית ומהרגע הראשון לא הפסיק לקלל את הרכב (לא את הגיר הידוע, אלא את המושב). צריך לנסוע 5000 ק"מ כל חודש, לא צחוק. אחרי שבוע הגיע C4 - הבן אדם התחיל לחיות.

לי אישית יצא לנהוג באוקטביה ורומסטר - הגב שלי התחנן לחזור למושב של רנו קנגו כבר אחרי 40 דקות.

שיהיה בחצלחה, עוף מים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני לא חושב שבקורולה תמצא נוחות עדיפה משל מזדה שלך או כיסא אשר מתאים לגב רגיש.

הגב לא רגיש- אלא ארוך ורחב...:lol: הכסא של הנבלה הרגיש כאילו הוא נותן לי נוגרות עם מוט פלדה בשחמות ב-20 הרץ:shock:

אולי ההמלצה שלי לא כל כך מתאימה לך, אבל את מה שאתה מחפש, צריך לחפש בכיוון של צרפת,

C5, למשל,רכב נח ברמות אחרות,רנו סניק נהדרת מבחינת הנוחות.

אפילו רנו מגאן בא עם כיסא נוח פי XXXX מהמושבים של קורולה,

ואפילו יותר נח מזה של פולקסווגן בורה,גולף,אוקטביה ועוד.

נסעתי פעם במונית אוקטביה, היה נוח מאד- אתה רציני? יותר נוח ממנה?!

לכן, אין ברירה, צריך לבנות סדר עדיפות מסויים:

או שאתה קודם כל דואג לנוחות הגב שלך (ומה שנמצא יותר למטה :lol: ),

הת*ת לא מטריד אותי, רק ההצקות בגב.

או שאתה דואג לתדמית של אמינות וסחירות.

זה גם שיקול כלשהו, לא הכי גדול, אבל קיים.

לי אישית יצא לנהוג באוקטביה ורומסטר - הגב שלי התחנן לחזור למושב של רנו קנגו כבר אחרי 40 דקות.

שיהיה בהצלחה, עוף מים.

תודה!

גם אני אהבתי את הקנגו מהבחינה הזו- אחד הרכבים היותר נוחים לנהיגה, וזה עוד היה בקנגו שנת 2000... כבר כמעט עשור ואף כיסא יפני לא הגיע לקרסוליים שלו.

חח...עוף מים:lol:

האם הקורולה הרובוטית זוועתית כמו שנאמר בפורום כל כך הרבה או ש"השמועות על מותה היו מוגזמות"? כי הצורה של הקורולה הקודמת פשוט מחרידה אותי, מועמדת איכותית למקומות האחרונים של שירשור המכוניות המכוערות. לעומת המודל החדש, שנראה נהדר.

האם כל הקורולות מ-2008 הגיעו רובוטיות? או שהיו גם טיפטרוניק ואוטומטיות?

פורסם

כל הקורולות מודל 2008 (צורה חדשה ) הן רובוטיות, רק בכמה החודשים האחרונים אפשר להזמין דגם בעל גיר אוטומטי רגיל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אבל מה החלופות?...

...

בתקציב לחוץ של עד 74-76 (המאזדיינת שווה 65 בערך). להימתח זה קשה, אני מתכנן לעבור דירה בקרוב. כך שלהגדיל את התקציב הזה, יהיה קשה מאד.

אם קשה להגדיל את התקציב , למה לא תישאר עם המאזדה + שיפורים קלים?

אבל היום לא הייתי אומר שאני מעדיף מאזדה.

...

תקציר הסיפור: הקודנית שלי סובלת מחום, והרכב לא מניע פעם בשבוע בממוצע. כאילו שזה לא מספיק, כסא הנהג לא נוח לנהיגה או לישיבה

תעביר את הקודנית למקום אחר ליד הנהג, שבו היא לא תקבל קרינת שמש ישירה. תפתח כמה פנלי פלסטיק, תנתב את החוט והקודנית למקום אחר, ותדביק הקודנית בפס דבק דו צדדי. סביר שבעית ההתנעה תיפתר כך.

תקנה כיסא נוח (של רכב אחר) מפירוק ותחליף. תצטרך ליצר מתאם בין הכיסא החדש ובין התושבת ברכב. זו עדיין הוצאה לא גדולה , יחסית להחלפת רכב.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...