Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מחקרים, שאלות, קריאת שרשורים ותגובות, הובן לי שהסיד החדשה בהחלט ראויית השקעה, בעיקר ביחס ל-I30 של יונדאי ודומותיהן.

בכל אופן, LX חדשה מהיבואן עולה כיום 113,000 ש"ח. מבירוריי הן אצל היבואן והן בחברות המימון השונות (שלמה סיקסט+קלאוטו) אודות ליסינג מימוני, יוצא שלאחר שאני משאיר כ-23K ש"ח מקדמה (לפחות) ומשלם את התשלומים החודשיים+המחיר הסופי, "הפסדתי" כ-10K +- בסופו של התהליך.

המחשבה על ספיגת אובדן הערך של רכב חדש לא עוזבת את עוזבת את מוחי, ועל כן השאלה:

האם לא כדאי לי לקחת רכב עם 0 ק"מ מליסינג (חברה גדולה ומוכרת) שקנתה צי רכבים, "נתקעה" עם כמה ספיירים שלא נדרשו ולא ננהגו, אגרת הרישוי שולמה והכל עדיין באחריות היצרן (7 שנים לסיד!!!), והכל בתמורה ל-95,000 ש"ח מחיר אחרון?

נראה לי שווה מאוד, לאור העובדה שזה רכב חדש מהניילונים הקוריאנים האורגינליים, ללא נסיעות, "רק ירד מהמוביל" ועם האחריות כמעט במלואה. הלא כן?

אשמח לשמוע את עמדת המבינים, כי אני לא ממש כזה.

תודה מראש

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

האופציה של הרכישה מחברת הליסינג נשמעת בהחלט עדיפה.

למרות, שמבחינה כלכלית, יותר משתלם לקנות רכב בן שנתיים-שלוש שספג כבר את ירידת הערך הגדולה ביותר של השנים הראשונות.

בסכום הזה תוכל למצוא רכב בליגה גבוהה יותר מקיה סיד...

פורסם

אתה מדבר על רכב אחר חדש כ"כ?! עם 0 ק"מ, אחריות מלאה מהיבואן וגם מוצלח כ"כ?!

אשמח לדעת על איזה מדובר.

למען העזרה, אני רווק ללא ילדים, כך שרכב משפחתי או גדול לא יענה לי על שום צורך. לפני זה היה לי פונטו, אז אנא כוון את תשובתך בהתאם, אם אפשר.

פורסם

לדעתי, יהיה לך קשה למצוא סיד שנתקעה בליסינג עם 0 ק"מ ללא ביקוש.

המכונית הזאת נמכרת לא הרבה זמן, לא בכמויות גדולות, והיא מכונית מוצלחת למדי.

אם היית מחפש קורולה רובוטית או שברולט אופטרה\אוואו, אולי הסיכויים היו יותר גדולים.

ועוד משהו - חלק מחברות ליסינג מוותרות על האחריות תמורת הנחה, במיוחד חברות שיש להן רשת מוסכים משלהן.

10 אלפים מעל מחיר מלא בסוף 3 השנים, זה די הרבה. אולי כדאי לבדוק תנאי מימון של הבנקים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי, אם אתה יכול לקנות את הסיד היותר מאובזרת (EX) אז עדיף לך כי הסיד ליסינג מרגישה די עירומה (כיוון מראות ידני, מזגן מכני, אין מגנזיום ועוד כל מיני דברים. אתה יכול לראות כאן את ההבדלים).

אם אתה מחליט שאתה לא צריך את האבזור הנוסף, העיסקה עם הליסינג נשמעת לי לא רע בכלל.

emotion of motion

פורסם

"לדעתי, יהיה לך קשה למצוא סיד שנתקעה בליסינג עם 0 ק"מ ללא ביקוש.

המכונית הזאת נמכרת לא הרבה זמן, לא בכמויות גדולות, והיא מכונית מוצלחת למדי.

אם היית מחפש קורולה רובוטית או שברולט אופטרה\אוואו, אולי הסיכויים היו יותר גדולים.

ועוד משהו - חלק מחברות ליסינג מוותרות על האחריות תמורת הנחה, במיוחד חברות שיש להן רשת מוסכים משלהן."

אז זהו, שזו לא איזו ספוקלציה או תקווה, אלא הצעה קונקרטית מנציגת חברת הרכבים. תיאורטית, במידה ואין איזה קאטצ' שמראה עיניים יקלוט, הרכב נטול נהג קודם ו/או קילומטראז'.

אז לפי תגובותיכם, ובהינתן ההצעה אמינה ומלאה, אני מבין ששווה, כי אף אחד לא סתר לי את סוג ושווי הרכב. לדעתי 18,000 ש"ח מתחת למחירון היבואן ובאותם תנאים ממש (למרות שטוב שחידשת לי על עניין המחיר תמורת האחריות. חייב לבדוק את זה!) זה די בולע את עניין ירידת הערך המפחידה.

אז אם אין לכם משהו נוסף ללמד/להזהיר אותי, נראה לי שאלך מחר אל הבנק...

פורסם

היה פה שרשור בשבוע שעבר,שהבן-אדם טען שלאחר מיקוח אפשר להוציא את הדגם המפואר ב-110K אם זה ככה אז שווה לך לקנות פרטי וחדש את הדגם המפואר.

פורסם

אז לפי תגובותיכם, ובהינתן ההצעה אמינה ומלאה, אני מבין ששווה, כי אף אחד לא סתר לי את סוג ושווי הרכב. לדעתי 18,000 ש"ח מתחת למחירון היבואן ובאותם תנאים ממש (למרות שטוב שחידשת לי על עניין המחיר תמורת האחריות. חייב לבדוק את זה!) זה די בולע את עניין ירידת הערך המפחידה.

הדגשתי את החלק הבעייתי בהודעה שלך.

כשאתה רוכש רכב מחברת ליסינג אתה רוכש אותו כיד שנייה, לא ראשונה. ברוב המקרים זה שווה לא מעט כסף במעמד המכירה של הרכב. בנוסף, צריך לבדוק עם היבואן את נושא האחריות כי היא לא תמיד תקפה גם אליך באופן מלא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את עניין היד ידעתי, וגם את עניין השוני בשווי במעמד המכירה, אבל לא ניתן להתעלם מהעובדה שבמידה וזה אכן 0 ק"מ, במכירתי העתידית את הרכב, לא אעלים, אמנם, את היותו במקור מליסינג, אבל זה כמט ולא ימנע ממני לבקש מחיר מחירון או ממש קרוב אליו, לאור העובדה שאני הייתי היחיד שנהג בו.

מה שבאמת מחייב בדיקה, כאמור, זה עניין האחריות, תוקפה והיקפה. עניין הסכום דווקא נראה לי מושך, ולשלם 110K לחדש, ועוד אחרי מיקוח, בסה"כ בשביל שקע USB ומראות חשמליות... לא נראה לי מצדיק, כאמור.

פורסם

ההבדל יותר משמעותי משקע USB. בד, גימור, הגה, מזגן ועוד. בסופו של דבר תצתרך למכור אותה וכאן לחברות ליסינג יהיה יתרון על אותו רכב בדיוק. הם יוכלו בלי למצמץ להוריד 20%,. מה אתך?

קניית דגם ליסינג על ידי אדם פרטי זו התאבדות לדעתי.

פורסם

בלי להתייחס כרגע לדגם, ספציפי או למקרה ספציפי, למכור/ לקנות דגם ליסינג זאת התאבדות?

כמה קורולות SUN מסתובבות בחוץ אצל פרטיים? כמה מאזדות 3 ACTIVE? כמה פוקוסים TREND?

זאת הבעיה האחרונה. ואם רכב יהיה שמור ומטופל ועם ק"מ סביר, כיד שניה הוא גם ימכר ליד הבאה עם הפחתה מינימאלית אם בכלל, עקב עברו ה"ליסינגי" (מנסיון אישי).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לאור העובדה שזה רכב חדש מהניילונים הקוריאנים האורגינליים,

הניילונים הם דווקא אירופאיים.... הסיד אינה מיוצרת בקוריאה.

כפי שכבר נאמר,באירופה היא זוכה להצלחה ונחשבת לרכב מוצלח. אישית הייתי הולך על הדגם המאובזר אבל הכל עניין של עלות וכסף...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אם מדובר ב0 ק"מ עם השעון ואתה מתכוון להחזיר את הרכב אצלך מס' שנים (מבטל את עניין היד השניה בקניה) אזי העסקה נראית משתלמת מאוד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

או! תודה רבה על התמיכה. אני רק מקווה שעד שאלך זה עוד יהיה רלוונטי.

הפחדתם אותי לאללה עם כל עניין האחריות תמורת הנחה הזאת שאמרתם... טוב, אעדכן אם יהיה מה.

ושוב תודה לכולם.

פורסם

טוב, כצפוי, האחריות אכן ננגסה לטובת המחיר, וכעת נשארה על 3 שנים אחריות כללית בלבד (במקום פלוס 4 על המנוע והגיר).

עדיין משתלם, כשזה 18K מתחת למחירון ו-0 ק"מ?

• תוכן חדש...