Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה-בדיקת שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,הודעה ראשונה שלי פה,אני קורא פה מאז שקיבלתי רשיון,בערך חודשיים..קורא ומחכים.

היום נסעתי עם אבא שלי לתדלק והציעו לו בדיקת שמן,הוא סירב.

שאלתי אותו למה והוא אמר שהמנוע צריך להיות קר.

האם זה נכון,ואם כן למה מציעים בדיקות כאלה בתחנת דלק אם הן מראש לא מדוייקות?ומה זמן המנוחה שהאוטו צריך בשביל בדיקה מהימנה?

שאלה מסקרנות.

פורסם

אבא שלך צדק. כשהמנוע חם זה אומר שגם השמן חם, ולכן הוא מתרחב/מתפשט.

מכאן שבדיקת מפלס השמן כאשר הוא חם תיתן לך תוצאה לא נכונה.

בנוסף לזה, צריך לחכות שכל השמן יחזור למיכל השמן.

יש מכוניות בעלות מד עם שנתות גם לשמן חם, אבל כמו שאמרתי גם במקרה הזה צריך לחכות שכל השמן ירד למיכל.

הכי מומלץ לבדוק שמן כשהמנוע קר, וכשהאוטו עומד על משטח ישר.

פורסם

נכון ששמן מנוע מתפשט יחד עם עליית הטמפ' אך מידת ההתפשטות קטנה יחסית וזניחה מבחינת בדיקת מפלס עם מדיד, כמו כן המנוע הרי נמצא רוב זמן פעולתו בטמפ' עבודה ומכוון שכך רצוי דווקא שהמפלס יהיה תקין דווקא שהשמן חם מאשר קר.

זמן מנוחה לפני בדיקת מפלס שמן עם המדיד הוא כ 5-10 דקות וכמובן שלמפלס הרכב יש חשיבות.

פורסם

ברכב מודרני אין צורך להרים מכסה בין הטיפולים,יש לך את כל ההתראות בלוח.

בתחנת דלק לא בודקים ובודאי לא סומכים על בדיקה של התדלקן גם בתקופה שהיה עוד צריך לבדוק, ולא רק בגלל מחירי השמנים השערוריתיים ואיכותם ("כרגע פתחתי").

• תוכן חדש...