Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, ה XONAR וה H900 עומדים באותה רמה :roll::drinking:

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי אליקו,

:-) PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH IS :-)

אתה יכול לתמוך את הטענה שלך במשהו ? מה הניסיון שלך עם ה XONAR ? או עם אחיו הגדול ה HDAV ?

אם הוא הדהים חבר'ה מפורום DIYAUDIO שראו כבר הכל, חבר'ה מ HEAD-FI בעלי ציוד ביתי שהיה עולה פה מאות אלפים וגם מ DIYMA (שאותם אתה בטוח מכיר..), אז איך זה שאתה יוצא בהצהרות כאלו ?

...CASKA for life

פורסם
אם אלפיין בספינת הדגל שלהם לא חושבים שצריך יותר מ1.5 וולט - למה אתה כן ?

עתיד יקר, 8)

מהיכן המידע הזה?

פורסם

חגי, אצלי בבית, יש לי זוג רמקולים 4 וואי [שמורכבים מטוויטר + 2 מידריינג'ים + 2 מידבסים + 2 סאבים] לכל צד.

במחשב אחד יש לי את XONAR

בשני יש לי את ה AUZENTECH PRELUDE 7.1

ולשם העיבוד אני משתמש במעבד הישן שהיה לי ברכב, האלפיין H700

בכל מצב , ובכל צורת האזנה, אני מעדיף את ה H700

על פני שני הכרטיסים [כמובן שהוא מחובר על יציאה אופטית אונבורד שיש ללוח אם

בכל צורת חיבור, אני מעדיף כשה700 הוא המקור האחרון לסאונד שמגיע למגברים

תמשיך להביא השוואות של אנשים אחרים

אני יודע את מה שאני יודע מגוף ראשון

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
אין לצטט הודעה מעל!

1. ה PRELUDE לא משהו בכלל. הוא CREATIVE XFI בעטיפה יפה.

2. אתה עובד אקטיבית בבית ? עם הכרטיס של ה XONAR ?

3. קח בחשבון שכשאתה עובד עם הדרייברים המקוריים אתה לא מוציא את המקסימום מהכרטיס (ASIO).

4. לידיעה כללית, יש הבדל בין יציאה אופטית ONBOARD לבין זו של כרטיס קול רציני (למרות שהרבה חושבים שאין משום שזה אות דיגיטלי..)

5. אגב, ל HDAV יש 8 יציאות RCA כך שנחסך ממך ה"כיף" של לעבוד עם PL 3.5 MM.

לסיכום, כרגע אני לא יכול ממש להתווכח כי אין לי ניסיון מעשי - בעוד שבועיים לערך המצב יהיה שונה.

יום עצמאות שמח.

...CASKA for life

פורסם

4. לידיעה כללית, יש הבדל בין יציאה אופטית ONBOARD לבין זו של כרטיס קול רציני (למרות שהרבה חושבים שאין משום שזה אות דיגיטלי..)

אני אשמח אם תרחיב בנושא, איפה בא לידי ביטוי ההבדל ומה הגורמים המשפיעים?

פורסם

XFI בעטיפה יפה ? עם שדרוג של כל ה OPAMPS לבר בראון

לא ממצה את היכולות של ה XONAR ?

מי דיבר על יכולות? דיברתי על איכות הצליל.

נימיקיפוד, אתה כנראה מפספס את כל הרעיון של הסאונד - לא אופציות - סאונד טוב!

ועובדה, שה700 נשמע יותר טוב משני הכרטיסים הנ"ל

אז עוד להשוות אותו ל900 ?

אתה מדבר על וורסטיליות - זה ממש לא העניין שאני מדבר עליו.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
בפעם השניה, אין לצטט הודעה מעל.

רגע, OPAMPS של BURR BROWN הם ערובה לאיכות ? מאיפה זה ? לקחת את השידרוג מהאתר של AUZEN ? זה רק קצה הקרחון !!

תקרא מה עושים החברה פה:

http://www.head-fi.org/forums/f46/xonar-essence-stx-sneak-peek-380717/index88.html

ממש עוברים סוג, סוג ונותנים רשמים..

ה OPAMPS נותנים אופי לצליל ואם אתה לא אוהב את האופי של ה BURR BROWN הספציפי הזה, תנסה משהו אחר יש מלא !! - לדוגמא ה OPA637SM שהם נחשבים לטובים ביותר של BURR BROWN

2947_1.JPG

(הם באים באריזה ממתכת להבדיל מה DIP8 המקורי ונדרשת קצת מודיפיקציה של הרגליים. אני בינתיים (מהתרשמות מהירה אהבתי את ה 49720 בגרסת SM (ה S מסמלת את דרגת האיכות הגבוהה ביותר, ה M מסמלת את אריזת המתכת) שאמור להיות זהה ל 4652 שמגיע במקור לקדמיים באסוס אבל הוא נשמע הרבה יותר פתוח ואוורירי.

פה לקחו את עניין החלפת ה OPAMPS קצת יותר רחוק ומתאפשרת החלפה מהירה:

588ee3c708d61a1f77a9206744c4fe4b.jpg

את ה OPAMPS האלה אתה מכיר ? קצת שונים.. :

Sizes.JPG

אגב, ניסית לתת ל XONAR ספק נפרד מהמחשב, מדברים על שיפור מוחשי..

...CASKA for life

פורסם

אחלה, ומה מהם אתה עשית ?

קצה קרחון או לא, אני בינתיים משחק עם כל זה בבית

אתה קורא באינטרנט.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
. לידיעה כללית, יש הבדל בין יציאה אופטית ONBOARD לבין זו של כרטיס קול רציני (למרות שהרבה חושבים שאין משום שזה אות דיגיטלי..)

קיפוד,

מה אתה בא להגיד ? ש-0 בינארי של כרטיס קול מובנה ו-0 בינארי של כרטיס קול "רציני" שונה? תיכף גם תגיד לי שיש לסיב אופטי השלכה על האיכות גם כן? הוא מעביר 0 שונה? ל-1 שלו יש צליל יותר "חם" או "קריספי"?

לסיכום, אני אצטט את גורל ידידי היקר, ג'גה של WD זה ג'יגה!

דני.

פורסם

לא רק קורא באינטרנט. פשוט יש מבחן לשכה ב 04/05..

יש לי רביעיית LME49720SM מורכבת על הכרטיס (במקור יש לכרטיס LM4652 על הערוצים הקדמיים שהוא פשוט מעולה ושלוש אחרים ופחות איכותיים לשאר הערוצים)

ב 20/03 הזמנתי יחידה אחת של ה OPA MOON, היא יצאה לכיווני רק ב 16/04 ולא הגיעה עד היום.

המטרה היא לא לשחק עם זה בבית אלא ברכב.

...CASKA for life

פורסם

את המאמר עליו דיברתי לא מצאתי בינתיים (עדיין מחפש ואני בטוח אמצא !!)

אבל הנה מספר ציטוטים מהרשת שלא תחשבו שנפלתי מאיזה כוכב :-):

1.

Yes it does. Contrary to belief the SPDIF interface WILL "carry" any noise from the sound card right through your external DAC. So a cheap (onboard audio) SPDIF definitely WILL sound inferior to a higher quality interface. Will you notice it? Probably not for casual use. If you record or produce music it will certainly be noticeable. (of course if you're doing pro audio you won't be using onboard and SPDIF anyways.)

2.

onboard is heavily influenced as its generated from southbridge, which also controls disk access, I/O, and other features, so leakage happens (and heat builds up, which is baaad)

so yes, poopoo power supply -> poopoo signals

3.

have heard EMI interferece from the onboard audio my PC at work, where I wear IEMs or earbuds rather than full sized headphones. Only heard it when I went from cheap Philips earbuds to s-Jays, which are much more detailed. It sounds like a ZX spectrum loading.

At first I thought it might be the cable but I tested with another source next to the computer. The interference only occurs when plugged in directly.

Same earphones with an Asus Xonar D2 at home give no such interference, so I'd say the problem is with poorly sheilded internal sound components, particularly motherboard audio, rather than internal sound components per se. Never heard it on my home PC through 6 internal sound cards, 1 USB soundcard and about 8 different sets of headphones or earphones.

4.

A S/PDIF connection really only protects the signal as it's being transported from the computer to the device. It doesn't cover what happens before it enters the TOSlink.

5.

Digital conversion takes place, from whatever data from transport -> cpu -> pci bus (usually accurate except for whatever Windowsmag-glass_10x10.gif did to the sound) -> dsp/codec int which turns it into serial audio data like I2S and SPDIF (which, btw, compared to USB or other form of computer interface, is not lossless). While this process is still fairly accurate (or totally accurate during pass-through), SPDIF output is plagued by jitter problems which worsens sound quality.

I don't think there's a need for specific links for the above.

Or, you want to come down and hear for yourself? Compare Realtek ALC658 against Audigy? On a $7 cable vs a Belden 1694A? Before any science, ears don't lie. biggrin.gif

I also used to think that digital data is always equal.

P.S. On-board sound using AC-97 codecs (almost all) will always resample to 48khz (like Audigy) or 96khz even for SPDIF due to design of AC-97, that's a good enough reason to change to another solution if you're a 44.1khz purist

6.

The difference is really very small compared to the rest of the parts. (Thru the on-board, it is Southbridge converts to AC-Link (to send to the AC-97 codec) before converted to SPDIF, while sound cards' DSPs already can output to SPDIF on its own, saving a conversion and no need for the lossy data to travel thru the EMI-plagued mainboard.)

But most of the difference (aside during digital conversion stages) come from the jitter, which is dependant on the clock (and how much interference is screwing the clock). Can read a bit about it here:

http://www.audiocraftersguild.com/Aa...on.jitter2.htm

That's why some believe USB DACs to sound best, because it has no jitter.

And if you're thinking people playing high-end don't look at this, you're wrong. If see the net, you can find high-end soundcards connected to external DACs in people's sigs. Also, there are products like the Trends UD10 which is a good USB -> SPDIF converter with AES connector. (This kind of thing is a better solution than the sound card which usually neglects the clock) Even more hardcore will say computer is crap and go directly with a high-end CDP (different CD drives will also give different sound btw, again contrary to the belief that digital signals are equal), or even Firewire for recording studios.

ואם בא לכם, תקראו גם את זה:

http://www.audioasylum.com/forums/pcaudio/messages/7719.html

...CASKA for life

פורסם

חגי,

כל הציטוטים האלו הינם השערות של אנשים כמוני כמוך, אני באמת ובתמים מנסה להבין איך יכולים להיכנס רעשים, הפרעות והשראות אלקטרו-מגנטיות(EMI), אפילו אם הם לא שמיעים לכל אוזן, לאות דיגיטלי של 0 ו-1?

נכון, כל המזיקים האלו יכולים לפגוע באות שעובר מצד אחד לשני אבל זה לא יהיה שמיע ברמה של כרטיס אחד נשמע טוב מאחר או כבל אחד נשמע טוב ממשנהו, זה כן יישמע ברמה של קטיעות בסאונד או כל מיני שריקות וצפצופים במקרה של כבל/כרטיס מאוד גרוע שלא מצליח להזרים את המידע הדיגיטלי שעובר דרכו.

לכן, אני בדעה שאם האות עובר מצד אחד לשני, ויש סאונד ללא הפרעות וקטיעות כלשהן, אזיי אין הבדל ואין שום השפעה של כרטיס הקול היקר על יציאת ONBOARD בלוח האם.

איציק

פורסם

קיפודי, כנראה שלא קראת כמו שצריך את מה שכתבתי.

ההשוואה שאני עשיתי היא

היציאות של ה HDAV ישירות של המגברים

מול

היציאות של ה AUZENTECH ישירות על המגברים

מול

הכרטיס ON BOARD עם יציאה אופטית + ה H700 ישירות למגברים.

התוצאה שנשמעה טוב יותר - נשארה.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

איציק, את המידע על הPREOUT של הF1 990 יש בחוברת של ה990, אני ודני קראנו על זה יחד. אתה יכול לשאול אותו הוא קצת מכיר את המכשיר :)

אליקו - אני מבין למה קשה לך לקבל את העובדה שכרטיס קול יכול לעמוד עם ה900 שלך, אבל אל תשכח שבסופו של דבר הפרוססור שלך זה :

מערכת הפעלה (פשוט ובסיסית בהרבה מכל OPS בשטח)

חומרה להרצת הקרנל (שגם היא - נחותה באיזה 7 מליון רמות מכל מחשב הכי פשוט שקיים היום, RAM CPU וכו')

ומעבדי סאונד (DAC וכו') שהם ללא ספק מאוד איכותיים, אבל אין שום סיבה שחברה כמו ASUS שמוציאה תחת הידיים, כרטיס שכל יעודו - הוא שחזור אות מקור. כלל T-HD וכו', אין שום סיבה שכרטיס כזה יפול מפרוססורים ולו החזקים ביותר בשוק.

קיפוד - אתן לך דוגמא מאוד בסיסית :

כתובת הIP הבאה :

192.168.0.1

היא למעשה :

11000000.10101000.00000000.00000001

לא משנה אם תעביר את זה באופטי, קואקס, CAT5, או מה שבא לך בעולם, זה תמיד ישאר אותו ערך בינארי, אחרת זה לא יעבוד לחלוטין.

א-ב-ל וזה אבל גדול, כל זאת נכון, רק במידה ועובדים במצב שנקרא "פאס טרו", למעשה במצב כזה המחשב לוקח את הערך הבינארי של מה שאנחנו שומעים, וזורק אותו להתקן הבא ללא כל נגיעה. במצב כזה רק ההתקן הבא ישלוט על העיבוד ואיכות הסאונד.

אם אנחנו לא עובדים במצב כזה, אז הכרטיס קול מבצע עיבוד ולמעשה מוציא להתקן הבא אות מעובד ומוכן לביצוע DAC, מצב כזה נקרא LPCM, למעשה בLPCM אכן אופטי של כרטיס איכותי יהיה טוב יותר מאופטי של כרטיס פנימי.

• תוכן חדש...