Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גורל, בספרות של ה-F#1 כתוב בפירוש שהיציאות של ה-990 מספקות 1.5VRMS? באיזו התנגדות?

דני, אשמח אם תספק סריקה של הדף הזה, מעניין מאוד.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גורל,

זה מתוך האתר של אלפיין:

Sound output level preout: 4V/10kΩ (maximum; front/rear); preout 4V/10kΩ (maximum; subwoofer/center) AUX IN: 1.2V/10kΩ

אין ערכי מינימום ולא מוזכר המספר 1.5RMS, מלבד זאת, שים לב להתנגדות שלא פחות חשובה.

דני.

פורסם
לכן, אני בדעה שאם האות עובר מצד אחד לשני, ויש סאונד ללא הפרעות וקטיעות כלשהן, אזיי אין הבדל ואין שום השפעה של כרטיס הקול היקר על יציאת ONBOARD בלוח האם
כאשר מחברים שני מכשירים בצורה דיגיטאלית, הם חייבים להיות מסונכרנים בינהם מבחינת תדר דגימה.

הסינכרון מתבצע בתצורת master-slave, כאשר המכשיר ששולח את האות דואג גם לתזמון שלו.

כרטיס קול בעל מערכת תזמון נחותה עלול לגרום לתופעה של jitter באות הדיגיטלי.

אותה תופעה יכולה להתרחש גם בשימוש בכבלים גרועים.

לכן, יש משמעות לכרטיס שבו נמצאת היציאה הדיגיטלית. כרטיסים של RME למשל ידועים ביציבות השעון שלהם, מה שהופך אותם למאוד מבוקשים גם בתחום הדיגיטלי נטו (כרטיסים ללא ממירים כלל).

אני ממליץ למי שמעוניין להכנס לאיזור הכתבות באתר אקט ולקרוא את 'על הביטים - כל מה שצריך לדעת על ביטים, רזולוציה וממירים'.

חג עצמאות שמח!

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

ואיך יישמע אות שלא נעשה לו תזמון הולם עקב כרטיס מאיכות ירודה? האם הדבר יתבטא בחוסר באס/מיד/גבוהים? או שמא יהיו הפרעות לא נעימות כגון צקצוקים בצליל?

פורסם

אם אני לא טועה, הפרוטוקול אמור להשלים פערים אוטומטית (כמו אוברסמפלינג בדיסקים). חוץ מכך יש את עניין "רעשי" ה EMI - במחשב הקודם שלי היה ONBOARD של AZALIA שבו היו שומעים רעשים ברורים כשהוא היה מחובר ע"י הסיב אופטי,

היו שומעים את ה SEEK של ההרד דיסק (כן כן גם ב TOSLINK) במחשב שלי היום, בחיבור קואקס, זה אומנם לא קורה אבל זו איזושהי עדות לכך שגם שהאות הוא דיגיטלי הוא עדיין יכול לספוח בדרך רעשים.

יש גם את עניין משאבי המערכת שלבטח משפיעים על תפקודו של ה ONBOARD שכן, הוא ניזון מאותם משאבים וצורך בין 3-5 אחוז מהמעבד (אז כשהמעבד מנוצל מדי פעם בפיקים של 100 אחוז, סביר שתהיה השפעה על ה ONBOARD - אני לא הרגשתי בזה אף פעם אבל מדי פעם שיש כמה וכמה חלונות ורצה ברקע איזו סריקת וירוסים אוטומטית (לא של כונן המדיה) אז יש תקיעות בצליל מדי פעם.

ויש גם עניין הספק כח שתופס משנה תוקף ברכב כשלא מדובר שם על ספק כח חזק בעל כמה מסילות. אני בהחלט חושב על ספק כח קטן ונפרד (אולי M1) לכרטיס קול, במיוחד לאור מגברי ה CLASS AB החזקים.

...CASKA for life

פורסם

הבעיות שעלולות לקרות - איבוד מסויים בתדרים הגבוהים (כתוצאה של הוספת רעש קבוע וצניחת תקרת הרעש) וכן 'קרחצים' (קליקים וזמזומים רגעיים).

עד כמה זה שמיע - תלוי בוודאי בשאר הציוד ובמאזין.

כאשר מדברים על כרטיסים ברמות הגבוהות העניין הזה הוא פרמטר חשוב. ישנם גם כרטיסים וממירים עם חיבור יעודי לסינכרון (world-clock).

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

word clock, לא world.

תבדיל, איבוד התדרים המדובר מתבצע ברמת האות הדיגיטלי שמועבר ע"ג הסיב וכתוצאה מכך האות הבינארי נפגם ומופיעים אותם קליקים שדיברת עליהם, שוב, איבוד בתדרים הגבוהים, צניחת תקרת הרעש וכל שאר התופעות לא שמיעות באות האנאלוגי המופיע בצד השני של המפענח אלא בצורת אות לא סדיר.

פורסם

התפלק לי ה world. כנראה הבשר עלה למוח :wink:

כתבתי מה התופעות - האם יש להן השפעה או לא זה כבר עניין אחר.

אילו תדרים יושפעו תלוי גם בתדר הדגימה שבה משתמשים וישנם מקרים בהם התוצאה תהיה שמיעה. בתדר דגימה של 44.1KHz האיבוד יהיה באיזור 20KHz מה שיכול להיות שמיע..

(אני ממש לא רוצה להכנס לדיון על האם תדרים שאנו לא אמורים לשמוע משפיעים או לא משפיעים - זה לא הנושא עכשיו)

קרחצים זה לא עניין נעים ואין ספק שהם נשמעים.

בכל מקרה - כל מה שכתבתי נאמר כדי לשפוך עוד קצת אור על הנושא מהצד התאורטי.

לעניות דעתי כל כרטיסי הקול במחשבים חדשים מסוגלים לרמות jitter נמוכות שמאפשרות עבודה ללא בעיות בסט-אפ של carpc.

בסט-אפ אולפני שבו מחוברים מספר מכשירים בצורה דיגיטלית ונעשה עיבוד מסיבי ברמה הדיגיטלית, יש חשיבות יותר גבוהה לעניין.

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

באולפנים משתמשים בהתקן אחר, AES/EBU, מההתקן הזה נולד ה-S/PDIF לשימוש הביתי, הפרוטוקולים מאוד דומים אך עדיין קיים יתרון ברור לראשון.

בכל מקרה, אני לא מסכים על עניין הפגיעה בתדרים הגבוהים (20K) באות האנאלוגי ויש לי הרגשה שלא הבנת למה התכוונתי בתגובה הקודמת שלי, אבל לפחות אנחנו מסכימים שאין הבדל שמיע ביציאת ה-S/PDIF הנמצאת על כרטיס ONBOARD לאחת שנמצאת בכרטיס קול ייעודי.

פורסם
חגי, אצלי בבית, יש לי זוג רמקולים 4 וואי [שמורכבים מטוויטר + 2 מידריינג'ים + 2 מידבסים + 2 סאבים] לכל צד.

במחשב אחד יש לי את XONAR

בשני יש לי את ה AUZENTECH PRELUDE 7.1

ולשם העיבוד אני משתמש במעבד הישן שהיה לי ברכב, האלפיין H700

בכל מצב , ובכל צורת האזנה, אני מעדיף את ה H700

על פני שני הכרטיסים [כמובן שהוא מחובר על יציאה אופטית אונבורד שיש ללוח אם

בכל צורת חיבור, אני מעדיף כשה700 הוא המקור האחרון לסאונד שמגיע למגברים

תמשיך להביא השוואות של אנשים אחרים

אני יודע את מה שאני יודע מגוף ראשון

מה שחשבתי לעשות זה פשוט לחסוך את ה H700 (ה H900 פשוט יקר בטרוף משומש!).

פרוססניג ב PC נותן גמישות רבה יותר מבחינת נקודות קרוס ונקודות האקולייזר, בדומה ל DCX. ה DCX, אגב, פשוט לא צלול ודורש המרה לרכב.

ל H700 יש נתונים לא משהו (THD, SNR) ולמרות זאת משתמשים זכו איתו בתחרויות.

מעניין למה הוא נשמע לך יותר טוב מה XONAR (במערכת אקטיבית)?

המטרה היא להשתמש ב XONAR כאקטיבי אחרת זה ממש לא משתלם לקנות אותו, למרות הויכוח שיש כאן על SPDIF.

• תוכן חדש...