Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

חברים, זקוק לעזרתכם ולניסיונכם. אני בטריטוריה לא מוכרת (ואין מודיעין טוב על עוינים:))

רכשתי אתמול HU של קלריון DXZ785USB.

במערכת כעת בנוסף:

סט קדמי של קומפוננט JBL P6550C

2 רמקולים אחורים 6X9 של אינפיניטי

מגבר JVC GTO75.4 4 ערוצים

בזוקה של מאקאודיו (האנשים הטובים גנבו לי את הסאב של ה JBL).

שומע בעיקר רוק מתקדם, מטל או אקוסטי,ג'אז.

וכעת לעניין:

עד היום המערכת היתה מכוונת כך (HU - JVC BT1):

מגבר:

לקומפוננט הקדמי דרך הקרוס הפסיבי.

2 ערוצים מאוחדים לסאב.

HU:

מגביר את הרמקולים האחוריים.

כך חוברה המערכת גם עכשיו והיא נשמעת מעולה (חוץ מהסאב), אבל כשהתחלתי להסתכל בכל החומר הטכני, ראיתי שאני לא מנצל בכלל את יכולות הקרוס אובר שיושב בתוך ה HU עצמו וטונות של כיוונים.

שאלת המיליון - האם, בהתייחס לסוג המוזיקה שאני שומע, ולמקור שלה (MP3 256/320 מ USB או IPHONE, אני כמעט ולא שומע דיסקים), יהיה שיפור משמעותי,אם אנתק הקרוס הפסיבי של הקומפוננט ויחבר את זה ל HU. אם כן - האם יש לכם המלצה על מתקין שיודע מה הוא עושה?:)

תודה מראש,

רן

פורסם

אתה יכול לערוך חיפוש בפורום על יתרונות הגברה אקטיבית על פני חיתוכים אנלוגיים. לדעתי, כל זמן שלא מדובר בקרוסים פאסיביים יקרים ומושקעים - יש רק יתרונות בהגברה האקטיבית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

אם כך, השאלה היא האם הקרוסים של ה קומפננטים שלי, שנחשבו בשעתו לסט טוב (עלות של כ 1500 ש"ח) הם ממש טובים ומקצועיים עד כדי כך שלא אחליף...עכשיו פשוט הסתבכתי עם על האופציות, קיים מידע בכמות מטורפת בנושא ואני לא יכול לסבול שיש לי אפשרות לעשות יותר טוב - ולא עשיתי. מכיר את זה?:wink:

ואם כן - אצל מי אפשר לעשות את זה? נראה לי שרוב המתקינים לא מבינים במיוחד יותר ממני, ואני פשוט לא מבין כלום:)

פורסם

דבר ראשון, עכשיו שמתי לב שיש לך מגבר 4 ערוצים, ואם אתה רוצה לעבוד אקטיבי אתה צריך "להקריב" את ארבעת הערוצים רק בשביל הסט הקדמי (שני ערוצים וופרים, שני ערוצים טוויטרים).

בנוסף, אני לא יודע איך זה במכשירי קלריון אך קח בחשבון שאתה עלול לאבד את אפשרות ההגברה של ה HU במצב אקטיבי.

אתה מעוניין לעשות את זה או שזה מסבך את העניינים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המשמעות של מה שאתה אומר היא שאצטרך לרכוש עוד מגבר מונובלוק כדי לתחזק את הסאב, ויש מצב שגם לא אוכל להגביר

את הרמקולים האחוריים כי הקלריון לא יגביר. מסקנה - על מנת להשתמש באופציות שנותן המכשיר אני צריך להשקיע בעוד חומרה.

בשלב זה, לא נראה לי, אבל תודה בכל מקרה על ההארה.

פורסם

אם אני זוכר נכון, ה955 שלי, כשחיכיתי למגבר מאיביי, הגביר את הטוויטרים אקטיבית, ועשה זאת לא רע יחסית. זה היה לפני המון זמן, ובנוסף זה לא אותו דגם (למרות שאפשר לערוך השוואה בין המגברונים בHUים בשעות שפויות יותר).

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

בדגם ה785 (שהוא מקביל ל786 שיש לי) יש אפשרות לחבר גם הגברה חיצונית ליציאות הRCA וגם לחבר רמקולים ליציאות המוגברות של המכשיר.

הנושא היחיד שיש לשים לב הוא שהם שיציאות הRCA ויציאות ה"חוטים" ינגנו את אותו האות, לפי החיתוכים במכשיר.

מתחדשת*

פורסם

ניגשתי למתקין שאני מכיר כדי לברר עלות של מונובלוק, כדי לאפשר למגבר JBL להוציא את 4 הערוצים לקומפוננט 2 WAY, ואז הוא אמר לי שכדי להשתמש בקרוס של ה HU אני צריך מגבר אחר שיש בו "קרוסים פנימיים", ואלו מגברים יקרים בסגנון אודיסון. הוא טען שחיבור הקומפוננט והטוויטר למגבר ישירות תשרוף אותם מיד.

האם זה נכון בהתחשב בנתוני ה HU הספציפ (785 של קלריון) י או שבתוכו קיים קרוס מספק ופשוט מנסים למכור לי מגבר חדש?

פורסם

זה לא מתקין- זה סוכן מכירות שלא מתבייש למכור שקרים במצח נחושה.

בקלריון הנ"ל יש קרוס פנימי 3WAY כמו בכל מכשיר מתקדם היום (אלפיין, פיוניר, אקליפס וחבריהם)

מתחדשת*

פורסם

הוא טען שחיבור הקומפוננט והטוויטר למגבר ישירות תשרוף אותם מיד.

באמת?:-o

- alloy block,Vtec, Bosch Motronic ME7 fuel-injected

producing200HP 2.2-liter,Honda type R. Need we say more..

soon!....

פורסם
למי אני יכול לגשת בראש שקט כדי שיחבר לי את העניין כמו שצריך? אני פשוט שונא את הניסיונות ניצול האלו.:twisted:

גש ליוסי alpine מהפורום.

קח בחשבון את כל ההערות שנתנו לך למעלה . כמו כן מעבר לאקטיבי מצריך חיווט נוסף מהמגבר לכל רמקול בנפרד + עוד RCA בין הרדיו דיסק למגבר.

פורסם

קראתי את ההודעה שלך וגם עברתי על הת'רד והבנתי שהבעיה העיקרית בעצם היא שאתה לא בטוח אם אתה מנצל את מלוא הפוטנציאל של המערכת שלך.

אז קודם כל - כל הכבוד לגבי השאלה ולגבי הכוונה כי זה מראה שאתה מבין את המהות של המערכת ואתה מחפש את הדבר הנכון וגם שואל את השאלות הנכונות.

בכדי לעבור לתצורה של הגברה אקטיבית לסט הקדמי + סאב מאחורה ואחוריים אתה תהיה באמת זקוק לתוספת של מגבר ולתוספת של חיווט.

אם הHU שלך תומך קרוס 3WAY לפי מה שהבנתי אז גם יש לו שלוש יציאות למגבר ואתה ממש לא זקוק ליותר מזה.

אתה מוציא HPF לטוויטרים מהיציאה של הגבוהים והולך ישר לערוצי ההגברה המתאימים בJBL.

אתה מוציא בנד פאס למידים מהיציאה של האחוריים והולך ישר לערוצי ההגברה המתאימים בJBL (אלו שמחוברים למידבאסים).

ואתה חותך את היציאה של הסאב ויוצא אל הסאב.

אתה גם יכול להשתמש בקרוסים של המגברים לתחום התחתון של המידבאסים ולתחום העליון של הסאב...

אבל - אם כרגע אין לך תקציב או שאתה באמת רוצה לנסות למצות את הפוטנציל המלא של המערכת שלך - אז קודם כל תעשה את זה על הסט אפ הנוכחי לפני שאתה מוציא כספים נוספים.

דרך אגב - בכל מצב את האחוריים אתה תוכל להגביר על הHU - אין כאן בעיה.

לגבי המערכת הנוכחית שלך - תריץ חיפוש כאן בפורום על משחקי פאזה ועל כיווני קרוס פסיבי והנחתה של הטוויטרים וגם חיפושים על כווני מערכת - אתה תראה שיש עוד כמה דברים שאפשר לשפר לפני שאתה עובר להגברה אקטיבית אז ככה שזה יקנה לך קצת זמן לחסוך להוספת רכיבים, או שאתה אפילו תצא מרוצה מהמערכת וזה יחסך ממך...

ולגבי המתקין הזה... - תגיד לו שלום ולא להתראות.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...