Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע נתקלתי בתופעה שמעולם לא הכרתי באף מכונית. הקורדובה מודל 99 שלי התחילה לפמפם טורים כאילו אחז בה "דיבוק", שלחץ על דוושת הדלק במקומי בקצב של 1 לשניה בערך.

התופעה היתה מורגשת בעיקר בבלימה, כאשר לחצתי על הקלאץ', וגם אח"כ בעמידה ברמזור. טורים קופצים לגובה כאילו אני מחמם את המנוע לקראת רייס, כאמור, בקצב של 1 לשניה.

כשעמדתי ברמזור, הצלחתי לייצב לפעמים את הטורים, אבל הם התייצבו על 1500-2500 משהו כזה.

לאחר 10 דקות נסיעה כיביתי את המנוע והתופעה לא חזרה על עצמה מאז.

כמה עובדות נסיבתיות:

1. רכשתי את האוטו לפני חודש וחצי, כך שאני עוד מגלה אותו ואת התיסבוכים שלו.

2. האוטו עמד במשך יומיים לפני הנסיעה משוגעת הזו, והיה די קר.

3. כשרק התחלתי את הנסיעה אימצתי את המנוע מאד כי אני יוצא מחניון תת קרקעי. (אגב, מעניין מה אתם אומרים על זה, כדאי להימנע מזה?).

4. גם המזגן לא קירר ובעצם לא עבד.

תופעה נוספת שאולי קשורה ואולי לא: לפני שבועיים, במשך כמה נסיעות עוקבות, הרגשתי ושמעתי דפיקות/נקישות בכל פעם שהאוטו היה בטווח של 5 עד 50 קמ"ש. קצב הנקישות עלה ככל שהמהירות עלתה, ולהיפך. אם אינני טועה, כשהמצמד היה לחוץ התופעה לא היתה. בכל מקרה, זה היה רק בכמה נסיעות.

אז מה אומר חבר המושבעים?

פורסם

יש לקפוץ למוסך המכיר את הרכב ולחבר אותו למחשב איבחון בכדי לחלץ קוד תקלה במידה וקיים.

בדרך כלל הבעייה ברכבים אלו היא מצערת מלוכלכת או חיישן טמפ' נוזל קירור.

איזה כייף לי :)

פורסם

הטורים לא נשמעים לי בעיה קשה לפתרון. כמו שנאמר, פנה למוסך לחיבור הרכב למחשב אבחון.

דבר מעניין הוא אותם נקישות עליהם דיברת.

האם שמת לב מאיפה הנקישות ? האם באות מאזור בלוק מנוע ? אולי מאחד הצדדים לצידי המנוע ?

אם אתה אומר שכאשר הקלאץ' היה לחוץ הבעיה לא הייתה קיימת יותר אז זה משהו שונה ממה שהיה אצלי, שהקראנק דפק ולבסוף פרץ את ראש המנוע והמנוע נשפך בצומת גולני :-).

חוץ מזה שהבעיה כמו שאמרת נפתרה, האם היא נפתרה מעצמה ? האם זה חוזר על עצמו בתנאים מסוימים ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

בדקת אם יש גמדים קטנים אשר מושכים את המצערת ומנסים לשגע אותך? בטח הם עוללו לך את התרגיל המלוכלך הזה ועברו למישהו אחר... אני לא אתפלא אם תוך כמה דקות יופיע פה עוד אחד עם בעיה בדיוק כזאת. ואז היא תעלם לו. ואז יופיע עוד אחד ועוד אחד... מגיפה!! כולם לברוח!!!

סקס, סמים ואלפה רומאו :evil:

פורסם

כשקניתי את האוטו, נוריות הABS ו"בעיה במערכת הבלמים" היו דלוקות תמידית. לקחתי בזמנו למוסך וההתחברות למחשב הרכב העלתה שיש בעיה כזו:

01276

ABShydraolic pump v16

signal outside tolerance

המוסכניק אמר לי שצריך להחליף את המחשב, ושמקורי עולה 6000 שקל.

ואכן המערכת לא עבדה בפועל.

לפני כמה ימים נכנסתי לחניון בקניון ועליתי על במפר קטן כזה (שבעבר עליתי עליו ואחרים כמותו כבר הרבה פעמים), ופתאום הנורות נעלמו.

מיד בדקתי את המערכת עצמה על ידי בלימה. במאה אחוז הABS עבד: היו דפיקות בדוושה, ואז היה נהמה כזו כמו של פרה... ובסה"כ האוטו בלם יפה בלי סטייה.

ומאז, כבר כמה ימים, שהנוריות לא דולקות. מתי כן? כשהאוטו קצת קופץ על הכביש הן לפעמים דולקות ואז אחרי שנייה נעלמות.

מה הסיפור לדעתכם, והאם יש קשר לתופעות שציינתי בפעם שעברה?

• תוכן חדש...