Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הרכב המדובר הוא פיגדו 106 XS שנת 96 מנוע TU1400 .

קרה לי פעמיים שלוש על תקופה של חודשיים שאני עומד ברמזור, מוציא את הרכב מהילוך ושם על ניוטרל, לרוב הסל"ד נשאר על 800-900 סל"ד , ובפעמים המוזכרות הוא ירד ל 500 , כעבור מספר שניות של נסיעה ועצירה חוזרת ברמזור הבא הכל חזר לקדומותו והכל היה תקין.

חשוב להזכיר, הרכב ירד ל 500 סל"ד אך לא כבה.

בחיפוש שעשיתי פה בפורום ובקריאה על תקלות של אחרים שמעתי שיכול להיות שזה משהו שקשור למנוע צעדים, העיניין הוא שזה לא קורה תמיד, אלא ממש כל כמה שבועות.

במידה ובאמת יש צורך בניקוי של המנוע צעדים,

יש למישהו מושג איפה מסתתר לו המנוע צעדים ב106 ? מה תהליך פירוק והרכבה שלו? האם יש צורך לאחר הפירוק להחליף אטם לפני שמחזיקים?

חג שמח,

טל!

פורסם

עברתי כבר על השרשור הנ"ל , דליפות אויר לא שמתי לב למשהו כזה, מה שכן עדיין לא עשיתי :

" . פיח בבית מצערת: הגורם השני לתופעה, לא יעזור כלום, גם בפרארי וגם בפיאט, במנוע בעירה פנימית בית המצערת ומעברי היניקה צוברים פיח. זה רק עניין של זמן ואופי נהיגה, (בנסיעות עירוניות הצטברות הפיח מהירה יותר). הפיח סותם מעברי אויר צרים, במיוחד הוא אוהב להתרבות באזור מעברי המנוע צעדים, למה? כי הוא אוהב מקומות צפופים וחשוכים. מחשב בקרת המנוע יודע להתמודד עם שינוי ספיקת האוויר האלו, אבל עד גבול מסוים. ואז מתחילים התלונות של מנוע כבה בסרק, וסיבובי מנוע נמוכים ולא יציבים. אז מה לעשות? ל נ ק ו ת! לא צריך מומחיות יתרה , ספריי קרבורטורים, מטלית נקייה , וזהו."

יש למישהו הסבר אולי תמונה של התהליך? סדר הפעולות שצריך לעשות?

תודה,

טל

פורסם

על הדרך אם מישהו יוכל להעלות תמונה איפה נמצא במנוע צעדים ברכב הנ"ל כי יש לי אותו רכב ואני צריך גם כנראה לנקות שמה..

תודה רבה

peugeot 106 95' 1400

פורסם

על המצערת בצד שפונה לקיר אש החיישן העליון עם זוג ברגים כוכב.

יש צורך בפרוק המצערת (3 ברגים אלן) כדי לפרק את המנוע צעדים.

במעמד פרוק המצערת לא יזיק אם היא גם תעבור ניקוי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

האם יש צורך בהחלפת אטמים אחרי שאני מפרק את המנוע צעדים והמצערת? או שאפשר לנקות ופשוט להחזיר הכל למקום?

גם אני מצטרף לבקשה של תמונה, אם יש למישהו רק יעשה טוב :)

תודה,

חג שמח

טל

פורסם

החלק שבתמונה מדובר בחלק הזה שצילמתי? מצערת?/מנוע צעדים?

אני פירקתי אותו וראיתי בפנים כמה ברגי אלן אם אני לא טועה גם אותם מפרקים ואח"כ מה הלאה?

06Apr_0001.jpg

06Apr_0002.jpg

peugeot 106 95' 1400

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

אין לך מה לפרק דבר ביח המונו.

הברגים שאתה רואה מלמעלה הם הברגים המהדקים את יחי" המונו לסעפת ופרוק היחידה לא יתן לך דבר.

את היחידת מונו יש לכוון כיוון בסיסי מדוייק אחרת המע לא תעבוד כפי שצריך ובאם רכיב אחד כשל יש להחליפו ולכוון שוב למתח מדוייק .

אין הרבה מה לנקות ביח" - סה"כ פרפר אוויר.

ממליץ להכנס לבעל מקצוע המכיר את המע וכיוונה ולסריקת תקלות ונתונים ליחידת בקרה - אולי משהו מחוץ למע המונו משפיע על הסל"ד.

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...