Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט לגבי קניית רכב מליסינג ו\או השכרה, ובאופן ספציפי: איזה אחוז הנחה מהמחירון יהפוך את הקנייה לכדאית?

אחרי לא מעט בדיקות ושאלות הגעתי למסקנה שרכב מחברת ליסינג ואפילו השכרה, יכול להיות בסדר גמור ולא בהכרח רכב שחוט (כפוף לבדיקה כמובן). כך שאין צורך להתייחס לעניין הזה.

בהנחה שאני מוצא רכב במצב טוב, הבעייה העיקרית שלי היא מה יקרה כשאנסה למכור אותו. אני עדיין שומע מהרבה אנשים שברכב מחברת השכרה "לא נוגעים". לגבי ליסינג נראה שכבר התרגלו לזה ויש פחות רתיעה.

ממכרים וחברים "מביני עניין" יותר או פחות שמעתי שכשאנסה למכור רכב עם עבר בחברת השכרה אצטרך להוריד לפחות 25%-30% מה"מחירון" (של לוי יצחק, שגורם לי בעיקר לבכות ולא לצחוק, אבל זה עניין לשרשור אחר), וגם אז זה לא יהיה פשוט למכור כי יש אנשים שאפילו לא מתקשרים לרכבי השכרה לשעבר, או מנתקים מייד כשהם שומעים את המילה השכרה.

אני יודע שבמחירון עצמו על רכב השכרה ההורדה היא 17% (ועל ליסינג בין 15-19%), אבל השאלה שלי היא מה קורה בפועל, בשטח. לכן אשמח לשמוע את דעת אנשי הפורום לגבי כמה בפועל מורידים ממחיר המחירון על רכב יד 2 שהיה השכרה ביד 1, ורכב יד 2 שהיה בליסינג תפעולי ביד 1.

כדי לא לדבר באוויר אני אתן כמה דוגמאות להצעות שיש לי כרגע:

1. פורד פוקוס 5 דל' שנת 2006, 85,000 ק"מ, מליסינג (ניו קופל), מחירון 70,000 ש"ח - כרגע הם רוצים עליה בסביבות 64,000 ש"ח (+ אחריות לשנה על גיר, מנוע ועוד כמה מכלולים, והטבה של 1500 ש"ח אם אעשה ביטוח דרכם), כלומר 8.5% הנחה, או 10.5% עם הטבת הביטוח.

2. פורד פוקוס 5 דל' שנת 2007, 54,000 ק"מ, מהשכרה (אוויס), מחירון 81,000 ש"ח - כרגע הם רוצים עליה 68,000 ש"ח (+אחריות לשנה על גיר ומנוע), כלומר 16% הנחה.

3. פורד פוקוס 5 דל' שנת 2007, 68,000 ק"מ, מהשכרה (אוויס), מחירון 81,000 ש"ח - כרגע הם רוצים עליה 66,400 ש"ח (+אחריות לשנה על גיר ומנוע), כלומר 18% הנחה.

איזה מהעסקאות האלה כדאיות לדעתכם (בהנחה שהרכבים במצב טוב)? אם לא, לאיזה מחיר צריך להגיע כדי שהעסקה תהיה טובה?

תודה,

N

פורסם

אגב, איש המכירות של אוויס טוען שפוקוס 5 דלתות מאד מבוקשת ולא תהיה בעיה למכור אותה למרות שהיא מהשכרה.

יש איזושהי אנומליה לגבי השוק של הפוקוס, יש המון פוקוס 4 דלתות וכמעט אין פוקוס 5 דלתות.

השאלה היא איך לפרש את הנתון הזה: האם פוקוס 5 דלתות יותר מבוקשת בשוק המשומשות כי יש פחות כאלה? ...או שיש פחות כאלה כי הן פחות מבוקשות?

מקרה קלאסי של שאלת הביצה והתרנגולת.

פורסם

תראה אני לא בטוח שיש כאן איזושהי תשובה אבסולוטית,והסיבה היא פשוטה:

מחירון לוי יצחק משמש קו מנחה לכל אחת מחברות הליסינג שמוכרות את רכביהן כיד שניה.

אל תשכח שהאחריות שאתה מקבל על האוטו, ההכנה שמבוצעת ברוב המקרים +תיקון תקלות שמתגלות בבדיקה,וכמובן הנוחות ברכישה ממקום מוסדר (מתייחס לחברות הגדולות עם המגרשים המוכרים ולא לסוחרים פרטיים)

מעלה את ערך האוטו ,ואל לך לצפות להפחתה המקסימלית עפ''י הכתוב במחירון.

לגבי הפוקוס מנסיוני ל5 דל' יש ביקוש די טוב, ולי אישית לא ברורה הסיבה,מכיוון שאתה מוותר על מקום מאחורה,והעיצוב לדעתי גם לא משהו,גרסת הסדאן עדיפה.

אבל על טעם וריח אין להתווכח.

לדעתי תנסה לצמצם את חיפושי הרכב שלך ל2-3 אופציות למשל:טויוטה-פורד-מיצובישי או כל משפחטומטית אחרת,

ותתחיל לעבור בין החברות ולקבל הצעות מחיר.

לבדוק מה כל אחת מציעה בעסקה הכוללת-ואם יש טרייד אין עתידי דבר שעונה על שאלתך הראשונה.

ועצה אחרונה וידידותית אל תתפתה להנחות ענק ממחיר המחירון לא כל הנוצץ זהב הנחה של 7-12% לרכבי ליסינג עם ק''מ סביר לשנתון שלהם זה מה שנמכר בדרך כלל כמובן אם יש רכבים ש"נתקעו" במלאי ומתים להיפטר מהם אז יהיו מה שנקרא "מחירי חיסול".

מקווה שעזרתי

אורון.

פורסם

תודה על ההתייחסות.

אנחנו די נעולים על פוקוס, וספציפית על ה-5 דלתות (יותר קצרה = יותר קל עם חניה בתל אביב, 5 דלתות = כשצריך להעביר דברים גדולים באמת מקפלים את המושבים והאוטו נהיה משאית קטנה. ליומיום הגודל של הבגאז' ב-5 דל' יספיק לנו).

מהתגובות פה ובפוסט השני והיותר ספציפי אני מקבל תחושה ש18-20% הנחה לרכב השכרה עם ק"מטראז' סביר ובמצב טוב, יחד עם האחריות של אוויס, זו עסקה לא רעה.

אני רק מקווה שבמכירה אני לא אצטרך להוריד 30% כדי שמישהו בכלל יטרח להסתכל על האוטו.

פורסם

אני נמצא כרגע בתהליך קנייה של רכב מאוויס. רכב 2006 אלנטרה מהשכרה עם 74,000K . לגבי המחיר אני מניח שאסגור בסביבותל28% פחות מהמחירון+ שנתיים אחריות גיר מנוע. לאור הנסיון שיש לי עם אוויס עליך להקפיד על כמה דברים מאוד מאוד חשובים- קודם כל לקחת את הרכב לבדיקה במכון שאתה בוחר וללכת לבד, בנוסף לבדוק את הטיפול במוסך מורשה. אוויס מתחייבת לתקן את הליקויים אבל בפועל אם אתה לא תדאג לכך אף אחד לא ידאג לכך. צריך להיות מאוד מאוד עירניים אחרת אתה יכול לאכול אותה בגדול- הם אמרו ספר טיפולים- ונתנו לי איזה רשימה של מה עשו לרכב ובאיזה תאריכים, זה לא ממש ספר טיפולים כי אין את הקילומטראוג' רשום טיפול 45K אבל אתה לא יודע מתי זה נכנס למוסך ולאיזה מוסך. לכן תבדוק טוב טוב מתי עשו את הטיפול ותאמת עם הקילומטראג' - את זה אתה יכול לעשות דרך מוסך מורשה. אצלי למשל אמרו שהוא עשה את הטיפולים במוסך יונדאי עתידים, אבל אצלם הוא היה רק פעם אחת ואת שאר הטיפולים הוא עשה במוסכי יונדאי אחרים, אז צריך לבדוק הכל והם לא ממש ששים לתת לך את כל הפרטים. חוץ מזה נקודה טובה הייתה שטופס הבדיקה שלהם היה דומה מאוד לתוצאות הבדיקה שאני לקחתי במקום שבחרתי. אבל וזה הכי חשוב הם לא תיקנו את הרכב על פי הבדיקה אלא על פי מה שהם בחרו. אחרי שהוא חוזר מהבדיקה הם שולחים אותו למוסך מורשה וחוזרים אליך עם אישור על התיקונים. אצלי הם חזרו בלי תיקון שהיו אמורים לתקן על פי הבדיקה והם אמרו שבמוסך בדקו ואמרו שלא צריך לתקן. ההסבר הזה לא הספיק לי אז הלכתי למוסך ושם התברר שהמוסך בכלל לא מקבל את תוצאות הבדיקה אלא מקבל מאוויס הוראות מה לעשות. וההוראות הן לעשות את המינימום ההכרחי בלבד.

כל זה נועד כמובן להתיש אותך, כי לא כל אחד ימשיך ללכת מבדיקה, למוסך ושוב לאוויס ושוב למוסך. אבל בגלל שהרכב היה במצב טוב יחסית(הבוחן היה מאוד מופתע שזה רכב מהשכרה), ובגלל המחיר לא התעצלתי ודאגתי שיטפלו כמו שצריך בכל הליקויים.

דבר נוסף המוסך הגדיל ראש ואמר שבגלל שהרכב עדיין בתקופת האחריות הוא ידאג לתקן את כל הליקויים. חוץ מזה טיפול 75 אני מקבל על חשבון אוויס אבל לא עם טיפול של רכב השכרה(המוסכניק הבטיח שהוא "יפנק" את האוטו ויעשה טיפול כמו לפרטי ולא כמו לרכב של אוויס). אם אתה מרוצה מהרכב ומרוצה מהמחיר , אני הייתי קונה (ועובדה שאני כנראה השבוע סוגר סופית) ולא כל הזמן דואג על כמה כסף אפסיד מהמכירה העתידית. בכל מקרה תיקח בחשבון שאין חוכמות רכב מהשכרה זה רכב מהשכרה והירידה מהמחירון לא תהיה נמוכה לכן כדאי לך להוריד עכשיו הכי הרבה שאתה יכול.למרות כל החסרונות של קנייה מהשכרה, וכל הטרטורים והבדיקה וחוסר האמינות המכעיסה כל כך עדיין לי משתלם הרכב הספציפי הזה. גם יש להם התחייבות לטרייד אין עתידי עד חמש שנים, אתה מקבל מהם אפשרויות תשלום נוחות מאוד שאף אדם פרטי לא יכול להציע לך או שתצטרך לרדת בשנתון, אחריות מסויימת, כך שאם הרכב באמת במצב טוב אני חושב שזה שווה לך, ואולי תנסה להוריד יותר במחיר כי הם צריכים למכור והכוח כרגע הוא יותר לכיוון הקונה. בהצלחה.

פורסם

אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. **

א. תודה רבה על התגובה המפורטת.

ב. מעניין אותי באיזה סניף של אוויס סגרת את העיסקה? אני בקשר עם איש מכירות בסניף ר"ג (בורסה), והם ממש ממש קשים שם בעניין המחיר. כל 1000 שקל הנחה עולה בדמים. איך הצלחת להגיע ל-28% מתחת למחירון? יכול להיות שזה בגלל שהאלנטרות פחות מבוקשות מהפוקוסים?

ג. בדיקה מטעמי אני כמובן אעשה. מה הכוונה ב"ללכת לבד"? בלי נציג של אוויס? הם ייתנו ככה סתם את הרכב?

ד. לגבי הטיפולים כבר בדקתי באמצעות חבר וכל הטיפולים נעשו בזמן ובמוסך מורשה.

ה. לגבי התיקונים במוסך לפני סגירת העיסקה: פשוט שאלת אותם לאן הם שולחים את הרכב והלכת לשם עצמאית? ולמה שהמוסך יעשה את מה שאתה מבקש ולא את מה שאמרו לו באוויס?

פורסם

האלנטרה פחות מבוקשת מהפוקוס זה בטוח לכן ההבדלים המשמעותיים. לגבי המחיר צריך להיות קשוחים אין ברירה ,תבדוק מתי הטסט למשל, הקילומטראג' , תיקונים , כל דבר קטן יכול להשפיע. ללכת לבד- מאוד פשוט, אתה הולך מעבר לגדר אל משרד ההשכרה חותם על כמה טפסים, מורידים לך ממסגרת האשראי סכום מסויים ואתה למעשה "משכיר" את הרכב לזמן הבדיקה והולך בלי נציג של אוויס עם הרכב. והטיפולים, כן שאלתי את אוויס איפה טיפלו והלכתי לשם עצמאית, המוסך יעשה את הדברים פשוט כדי לזכות בלקוח מרוצה שיחזור אליו.

פורסם
האלנטרה פחות מבוקשת מהפוקוס זה בטוח לכן ההבדלים המשמעותיים. לגבי המחיר צריך להיות קשוחים אין ברירה ,תבדוק מתי הטסט למשל, הקילומטראג' , תיקונים , כל דבר קטן יכול להשפיע. ללכת לבד- מאוד פשוט, אתה הולך מעבר לגדר אל משרד ההשכרה חותם על כמה טפסים, מורידים לך ממסגרת האשראי סכום מסויים ואתה למעשה "משכיר" את הרכב לזמן הבדיקה והולך בלי נציג של אוויס עם הרכב. והטיפולים, כן שאלתי את אוויס איפה טיפלו והלכתי לשם עצמאית, המוסך יעשה את הדברים פשוט כדי לזכות בלקוח מרוצה שיחזור אליו.[/QUOT

הצלחתי לגרד בינתיים עוד 1000 שקל. נמשיך בשיטת הסלמי... :-)

• תוכן חדש...