Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לתת חוות דעת על הקומפוננטים של מורל?

ושאלה כללית עליהם,,ההספקים שהם מצהירים(140RMS לדוטק) ריאליים?נגיד ביחס לסט של סרווין ווגה(50RMS),מה ההבדל בניהם?ולמה ההייבריד עולים יותר יקר,מה ההבדלים בניהם?ואיך המילניום?סטים באותו מחיר שעדיפים?

פורסם

אהלן

אוקיי אז ככה-

יש לי הייבריד 6... מהדור הישן של לפני שנה (עכשיו יש את ה- Ovation החדשים שיצאו בדיוק). באתר של מורל כתוב עליהם שהם 140RMS - אני נותן להם 150 בגישור ומוריד את הגיין קצת והם עובדים חלק ויפה מאוד! (כשקניתי אותם ראיתי שעל הרמקולים כתוב 150RMS אפילו).

ככה שאני מנצל אותם עד הסוף והם עובדים ומוכיחים את עצמם.

לגבי הדוטק אומרים כאן שגם 75Watt RMS יספיקו להם - אבל עדיף תמיד לתת משהו כמו 100 וואט בריאים :D

הרמקולים של מורל עומדים בנתונים שלהם.

וכפי שאתה בטח יודע כבר- מורל מייצרים בארץ - לעומת סרווין וגה (בין השאר) שמיובאים.

אז אם חושבים על זה - תוריד 71 אחוז מהמחיר של הסרווין וגה וזה מה שהם שווים.

המורל עם נתונים כאלה גבוהים כי אין עליהם מכס וכל המחיר שלהם (חוץ מהמע"מ - 18 אחוז הרגיל שמשלמים על הכל) הולך על המוצר נטו.

ובגלל העניין הזה של המכס שאין עליהם ואתה משלם על מוצר נטו - המילניום עדיפים מהרבה סטים באותו מחיר כי הם מסוגלים לעמוד בהספקים יותר גבוהים ולתת יותר בראש :lol:

והם עדיין רמקולים יותר רכים ונעימים מסרווין וגה או רוקפורד...

וכמובן שיש הבדל רציני בסאונד בין שלושת הסטים של מורל ורק אם תשמע אותם תוכל להבין.

פורסם

ההבדלים בניהם בכלליות אם אפשר שאני ידע איזה מהם לקנות,כלומר איזה סט הכי נותן תמורה לכסף....ואיזה סט בוא נגיד עומד בכללי עם הFNQ של רוקפורד(שעולה2000+ כמו שהבנתי מאנשים)

(ותודה על התגובה די עזרה אבל אני צריך להנעל על סט )

פורסם

בוא נגיד ככה-

אם יש לך כסף לקנות את ההייבריד - הייתי ממליץ לך ללכת עליהם.

תוסיף למחיר שלהם (לא יודע כמה עולים האוביישן החדשים) 71 אחוז ותקבל את המחיר שלהם אם הם היו מיובאים מחו"ל. או שתוריד 71 אחוז מה-FNQ ותראה כמה הם שווים באמת.

בגלל שמורל מייצרים מוצרים איכותיים ולמזלנו המפעל שלהם בארץ - התמורה הכי טובה לכסף שלך תהיה מורל.

יותר מזה - אין הרבה מה להוסיף :wink:

[EDIT]

איזה מידה של FNQ להשוות אליו?

למרות שאם הם עולים קצת יותר מ-2000 שקל אין הרבה טעם להשוות אותם להייבריד - כי ההייבריד לוקחים אותם, וגם הדוטק לדעתי.

וחוץ מזה רוקפורד השיקו השנה דגמים חדשים של קומפוננטים.

[/EDIT]

פורסם

יש לך עוד סטים נוספים שאתה יכול להמליץ עליהם?...

ושאלה קטנה תגיד אם מה שאני יעשה אמור לעבוד טוב

החלקים שיש לי זה-

מגבר 301X של רוקפורד לרמקולים ו301M לסאבים

סאב כפול של רוקפורד 150RMS סדרה Z

וקומפוננט של סרווין ווגה 50RMS

כל זה על הד יוניט של פיוניר 7450

אני חשבתי לקנות את אחד הסטים האלו של מורל,ולחבר אותו בברידג' למגבר ולשים אותו מקדימה ואת הסרווין ווגה לשים מאחורה ולחבר להד יוניט

יעבוד טוב לפי דעתך?(האוטו זה ניסאן טראנו ארוכה) כי אני ראיתי שהרבה פשוט מגבירים קידמיים ואת האחוריים לא....

פורסם

כמה דברים לגבי הטענות שנאמרו כאן לגבי מורל ורוקפורד.

ראשית הדוטק וההיבריד עומדים על אותו הספק, אני לא יודע בדיוק מה שונה בין השניים , אבל לפי היצרן הם שניהם עומדים על הספק זהה של 100 וואט.

בכל אופן , יותר טוב מרוקפורד, אני בספק גדול מאוד, שוב רמקולים זה עניין של טעם,

מה עוד שאני בספק אם דוטק או הייבריד יעמדו בהספק של 150 וואט ממגבר רוקפורד, כי לדוג, חבר שלי היה זוג הייבריד והם נשרפו אחרי משהוא כמו שבוע של שימוש (שניהם יום אחרי יום, כל יום רמקול אחר).

לעומת ה FNQ שעד היום מחזיקים לו בצורה מאוד טובה.

אני אישית קניתי את ה FNQ ואחת הסיבות היו בגלל זו.

הניסיון של חברים שלי עם מורל מראים שהם לא הכי חזקים שבעולם. הם טובים ואיכותיים אבל דיי עדינים.

אני אישית השגתי את ה FNQ במחיר שטות של 1600 ש"ח חדש בניילונים, אז כמובן שרצתי לקנות אותם.

אני לא יודע כיום את מחיר ההיבריד בשוק, שוב תמורה לכסף, אני משער שעדיף את ההיבריד מבחינה הזו.

אבל בשורה התחתונה לפי דעתי ה FNQ מתעלים עליהם/

לא לשכוח שלרוקפורד FNQ אין כיום מגנט, אלא הכל עם סליל וקירור שמן.

לא יודע עד כמה ההבדל רציני, אבל השמע ב FNQ הוא מדהים אם הוא מנוצל כמו שצריך, עוצמה שמוציאה את האוזניים מהמקום , בלי לצרום :D.

אבל זה אני, ומניסיון שלי.

נ.ב

מגבר 301X אמור להרים אותם דיי טוב.

אישית אני עומד לחבר 400.4 כמו חבר שלי על ה FNQ.

בכל אופן , בהצלחה בבחירה.

אגב, אל תשכח ש 100 וואט של רוקפורד לא בדיוק 100 וואט של מורל.... אני לא יודע את השינוי עד כמה הוא קיצוני, אצל חבר שלי זה היה , בכל אופן .

ידוע שמגברי רוקפורד דיי חזקים וההספקים שמצויינים הם הספקים שאפשר לסמוך עליהם לעומת חברות אחרות שאצלם לצורך העניין רשום 800 וואט, ומן הסתם זה לא. (דוג' פיוניר וכו').

פורסם

אין, :), אני אישית השגתי ביבוא אישי עם תשלום לבן אדם אישית.

אבל ככה, במחיר הזה אין.

לפני שבוע קניתי ממנו את הסט,

תראה את מפרט המערכת :) בחתימה שלי

אבל אפשר לארגן מחירים זולים דרכי אם אתה רוצה :)

לכל פריט מסוג שהוא! .

פורסם

ג'וקר: יש לי הייבריד 6... ההספק לפי היצרן הוא 140 וואט RMS, ועל הרמקול עצמו כתוב 150 וואט RMS.

אני מגשר רק להייבריד מגבר

JLAudio 300/4

יענו 150RMS לכל צד. הורדתי טיפה את הגיין (וחתכתי אותם ב-60 הרץ כי אין לי עדיין סאב) והם עובדים וואחד עובדים!

אתה חייב להסכים שג'יי אל אודיו ורוקפורד הם לפחות באותה רמה... אז הנה הוכחה שזה עובד עם ההספקים המוצהרים 8)

אין לי נסיון עם ה-FNQ בכלל אבל לגבי המחיר- המורל בגלל היותם מיוצרים בארץ הם התמורה היותר טובה לכסף (ההייבריד לעומת ה-FNQ). הדוטק אמורים להיות באותה רמה של ה-FNQ לפי המחיר לפחות אבל עומדים בכמעט כפול מההספק שה-FNQ מסוגלים לעמוד בו וזה יתרון מסויים ברכבים גדולים (כמו הטראנו של xavix) או סתם אם אתה אוהב לשמוע חזק יותר :p

זה תמיד עניין של טעם! אבל לפי הנתונים היבשים - ההייבריד יותר משתלם בהרבה ולדוטק יש יתרון ביותר ווליום פוטנציאלי.

פורסם

מורל חברה לרמקולים טובה מרוקפורד. מורל מייצרת שנים רבות רמקולים ועושה זאת גם לחברות נוספות כמו פניקס גולד, XTANT, MACROM וDLS (בעבר) וכמו כן לחברות רמקולים ביתיים. זו חברת רמקולים שמוערכת בכל העולם ואם תיכנס לאתר שלה תוכל לראות מבחר עצום של דרייברים שונים. אם תשאל בפורומים האמריקאיים למשל סביר להניח שהרוב שם יעדיפו את מורל על רוקפורד.

הנתונים שלהם אמינים לגמרי ולזלזל בהם זה ממש לא רציני.

אני אישית חיברתי להייבריד 120W ממגבר PPI וכמו שסאונדוויב ציין, הוא נותן את ההספק עם מגבר של JL (שכמו שהוא אמר, בטח לא נופל מרוקפורד וגם לא הPPI).

לגבי מה עדיף הFNQ או ההייבריד - זה עניין של טעם. אני אישית אוהב יותר את ההייבריד אבל גם הFNQ סט טוב.

פורסם

אני אישית חיברתי להייבריד 120W ממגבר PPI וכמו שסאונדוויב ציין, הוא נותן את ההספק עם מגבר של JL (שכמו שהוא אמר, בטח לא נופל מרוקפורד וגם לא הPPI).

ואני עושה את אותו הדבר גם היום, בהמשך ישיר למה שאתה עשית :wink:

וטוב לדעת שהמערכת שלי עדיין בכותרות :D

• תוכן חדש...