Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שהנושא נידון ארוכות בשירשורים קודמים (שבשעה האחרונה קראתי את כולם בעיון) אבל לא מצאתי מקרה ממש זהה לשלי, אז אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לתת התייחסות קצרה.

מדובר בדיהטסו אפלוז שנת 93, גיר ידני, בסה"כ במצב טוב יחסית, בד"כ לא עושה בעיות בעיקר כיוון שאני נוסע עליו מעט וכיוון שאני מנסה לטפל בו יפה.

היום בבוקר, אחרי נסיעה קצרה מאוד, שמתי לב שהחום קצת עולה. חיכיתי 10 דקות שהרכב קצת יתקרר ובדקתי שמן\מים. מד השמן היה נמוך מאוד (אציין שרק לפני שבוע הוא היה בסדר גמור), ובמים הייתה ג'יפה\טחינה\בוץ סמיכה מאוד (אין סיכוי לדעתי שזה סתם לכלוך כי זה היה בוץ כבד מאוד). מיליתי שמן ונסעתי לתחנת דלק קרובה. שמה בעצת המתדלק הנחמד הכנסתי צינור מים גם למיכל וגם לרדיאטור (דרך המכסה מים שלו) והתחלתי לשטוף. יצא כמויות אדירות של ג'יפה, וברור שלא הכל יצא. אח"כ התחלתי לנסוע לכיוון המוסך אבל אחרי כמה דקות הרכב שוב התחמם ונאלצתי לעצור בצד ולחכות הרבה זמן. אחרי 3-4 פעמיים כאלו הצלחתי לגיע הביתה (לפחות). אציין רק שאין שום סימן למים בשמן ושאני משתמש במים מיוחדים לרדיאטור ולא במי ברז או משהו כזה. עוד דבר, עכשיו, בערך 12 שעות אחרי, בדקתי שמן והמפלס שלו לא ירד מאז שמילאתי בבוקר.

מה דעתכם ? ראש מנוע ? יש סיכוי למשהו אחר ? אגב ביצעתי את הבדיקה שהציעו פה באחד השירשורים ולא קופצים או מבעבעים מים בהתנעה ?

כמו כן, כיוון שזה רכב ישן ברור שאני לא השקיע יותר מידי בטיפול בו (שהבנתי שיכול להיות יותר משווי הרכב) אז אם למישהו יש הצעות זולות להאריך את חייו... תודה רבה !!!

פורסם
שלום לכולם,

אני יודע שהנושא נידון ארוכות בשירשורים קודמים (שבשעה האחרונה קראתי את כולם בעיון) אבל לא מצאתי מקרה ממש זהה לשלי, אז אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לתת התייחסות קצרה.

מדובר בדיהטסו אפלוז שנת 93, גיר ידני, בסה"כ במצב טוב יחסית, בד"כ לא עושה בעיות בעיקר כיוון שאני נוסע עליו מעט וכיוון שאני מנסה לטפל בו יפה.

היום בבוקר, אחרי נסיעה קצרה מאוד, שמתי לב שהחום קצת עולה. חיכיתי 10 דקות שהרכב קצת יתקרר ובדקתי שמן\מים. מד השמן היה נמוך מאוד (אציין שרק לפני שבוע הוא היה בסדר גמור), ובמים הייתה ג'יפה\טחינה\בוץ סמיכה מאוד (אין סיכוי לדעתי שזה סתם לכלוך כי זה היה בוץ כבד מאוד). מיליתי שמן ונסעתי לתחנת דלק קרובה. שמה בעצת המתדלק הנחמד הכנסתי צינור מים גם למיכל וגם לרדיאטור (דרך המכסה מים שלו) והתחלתי לשטוף. יצא כמויות אדירות של ג'יפה, וברור שלא הכל יצא. אח"כ התחלתי לנסוע לכיוון המוסך אבל אחרי כמה דקות הרכב שוב התחמם ונאלצתי לעצור בצד ולחכות הרבה זמן. אחרי 3-4 פעמיים כאלו הצלחתי לגיע הביתה (לפחות). אציין רק שאין שום סימן למים בשמן ושאני משתמש במים מיוחדים לרדיאטור ולא במי ברז או משהו כזה. עוד דבר, עכשיו, בערך 12 שעות אחרי, בדקתי שמן והמפלס שלו לא ירד מאז שמילאתי בבוקר.

מה דעתכם ? ראש מנוע ? יש סיכוי למשהו אחר ? אגב ביצעתי את הבדיקה שהציעו פה באחד השירשורים ולא קופצים או מבעבעים מים בהתנעה ?

כמו כן, כיוון שזה רכב ישן ברור שאני לא השקיע יותר מידי בטיפול בו (שהבנתי שיכול להיות יותר משווי הרכב) אז אם למישהו יש הצעות זולות להאריך את חייו... תודה רבה !!!

לפני כמה שנים אצלי היתה אותה בעיה (גיהטסו 92), מה שעשיתי זה רוקנתי את הרדיאטור, פירקתי אותו לגמרי, שטפתי, אחר כך שטפתי מנוע (מכניס מים ופותח את צינור החזר ומים נזרקים החוצה) יצא כל הג'יפה בצבע חלודה כזה, ניקיתי את המיכל עם קיטור וחומר ממיס אבנית, אחרי הכל שמתי מים ירוקים והרכב נסע עוד חצי שנה עד ששוב התחיל להתחמם ובסופו של דבר החלפתי רדיאטור.

אני מניח שאתה לא יד ראשונה ברכב ושהבעלים הקודמים לא עשו את זה ושמו מים מהברז.

תקפיד על מפלס שמן ומים בקביעות ותבדוק שאין נזילות מהמשאבת מים או אין הזעות שמן.

* אגב אצלי גם היה סדק בציר של משאבת מים שגיליתי אותו אחרי שהוא נשבר בנסיעה וכמעט עף לי פולי מהרכב... (בזמנו התיקון עלה לי עם הרצועות על הדרך קצת יותר מ600 ש"ח.

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

טוב, קודם כל המון תודה על התגובות והעזרה. מאוד עוזר. בכל זאת עוד שתי שאלות :

1 - האם אתם חושבים שאני יכול להיות רגוע בעניין ראש מנוע ?

2 - מישהו יכול להמליץ על מוסך טוב ובעיקר אמין שיכול להגיד לי בדיוק מה הבעיה וכמובן לסדר (באזור הרצליה - ת"א)?[

פורסם

שלום רב !

אכן נושאים דומים לשלך נטחנו כבר בפורום עשרות פעמים.

המלצתי ערוך בדיקה של אפשרות של תרמוסטט תפוס, מחלה אופינית באפלאוז, ואם תקשיב להמלצה של לוי, מהכרותי אתו ועם המלצותיו, ובתור בעל אפלאוז, הוא ימליץ לך לנקות את הרדיאטור במכון רדיאטור, או להחליפו בחדש.

המנע להבא מלהקשיב לעצות אחיתופח שח עובדי תחנת דלק, אשר אמורים למכור לך דלק ומים מינרלים בלבד, ולא עצות אחיתופל שרק גורמים נזק.

שטיפת רדיאטור במי ברז במנוע חם באזור תחנת דלק, במנוע חם עד רתיחה, יכולים לגרום לסדק מיידי בבלוק, ולנזק בלתי הפיך.

אם המנוע לא פוט עשן לבן, מדיד השמן שחור ולא לבן, הכנס למוסך, לבדיקת לחץ ברדיאטור לאיתור נזילות, תקינות תרמוסטט, נקיון רדיאטור ותפקוד סירקולציית משאבת המים.

באזור המרכז מומלץ שתיגש לאורן או ליוסי זיסו, או לאדמונד עושה לי רק טוב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לך מעבר של שמן למערכת הקירור ואם יש לך במנוע מקרן שמן אולי הוא סדוק ומאפשר מעבר של שמן.

כאשר מערכת הקירור מכילה שמן מנוע היא לא מוסגלת לקרר את המנוע כמו שצריך והמנוע מתחמם.

פורסם

מכאן עולה שככל הניראה יש צורך להוריד ראש מנוע ולהחליף אטם ראש מנוע

כמו כן יהיה צורך לשטוף את מערכת הקירור הייטב היות והיא מכילה שאריות שמן.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
טוב, קודם כל המון תודה על התגובות והעזרה. מאוד עוזר. בכל זאת עוד שתי שאלות :

1 - האם אתם חושבים שאני יכול להיות רגוע בעניין ראש מנוע ?

2 - מישהו יכול להמליץ על מוסך טוב ובעיקר אמין שיכול להגיד לי בדיוק מה הבעיה וכמובן לסדר (באזור הרצליה - ת"א)?[

רק לאחר שתימצא את הבעיה ותיפתור אותה - אז תהיה רגוע בעניין ראש המנוע.

פורסם
יש לך מעבר של שמן למערכת הקירור ואם יש לך במנוע מקרן שמן אולי הוא סדוק ומאפשר מעבר של שמן.

כאשר מערכת הקירור מכילה שמן מנוע היא לא מוסגלת לקרר את המנוע כמו שצריך והמנוע מתחמם.

דניאל אתה בטוח שיש באפלאוז, מקרן שמן?

ואם הוא סדוק, אכן יש להחליפו, ובכך לבטל את מעבר השמן מנוע למערכת הקירור, שהוא הגורם להתחממות המנוע , כן יש לנקות את הרדיאטור , ומערכת הקירור משיירי השמן, ובמקרה הצורך, אפילו להחליף רדיאטור.

בברכה

צביקה

פורסם

בדגם המנוע HD_E שמורכב באפלאוז יש מקרן שמן, הוא נמצא על בית מסנן השמן , דרכו עובר נוזל קירור, צינור אחד למנוע והצינור השני לרדיאטור, המלצתי לנתק את שתי הצינורות מהמקרן לחבר אותם אחד לשני, לבצע שטיפה למערכת, למלא מים ולבדוק האם הבעייה נפתרה.

בדגמים האוטומטים ישנו מקרן שמן נוסף שנמצא בתוך הדוד התחתון של הרדיאטור.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
בדגם המנוע HD_E שמורכב באפלאוז יש מקרן שמן, הוא נמצא על בית מסנן השמן , דרכו עובר נוזל קירור, צינור אחד למנוע והצינור השני לרדיאטור, המלצתי לנתק את שתי הצינורות מהמקרן לחבר אותם אחד לשני, לבצע שטיפה למערכת, למלא מים ולבדוק האם הבעייה נפתרה.

בדגמים האוטומטים ישנו מקרן שמן נוסף שנמצא בתוך הדוד התחתון של הרדיאטור.

נתקלתי בעבר כבר באפלאוז שהמקרן בוטל ונותק וחובר בצורה ישירה, כמו שתיארת.

מה הנזק המתמשך, האם טמפרטורת השמן תעלה, ולחץ השמן עלול לרדת, בעקבות כך שהשמן יהפך לדליל יותר ללא קירור?

בברכה

צביקה

פורסם

אני חושב שהוא מציע לבטל את המקרן שמן מנוע לצורך אבחון ולא כפתרון סופי, עכשיו שחורף עוד אפשר לבצע זאת ללא חשש.

המקרן השני שייך לתיבת ההילוכים ואם יש דליפה בו גם מערכת הקירור תזדהם בנוזל הידראולי רק בצבע ורדרד ולא חום בהיר.

בכל אופן שווה לבדוק שאין איבוד נוזל ATF מתיבת ההילוכים אם מדובר ברכב המצוייד בתיבה אוטו'.

פורסם

דניאל שלום רב !

רכב זה הוא בעל תיבת הלוכים רגילה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...