Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

מדובר בפונטו של עמית לעבודה.

החלטתי שאני מבצע עבורו טיפול 10,000 והחלפת המים לנוזל קירור איכותי.

כאשר ביצעתי החלפת פילטר שמן, ראיתי כי הפילטר שמן הישן מלוכלך בחלודה שמקורה בנוזל הקירור שפרץ מכיוון המנוע.

מיקום הדליפה, הינה בחזית המנוע, מתחת לסעפת הפליטה, מעל פילטר השמן (חיפשתי תמונה טובה להמחשה ב GOOGLE, אך איני מוצא).

בחזית המנוע ישנם שורה של 4 שקעים/פקקים (1 לכל צילינדר), כאשר ניכר כי מתוך אחד השקעים הייתה הדליפה.

נראה, כאילו החלודה עכשיו מחזיקה את הנזילה, אבל אני לא רוצה לסמוך על זה.

דובר פה בעבר על "פקק נס קפה", אבל להבנתי, הפקקים האלו נמצאים בדופן המנוע, בצד של הטיימינג. ולכן תהיתי אם גם פה מדובר בפקק דומה.

אודה על סיוע באופן תיקון הנזילה (האם סדק בבלוק ? או שיש עוד פקקי נס קפה ברכב ?).

תודה מראש, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

עדכון #1:

לקחתי את הרכב למוסך בעיר (ראש העין) ע"מ לקבל הצעת מחיר.

הוא אמר שעלות החומר היא זניחה לעומת העבודה, ככה שעדיף להחליף את 4 הפקקים.

עלות כל "פקק נס קפה" היא 7 ש"ח, רק שיש צורך לפרק את הסעפת.

לכן, העלות הכוללת היא 280 ש"ח.

מחר זהו יום הבוחר, לכן התיקון ידחה ליום רביעי.

אעדכן בהמשך.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

ממליץ להעיף מבט גם על הפקקים האחרים, יתכן והריקבון שהיה באלו שבחזית מהווה אומדן מצב לשאר הפקקים.

ישנם עוד שלושה כמדומני בגב המנוע, אחד באזור הטיימינג (בדקו אתו בעת הטיפול בטיימינג) ועוד אחד בין הגיר למנוע (דורש פירוק גיר לכן כדאי לתזמן את הבדיקה שלו במקביל להחלפת המצמד).

מנסיון שלי עם הרכב הקודם, ברגע שהפקק הראשון החל לדלוף, תוך זמן קצר יחסית הוחלפו כמעט כל הפקקים.

לגבי נוזל הקירור - פיאט ממליצים על שימוש בפאראפלו. מקווה שהשתמשתם בחומר ברמה מקבילה ומתאים למנועים של פיאט.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
ידוע לי שהמומלץ הוא פאראפלו, אבל שמתי פרסטון, לדעתי גם טוב.

ואני שמעתי שהפרסטון הינו חומר זרחני שאוכל את הראש מנוע. האם אני טועה?

אני מאמין ואתם

פורסם

דודו, אינני יודע אם אתה טועה.

אני יודע שכל חברה ממליצה על נוזל קירור שמתאים לתרכובת המתכת ממנו עשוי המנוע. היות וישנם הבדלים כאלו ואחרים אני הייתי דובק בהמלצות היצרן. יתכן והפרסטון יעשה את העבודה באופן זהה, אך את זה אשאיר למומחים.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...