Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקינו לי רדיודיסק הכל מחובר רגיל חוץ מהפלוס והמינוס ( צהוב ושחור ) שמחוברים לקופסא נפרדת שיש בתוכה פיוזים .

עכשיו כאשר אני מגבי ווליום גבוה במערכת ..מתוך 40 אני שם 30 המערכת נכבית אוטומטית והפיוז בקופסה נשרף..( עשינו בדיקה וזה בקביעות ולכן צריך להחליף פיוז ) .

אפשר להוציא את הקופסא של הפיוז ולחבר את הפלוס והמינוס כרגיל לרדיו דיסק או שחייב את הקופסא הנ"ל ?..

פורסם

שלום

אני מקווה שהשאלה רצינית כי התשובה שלי רצינית.

אסור בתכלית האיסור לחבר רדיו-דיסק בפרט וכל אביזר חשמל ככלל ברכב ללא פיוז. במקרה של תקלה ברדיו יכול להיווצר קצר וזה יכול לגרום לפריקה של מצבר במקרה הטוב ולשריפה או לפיצוץ במקרה הרע.

אם השאלה האם חייבים להשתמש בקופסה - כדאי מאוד, כי אם הפיוז של פלוס ייגע בגוף של הרכב תקבל קצר והתוצאות - ראה למעלה.

אם מעלים ווליום והפיוז נשרף אולי פשוט כדאי להחליף את הפיוז לערך גבוהה יותר. צריך לבדוק מה הערך של הפיוז שנשרף ולהעלות אותו בדרגה אחת, כלומר:

1A->2A

2A->3A

3A->5A

5A->7.5A

7.5A->10A

אבל אם זה רק רדיודיסק - לא נראה לי שיש צורך להעלות את הערך מעל 5A

בהצלחה

BR

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה רבה על התשובות .

הרבה המליצו לי להרים את הפיוז...

הפיוז בקופסת פיוזים , 2 אמפר...(כרגע המערכת עובדת מגישור , שמנו נייר כסף על הפיוז..והווליום ממש נמוך )

המערכת היא רדיודיסק של חברת worldtech wt-9702 זה הדגם..(מתאילנד)

העניין המוזר שבמערכת הקודמת שהייתה לי (kenwood ) לא היה צורך בשום קופסת פיוזים ....

(מחיפוש שעשיתי בפורום ראיתי שהקופסא הזאת משמשת למניעת רעש מנוע..לפי מה שראיתי ..)

מחכה לתשובה מה לעשות...

ושוב תודה לעוזרים.

פורסם

תמונה לפיוז עצמו (פיוז של 2 A ׂ)

תמונה של הקופסת פיוזים...

בתוך הקופסא ישנו פיוז 2A ושנאי ממש קטן ..(כמעט בטוח) אגב כתוב על הקופסא filter&fuse box

CIMG0881.jpg

090237.jpg

פורסם

נייר כסף ממש מסוכן צריך להחליף אותו כמה שיותר מהר

תחליף את הפיוז ל 5A לדעתי לא יקרה שום נזק ובמקרה של קצר הפיוז ישרף מהר יחסית

פורסם

השנאי שיש לך בקופסה - אל תפרק אותו. הוא אכן מבצע סינון רעשים.

תחליף את הפיוז ל-5A ותוציא את הנייר כסף מיד - אתה מסתכן בשריפה, זה ממש רציני!!!

הייתה לי קופסה כזאת בסוויפט 91 שלי, בד"כ מרכיבים אותה במערכות רגישות לרעשים או במכוניות עם אלטרנטורים בעלי מיישר פשוט.

אגב יש לך שם עוד פיוז על החוט האדום והוא צריך להיות 0.5A-1A גם אותו אל תפרק

אם אמרת ששמתם נייר כסף והווליום נמוך - תבדוק את החיווט של רמקולים - יש מצב שיש לך קצר בין רמקולים הקדמיים והאחוריים. זאת גם יכולה להיות הסיבה לשריפת הפיוז. במערכות של היום יש שני מגברים מובנים כאשר כ"א שולט אל קדימה או אחורה. פעם אם היית מרכיב רק קדמיים או רק אחוריים אפשר היה לחבר ביחד את החיבור הקדמי עם החיבור האחורי, היום כבר לא כי ישרף הפיוז של אספקת מתח

BR

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה הבנתי...

אני אשתדל לקנות פיוז של 5A בנוסף הפיוז בחוט האודם הוא 2A גם כן..

אממ לגבי הרמקולים..פתחתי את המעגל של הרדיודיסק ועל המעגל כתוב לאן לחבר מה...rear l rear r fron l front r ..

למערכת עצמה מחוברים שתי טוויטרים קדמיים בלבד...חוץ מזה אין עוד רמקולים שמחוברים למערכת...שאר הרמקולים מחוברים למגבר...

פורסם

עדכון בנושא...

חברים החלפתי לפיוז יותר גבוה ועדיין הפיוז ממשיך להישרף כאשר אני מגביר את הווליום לאותה עוצמה...

לפי דעתי יש למערכת הזאת מנגון נגד פיקים..שלמשל במצב של פיק ברמקולים או משו כזה ...

או שזה יכול להיות חיבור לא טוב ...(דגש שפתחו את הרדיו דיסק והביאו פלאג מתאים והכל מחובר כראוי.. מן הסתם זה עובד לא ?)

מה אתם חושבים יכולה להיות הבעיה ?...

פשוט מעצבן כל פעם להחליף פיוז ולהחזיר את כל העסק למקום ולהתבאס ולהמתין לאור יום בשביל להחליף..

עזררההה :cry:

• תוכן חדש...