Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאט טמפרה 1994 1600 ידני SLX.

לפני כמה ימים הרגשתי שהסטרטר נחלש לאט לאט אבל הספיק להתניע את הרכב.

והיום נחלש מאוד ולא הצליח להפעיל את הרכב.

הרכב כמובן מתניע בדחיפה, ואחרי שהוא מתניע מד מתח מראה בין 11 V עד 13 V ובדרך הכלל 12 ומשהו.

וכהרכב אינו מונע המתח עומד על 11V ומשהו ולא מגיע ל 12V , וכשהרכב מונע אני מפעיל כל מה שצורך חשמל והמתח לא יורד מ 11V.

עכשיו מה שרציתי לדעת הוא שאם בסיפור הזה אפשר לדעת מה התקלה של הדינמו לפני שאני ניגש לחשמלאי?

פורסם

אין טעינה. אם מנורת הטעינה בלוח השעונים לא נדלקה לך

ייתכן שסוף החוט הדק שנכנס לאלטרנטור, יצא/ברח מהמקום.

שווה לבדוק את זה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

עדכון קטן לגבי הבעיה:

היום אחרי התנעה בדחיפה כמה פעמים וכמה נסיעות הרכב חזר להתניע באמצעות הסטרטר.

ומד המתח (שמתי אותו קבוע ברכב) מראה על טעינה סבירה.

אין טעינה. אם מנורת הטעינה בלוח השעונים לא נדלקה לך

ייתכן שסוף החוט הדק שנכנס לאלטרנטור, יצא/ברח מהמקום.

שווה לבדוק את זה.

דוד.

המנורה לא דולקת.

אבל אם החוט ברח לא יהיה טעינה כלל ולא טעינה חלקית גם והמצבר היה מתרוקן לחלוטין נכון ?

בכל מקרה אני יבדוק את זה.

פורסם

עוד עדכון מעניין.

התקלה חזרה היום כשהמד מתח הראה טעינה נמוכה אחרי כיבוי הרכב לא נדלק בחזרה,אבל אחרי התנעה בדחיפה ונסיעה בכביש משובש האלטרנטור חזר לעבודה תקינה והרכב חזר להתניע.

מחר בבוקר אני בודק את החוטים שיוצאים ממנו כי אני חושב במגע רופף.

פורסם
לפני שאתה דוחף ידיים למנוע לבדוק חווט האם שמת רב מודד על קוטבי המצבר לבידקת מתח טעינה? אם כן מה התקבל?

כן.

וכבר אמרתי בהודעות קודמות למעלה.

ועכשיו יותר מפורט.

לפעמים המתח יורד ל 11 כלומר אם אני מכבה את הרכב המתח עולה!

ובדרך כלל הוא עומד על 12 ומשהו.

עם עומס 13.

ואיך אני יודע שהוא לא מטעין?

המד מתח (רב מודד) מראה מתח בין 10 ל 11, או במקרה הטוב (המצבר לא הספיק להתרוקן למה כי הדינמו לא הפסיק לעבוד פרק זמן ארוך) הוא מראה מתח 12 עגול או 11.9.:shock:

פורסם

מקפיץ, ועוד עדכון שיכמעט יכול להסביר את הבעיה:

היום אחרי התנעת הרכב, מד מתח מראה שאין חשמל מלבד חשמל המצבר שהיה 11 ומשהו, עכשיו אחרי העמסת חשמל,(אור גבוה,מזגן,מערכת וכו) הפעלתי את הכל ביחד והמתח ירד ל 10 ונשמע קול החגורה.

נתתי גז כמה פעמים הקול נעלם והמתח עלה ל13 ? אז מה יכול להיות? חגורה רפוייה ? איך ניתן לבדוק, נמאס.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: הדינמו הפסיק להעטין סופי פתאום אין טעינה כלל, לא בדקתי מתח אבל זה ברור.

הרכב עומד על מתח המצבר בלבד, מתניע בדחיפה המערכת לא פועלת, האורות בקושי, הרכב מקרטע ומתכבה לפעמים.

תודה לאל שהגעתי הביתה, בדקתי את הדינמו ויש חוט שבסוף שלו יש טבעת שמתחבת עם בורג לאן אני לא יודע, הוא נמצא ליד הדינמו והוא מחובר לכיוון השלדה אבל לא לשלדה!

וכשהוא נוגע בכל מינוס של הרכב הוא מקצר חזק, אני לא יודע אם זה שייך לדינמו, ויש עוד חוט שמחובר לדינמו אבל קטןיותר מההחוט הראשון.

השאלה היא האם החוט הזה שייך לדינמו והוא זה שעשה את הבעיה? שצריך לחבר אותו לדינמו? או לאן שהוא...

זה הגיוני שהדינמו פתאום יפסיק להטעין לגמרי?!?! כי פעם היתה תקלה בדינמו והוא התדרדר לאט לאט אבל לא ככה!

בכל מקרה מחר אני ניגש לחשמלאי רכב אבל רציתי לשמוע את מה שאתם אומרים.

תודה.

• תוכן חדש...