Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה עם הרכב שנחנק עם צ'וק, ומסרב להניע, מזכירה לי בדיוק את הבעיה שהייתה לי. יש שרשור איפהשהו לא זוכר צריך לחפש.

כמובן שיצאתי עם חיוך מצביקה.

Hyundai I20 Inspire 2010

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איאלץ לאכזב אתכם ולומר לכם : מדובר בסליל הצתה .

לאחר שסליל ההצתה הוחלף - אין שום בעיה ברכב והוא מניע מכה ראשונה בכל פעם .

מה שכן - צריך לעשות כיון להצתה וצריך כמובן גם לבדוק את הקרוברטור JUST IN CAST .

אבל ברוך השם , הבעיה נפתרה .

תודה לעונים !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

בתור אחד שאנגלית היא שפת האם שלו, מאוד צרם לי לקרוא את ה- "just in cast" שלך. מן הסתם התכוונת ל "just in case". תלמד קצת אנגלית:) ושמח שבעייתך נפתרה.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

מיכה , אני ברמה של 5 יחידות .

פשוט התפקשש לי במקלדת :)

just in case*

שבוע טוב !

פורסם

לצערי, הסיפור שלך נשמע מוזר, הוא יכול להטעות כל בעל מקצוע.

ראה כמה דברים כתבת, שאינם מצביעים לכיוון סליל ההצתה.

1. "שמתי לב לעשן שחור שיוצא מפתח האגזוז , אך נאמר לי כי זה אומר שתערובת הדלק עשירה ושאין קשר לעניין ההצתה.

2.הרכב כבר לא מוציא עשן שחור אלא עשן אופייני לבוקר קר .

3.ניגשתי לאותו מכונאי והוא מצידו החליף את קבל+ פלטינה.

4. היום בצהריים לאחר 5-6 שעות שהרכב עמד , ניסיתי להניע, שוב לא מניע , שוב הרכב נחנק ומשתנק .

5. במידה ולא יניע אני אקבל - כנראה שזה פשוט בעיית קרבורטור .

6. היום יותר מאוחר כשניסיתי להניע , כיביתי את הצ'וק וניסיתי להניע רק עם דוושת הגז בפימפום עדין , לחצתי עד למטה והעליתי והרכב נתן לי סוף סוף להניע .

7.כשמתחילים לנסוע .. ריח של עשן וצבעו שחור.

8. "לא צריך להיות מכונאי בשביל להבין שזו לא בעיית חשמל ." (להיפך, צריך להיות מכונאי כדי להבין, שהבעיה לא בחשמל).

ועוד, ועוד .

אני בספק, שלאחר כל מה שכתבת, שאכן הבעיה היתה בסליל ההצתה (גם אם הוחלף). משום שלאחר החלפת הקבל והפלטינות

בודקים ניצוץ.

לכן אתה לא מצער אותנו, בילבלת רק את עצמך. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוי מזר, חברי, ואחי היקר למקצוע, האהוב על שנינו!

מדוע הגעתי יחד איתך לאותם מסקנות, מילה במילה, אך לא הבעתי זאת כתגובה, משום שגולש וותיק כמוך, שנינו מגיעים

למסקנות, שמדי פעם נפתחים שרשורים הזויים, עם פרטים לא נכונים של פותח השרשור, או פרטים חסרים, או העלמת פרטים חשובים ואלמנטרים, המקשים, על מי שמנסה לעזור.

בסוף שהבעייה נפתרת, האבחנה היא רחוקה מההגיון , ומהמסקנות שבעל מקצוע וותיק כמוך וכמוני מגיעים מיד עם תחילת השרשור, מה שגורם להסיק, שהבעייה לא נפתרה, או נפתרה חלקית, או האשמה בפותח השרשור, דבר המעלה תהיות, האם השרשור לא הזוי, ומיותר.

קחו זאת כחומר למחשבה(לא להסנפה).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תאור המקרה בהחלט יכול להצביע על בעיית סליל הצתה שמייצר ניצוץ חלש. גורם להתנעה מאוד קשה, עשן שחור וחיתוכים בהאצה או חוסר סחיבה.

פורסם

להצביע מראש לכיוון הקוייל, זאת טעות. סביר יותר שיכול להצביע גם על קוייל תקול, לאחר בדיקת מערכת הדלק.

עובדה שגם המכונאי אמר לו לאחר החלפה הפלטינות, שאין בעית חשמל.

המכונאי המומלץ לא היה אמור לגלות את זה כמה ימים קודם, כאשר החליף את הקבל ופלטינות ?.

אני בדעה של צביקה, שמשהוא כאן הזוי.

דוד.

פורסם

עובדה היא שגם מכונאי מיומן לא תמיד יכול לראות שיש ניצוץ חלש רק מהלהסכל על הניצוץ קופץ מהחוט הצתה לגוף.

לא טענתי כי זה מה שהיה צריך לבדוק בשלב ראשון אבל בהחלט לאחר שמבינים מה הייתה התקלה זה מתקבל מבחנתי על הדעת.

פורסם

לא הצביעו על קוייל מראש אלא על הפלגים והפלטינות , שאכן הוחלפו .

העשן השחור - למיטב הערכתי אולי יש בעיה בקרוברטור אבל הגיוני לדעתי , שהעשן השחור שיצא הוא בגלל חניקה של המנוע , בעקבות 4-5 הנעות קשות ולחיצות תכופות על הגז , הוא פשוט שרף את כל הדלק שלא נשרף .

לאחר החלפת הקויל הרכב מניע ללא בעיה - רק שצריך לדאוג לתיזמון מנוע ו\או הצתה ואולי גם לבדיקת קרבורטור ליתר ביטחון .

אגב , את הקויל החליפו לי שירותי הדרך לאחר שבחברת הביטוח סירבו לשלוח גרר .

לצערי מפאת חוסר זמן , נתתי להם להתקין את הקויל בעלות של 300 ש"ח .

אין לי מושג אם המחיר ריאלי או לא , למרות שקיבלתי הבטחה להחזר כספי מלא במידה ואמצא מחיר נמוך יותר .

אך מפאת חוסר הזמן להתעסק בשטויות - איאלץ לבלוע את העניין , אם יש בכלל עניין .

להערכתי גם אם יש הבדל - הוא זניח .

בכל אופן המון תודה לעונים !

אני אישית שמח שסוף סוף מצאתי את התקלה ושהרכב שוב מניע :)

פורסם

אחרי זה :

כרגע אין צריכת דלק גבוהה . היא נורמלית , האוטו תמיד עשה 1 ל-10 או 1 ל-11 תלוי באופי הנסיעה .

ניתן היה לחשוד שהבעייה אינה בצ'וק תפוס, אלא במקום אחר. :idea:

פורסם

גם בבי"המש חושדים לפעמים באנשים חפים מפשע. לחשוד תמיד ניתן ומותר.

בדיקה המערכות ברכב הצתה עם פלטינות וקרבורטור, מתבצעת בשונה מבדיקה ברכב מוזרק.

מכונאי מיומן (לא מאלה של שרות הגרירה) יכול לראות שיש ניצוץ חלש רק מלהסכל על הניצוץ שקופץ מהחוט הצתה לגוף.

או בעזרת "פלג טסטר". בדיקה המתחייבת לאחר החלפת פלטינות.

SeazeR, שוב אתה לא מדייק, "כתבת,שהעשן השחור שיצא הוא בגלל חניקה של המנוע , בעקבות 4-5 הנעות קשות ולחיצות תכופות על הגז , הוא פשוט שרף את כל הדלק שלא נשרף" .

וצביקה כתב, "מעיון מעמיק בארכיון ההודעות שלך, מתברר שעשן שחור מלווה אותך כבר חודשיים, וכבר אז שלחתי אותך, לבדיקה במכון קרבורטורים".

וענית לו, "צודק , לא ייחסתי לנושא העשן השחור חשיבות ".

לאור זאת, מי שחושב שניתן היה לחשוד שהבעייה אינה בצ'וק תפוס, אלא במקום אחר. טועה. :-P

דוד.

פורסם
.

SeazeR, שוב אתה לא מדייק, "כתבת,שהעשן השחור שיצא הוא בגלל חניקה של המנוע , בעקבות 4-5 הנעות קשות ולחיצות תכופות על הגז , הוא פשוט שרף את כל הדלק שלא נשרף" .

וצביקה כתב, "מעיון מעמיק בארכיון ההודעות שלך, מתברר שעשן שחור מלווה אותך כבר חודשיים, וכבר אז שלחתי אותך, לבדיקה במכון קרבורטורים".

וענית לו, "צודק , לא ייחסתי לנושא העשן השחור חשיבות ".

לאור זאת, מי שחושב שניתן היה לחשוד שהבעייה אינה בצ'וק תפוס, אלא במקום אחר. טועה. :-P

דוד.

לאחר הציטוט, של דויד אוכל לומר רק, שדויד צודק, ואני כמוהו חשדתי בצוק תפוס, כל הסימנים הראו זאת, וזאת מאבחון דרך מסך המחשב, ולא מבדיקה פיזית של הניצוץ, שניתן לבצע רק במקום, ויכול לעשות זאת רק המכונאי שהחליף פלטינות וכבל, או המכונאי של שגריר בשטח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...