Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

iphone killer?

proxima
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע לכמה סמארטפונים כבר נתנו את הכינוי הזה, IPHONE KILLER?

בינתיים, מה שנראה לי הכי קרוב לזה, הם נוקיה 5800

5800_1.jpg

ונוקיה N98

n98_crop.jpg

כאשר ה-5800 פונה לקהל יעד של צעירים וה-N98 מיועדת ללקוחות עיסקיים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Fat Bastard, צר לי לאכזב אותך, אבל ממש לא. אתה טועה בגדול וחלק מדברייך אף אינם מבוססים.

נתחיל ב-5800.

בתור לקוח עבר (לא רחוק, N95) מרוצה מאוד של נוקיה ולאחר השגת מידע שימושי מאוד על ה-5800 ובנוסף

ומכשיר אחד שהיה ברשותי במשך 3 ימים, ניתן רק לקבוע שכרגע ה-5800 הוא אכזבה ואפילו 'נפילה' של נוקיה.

המכשיר מלא שלל באגים, נתקע באופן תדיר מאוד בזמן השימוש בו ויחסית לרעש התיקשורתי שנעשה עליו בהתחלה

יש אכזבה גדולה מהמכשיר.

לא ארחיב עוד בנושא המכשיר, אך אציין גם שמחירו צנח בחצי בשוק בעולם תוך חודשיים בלבד.

לגבי ה-N98.

כרגע מדובר על טלפון קונספקט שאפילו לא הורכז ע"י נוקיה.

השמועות כרגע הן שהמכשיר עוצב ע"י גרפיקאי שאינו קשור לחברה והשמועה התפרצה כמו אש בשדה קוצים,

והשמועה השניה היא שהודלף מידע ע"י בכיר שפוטר ממשרדי החברה בפילנד.

אם השמועה השניה נכונה, ה-N98 יהיה אחד המכשירים הטובים ביותר שנראו איי פעם, ושוב, גם אם זה נכון-

יש לנו עוד הרבה זמן לחכות (לפחות שנה-שנתיים).

IPHONE Killer ??

אין הגדרה לדבר הזה. הממשק של האייפון הוא מהטובים שנראו איי פעם.

אם זאת, הוא איננו בעל תכונות נדירות או גבוהות במיוחד שיכולות לדרג אותו בטופ בכל התחומים, או אפילו ברובם.

מכשירים ברמה דומה ואף טובה בתחומים רבים מהאייפון (בעלי מסך מגע בלבד):

סמסונג אומניה I900

מכשירי HTC החדשים למינהן

נוקיה N97 (שינחת פה לקראת סוף השנה)

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

דווקא כן צפיתי.

ראיתי את הממשק, ויזדקף לזכותו שהוא חדשני, מהיר ונראה לא רע בכלל.

שנקבל את הפרטים 'היבשים' והמלאים על המכשיר נדע יותר.

פורסם

אני לא יודע אם "iPhone killer" כי לזכות האייפון עומדת מכונת ההייפ האדירה של אפל, אבל אין ספק שמדובר בשוס מצידה של פאלם.

נראה שמערכת ההפעלה החדשה הזו היא בדיוק מה שחסר לכל המכשירים האחרים, כולל ל- iPhone.

פורסם
מה ההבדל בין הN98 לN97? הרי התמונה של הN98 שלמעלה ממש דומה לN97.

ניב

ה-N98 הוא סוג של שמועה של פלאפון קונספקט, שחוץ מהתמונה לא ידועים עליו פרטים נוספים,

ולא ידוע בכלל אם המכשיר הזה יגיע לייצור ועוד בצורתו הנוכחית.

ה-N97, הוא מכשיר בעל מסך מגע ענק, כאשר בדומה לפאלם נפתחת אצלו מקלדת מלאה, רק שב-N97 היא צידית.

לפי הרשמים מדובר על אחד המכשירים הטובים והחכמים שיצאו.

הוא מיועד בעיקר לשוק העסקי.

פורסם
הטלפון הזה שמן ומכוער.

אני בטוח שמערכת ההפעלה שלו היא הכי טובה בשוק.

אבל לא יקנו אותו בשביל הסטייל.

שמן ומכוער?

מימדי הגובה (10 ס"מ) והרוחב (6 ס"מ) קטנים משל ה- iPhone.

העובי הוא 17 מ"מ, לעומת 12.3 מ"מ ב- iPhone, אבל תמורת 4.7 מ"מ נוספים אתה מקבל מקלדת מלאה נשלפת.

שמן? לא נראה לי.

ועוד לא דיברנו על המאפיינים הטכניים שמכים את ה- iPhone קשות.

אני מסכים שמבחינת Hype נטו יש למכשיר הזה בעייה, אבל אין לו שום סיבה להתבייש בשום אספקט אחר.

פורסם

ארנון, דווקא בשוק מסכי המגע, יש לאייפון את האחת המידות הטובות ביותר שקיימות לסלולארי.

רוחב ואורך קטנים יותר? מסך מגע קטן יותר ובעייתי יותר!

עבה יותר? לא משנה מהן מידות הרוחב והאורך- הוא מתחיל להיות בעייתי בכיס.

אני לא אומר חס וחלילה שהמידות של הפאלם אינן טובות, כי עד שלא יהיה ניתן לראות ולחוות אותו

אי אפשר יהיה לתת חוות דעת מדוייקת, אבל מידותיו של האייפון לשימוש הן מהטובות שיש.

ואני האחרון שיהיה מחסידי האייפון (אני לא ממש סובל אותו).

פורסם

לאייפון יש באמת מימדים מצויינים.

התייחסתי לבחור שקבע בנחרצות שהמכשיר של פאלם "שמן" - והכנסתי אותו קצת לפרופורציה.

מדובר במכשיר שגובהו זהה לנוקיה N95, רחב מ- N95 ב- 7 מ"מ בסה"כ, אבל N95 עבה מהפאלם ב- 4 מ"מ.

איך שלא תסתכל על זה וגם לפני ששנינו החזקנו את המכשיר ביד, ברור שמימדיו סבירים לכל הדעות.

פורסם

בתור משתמש פאלם ותיק (12 שנים) ואחד שעדיין שומר נאמנות למערכת ההפעלה המיושנת שלהם ומסתובב עם טראו בכיס יש לי כמה הערות.

ראשית, לכל מעריצי אפל: אין ספק שהאייפון שלכם הכי חתיך והכי טוב ומערכת ההפעלה שלו- יפיפיה. אבל עדיין לא ניתן להכחיש שהוא סובל מכמה בעיות קשות: מדובר בטלפון, קודם כל, ולא אביזר גלישה ברשת או מחשב נייד וככזה הייתי מצפה שיאפשר לי לחפש בנוחות בספר הכתובות, להקליד במהירות SMS, לשלוח MMS וכו', האייפון לא מאפשר את כל אלה. לחפש שם ברשימה בת יותר מ 100 מספרים היא משימה די מייגעת. אבל אם אתה מעריץ, אתה מוכן לסבול. לא ניתן לשלוח הודעת תמונה ב MMS- זה ממש מטורף (כן, כן, אולי ישדרגו בעתיד את מערכת ההפעלה, אבל למה לא מלכתחילה). המקלדת היא בעייתית בכתיבה- ורוב האנשים מתייאשים לכתוב הודעה ארוכה עליה (בעברית גם אין מנגנון תיקון שגיאות אוטומטי שעצם הכללתו היא הודאה בחוסר הדיוק של המקלדת).

אני לא יודע מה איתכם, אבל אותי קצת מלחיץ להכניס את האייפון לכיס בלי הגנה נוספת. הוא פשוט מעוצב כפלטה מעוגלת קמעה. אולי במכנסי דגמ"ח, אבל בג'ינס.... זה טוב רק להדגמה של ג'ובס.

לגבי ה Palm Pre, זה ממש לא אייפון clone, המנכ"ל של פאלם אמר פעם שאנשי ה PC לעולם לא יבינו איך לייצר טלפון חכם נוח (הוא דיבר על אפל ועל גוגל), וכשרואים מה מכיל הפרי מבינים כמה הוא צדק.

לגבי העיצוב מדובר במכשיר נוח, קטן מימדים בעל מסך שהוא רק מעט קטן יותר מזה של האייפון, העיצוב שלו דמוי חלוק נחל נעים לנשיאה- ואת ציינו כל מי שאחזו בו ממש, ולא רק בתמונות. נוח להחליק אותו לכיס. אין יותר מדי כפתורים אבל כל אלה שכן יש נוחים וחיוניים (למשל כפתור למצב שקט). המקלדת נוחה להקלדה ונשלפת יפה. כל החלק שמתחת למגע רגיש למגע אף הוא וניתן להפעיל את המכשיר ביד אחת, כולל Gestures שמנצלות את האזור הזה. בכדי להקליד באייפון צריך לפנות שתי ידיים.

לא צריך להכנס לספר הכתובות בכדי לחפש מספר, ברגע שמתחילים להקליד שם כלשהו המכשיר מתחיל לחפש בספר הטלפונים, באפליקציות ובכל מסדי הנתונים אחר מה שהקלדתם- (למשל blu ימצא את בלומנטל אבל גם את אפליקצית הבלוטוט') אם מה שחפשתם לא מופיע במכשיר יש אופציות לחיפוש בגוגל ובוויקיפדיה.

פונקציה נוספת- מבין שלל החידושים היא אפשרות נוחה לריבוי משימות, לדעתי בממשק יעיל וחכם. באייפון- אם אתם שומעים מוזיקה בפנדורה אתם לא יכולים לעבור למשהו אחר בלי לנתקה- למשל.

בפאלם אפשר אפילו לכתוב הודעת דואר, לעצור באמצע ולפתוח חלון חדש של אפליקציית מייל, דומה יותר למחשב האישי מאשר למכשירים ניידים אחרים.

לא השתכנעתם? אולי הרשימה של הטכנולוגיות- המעבד המהיר, המסך המדהים, הסוללה הנשלפת, המטען האלחוטי (!!) ועוד ועוד....

לפני שאתם מזלזלים- במכשיר החדש מבית פאלם, כדאי שתקראו ותפנימו את הביקורות הראשוניות שכולן מהללות, לבטח יהיו עוד תקלות ובעיות אולם אין ספק שמדובר במכשיר מצויין.

פורסם

יש לו עיצוב שמנמן ועגלגל.

והבעיה הכי גדולה להכניס טלפון לכיס זה העובי שלו.

והוא עבה.

ראיתי עוד תמונות שלו והוא נראה לא רע בשביל שמן.

כמו שאמרתי קודם אף אחד לא יכול להתחרות בפאלם במערכת הפעלה למכשירים קטנים.

pre-first-hands-on-23.jpg

pre-first-hands-on-77.jpg

pre-first-hands-on-21.jpg

אייל

• תוכן חדש...