Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

iphone killer?

proxima
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קומפיילר, אין לוגיקה מדובר בהרחבה של HTML שהיא שפה תיאורית ,אבל לא שפת תיכנות.

DHTML is not a programming language at all. It is a feature of most version 4+ browsers. This feature allows the HTML to be modified dynamically. You can modify the HTML (i.e. "take advantage of the DHTML-feature") with a number of programming languages, one of which is javascript. When people talk about "DHTML as a programming language", they usually mean "I'm using javascript to take advantage of the DHTML-feature". In practice this therefore means that there is usually NO difference whatsoever between a "DHTML menu" and a "javascript menu" (but a LOT of difference between these and a "java" menu).

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הקשר ל- DHTML בבקשה?

האפליקציות מבוססות AJAX, ראשי תיבות של Asynchronous Java And XML, ואם תשאל בגוגל הם יספרו לך שאפשר לכתוב בטכנולוגיה הזו יופי של ישומים, כמו למשל Google Docs שכבר צויינה כאן.

פורסם
אין קומפיילר, אין לוגיקה מדובר בהרחבה של HTML שהיא שפה תיאורית ,אבל לא שפת תיכנות.

DHTML Programming

What is DHTML?

DHTML is the combination of several built-in browser features in fourth generation browsers that enable a Web page to be more dynamic.

DHTML is not a scripting language (like JavaScript), but merely a browser feature- or enhancement- that gives your browser the ability to be dynamic. DHTML is a collection of features that together, enable your Web page to be dynamic. While most scripting languages produce dynamic pages work on the server-side, DHTML is "dynamic" in that it gives the browser the ability to alter a Web page's look and style after the document has already loaded.

צריך להתייחס ספציפית ל MOJO שזו השפה שפאלם מציעים. והוא כן מאפשר משהו שהוא מעבר ל HTML, מבחינתי כל מה שמאפשר כתיבה של אפליקציות עשירות הוא שפת תכנות. ומי שמתסכל על מה שפאלם עשו באפליקציות המובנות מבין שזו לגמרי שפת תכנות. שוב- לא מדובר בשפה המאפשרת דברים מורכבים כגון אמולציה, משחקי שלושה מימדים מורכבים וכו', אולם גם זה יגיע ללא ספק.

לפי מה שקראתי - יהיו גורמים שיקבלו גישה גם ליישומים כאלה אולם זה יהיה מאוד מוגבל בהתחלה. למשל, אני מניח שמי שאחראי על כתיבת תמיכה בעברית יקבל גישה לשפת תכנות מתקדמת יותר.

אני בטוח ששנינו מסכימים שמדובר במכשיר מוצלח, אין לי שום רצון להכנס למאבקים של מי יותר טוב, אני חושב ששני המכשירים, אייפון ופאלם מוצלחים. אבל סבור שרק האייפון של הדור הבא באמת ייתן מענה טוב לפאלם פרי.

הסיפור האמיתי כאן הוא התאוששות המדהימה של פאלם- אני חושב שאת זה גם אפל לא חזו.

פורסם

כתבת בהתחלה ש DHTML היא שפת תיכנות.

אני (ושאר העולם) טענתי שלא.

בוא נראה מה פאלם מצהירים :

Palm confirmed that any developer who knows HTML, CSS and JavaScript will be able to create “fast (and beautiful) applications” without the need to learn any new code.

ולגבי ה MOJO

ג'אווהסקריפט למיטב ידיעתי אינה שפת תכנות אלא שפת תסריטים ו CSS עוסקת בהצהרות.

אכן ניתן לבנות מהאוסף הזה אפליקציה וובית אבל יש עדיין הבדל בינו לבין שפת פיתוח כמו C++ או C#.

פורסם
כתבת בהתחלה ש DHTML היא שפת תיכנות.

אני (ושאר העולם) טענתי שלא.

בוא נראה מה פאלם מצהירים :

Palm confirmed that any developer who knows HTML, CSS and JavaScript will be able to create “fast (and beautiful) applications” without the need to learn any new code.

ולגבי ה MOJO

ג'אווהסקריפט למיטב ידיעתי אינה שפת תכנות אלא שפת תסריטים ו CSS עוסקת בהצהרות.

אכן ניתן לבנות מהאוסף הזה אפליקציה וובית אבל יש עדיין הבדל בינו לבין שפת פיתוח כמו C++ או C#.

תקשיב,

זה בכלל לא העניין כאן, מצידי שיכתבו את האפליקציות האלה בארמית או שיסרגו אותן מקשמיר. מה שחשוב כאן שזה טלפון שקל לכתוב לו יישומים וזה משהו שעד כה לא נעשה. ואתה חייב להודות שיש כאן משהו נכון וחכם.

DHTML, C, MOJO, AJAX או אנתרקס.... את 3 מיליון המשתמשים שיקנו את הטלפון הזה בשנתיים הקרובות זה ממש לא מעניין....

מבחינתי, אם זה עומד להיות הדיון- ניתן לנעול אותו. הייתי שמח לו היתה התייחסות לפונקציונאליות של הטלפון ולא בכמה ממ הוא יותר עבה מהאייפון או באיזו אופן מקשפרצים לו יישומים.

פורסם

עם זה אין לי ויכוח.

גמני משוכנע כי מדובר בשילוב מנצח של פונקציונלית ,והייתי מאמץ אחד בשמחה .

היה חסר לי אולי מסך OLED במקום ה LCD כדי שיהיה מושלם וזהו .

פורסם

משמח אותי לשמוע, אני מקווה שכל מה שמצהירים עליו אכן יתממש בפועל, ובמסגרת הזמן שהתחייבו עליה. אם אלה יהיו פני הדברים- אני משוכנע שפאלם יצליחו להתרומם מחדש. ממש עוף החול.

סתם עוד כמה דברים חמודים שלא יודע אם שמתם לב אליהם:

-כאשר נוגעים באיזור הרגיש למגע מתחת למסך- הוא מאיר בנקודת הלחיצה.

- כאשר אתם רוצים להראות משהו, תמונה, או אתר אינטרנט למישהו אתם פשוט מפנים אליו את המכשיר- הפאלם מזהה את התנועה שלכם ומסובב את המסך.

-פאלם מצפים שנעבוד בו זמנית על 15-20 אפליקציות. אם ראיתם השהיה קטנה בפתיחת היישום בסרטים, זה לא רלוונטי, כי האפליקציות החשובות יהיו פתוחות וזה יהיה מהיר כשד, כמו alt-tab

-הכרטיסים דינמיים, ממשיכים להציג נתונים גם כאשר הם ממוזערים.

- כאשר מצמידים את הטלפון למטען האלחוטי הוא עובר מייד למצב דיבורית.

- המעבד מהיר פי 4 מהאייפון, הגרפיקה פי 4 מהאייפון, תומך בוידאו עד רזולוציה של 720p!!

http://www.reghardware.co.uk/2009/01/13/palm_pre_video_roundup

ועוד ועוד....

פורסם
אשכרה עוף החול, בתוך חודש אחד (מה 16 לדצמבר ) המניה השלימה עליה של 570% !

היית אומר משהו לפני שבועיים,הייתי שם כמה שקלים.

חוץ מזה אתה רואה את חצי הכוס המלאה.

המניה הייתה 8.65 ב 2 לספטמבר וצנחה ל 1.56 ב 5 לדצמבר.

אייל

פורסם

לא ברור לי עניין ממשק הרדיו של המכשיר מול הרשת. בחלק גדול מהאתרים (גם ב"ידיעות", אבל אליהם אני לא מתייחס לצורך העניין) מדובר על עבודה מול רשת EVDO, מה שעושה אותו ישים עבור צפ' אמריקה ורשת פלאפון הישנה.

בחלק מהאתרים, לעומת זאת מציינים שאפשר גם לקבל גירסה ב-HSDPA, מה שהופך אותו לשמיש גם ברשתות הישראליות (גם אם לא מול הרשת המתקדמת ביותר כרגע - HSPA).

אם הוא מגיע רק ב-EVDO, לא שווה להמתין בכליון עיניים.

פורסם

לדעתי ההשקה הראשונית היא ברשת ספרינט (CDMA EV-DO) שלקוחותיה מביטים בעיניים כלות בלקוחות AT&T wireless שם הושק ה- iPhone באופן בלעדי.

בשלב מאוחר יותר (4-6 חודשים) תושק גרסת דור שלישי לרשתות GSM.

פורסם
לדעתי ההשקה הראשונית היא ברשת ספרינט (CDMA EV-DO) שלקוחותיה מביטים בעיניים כלות בלקוחות AT&T wireless שם הושק ה- iPhone באופן בלעדי.

בשלב מאוחר יותר (4-6 חודשים) תושק גרסת דור שלישי לרשתות GSM.

טעות בידך, בארה"ב בלבד, תהיה תקופת בלעדיות לספרינט שמשכה לא ידוע. לדעתי שנה או חצי שנה...

במקביל להשקה בארה"ב יגיעו מכשירים גם לאירופה (ולישראל) ברשת UMTS (אל תתפסו אותי על האותיות הקטנות- אבל זה לפחות דור 3.5).

עד כמה שאני יודע ליבואן יש קשרים מצויינים עם פאלם לא מהיום, ואני מניח שבקרוב כבר יהיו כאן בארץ דגמים לבדיקות, עברית וכו'. אני לא אתפלא אם נציגיו יתחילו להפגש עם ספקי הסלולר בארץ ויציעו גם להם הסכמים. מכיוון שבארץ הסבסוד הוא מינורי בהרבה (לעומת ארה"ב) הם כנראהלא יהיו "נעולים"

שימו לב שזה עומד בניגוד גמור ליחס של אפל למשווק שלהם בארץ, נראה לי שהם לא משתינים לכיוונו...

בשורה התחתונה- נראה את המכשיר בארץ די במקביל לשיווק בארה"ב. משמח אותי לראות שיש התעניינות גם בארץ.

פאלם הפתיעו אותי לטובה. המכשיר הזה הוא הרבה יותר ממה שיכולתי לדמיין שאפשר.

• תוכן חדש...