Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

iphone killer?

proxima
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לו עיצוב שמנמן ועגלגל.

והבעיה הכי גדולה להכניס טלפון לכיס זה העובי שלו.

והוא עבה.

יש לי ילד בן שנתיים וחצי וגם הוא נוטה לחזור על עצמו תוך התעלמות מוחלטת ממה שהשיבו לו.

"עבה", "עובי", "שמנמן", "נעליים".

הוא פחות עבה מנוקיה N95, שלא בדיוק נחשב ללבנה של איטונג.

הוא עבה יותר מ- iPhone ב(מעט פחות מ) חמישה מ"מ. אם זה מה שגורם לך להכתיר מכשיר כ"שמנמן" אז כן, הוא שמנמן.

ברגע שה- Palm Pre מקבל תמיכה בעברית, ה- Nokia N82 שלי למכירה, ממש בזול.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתור משתמש פאלם ותיק (12 שנים) ואחד שעדיין שומר נאמנות למערכת ההפעלה המיושנת שלהם ומסתובב עם טראו בכיס יש לי כמה הערות.

ראשית, לכל מעריצי אפל: אין ספק שהאייפון שלכם הכי חתיך והכי טוב ומערכת ההפעלה שלו- יפיפיה. אבל עדיין לא ניתן להכחיש שהוא סובל מכמה בעיות קשות: מדובר בטלפון, קודם כל, ולא אביזר גלישה ברשת או מחשב נייד וככזה הייתי מצפה שיאפשר לי לחפש בנוחות בספר הכתובות, להקליד במהירות SMS, לשלוח MMS וכו', האייפון לא מאפשר את כל אלה. לחפש שם ברשימה בת יותר מ 100 מספרים היא משימה די מייגעת (ממש לא, ניתן לגלול במהירות לאות הרצויה ומשם לגלול רגיל. אם אתה מאלה שאוהבים לחפש, מורידים תוסף קטן שמאפשר זו). אבל אם אתה מעריץ, אתה מוכן לסבול. לא ניתן לשלוח הודעת תמונה ב MMS- זה ממש מטורף (כן, כן, אולי ישדרגו בעתיד את מערכת ההפעלה, אבל למה לא מלכתחילה (שוב, התקנת אפליקציה קטנה פותרת זו). המקלדת היא בעייתית בכתיבה- ורוב האנשים מתייאשים לכתוב הודעה ארוכה עליה (בעברית גם אין מנגנון תיקון שגיאות אוטומטי שעצם הכללתו היא הודאה בחוסר הדיוק של המקלדת).

אני לא יודע מה איתכם, אבל אותי קצת מלחיץ להכניס את האייפון לכיס בלי הגנה נוספת (שלי כבר שנה נכנס ויוצא מכיסים (של ג'ינס, מדים ומכנסי בד) בלי שום הגנה, והוא במצב מצויין ללא שום שריטות. לא על המסך ולא על החלק האחורי). הוא פשוט מעוצב כפלטה מעוגלת קמעה. אולי במכנסי דגמ"ח, אבל בג'ינס.... זה טוב רק להדגמה של ג'ובס.

לגבי ה Palm Pre, זה ממש לא אייפון clone, המנכ"ל של פאלם אמר פעם שאנשי ה PC לעולם לא יבינו איך לייצר טלפון חכם נוח (הוא דיבר על אפל ועל גוגל), וכשרואים מה מכיל הפרי מבינים כמה הוא צדק.

לגבי העיצוב מדובר במכשיר נוח, קטן מימדים בעל מסך שהוא רק מעט קטן יותר מזה של האייפון, העיצוב שלו דמוי חלוק נחל נעים לנשיאה- ואת ציינו כל מי שאחזו בו ממש, ולא רק בתמונות. נוח להחליק אותו לכיס. אין יותר מדי כפתורים אבל כל אלה שכן יש נוחים וחיוניים (למשל כפתור למצב שקט) (כמו באייפון. כפתור הדלקה/נעילה/כיבוי, מצב שקט וכפתור בית. כמדומני, כמו בפאלם החדש). המקלדת נוחה להקלדה ונשלפת יפה. כל החלק שמתחת למגע רגיש למגע אף הוא וניתן להפעיל את המכשיר ביד אחת, כולל Gestures שמנצלות את האזור הזה. בכדי להקליד באייפון צריך לפנות שתי ידיים. (ממש לא חובה. אני למשל שונא להקליד ב2 ידיים)

לא צריך להכנס לספר הכתובות בכדי לחפש מספר, ברגע שמתחילים להקליד שם כלשהו המכשיר מתחיל לחפש בספר הטלפונים, באפליקציות ובכל מסדי הנתונים אחר מה שהקלדתם- (למשל blu ימצא את בלומנטל אבל גם את אפליקצית הבלוטוט') אם מה שחפשתם לא מופיע במכשיר יש אופציות לחיפוש בגוגל ובוויקיפדיה.

פונקציה נוספת- מבין שלל החידושים היא אפשרות נוחה לריבוי משימות, לדעתי בממשק יעיל וחכם. באייפון- אם אתם שומעים מוזיקה בפנדורה אתם לא יכולים לעבור למשהו אחר בלי לנתקה- למשל. (שוב, אפליקציה קטנה ויעילה פותרת את העניין, אני משתמש בה המון על בסיס יומי)

בפאלם אפשר אפילו לכתוב הודעת דואר, לעצור באמצע ולפתוח חלון חדש של אפליקציית מייל, דומה יותר למחשב האישי מאשר למכשירים ניידים אחרים.

לא השתכנעתם? אולי הרשימה של הטכנולוגיות- המעבד המהיר, המסך המדהים, הסוללה הנשלפת, המטען האלחוטי (!!) ועוד ועוד....

לפני שאתם מזלזלים- במכשיר החדש מבית פאלם, כדאי שתקראו ותפנימו את הביקורות הראשוניות שכולן מהללות, לבטח יהיו עוד תקלות ובעיות אולם אין ספק שמדובר במכשיר מצויין.

תגובות באדום.

אני לא אכחיש, המכשיר המדובר כאן נראה לי מדהים.

אם הוא יוכל להשיג את העניין המרכזי באייפון/אייפוד טאצ', שהוא מבחר עצום (מאוד) של אפליקציות ומשחקים, הוא בהחלט יצליח.

!AWDSOME

פורסם

שמר, כדאי שתזיז אותו מהמים. יש לך כבר בטח קורוזיה בשקע אופציות.

מאיפה אתה בארץ?

גבעת עדה, אבל אנחנו עושים משלוחים מאל-עריש עד שער פטמה. ולהיפך.

פורסם

לא תהיה תאימות לאחור באופן מובנה- אולי דרך תוכנת צד שלישי כגון styletap אבל זה לא ממש משנה מבחינתי, כי אני בטוח שהיישומים החשובים יומרו. מה שפאלם עשו מבחינת פיתוח התוכנות הוא חכם- התוכנות כולן, כולל אלה שכבר קיימות עליו כתובות בשפת HTML דינמי- AJAX. זה אומר שכל מי שיודע לתכנת לאינטרנט ידע גם לתכנת לפאלם הזה. מי שצפה בהדגמות יודע שהתוכנות המובנות די מדהימות.

חשוב להדגיש את ה"סינרגיה" שלו, האפשרות להתחבר למסדי הנתונים שלכם שקיימים ב"ענן" האינטרנט- אקסצ'יינג' אירגוני, פייסבוק, ג'ימייל. למשל- אם חבר משנה את התמונה שלו בפייסבוק זה יעדכן את התמונה בספר הכתובות. כמובן- אם מחליף מספר או מייל.

לגבי העובי: כמה תמונות נוספות...

palm-pre-hands-on-more3.jpg

palm-pre-hands-on16.jpg

palm-pre-hands-on-more5.jpg

palm-pre-hands-on2.jpg

ולסיום סרטון נוסף... שימו לב לנציג המתלהב של פאלם

http://treocentral.com/content/Stories/2322-1.htm

ועוד אחד....

http://il.youtube.com/watch?v=1VooKvlbrbs

אה כן.... טראו 680 למכירה.... :-)

פורסם

כל הסקרנות הזו וחרושת השמועות אודות ה-N98 של נוקיה, רק מעלות לי את הציפיות יותר ויותר (וכן, גודל האכזבה הוא כגודל הציפייה).

אני מוכן לחכות, אבל באמת מדובר פה בשנתיים? (יש מקור אמין לכך?)

פורסם

טוב, בגוגל ניתן למצוא הכל :-) אבל גם את זה (וזו רק דוגמה, יש עוד)

It is small when closed and fits nicely in the hand when closed or opened. The Palm Pre is built with quality materials and you can tell, it looks good. It feels good.

HTML דינמי זה לא ממש שפת תכנות.

זהו, שאתה טועה.... אני לא יודע אם בחנת את האפליקציות המובנות בפאלם הזה, הן די מדליקות... זה לא דף בית של ילד מתבגר. וגם לא מחשבון טיפים כמו 80% מהאפליקציות באייפון, וגם לא מחולל פלוצים (בלי לזלזל). ב AJAX ניתן לעשות דברים די מרשימים- למשל גוגל DOCS או פוטושופ אקספרס. משחק 3D מורכב בשלב הזה לא ניתן לעשות.

אני מניח שפאלם יתנו בעתיד לתכנת ב C, ישירות. אבל בשלב הזה, עוד לפני שהטלפון הושק, הם הולכים על בטוח- בשכל. להזכירך- גם אפל עשו אותו דבר באופן הרבה יותר מוגבל, ואיפשרו כתיבת WEBAPPS עם ההשקה, אולם אלה לא היו ניתנים להתקנה על הטלפון עצמו וגם לא איפשרו גישה למסדי נתונים עליו, או system calls אחרים.

פורסם

אין קומפיילר, אין לוגיקה מדובר בהרחבה של HTML שהיא שפה תיאורית ,אבל לא שפת תיכנות.

DHTML Programming

What is DHTML?

DHTML is the combination of several built-in browser features in fourth generation browsers that enable a Web page to be more dynamic.

DHTML is not a scripting language (like JavaScript), but merely a browser feature- or enhancement- that gives your browser the ability to be dynamic. DHTML is a collection of features that together, enable your Web page to be dynamic. While most scripting languages produce dynamic pages work on the server-side, DHTML is "dynamic" in that it gives the browser the ability to alter a Web page's look and style after the document has already loaded.

• תוכן חדש...