Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בלי ABS לא בולמים עם פמפום.

לפותחת השרשור - אחרי שתראי את המוות מול העיניים בגלל שנסעת ביום גשום בלי ABS והרכב החליק לתוך צומת סואן - גם את תמליצי לכולם לקנות רק עם ABS.

בקיצור - להתעקש על ABS.

פורסם

קודם כול תודה לכולם.

בתור מישהי שקונה רכב ראשון, כל הדעות האלו מאוד מוסיפות.

בסופו של דבר אני הייתי מוכנה לשקול את קניית הרכב, אבל המוכר לא היה מוכן לרדת מהמחירון ולו בשקל.

במוסך המרכזי אמרו שתיקונים אחרי קנייה יגיעו עד 2000 ש"ח.

מכיוון שהמוכר היה לחוץ לתשובה עוד היום פשוט אמרתי לו לא תודה (אגב, המוסך זה UMI בירושלים והם לא להיט).

יש לכם רעיונות לאופציות?

פז'ו 206- יש אוטומט? לא יכולה על ידני (בעיות ברכיים).

אייל- ב UMI אמרו לי שיש אפילו עד 2004 בלי ABS (מדובר ב 1.4, אני לא רוצה תיבה רובוטית).

למה לא היית קונה קורסה?

מכיוון שאני נהגת חדשה ואולי גם גיסתי תסיע ברכב המיועד את הקטנים קשה לי להתפשר על בטיחות.

שוב תודה רבה לכל העונים!

ממשיכה בחיפושיי...

כל רעיון או הצעה (או טל' של זוג מבוגר שמוכר) יתקבלו בברכה :-).

פורסם

אני לא מאמין שכדאי ללמוד עם הרבה עזרי נהיגה.

לדוגמא אם מהיום כל מורי הנהיגה יתקינו חיישני רוורס ברכבים אני לא בטוח שאפילו 99 אחוז יצליחו לחנות בלעדיהם כאשר ינהגו ללא החיישנים.

פורסם

ה"אקסית" שלי היא 206 יפיפייה. (רק שלי יפה)

מאוד מומלצת.

הייתה לי אותה 4 שנים, לא עשתה בעיות מיוחדות, הטיפולים לא יקרים ואוטו שמור בהחלט יהיה אמין.

אומרים שיש בעיות עם הגיר האוטומטי, לחברות שלי לא היו בעיות איתם. (אלה שלא הושמדו בינתיים :lol:)

תחפשי בסבלנות, אל תקפצי על האוטו הראשון שאת רואה.

הכי חשוב, השוק של פיג'ו מוצף במכוניות- המחירים בהתאם.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

ABS זה לא חובה אבל כן רצוי שהוא יהיה מותקן ברכב, בעיקר כאשר מדובר ברכב חדש.

בשנים הנ"ל UMI הציעו ABS בתוספת תשלום בדגמי הקורסה והאסטרה וכמובן עם ישראל בחר לחסוך את הכמה שקלים למרות שהרכב יהיה פחות בטוח. מכיוון שיש דגם זהה לרכב שלך עם ABS לא צריכה להיות בעיה (חות מהקטע הכספי) להתקין מערכת כזו. ברכבים שלא תוכננו עם ABS זה יכול להיות סיפור רציני להתקין ABS.

אני ממליץ לך גם לבדוק סקודה פאביה, למרות שהרכב עגלתי למדיי (הגרסא האוטומטית הגיעה רק עם המנוע החלש עם 75 כ"ס, שזה אותו נתון כ"ס כמו שיש בפז'ו 206).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מוכן להתערב שחצי (אם לא יותר) מאלו שאמרו שאפשר להסתדר בלי ABS

לא עברו מעולם קורס נהיגה מתקדמת עם הרכב שלהם וגילו באמת במשטח סטרילי במהירות נתונה

את ההבדל המהותי בין רכב עם מערכת זו לבין רכב בלי מערכת זו.

רמז: כמעט כולם "מורידים" לא מעט קונוסים עד שהם לומדים איך בולמים נכון בלי ABS.

טיפ: אותם אנשים מצליחים לרוב אפילו בניסיון הראשון להימנע מהקונוסים ברכב זהה או דומה עם ABS.

עכשיו תחשבי מה יקרה בכביש, בסיטואצייה מלחיצה כשלעצמה, ללא הדרכה והכוונה ובהפתעה...

לאלו משתי הקבוצות את תשתייכי לדעתך ? 99% מהנהגים שמורידים קונוסים, או האחוז הבודד שלא ?

נ.ב: במציאות מדובר בהולכי רגל או ברכבים אחרים, לא בקונוסים.

נכון שיש "גבול" אישי של כל אחד לבטיחות, אבל ABS, כריות אויר, וחגורת בטיחות, זה המינימום שבמינימום,

בטח ובטח לנהגת לא מיומנת בתחילת דרכה, לדעתי לפחות.

קני רכב עם ABS, ועדיף אחד עם ציון טוב ב- NCAP (מבחני ריסוק), ותעברי קורס נהיגה מתקדמת אחרי הרכישה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

צודק.

אני אתן לך דוגמא את עצמי: אפילו שאני יודע לבלום בלימה דגרסיבית די טוב, אני עדיין בטוח שקיים סיכוי שבמצב חירום ביום גשום אני לא אצליח לבלום ככה. אני מודה בזה. במצב לחץ המח-ציפור שלי לא מסוגל לעשות משהו שלא תירגלתי המון במצבי לחץ.

אפשר לתרגל את זה מיליון פעם בשטח סטרילי, אבל כיוון שזה לא משהו שמתרגלים בפועל (לאף אחד מאיתנו לא יוצא לבלום בלימת חירום 10 פעם ביום ועוד על רטוב) זה בעייתי.

הקטע שרוב האנשים שמתפשרים על ABS בכלל לא יודעים מה זה בלימה דגרסיבית. העיקר "לפמפם לפמפם".מדברים שטויות. גם מגדילים את מרחק הבלימה, וגם הרכב מחליק.

פורסם
ה"אקסית" שלי היא 206 יפיפייה. (רק שלי יפה)

מאוד מומלצת.

הייתה לי אותה 4 שנים, לא עשתה בעיות מיוחדות, הטיפולים לא יקרים ואוטו שמור בהחלט יהיה אמין.

אומרים שיש בעיות עם הגיר האוטומטי, לחברות שלי לא היו בעיות איתם. (אלה שלא הושמדו בינתיים :lol:)

תחפשי בסבלנות, אל תקפצי על האוטו הראשון שאת רואה.

הכי חשוב, השוק של פיג'ו מוצף במכוניות- המחירים בהתאם.

זה לא חוכמה, היתה לך אותה כחדשה מהחברה.

עכשיו הרכבים הללו מתחילים להזדקן ועם הזיקנה באות הבעיות.

אייל- ב UMI אמרו לי שיש אפילו עד 2004 בלי ABS (מדובר ב 1.4, אני לא רוצה תיבה רובוטית).

למה לא היית קונה קורסה?

:-).

ראשית, ממש במקרה אני מכיר קורסה מהשנתונים האלו של קרובת משפחה שמטפלת ב UMI ירושלים,

ואוכלת צרות בלי סוף... באוטו הושקעו עשרות אלפי שקלים והוא ממשיך בשלו.

שנית, חברה של אחותי, אותו סיפור, אותו רכב, אותם שנתונים , הושקע בו יותר ממה שהוא שווה במחירון. (וגם את זה הוא לא שווה).

מדובר ברכב אפרורי חסר ייחוד וככזה הייתי מצפה ממנו שיוביל מ A ל B באמינות טובה (כי זה מה שנשאר לו להציע) ,

אבל זה לא קורה, ויחד עם המחירים בשמיים של UMI וחוסר איבזור בטיחותי מהותי כמו ABS גורמים לפסילתו המיידית.

בפולקסווגן פולו ,למשל, החל משנת 95 ABS הופיע כסטנדרט בכל רמות הגימור, לכן הייתי מצפה מרכב מבוגר ב7 שנים שאמור להתחרות בו ישירות - את המינימום הנדרש שזה ABS.

שימי לב שגם ביונדאי גטס (שזאת אחת האופציות במחירים האלה) , אין ABS ברוב הרכבים (וכרית אוויר אחת בלבד).

מה הייתי לוקח במחיר הזה, עם דגש על שקט נפשי?

כנראה אחת הקוריאניות (שכן כוללות אבזור בטיחותי מינימלי - ABS ו2 כריות אוויר) -אקסנט למשל , פולו 01-02 או 206 (שמורות בלבד)

אני לא יודע אם יש משהו יפני שנכנס בתקציב הזה ולא מחייב ירידה דרסטית בשנתון.

אני לא מעורה במחירונים אבל אני מניח שקלעתי פחות או יותר לטווח

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה רבה!

לפי איך שדיברו ב UMI הבנתי שזה באמת יכול להתנפח להוצאות גדולות.

מה דעתך על הפיאט פונטו בפרמטרים האלו?

פורסם

אני נוהג בפאסאט B4 שנת 94, חסרת ABS כבר 10 חודשים ואני נהג חדש

נסעתי על המון מכוניות עם ABS, ולמען האמת בנסיעה הראשונה עם ABS היה מוזר לי שהדוושה פמפמה לי

אבל בכל מקרה בגשם ליסוע בל ABS זה אפשרי, פשוט נוסעים רגוע יותר ובעדינות יותר

אם אני יכול

גם את יכולה :)

פורסם

יש הרבה דברים שפעם הסתדרו בלעדיהם - כמו הרדמה בניתוח, סבון ומקררים. רובנו לא מוותרים היום על הדברים הללו. ולכן גם אין סיבה לוותר על ABS. זהו אביזר בטיחותי בסיסי שעלותו (מבחינת היכולת להשיג רכב משומש עם ABS לעומת בלי) זניחה. אני כלל לא בטוח אבל לדעתי גם העדר ABS יעלה את מחיר הביטוח.

עוד דבר - היום את נוסעת בשיירה בכביש מהיר של-95% מהרכבים יש ABS. כשהשיירה הזו תבלום פתאום מסיבה כלשהי, את תמצאי את עצמך בבעיה. אולי פעם כשלאף אחד לא היה ABS, הכבישים היו דלילים יותר, נהגים שמרו יותר מרחק על כביש רטוב ולכן לא היה חסרון יחסי בהעדר ABS. מאותה סיבה גם נהיגה ברכב קטן, היום כשמשקל הממוצע של רכב על הכביש מעל טונה וחצי היא בעייתית יותר במקרה של תאונה בזמן שלפני 20 שנה, כשרכב ממוצע שקל טונה וקצת, זה לא היה בעייתי. בקיצור - בענייני בטיחות חשוב ליישר קו עם הסטנדרט ולא להשאר מאחור, כי מי שנשאר מאחור "חוטף את האש".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אני נוהג בפאסאט B4 שנת 94, חסרת ABS כבר 10 חודשים ואני נהג חדש

נסעתי על המון מכוניות עם ABS, ולמען האמת בנסיעה הראשונה עם ABS היה מוזר לי שהדוושה פמפמה לי

אבל בכל מקרה בגשם ליסוע בל ABS זה אפשרי, פשוט נוסעים רגוע יותר ובעדינות יותר

אם אני יכול

גם את יכולה :)

לא הייתי לוקח עצות מנהג חדש בכל מה שקשור לרכישת רכב.

נראה אותך במצב חירום על כביש חלקלק לא מסיים בתוך מעקה (אני מאחל לך לא להגיע למצב חירום כמובן)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא הייתי מוותר.

בתור אחד שנוסע שנים לעבודה ובחזרה בלבד בריכבי הפרטי (ולא ברכב ליסינג של העבודה...) אני תמיד נוסע לאט ורגוע. אלא מה, אפילו שאתה משייט ב 80 קמ"ש ושומר מרחק מכובד מהרכב שלפנים, קרה לי יותר מפעם אחת לבצע בלימת חרום תודות לנהג הישראלי הממוצע ("אה, האולם חתונות מצד ימין? איך פיספסנו, אל תידאגי מותק, כבר מגיעים..." בלימת פתע ושבירה חדה ימינה ב 60 קמ"ש...) ותודות לABS חרטום המזדה שלי נשאר שלם יותר מפעם אחת.

הייתי מציע לכל מי שהגיב שיינסה להיזכר בפעם האחרונה בו הישתמש/ה ב ABS ולדמיין את התוצאות (וההוצאות..) אם המערכת לא הייתה מותקנת.

פורסם

לדעתי זה לא קריטי עם ABS או בלי.. אבל זאת דעה שלי.

בנביגה יום יומית אין הבדל בכלל... נסעתי רוב הזמן באוטו בלי ABS ועכשיו עם ואין הבדל אלה בבלימת חירום בלבד.. וגם אם יש לך אפילו טיפה נסיון וקישרון נהיגה.. אפשר להסדר יפה בלי.

אבל כמו שאמרו עדיף עם.

פורסם

אני בדיעה שניתן לרכוש רכב ללא ABS רק במצב שבו הדגם הספציפי שאותו את מחפשת אינו צויד בכזה, או במצב שבו אין לך מספיק כסף לרכוש דגם עם ABS.

ברכבי הקודם, אותו החזקתי במשך חמש שנים, לא היה ABS. מצד שני, אני נורא רציתי אלפא 33, מספר האקזמפלרים שהגיעו לארץ עם ABS היה זעום ביותר, וממילא לא היה לי כסף לרכוש אקזמפלר כזה. וכן, אומנם שרדתי את אותן חמש שנים ללא תאונות כלשהן (טפו טפו טפו) למרות נסיעות לא תמיד רגועות, אבל מצד שני, באמתחתי כמה קורסים לנהיגה מתקדמת, שבוודאות אני יכול לומר שהצילו אותי מכמה מצבים לא נעימים.

זה מביא אותי לשורה התחתונה שאם את כבר רוכשת רכב ללא ABS, לפחות עשי לעצמך טובה וקחי אימון נהיגה מתקמת. היום, במחיר של כשני מיכלי דלק וחצי, את יכולה לרכוש לעצמך מיומנויות מצילות חיים לא פחות מכל מערכת בטיחות מתקדמת ככל שתהיה.

לא הייתי לוקח עצות מנהג חדש בכל מה שקשור לרכישת רכב.

נראה אותך במצב חירום על כביש חלקלק לא מסיים בתוך מעקה (אני מאחל לך לא להגיע למצב חירום כמובן)

1+

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...