Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקלת לקנות אופל קורסה 2002, אוטומט, 75,000.

אין בו ABS וזה מרתיע אותי- רכב ראשון שלי, נהגת פחות או יותר חדשה.

מרתיע גם מבחינת בטיחות (גשם, החלקות וכו') וגם מבחינת ביטחון על הכביש.

זה נכון שאי אפשר להוסיף ABS לרכב?

מה דעתכם בנושא, עד כמה קריטי?

תודה רבה!

פורסם

ישנן חלופות מאוד ראויות הכוללות ABS ועדיפות במבחני ריסוק, למה ההתעקשות על הדגם הנ"ל?נראה לי שהתשובה נמצאת בגוף השאלה, האינטואיציה שלך כנראה נכונה.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

תודה רבה.

אני מתלבטת כי הרכב במצב טוב עם קילומטרז' נמוך ואני מחפשת הרבה זמן.

זה רכב ראשון שלי ואני פשוט לא יודעת כמה זה יהיה לי קריטי בנהיגה ובבטיחות.

אני מבינה שכן יש את הרכב הזה גם עם ABS, רק בספציפי שמצאתי אין.

על איזה אופציות היית ממליץ?

פורסם

אוטומט, קטן, חסכוני בדלק ותחזוקה, אמין, בטיחותי

יכול לעמוד בנסיעות בינעירוניות ועליות לירושלים

תקציב- עד 35k

תודה רבה!

פורסם

תראי, כשאני קיבלתי את הרישיון נהגתי והשתוללתי עם רכב בלי ABS ושרדתי לספר על כך.

בזמנו לא הייתה מודעות גבוהה לעניין (לפחות מבחינתי והסובבים לי).

היום, אף על פי שאני נהגת יותר טובה ממה שהייתי אז, עם הרבה יותר ניסיון וידע, אני מתרחקת מהאוטו הזה כמו מצרעת.

את כרגע קונה אוטו, תעשי את זה מתוך ידע ולא מתוך חוסר ידע.

בטיחות מעל הכל.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

מרכבים שלא עומדים בבטיחון המינימאלית, דווקא אני מאוד מסמפטת את אופל.

אבל היום, כשאת מודעת לעובדה שABS נחוץ, חבל לוותר על זה.

לפי דעתי, המינימום זה שתי כריות אויר ו ABS

אני ממליצה על פיג'ו 206

אני מכירה 4 אנשים שעשו תאונות פסיכיות לגמרי ויצאו בלי שריטה ב206. (המכוניות לא שרדו)

מסקנות:

1. אוטו ברמה בטיחותית טובה

2. לא להכיר אותי ולקנות 206 :lol:

פורסם

קודם כל והחשוב ביותר-אני בעד ABS ובעד כל מערכת/אביזר/מבנה רכב/כל דבר שמשפר את הבטיחות!!! אבל ....:

אני כבר "שורד" משנת 1981 ברכבים ללא ABS (למעט לנצ'יה תמה אחת שהחזקתי כשנתיים)...

תאונות לא מעטות אירעו דווקא בגלל מערכת ה ABS ובמיוחד בשנים הראשונות ואצל נהגים שלא היו רגילים לתפקוד המערכת ולמכות שהיא נותנת לדוושת הבלם.

האם המערכת מונעת תאונות באופן מוחלט? חברתנו שהגיבה מעלי NTL83 מספרת על 4 תאונות שונות של מכריה שאירעו ב-206 שיש בהן ABS אז מה זה אומר?

ואם אנו עומדים על ABS אז למה זו לא חובה שיהיו גם חגורות בטיחות עם קדם מותחן? 6 כריות אויר? ESP? EBD? וכיו"ב.

איפה באמת עובר הגבול בין מה ש"חייבים" ולבין מה ש"נסבל". לא לשכוח שהיום ה ABS איבדה מעט מזוהרה וניתן דגש למערכות אחרות מתקדמות יותר שמחלקות בלימה בין הגלגלים ושגם שולטות על כוח משיכת הגלגלים ושאותן לא תמצאי ברכב שבתקציב הקורסה.

מי קובע שחייבים ABS ואפשר להתפשר על מערכות אחרות?

האם ישנו איזה שהוא סקר מבוסס שקובע באופן נחרץ שאותם רכבים שבהם יש ABS מעורבים פחות בתאונות מאשר אלו שאין בהם?

(בבקשה,אני זורק כפפה,בניסאן אלמרה שלי אין ABS,בחלק מהאלמרות אין...בחלק יש, האם מבין האלמרות שהיו מעורבות בתאונות ניתן לומר שחלקן היחסי של נטולות ה ABS גבוה יותר?)

אינני ממליץ לקנות רכב ללא ABS! אבל אינני שולל זאת לגמרי,אין בטחון לשום דבר,אף פעם וזה כבר נושא לדיון פילוסופי אחר..

אגב,מבלי לפגוע בבעלי ואוהדי יצרנים "מסויימים" בעיקר מארצות "מסויימות" שהרכבים שלהם אינם נהנים ממוניטין של אמינות רבה אבל מובילים בבטיחות,אני סבור שלפעמים מסוכן יותר להיתקע באמצע כביש סואן (או חשוך או בכלל..) ,לא מעט תאונות אירעו בגלל שרכב נתקע בנתיב נסיעה או הועמד בשוליים או שנוסעיו יצאו ממנו ונפגעו ע"י רכב אחר.

ולשאלך האחרת,ניתן עקרונית להתקין ABS ברכב שאין לו אבל זה יעלה בערך כמו הרכב כולו (כשמדובר ברכב כמו קורסה..)

אני כבר מצפה לתגובות זועמות של "שוחרי בטיחות" אבל שוב,אני בעד בטיחות אך רציתי להציג גם פן אחר.

קורסה,206,רנו,פיאט ומה שלא יהיה,סעי בזהירות ושהמזל יהיה לצידך...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

abs לא היה קיים ברכבים מאז ומתמיד הוא אופציה שנוספה בעשור האחרון כסוג של "חובה" ברכבים, אני מאמין שלנהוג ברכב בלי abs או בלי הגה כוח אפילו שיש לך את כל התענוג הזה יגרום לך להיות נהגת יותר טובה ולהשים יותר לב לכביש ולא לסמוך על מערכות שונות.

פורסם

אז יאללה בוא נמשיך, שגם לא יהיו כריות אויר, חבל על הכסף, יותר פשוט שתתן קונטרה עם הידיים. :?

בכסף שיש לה היא יכולה לקבל תמורה טובה יותר מבחינה בטיחותית, אז למה לא לקחת?

יש משהו בקורסה הזאת שאין בפיג'ו?

לבוא ולהגיד שלנהוג בלי ABS ובלי הגה כוח יעשה אותה נהגת טובה יותר, מטופש ומיותר.

לילדים שלך גם היית קונה אוטו לא בטיחותי, כי זה ילמד אותם לנהוג טוב יותר ?

בשביל לנהוג טוב יותר, שתעשה קורס נהיגה מתקדמת.

פורסם

:mm_yeah:

כמו כן, לא נשמע לי הגיוני שבקורסה שנת 2002 אין ABS.

יכול להיות שיש ABS אבל הוא לא תקין?

אני לא הייתי רוכש בשנת 2009 רכב משומש בלי ABS או כריות אוויר. עם כל הכבוד למה שהיה ברכבים של פעם.

גם לא הייתי רוכש אופל קורסה אבל זה כבר סיפור אחר.

עריכה: אם מדובר בגרסת 1.2 "גרסת ההשכרה" אז יש מצב שאין ABS.

אני לא חושב שהרכב הזה מציע הרבה תמורה לכסף לכן הייתי שוקל רכישת דגם אחר.

בתקציבים האלה אפשר לקנות למשל פולו מאותה שנה שמגיעה עם כל האיבזור הבטיחותי הנדרש .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדעתי אפילו צריך ללמד נהיגה על רכב ללא abs!

ככה הילד ילמד יותר טוב, ואני יסביר, אם הילד יתרגל בשיעור נהיגה על האוקטביה 08 שהרכב נעצר מיידית בלי פימפום כאשר יקבל את הרישיון ובמידה ויקנה איזה רכב ישן ללא abs כנראה שהוא יבלום גם בלי פימפום והרכב פשוט יינעל וימשיך לנסוע.

אני לא אומר שהמערכות לא טובות אבל יש היום גם מערכות כמו eps ולא חסרות אותיות שמתארות מערכות ואני לא מאמין שאת כולם יש לך ברכב מה "תתני קונטרה בידיים במקומם"??

וכנ"ל הגה כוח, הבן של חבר שלי עשה תאונה בגלל שטות כזו בתקופת המלווה, הוא היה רגיל שההגה מסתובב חזרה שהוא עוזב אותו וממש נדהם שזה לא קרה והוא היה בתוך עמוד תאורה בשרייד 92 שלו, לדעתי עם הוא היה לומד ללא הגה כוח זה היה נמנע ואני בטוח שלא חסרים מקרים כאלה.

לא אומר שלא צריך אבל בהכרח כדי להסתדר גם בלי על כל מקרה.

פורסם

אני לא הייתי מוכן להתפשר על ABS. בקרוב אחפש רכב חדש יותר להחלפת הסאני שלי (כמובן עם ABS) ואני עדיין לא יודע מה יהיה הדגם, אבל אני בטוח שהוא יהיה ידני עם ABS. כמובן שאם אני צריך לבחור בין שתי מכוניות - אחת שמורה יותר / פחות קילומטרז' ולשנייה ABS, הבחירה ברורה. כמו כן, בין ABS לכרית אויר, אני בוחר ב- ABS.

:turn-l:
פורסם
לדעתי אפילו צריך ללמד נהיגה על רכב ללא abs!

ככה הילד ילמד יותר טוב, ואני יסביר, אם הילד יתרגל בשיעור נהיגה על האוקטביה 08 שהרכב נעצר מיידית בלי פימפום כאשר יקבל את הרישיון ובמידה ויקנה איזה רכב ישן ללא abs כנראה שהוא יבלום גם בלי פימפום והרכב פשוט יינעל וימשיך לנסוע.

אני לא אומר שהמערכות לא טובות אבל יש היום גם מערכות כמו eps ולא חסרות אותיות שמתארות מערכות ואני לא מאמין שאת כולם יש לך ברכב מה "תתני קונטרה בידיים במקומם"??

וכנ"ל הגה כוח, הבן של חבר שלי עשה תאונה בגלל שטות כזו בתקופת המלווה, הוא היה רגיל שההגה מסתובב חזרה שהוא עוזב אותו וממש נדהם שזה לא קרה והוא היה בתוך עמוד תאורה בשרייד 92 שלו, לדעתי עם הוא היה לומד ללא הגה כוח זה היה נמנע ואני בטוח שלא חסרים מקרים כאלה.

לא אומר שלא צריך אבל בהכרח כדי להסתדר גם בלי על כל מקרה.

זה עובד לשני הכיוונים.

מי שילמד על רכב בלי ABS לא ידע להשתמש בABS במידה ויהיה לו רכב עם ABS.

מי שיחשוב שההגה לא חוזר (לא ניכנס לויכוח האם בכלל נכון לאפיין את זה ככה) יכנס בעמוד אבל מהצד השני כי הוא יסובב את ההגה בכל זאת

לכן לדעתי צריך לחייב לדעתי כל נהג חדש לקחת את הקורס על מגרש ההחלקה שהיה ניתן לקחת בזמנו דרך משרד התחבורה,

שם מתרגלים אותך במצבי החלקה ברכבים עם ABS ובלי ABS בכביש רטוב, לא רטוב, דרך חולית, מצבים של איבוד שליטה וסחרור , ועוד ועוד...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...