Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מהשכרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי הרבה שרשורים בפורום ואני מנסה להבין מה כל כך נורא ברכב עם עבר של השכרה? אם הק"מ לא גבוה מזה שהיה אם הרכב היה בבעלות פרטית, והוא נראה שמור אז מה ההבדל? האם כדאי להימנע גם אם עבר השכרה יכל להיות עילה מצוינת להורדת מחיר?

פורסם

שלום לליאת

יש לי דיעה שהיא לא כל כך מקובלת כאן. אני בעד רכב מהשכרה, במיוחד בתקופה של שוק רווי במכוניות.

הסיבות הן:

רכב מהשכרה מטופל יותר טוב, לדעתי מרכב ליסינג כי אחרי כל החזרה הוא נבדק (כשאנחנו שוכרים רכב הוא תמיד נראה כמו חדש, רחוץ ואמין, נכון? זה לא בא מעצמו).

חברת השכרה שמוכרת רכבים חייבת בשקיפות כי מיקצועה הוא עיסקי רכב. המידע שיתנו לך והסטורית הטיפולים הם אמינים בדרך כלל.

לי עצמי היתה אלמרה מהשכרה שרכשתי בזמנו באלדן. הרכב היה טוב מאד (עבר 30000 ק"מ בתחנת ההשכרה שלהם ב...טבריה ואצלי עוד 60 אלף ק"מ ללא תקלות).

גם לגיסי היתה אלמרה מהשכרה של אויס והוא החזיק את הרכב יותר זמן ממני גם כן ללא תקלות.

ברור ש"השכרה" זה אות קלון אצלנו אבל את קונה בזול ומוכרת בזול...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כאשר את רוכשת רכב מחברת השכרה את משלמת עליו 15 אחוז פחות במחירון.

אני לא מדבר על רכב ספציפי אלא בכללי, רכב מהשכרה עבר אצל הרבה אנשים, פתגם חכם אומר "

פורסם

רכב מהשכרה סובל מירידת ערך של 15 אחוז במחירון.

יש פתגם שאומר "הג'יפ הכי טוב הוא - רכב מהשכרה..", וזה בגלל שלרוב השוכרים יש מחשבה בראש שאומרת "רגע, הרכב לא שלי, אני ממילא מחזיר אותו אחרי זה למה לא נקרע לו ת'צורה?" אגב רובם לא חושבים אלא מבצעים.

רכב מהשכרה גם עובר ק"מ גבוה בדר"כ משום שמטרת השכרת רכב היא בדרך כלל לטיולים וכו'.

אם את מחפשת רכב לטווח ארוך אז ירידת הערך לא ממש צריכה לעניין אותך, לטווח קצר יחסית את צריכה לדאוג.

וזה שמטפלים ברכב לאחר כל החזרה אולי נשמע מעולה אבל זה לא ככה, חברות ההשכרה רוצות להרוויח ולכן חוסכות בעלויות, כגון צמיגים זולים, תיקוני פחחות ברמה עלובה למדי, ולא תמיד מטפלים לפי הוראות היצרן, ולא לדבר על זה שרוב החלפים לא מקוריים.

פורסם

מסכים עם דני.

אני מכיר הרבה אנשים שהשכירו רכב ואמרו למה לא לקרוע אותו הלכו איתו למגרש סתם עשו שטויות ופשוט קרעו את הרכב.

המון עושים ככה בלי לחשוב כי חושבים ממילא שילמתי מה אכפת לי.

בד"כ הרכבים עוברים ק"מ גבוה ושמעתי אפילו שיש מקומות שפשוט מורידים את הקילומטרג' אבל כמו שאומרים שמועות.

אני אישית לא הייתי הולך על רכב השכרה הוא עבר יותר מדי אנשים עליו, לא משנה מחירון או בכמה תקני אותו.

יש פתגם כמו שכולם מכירים מה שעולה זול בסוף עולה יקר למדתי את זה על עצמי וראיתי עוד כמה אנשים שלמדו את זה על עצמם, פשוט לא כדאי לקחת את הסיכון הזה במיוחד אם זה לטווח ארוך כי תמיד תהיה את האפשרות שלא עשית קניה טובה והרכב יראה יותר מוסך מאשר כביש.

בקיצור אני נגד קניה מחברת השכרה.

פורסם

כנראה ששני הכותבים המכובדים מעלי מתעלמים מעובדה פשוטה:

רכב מהשכרה לא עובר כל כך הרבה ק"מ,מוכרים אותם ובעיקר כיום עם ק"מ נמוך יחסית. האלמרה שקניתי עשתה אצלי יותר ק"מ שנתי מאשר אצל חברת ההשכרה.

דבר נוסף וזה כלל אצבע לפחות מנסיון אצלנו במשפחה: ככל שהרכב גדול יותר אז קורעים אותו פחות כי השוכרים הם מבוגרים יור.

בכל מקרה אני מדבר מנסיון (טוב...).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

"קריעת" רכב השכרה עולה הרבה כסף..

כל פגיעה ולו הקטנה ביותר מחויבת ישירות מכרטיס האשראי של שוכר הרכב.

אני מסכים שהרכבים בקטגוריות הזולות כלומר גטס ודומותיהן סובלות מחיים קשים יותר מאילו היקרות יותר, אבל רכב ההשכרה זוכה לטיפול ותשומת לב טובה הרבה יותר מאחיו המקביל בליסינג.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הבעייה שלי עם רכב השכרה, זה כמות נהגים שהוא עובר. מניח שרכב השכרה ממוצע יכול לעבור מעל עשרת אלפים של נהגים.

כל נהג וסגנון נהיגה שלו וכאשר מדובר ברכב השכרה, כמו שהזכירו מעלי, סגנון נהיגה לא הכי מתחשב בבריאות הרכב (במילים עדינות).

כל סגנון נהיגה מכתיב בלאי קצת שונה למכלולים. עד שהרכב יחסית צעיר, כניראה זה לא יבוא לידי ביטוי ומי שירגיש את זה, יהיה יד שלישית ומעלה. גם, כאשר מדובר ברכב שהיה בהשכרה, יהיה קשה יותר למכור אותו לאנשים פרטיים אחרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חלק מצי הרכבים שלי הם מהשכרה/ליסינג, ולא רואה שום בעיה עם זה. מכאניות בטוח שלא. מטפל בזמן, חלפים איכותיים, ירוצו עוד הרבה ק''מ. רוכש רק עם ק''מ נמוך, עסקאות טובות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
הבעייה שלי עם רכב השכרה, זה כמות נהגים שהוא עובר. מניח שרכב השכרה ממוצע יכול לעבור מעל עשרת אלפים של נהגים.

כל נהג וסגנון נהיגה שלו וכאשר מדובר ברכב השכרה, כמו שהזכירו מעלי, סגנון נהיגה לא הכי מתחשב בבריאות הרכב (במילים עדינות).

כל סגנון נהיגה מכתיב בלאי קצת שונה למכלולים. עד שהרכב יחסית צעיר, כניראה זה לא יבוא לידי ביטוי ומי שירגיש את זה, יהיה יד שלישית ומעלה. גם, כאשר מדובר ברכב שהיה בהשכרה, יהיה קשה יותר למכור אותו לאנשים פרטיים אחרים.

הגזמת מאוד מאוד... כדי שרכב יעבור 10 אלף נהגים ונניח שתקופת השכרה ממוצעת היא יומיים (שזה מאוד קצר)

הרכב צריך להיות מודל 1952 :-). אני מניח שחברות השכרה מוכרות רכבים קצת יותר חדשים...

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אני קניתי מאזדה 3 מהשכרה "ארוכת טווח" שנהג בה נהג 1 במשך 8 חודשים. הרכב עבר 23,000 ק''מ בהשכרה ואצלי עד עכשיו כ-48,000 ק''מ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

השכרה עדיף על ליסינג.

בליסינג לא המשתמש הוא המשלם. בהשכרה החברה עושה את המכה האמיתית מחיובים על מכות בגחון (אזהרה מיוחדת בחוזה) ,סדקים בצמיגים ,שריטות וכו. לכן פחות נוסעים איתן כג'יפ.

הרבה נהגים ? פחות משמעותי באוטומט מאשר כשהיו מחליפים עם חריקות ,מושכים טורים באדום ומחזיקים רגל על הקלץ' כל הזמן.

אפשר להימנע מחברות שמתמחות בצעירים,צבא ,דילים זולים במיוחד לסו"ש ועוד כמה קטגוריות של מתלהבים מהנהיגה בהזדמנויות נדירות.

ולהעדיף רכב שמקובל על מנהלים מבוגרים.

פורסם
הגזמת מאוד מאוד... כדי שרכב יעבור 10 אלף נהגים ונניח שתקופת השכרה ממוצעת היא יומיים

צודק. :oops: טעיתי בחישוב. מדובר ב-3 שנים על קרוב ל-1000 נהגים לכל היותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
"קריעת" רכב השכרה עולה הרבה כסף..

כל פגיעה ולו הקטנה ביותר מחויבת ישירות מכרטיס האשראי של שוכר הרכב.

.

שהבחורים למעלה התכוונו ל"קריעה" של הרכב הם לא התכוונו שהשוכרים משחקים במכוניות מתנגשות אלא שהמנוע עובר התעללות, ומתוחזק ברמה נמוכה מאוד על מנת לייצר רווח לחברת ההשכרה.

אני אישית לא ירכוש רכב מהשכרה או מליסינג, אלא רכבים שלא מתוחזקים כראוי דבר שגורם בלאי מואץ לרכב.

פורסם

אלי לוי

כל הכבוד להכללה.

קראת את מה שכתבתי על הנסיון שלי ברכב מהשכרה?

יצא לך לשכור מכונית? וכששכרת היא עשתה לך בעיות?

שכרת פעם מכונית שעשתה יותר מ 50K ק"מ?

יצא לך לקנות רכב מהשכרה?

מה זה "בלאי מואץ למנוע"? הרי את זה דווקא ניתן למדוד בכל מכון בדיקה.

• תוכן חדש...