Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבולמים שלהם נורא קשים מרגישים כול דבר על הכביש

מישהו מכיר איזה בולמים רכים יותר שיעשו את העבודה? ויכול לתת לי גם עלויות?

תודה

פורסם

אתה יכול להרכיב את הבולמים של הFR שהם מכויילים משמעותית יותר רכים.

הבולמים בקופרה באמת קשים כמו אבן, אבל הייתי שוקל קוילים מתכווננים במקום, שם תוכל לשחק עם הרכות והגובה ואני מאמין שיעלה לך פחות או יותר אותו דבר.

אבי.

פורסם

מהנסיון על הFR- הבולמים שלה זה לא מה שאתה מחפש.

בולמים+קפיצים ספורטיבים/ קויילים ייתנו גם נוחות טובה יותר (תלוי בדגם) וגם אחיזה טובה יותר

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בגדול ישנו מגוון רב , דגמים.

המחירים בגדול מסתובבים סביב ה4-5K ללא עבודה וכיוון פרונט ומתייחסים לקויילים של חברות מסויימות (VMAXX) או לבולמים+קפיצים של חברות אחרות.

בדוק בסדנאות כמו: פיט-סטופ, ג'י-דאב, E&A ועוד

עידן

פורסם

יש כאן מישהו בפורום שבאמת מבין בבולמים ולא מנסה למכור משהו? אני אשמח לעצה ממישהו שבאמת מבין גם בסוגי בולמים וקפיצים גם בגובה מומלץ להנמכה מקדימה ומאחורה ובכלל לפתח דיון אמיתי.....שמות של סדנאות ושל יצרנים באופן כללי לא ממש עוזר.

בבולמים וקפיצים יש פרמטרים כמו שיכוך, החזרה, גובה ומשקל ועוד מונחים שאני אולי לא מכיר את כולם (אני מגיע מתחום האופנועים ולאחרונה רכשתי קופרה)

י

[*]ש סטאפ רצוי לקופרה במקרה שמשפרים את הבולמים?

[*]אילו בולמים עוזרים לשיכוך יותר טוב כדי למנוע את ההתרסקות של הרכב על כל בורית או מכסה ביוב?

[*]למה קוליאוברים יותר טובים מסט טוב של קפיצים ובולמים שתוכנן על ידי מהנדסים שאמורים להבין בחלוקה נכונה של הגובה והמשקל של הרכב?

[*]מוט פיתול? למה הוא טוב בדיוק ואיך מרגישים את היתרון שלו בנהיגה יומיומית/ חזקה? הרי אין לנו בארץ מסלול ואנחנו לא נוסעים לימי מסלול מרוכזים (הערה שנכונה לדעתי גם בנושא הקוילאוברים)

אשמח לדיון רציני מאנשים שמבינים.

בני

פורסם

סלח לי שאני לא מבין מספיק בכדי להגיע לרמה שלך ולהסביר לך מדוע רשמתי מה שרשמתי.

מעתה והלאה לא תקבל את דעתי, ואני די מאמין שגם עידן יחזיק באותה דעה אחרי הדברים הללו.

תודה ויום טוב.

פורסם

אני עם אבי בעניין הזה.

שאל שאלות ברורות קבל תשובות ברורות.

מי בדיוק מנסה למכור לך משהו?

עידן

פורסם

אני מניח שהוא לא באמת התכוון לזה בצורה כזאת..

בכל אופן תעשה חיפוש פה בפורום כמעט ואין שאלה שלא נשאלה כבר וקיבלה תשובה רצינית

אברה קדברה

פורסם

אז ככה לגבי הבולמים - יש מספר אנשים שהתקינו בקופרות קוילים(קוילאוברים) או בולמים + קפיצים.

הדעות כצפוי אישיות,וכל אחד אוהב את מה שהתקין, מה גם שזה עניין מאד משמעותי של תקציב. סט קוילים V-MAXX מתחיל ב3.5K ולעומתו יש סט בולמים עם קפיצים של בילשטיין ואייבך שעולה 6.5K.כל אחד ומה שהוא אוהב,ומוכן לשלם(באמצע יש גם קוני,ועוד מספר חברות בהתאם ליבול היבוא).אישית - האייבך בילשטיין היו הכי נעימים,יחד עם ARB(אנטי רול בר - מוט הפיתול כמו שקראת לו,יאזן קצת את האוטו בסיבובים,ולא צריך ימי מסלול.יש מספיק כבישים של כיף,צריך לדעת רק לחפש).

לגבי מי מוכר מה - ברור שיהיו פה מוכרים,וברור שיהיו דעות אישיות.לא כולם צריכים להסכים עם כולם,ואם מפנים אותך לסדנא זו או אחרת זה בגלל שכנראה יודעים על מה מדברים. בעניין הקופרה,שהינה VAG, ג'י דאב וE&A הכי מקצועיים,ומטפלים ברכבים האלה מדי יום.

מה הסיבה לשים מוט מייצב - ישפיע יותר על היגוי,ואם זה מה שאתה מחפש תתחיל שם יחד עם ARB.מתקבלות יופי של תוצאות.לגבי האמור כאן זה מתוך בדיקה בפורום בחו"ל,כי בארץ חושבים שהנמכה יותר טובה,בגלל שהיא יותר יפה.

ואחרון חביב כיול הקוילים - יש שרשור פה איפשהו שמדבר בדיוק על זה,חיפוש יעזור לך יותר ממני - יש בו קאמבר קאסטר וכל שאר זוויות שונות ומשונות שתרצה לכוון בהם את הקופרה.לגבי גובה - נע בין הנמכה של 2.5 קדימה 2 אחורה ל4 קדימה ו3 אחורה וכל כיול שלדעתך יתאים(יש מי שיסע מאחורה,אתה רוצה קשה יותר,רך, או שאתה רוצה הכי נמוך שיש)

מספיק רציני בשבילך?פעם הבאה תעשה כמוני ותחפש הרבה לפני שאתה בכלל מפנה איזושהי האשמה למישהו.כי אלה האנשים שעזרו ויעזרו לך ולי עם הרבה שאלות שיהיו לך.ושוב - חיפוש פה ובפורומים מתאימים ייתן לך הרבה תשובות עוד לפני שתשאל!

*עריכה*

תראה מה קפץ לי לפני העיניים! http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208348

שימושי התיבה פה למטה! (-;

*כל האמור לעיל הינו דיעה אישית,מתוך ידע אישי.במידה וטעיתי - אשמח אם תתקנו.במידה ואתם חולקים על דעתי אשמח לשמוע,להבין ואולי גם אשנה אותה...

פורסם

ילדים, תפסיקו לריב תיכף ומיד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היי כולם, אני מבין שההודעה שלי היתה קצת בוטה בטח העריכה של הטקסט לא הוסיפה (אני משתמש במק) בכל מקרה תודה על התשובות.

באמת שחיפשתי לא מעט בפורום ולא מצאתי את המידע שרציתי ואמנם היו כאן כמה חברים חביבים ביותר ועד היום אני מקשקש איתם מידי פעם.

יש כאלו שנוסעים עם סטאפ שונה מה 2 השולטים כאן? כלומר בילשטיין אייבך או וי מקס.

האם בשביל לשפר במשהו את הנסיעה המאוד קשה של הקופרה אפשר להחליף רק קפיצים או רק בולמים?

שיהיה סופ"ש נעים

בני

פורסם

מה הסיבה לשים מוט מייצב - ישפיע יותר על היגוי,ואם זה מה שאתה מחפש תתחיל שם יחד עם ARB.מתקבלות יופי של תוצאות.לגבי האמור כאן זה מתוך בדיקה בפורום בחו"ל,כי בארץ חושבים שהנמכה יותר טובה,בגלל שהיא יותר יפה.

.

מברור שערכתי בזמנו לגבי מוט מייצב לאיביזה והתייעצות עם מס' אנשי מקצוע, הומלץ לי לא להתקין מוט מייצב באיביזה מאחר והדבר רק יפגע עוד יותר בהיגוי ובהתנהגות האיביזה שכבר בעייתיים ממילא.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

התקנת מוט מייצב קדמי תבטל את הסימפטומים מוקדמים לתת היגוי, הנהג יכנס מהר יותר לסיבוב משום שכאמור הוא מרגיש בטוח.

וכשאיבוד האחיזה יגיע (והוא יגיע!) אזי רק אללה יעזור לו.

עידן

• תוכן חדש...