Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום, לאחר כ-20 דקות/חצי שעה מרגע שהנעתי את הרכב, שמתי לב שמד הטמפרטורה כמעט ולא עלה!

הדבר נראה לי לא הגיוני מכיוון שנסעתי בכביש מהיר והמנוע לא היה במצב סרק.

חשבתי שמד הטמפרוטורה תקול, אך לאחר זמן מה ראיתי שהוא אכן עולה.

האם הגיוני שבגלל הקור בחוץ, לקח למנוע דיי הרבה זמן להתחמם? אם כי הזמן היה ארוך מהרגיל?

אם לא, מה יכולות להיות הסיבות לבעיה?

תודה רבה,

המשך יום נעים.

Wars come and go, but my soldiers stay eternal.

פורסם

הגיוני לגמרי, ברכב שלי, פז'ו 205, במזג אוויר של היום, בנסיעות בין עירוניות הטפמ' לא תעלה על 70 מעלות.

נסה להוציא את היד מהחלון במהירות שעולה על 70 קמ"ש ותרגיש את הקור שהמנוע מקבל בזמן נסיעה.

פורסם
שלום רב,

היום, לאחר כ-20 דקות/חצי שעה מרגע שהנעתי את הרכב, שמתי לב שמד הטמפרטורה כמעט ולא עלה!

הדבר נראה לי לא הגיוני מכיוון שנסעתי בכביש מהיר והמנוע לא היה במצב סרק.

חשבתי שמד הטמפרוטורה תקול, אך לאחר זמן מה ראיתי שהוא אכן עולה.

האם הגיוני שבגלל הקור בחוץ, לקח למנוע דיי הרבה זמן להתחמם? אם כי הזמן היה ארוך מהרגיל?

אם לא, מה יכולות להיות הסיבות לבעיה?

תודה רבה,

המשך יום נעים.

ההגיון נמצא בקטע המודגש באדום.

נסיעה מהירה בסל"ד בינוני/נמוך תורם לחימום איטי של המנוע.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

kompy כתב:

נסיעה מהירה בסל"ד בינוני/נמוך תורם לחימום איטי של המנוע.

לא הבנתי את הרעיון. לכל מהירות יש את הסל"ד שלה, איך נוסעים מהר בסל"ד בינוני/נמוך ?.

Creative, לדעתי אין לך טרמוסטט ברכב, או יש, והוא נתפס במצב פתוח.

dennnn, כאן לא מדובר על, היכן המד עומד, אלא על "לא עולה במשך חצי שעה".

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

סע על 80 קמ"ש בהילוך 5 ותהיה על סביב 2500 סל"ד, זאת מהירות מספיק גבוהה עם סל"ד נמוך יחסית שבקור כזה יכול לגרום למנוע להתחמם לאט.

אבל תמיד כדאי לבדוק את הטרמוסטט כדי להסיר ספק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שלילי, אני לא יכול לנסוע על 80 קמ"ש בהילוך 5 ואהיה על סביב 2500 סל"ד, בכל רכב . זה תלוי בתמסורת של הגיר.

לדוגמה, ה106 שלי XSI נוסע ב-5 על 100 קמ"ש, ב-3500 סל"ד. במהלך 4, במהירות 60 קמ"ש, הסל"ד 2500.

בגיר קצר הסל"ד גבוה יותר.

הנהג לא יכול לקבוע באיזה סל"ד המנוע יעבוד, באותה המהירות. כמו שכתבתי זה תלוי בתמסורת של הגיר.

לדעתי, עם סל"ד נמוך ומהירות כפי ש"יקבע" הגיר (לא בהכרח גבוהה), וטרמ' תקין, לא יכול לגרום למנוע להתחמם לאט.

או לגרום למד לא לזוז במשך חצי שעה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
גם אצלי בגולף כך היה,בנסיעה בין עירונית ב 1 וחצי בלילה,המד היה על 60-70 מעלות ככה.זה בגלל שממש קר בחוץ.

לחבר שלום,

יש לך בעיה במערכת הקירור או/גם ביוניט חום או בשעון חום.

טמפ' של 60-70 מעלות פוגעת בצריכת הדלק ויעילות המנוע.

כנס למוסך לבדיקה

איזה כייף לי :)

פורסם
לחבר שלום,

יש לך בעיה במערכת הקירור או/גם ביוניט חום או בשעון חום.

טמפ' של 60-70 מעלות פוגעת בצריכת הדלק ויעילות המנוע.

כנס למוסך לבדיקה

זה קרה לי רק אתמול בלילה,שהיה ממש קר ובכביש בינעירוני נסיעה של 10 דק' בערך.

היום בפקקים הטמפ' חזרה להיות כל הזמן על 90.

פורסם

איך אתם יודעים את הטמפ' המדוייקת? אצלי המד יושב קבוע (אחרי כמה דק' נסיעה) באמצע הסקלה של מד החום, אולי פס וחצי מתחת לפס האמצעי.

זה תקין? (סיוויק 04)

פורסם
זה קרה לי רק אתמול בלילה,שהיה ממש קר ובכביש בינעירוני נסיעה של 10 דק' בערך.

היום בפקקים הטמפ' חזרה להיות כל הזמן על 90.

שלום,

התרמוסטט אצלך צריך להתחיל להפתח בטמפ' של 87 מעלות צלזיוס וכנראה אצלך לא קיים תרמוסטט או שהוא נפתח מוקדם מידי.

שעון החום צריך להציג טמפ' של 90 מעלות צלזיוס כול עוד טמפ' הנוזל היא בין 75-107 מעלות צלזיוס מכיוון שחיישן החום מדווח למחשב הרכב את הטמפ' של נוזל הקירור ומחשב הרכב הוא אשר למעשה שולט על שעון החום.

במחשב הרכב צרובה טבלה של ערכים שונים וכול עוד הטמפ' היא בין 75-107 מעלות המחשב ידווח לשעון החום טמפ' של 90 מעלות צלזיוס בכדי שהמחוג לא ישתגע פעם כלפי מעלה ופעם כלפי מטה ויסב את תשומת לב הנהג למידע לא חשוב.

יעילות מיטבית של המנוע המותקן אצלך ברכב וצריכת דלק ופליטת מזהמים לסביבה מושגת בטמפ' של 85 מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק יש רכבים בהם יש הפרדה בין הלוח שעונים למחשב, אצלי למשל יש 3 חיישני חום מים, אחד שהולך למחשב ניהול כדי שהמחשב ידע להכניס דלק בהתאם, החיישן השני הולך לביטרון (סוג של מחשב) שמפקח על פעולת הונטות, והחיישן השלישי הולך ללוח שעונים.

לכן אצלי רואים תנודות של החום מנוע בלוח שעונים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גם לי הייתה אותה בעיה, אחרי פירוק התרמוסטט ראו שהוא תקוע קצת על מצב פתוח בגלל כל הלכלוך של נוזל קירור אדום

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...