Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו VS 106, עד 15K, התייעצות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום

עד היום רכבתי על קטנוע (נסיעות של בית-עבודה, ומידי פעם קצת מחוץ לעיר)

אין לי מושג בשוק הרכבים אך כרגע החלטתי לעבור לאוטו.

ההתלבטות היא קשה ואולי פה אני יתפוס כיוון בעזרתכם

הדרישות שלי:

מזגן, ח"ח, הגה-כח, נעילה מרכזית, נוחות, אני גבוה אז כמובן מרחב, עליות של דלק וטיפולים הכי זולים שאפשר

פינוק של המרחב הפנימי, יופי חיצוני, והפוטנציל של ליפייף את האוטו.

1) מבחינת יופי, כמובן שהעדיפות שלי היא ל-106 (הבאסה שלפי כמה אנשים שכינו אותה "קופסת גפרורים" מבחינת הגודל בפנים

2) חשוב לי מאד שהיא תראה מפנקת מבפנים

פונטו אני יודע איך היא נראית מבפנים אך לא יצא לי לראות 106

כמובן שיש את הבאסה בפונטו שהרדיו דיסק הוא למטה וב-106 למעלה, פרט טיפה חשוב כי התיכנון הוא לשים מסך מגע 7" שנשלף החוצה (וזה יהווה בעיה עם הפונטו)

עוד דבר שאמרו זה שמבחינת חלפים וטיפולים פונטו תיהיה אידיאלית (ושכל מוסכניק מבאס להתעסק עם המנוע הצפוף של ה-106)

השנתונים כמובן שאני מתכנן הם 97-99, 1400 סמ"ק ב-106 וXTZ 75 מבחינת פונטו

מבחינת צריכת דלק אני מתאר לעצמי שהיא זהה בשתי הדגמים

אך מה עם עלויות אחזקה??

בכל אופן העדיפות שלי היא ל-106 אך אני מפחד מטיפולים יקרים ואחזקה יקרה (וכמובן מהעובדה שהרכב הזה נפוץ בקרב צעירים שבטח לא ריחמו על הרכב)

אז אני ישמח עם אנשים פה יתנו הערות, הארות, טיפים של מה לחפש ולמה, למה לשים לב בכל דגם, כמה? מי? איך? וכו... :)

המון המון המון תודה מראש!!!!

פורסם

הדרישות שלי:

מזגן, ח"ח, הגה-כח, נעילה מרכזית, נוחות, אני גבוה אז כמובן מרחב, עליות של דלק וטיפולים הכי זולים שאפשר

פינוק של המרחב הפנימי, יופי חיצוני, והפוטנציל של ליפייף את האוטו.

2) חשוב לי מאד שהיא תראה מפנקת מבפנים

!!!!

תראה מפנקת?

אולי התכוונת שתרגיש מפנקת?

עם להרגשה התכוונת אז אני הייתי מציע את הפונטו, דגם הxtz שחשבת עליו הוא הדגם המופאר של הפונטו, ואני מניח שתרגיש בו יותר "מפונק". גם מבחינת אחזקה הפונטו קצת יותר זולה ולא חסרים חלפים לרכב במידת הצורך.

פורסם

אני לא יודע על סמך מה הדי-ג'יי קובע שעלות האחזקה של פונטו "קצת יותר זולה משל 106". גם ל106 לא חסרים חלפים, חדשים או מפירוקים. חלק מהמכלולים שלה אפילו משותפים עם דגמים אחרים של פיג'ו וסיטרואן וזולים מאוד.

שתיהן אופציות טובות ואני לא חושב שאתה צריך לפסול אותן. ה106 אולי צפופה יותר (לא קריטי אם אתה לא לוקח נוסעים בספסל האחורי באופן תדיר) אבל היא גם מתנהגת טוב יותר על הכביש ומהנה יותר לנהיגה. הפונטו מפצה על זה במרווח פנים טוב ומזגן מעולה. בכל מקרה, אני לא יודע כמה גבוה אתה, אבל עד 190 ס"מ לא תיהיה לך בעיה להשתחל לשני הרכבים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התגובות

תאמת אני עדיין אוכל את עצמי, כל כך הרבה לבטים, וכל כך קצת זמן להתעסק בזה, בתקווה שמישהו שמבין יותר ממני יסייע לי בעניין

בכל אופן כרגע אני עומד על 70% ל-106 ו-30% לפונטו מבחינת התלבטות אבל יש כל כך הרבה תהיות

1) האם באמת אפשר ליפול על 106 במצב טוב, שלא תידרוש להיכנס למוסך בתדירות גבוהה?

2) שמעתי שסוג המנוע של ה-106 הוא מהאמינים, זה נכון?

3) אני מעוניין בדגם עם ח"ח , ה"כ, מזגן, נ"מ, זה אומר שאני צריך ללכת על XS או XR?

4) האם ההבדל בין 1600 סמ"ק ל-1400 סמ"ק רציני, המחיר אני מתאר לעצמי גבוהה יחסית בין השתיים, מה הדגם הכי אידיאלי בהשוואת כח , עלות, תחזוקה, וכו..?

5) יש מצב שהשקעה של פונטו ספייס בשנתון 2001 תיהיה יותר יעילה לטווח היותר רחוק מאשר 106 שנת 98?

6) מה הם הדגשים מהניסיון שלכם שיש לשים לב ב-106?

אני בטוח שאיפשהו בראש יש עוד התלבטויות, ואני ישמח שתעזרו לי להתחיל בזה לפחות

וסליחה שאני שואל כל הרבה, פשוט רכבים זה לא הצד החזק שלי...

בכל אופן שוב תודה מראש

פורסם

מבחינת אמינות זה כבר תלוי באקזמפלר הספציפי, אבל באופן כללי אמינות זה לא הצד הכי חזק שלהן, אבל גם לא נורא.

מבחינת חלפים אין הבדל, שניהן זולות לאחזקה, חלקים בשפע.

הפונטו נוחה יותר לטעמי ותוכל לעלות בשנתון עקב מחירה הזול יחסית.

מה שכן, 106 תסב לך הנאה שבעתיים, גם אם אתה לא חובב נהיגה מושבע.

בהצלחה :-)

פורסם
תודה רבה על התגובות

תאמת אני עדיין אוכל את עצמי, כל כך הרבה לבטים, וכל כך קצת זמן להתעסק בזה, בתקווה שמישהו שמבין יותר ממני יסייע לי בעניין

בכל אופן כרגע אני עומד על 70% ל-106 ו-30% לפונטו מבחינת התלבטות אבל יש כל כך הרבה תהיות

1) האם באמת אפשר ליפול על 106 במצב טוב, שלא תידרוש להיכנס למוסך בתדירות גבוהה? אפשר למצוא 106 במצב טוב, האוטו יחסית נפוץ ולא תמיד אצל צעירים שקרעו אותו.

2) שמעתי שסוג המנוע של ה-106 הוא מהאמינים, זה נכון? מנוע ותיק ואמין. חשוב שהשתמשו בנוזל קירור יעודי ולא במי ברז.

3) אני מעוניין בדגם עם ח"ח , ה"כ, מזגן, נ"מ, זה אומר שאני צריך ללכת על XS או XR? ה-XR מודל 99' שהיתה לאישתי הגיעה עם ח"ח קדמיים, נ"מ, ה"כ, מזגן ומד סל"ד...הכל מקורי. אני חושב ש-XR משנתונים קודמים היו פחות מאובזרים. XS היא היותר מאובזרת אבל נדירה יותר.

4) האם ההבדל בין 1600 סמ"ק ל-1400 סמ"ק רציני, המחיר אני מתאר לעצמי גבוהה יחסית בין השתיים, מה הדגם הכי אידיאלי בהשוואת כח , עלות, תחזוקה, וכו..? אין הרבה 1600 ידניות, רובן אוט'. ה-1400 זריז למדי והביצועים מספקים.

5) יש מצב שהשקעה של פונטו ספייס בשנתון 2001 תיהיה יותר יעילה לטווח היותר רחוק מאשר 106 שנת 98? אני נוטה להאמין ש-106 מתוחזקת היטב תהיה סחירה יותר מפונטו במצב דומה. זה אולי יכול לענות על שאלת ההשקעה שלך.

6) מה הם הדגשים מהניסיון שלכם שיש לשים לב ב-106?

אני בטוח שאיפשהו בראש יש עוד התלבטויות, ואני ישמח שתעזרו לי להתחיל בזה לפחות

וסליחה שאני שואל כל הרבה, פשוט רכבים זה לא הצד החזק שלי...

בכל אופן שוב תודה מראש

תשובות באדום.

אם אתה מוצא 106 שמורה, אל תחשוב פעמיים!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תקלות אופייניות ל-106 ושצריך לשים לב אליהן:

1-מערכות החימום והקירור (מזגן) ברכב רגישות והטיפול בהן יקר (סתם כדי לסבר את האוזן,אם הלכה יחידת החימום הפנימית משמע תתכונן לקפוא בחורף או להפרד ממשהו כמו 1500 שקל עבור יחידת החימום+פירוק והרכבה של הדשבורד).

2.סרק לא יציב- מצריך לרוב החלפת מנוע הצעדים.

2.בעיות חשמל כאלה ואחרות.

פרט לאלה המנוע עצמו אמין וכל עוד תטפל בו כמו שצריך,ולא תחסוך בנוזלים איכותיים הוא ישרת אותך נאמנה ולא תצטרך לחשוש מלצאת לנסיעות ארוכות עם הרכב.

אני אומנם לא אובייקטיבי (היתה לי 106 "חמה" בעבר) אבל אני כן ממליץ ללכת על ה-106,רכב שנותן תמורה טובה למחיר, נוח (מהתקופה שפז'ו עוד ידעו לעשות מכוניות נוחות...) ואם תחליט להשתובב איתו קצת הוא גם יאפשר לך לעשות לו גם שידרוגים ספורטיביים מהבחינה הדינאמית ביחסית כלום כסף (ב-5000 שקל אתה משדרג לו סרן אחורי ואנטירולים של ראלי דור שני\GTI ומקנח בסט בילשטיינים ויש לך רכב סוכר לכביש מפותל...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...