Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל,

אתה מעלה פה את שאלת הביצה והתרנגולת. אני לא יודע מי בא קודם, מה שכן אני יודע זה שבמקרה הזה, לא ניתן להאשים את הצרכן.

מצב בו לכל יצרן יש יבואן אחד הוא חמור, אבל בארץ המצב חמור שבעתיים, כאשר כל יבואן מחזיק בכמה יצרנים המתחרים ביניהם בחו"ל.

רוצה לדוגמה לקנות רנו ולא מעוניין לעשות עסקים עם קרסו ? תתפוצץ. אין ממי לקנות.

זה לא מצב של שוק תקין. למרות שאנחנו לא שוק רכב גדול, עדיין תסכים איתי שיש עוגה גדולה דיה ע"מ שיתחלקו בה יותר מקומץ יבואנים.

והבעיה לא נגמרת כאן, זה משליך גם על מחירי חלפים, מחירי טיפולים, איכות העבודה, היחס ללקוח ואפילו גורע מרווחי היבואנים. לא טעיתי - גורע.

בשוק לא משוכלל, ללא תחרות אמיתית, הרווחים לשחקנים קטן יותר בגלל החוסר בסיבות להתייעלות.

דוגמאות לא חסרות: חברת חשמל - מונופול אבל מפסידה כסף.

בזק כשהייתה שחקנית יחידה - הפסידה כסף.

זה אולי נשמע כמו הסיוט הגדול ביותר של כל יבואן אבל פתיחת השוק לתחרות תעשה טוב לכוווווולם ובמיוחד לנו הצרכנים.

כל זה ועוד לא כתבתי מילה על שוק הליסינג או על לוי יצחק.

אז....שלא יעבדו עליכם.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

:-o איך פתאום זה הפך לדיון על... הכל, בעצם?

למה לא להאשים את הצרכן? תפסיק רגע לדבר בכותרות: ס-פ-צ-י-פ-י-ת במקרה הזה, אני חוזר ושואל, מה מפסיד הצרכן הקטן מזה שהפייסטה לא מיובאת? הרי אותו צרכן מצביע ברגליים ומראה שהוא לא מעוניין ביותר מסופרמיני אוטומטית עם אבזור סביר; ואם יש לו כסף לקצת יותר הוא לא מעוניין בגרסה מפוארת עם ריפודי עור אלא עובר קבוצה אחת למעלה. הוא גם לא מעוניין בגרסה ידנית זולה, אלא אם דוחפים לו את זה דרך ליסינג או כאופציה זולה בחברות השכרה. למה לדעתך לובינסקי מסתפקים בגרסה אחת ויחידה של הסיטרואן C3 (כמובן, אוטומטית) - כי הם מוותרים על שוק הסופרמיני? הם לא מתמודדים עם היקף המכירות השנתי שלהם? כי הם מתנהגים כקרטל? נו באמת. ולמה הצרכן המסכן כמעט לא מקבל כאן סופרמיני 3 דלתות, כי הוא דרש את זה בהמוניו? למה טלקאר מסתפקים במנוע אחד ותיבה אחת לסיריון, וכנ"ל מכשירי תנועה עם הסוויפט, למרות שהם עומדים בתחרות קשה מול מאזדה2 ויונדאי גטס - כי הצרכן דרש אופציות נוספות וסתם לא בא להם להגדיל את המכירות? 

אני לא יודע איזה עולם מוטורי אתה מכיר מחוץ לישראל, אבל בעולם שאני מכיר יש יבואן אחד לכל יצרן במדינה נתונה. ככה זה בכל מקום. אז אם זה מונופול, אותו מונופול קיים בכל מדינה נורמלית בעולם. ואין לי מושג על סמך מה אתה מגדיר את העוגה שלנו כ"גדולה דיה" - זה עוגה גדולה? ו"קומץ יבואנים"? בוא נראה: דלק. UMI. כלמוטור. לובינסקי. יפנאוטו. מאיר. טלקאר. מכשירי תנועה. סמל"ת. יוניון מוטורס. קרסו. צ'מפיון. קמור. חברת המזרח. שכחתי מישהו? כמה יבואנים/יצרנים מקומיים יש לדעתך בארה"ב, שוק עם עוגה ט-י-פ-ה יותר גדולה? דווקא בגלל שהעוגה קטנה אצלנו, זכות הקיום היחידה למותגים כמו אלפא, יגואר או פורשה (וגם, למרבה הצער, אופל וסיאט...) היא תחת כנפי יבואן גדול יותר. כך שכל התיאור שלך אודות היבואנים השמנים שלא צריכים להתאמץ כדי לשבת על שיר הבשר לא מחזיק מים. כמעט בכל סגמנט שתבחר יש מגוון רחב של מותגים מתחרים, ואיפה שאין - זה בטח לא בגלל קרטליזציה או מונופול. ההשוואה לחברת החשמל או לבזק כשהיתה יחידה בשוק היא לא פחות ממגוחכת. "דלק" הם היחידים שמוכרים כאן מכוניות?

בקיצור, אותי לא שכנעת. יש כאן שוק רכב נורמלי, עם מגוון רחב של מוצרים ומחירים ויבואנים שנאבקים זה בזה.

אם אתה בא לצעוק כאן כנגד המלחמה שמנהל משרד התחבורה נגד היבוא האישי - אני איתך, לפחות חלקית (הצעד האחרון של מניעת רישום רכב ביבוא אישי על שם עסק או לקיזוז הוצאות פשוט צועק לשמים). אבל אם אתה לא יודע, גם במדינות אחרות מנהלים היבואנים ואפילו היצרנים עצמם מלחמה נגד יבוא אפור/מקביל. זו לא המצאה ישראלית.

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אין שום ספק, שטל צודק.

היבואנים מביאים את מה שהלקוח דורש.

אם הייתה דרישה המונית לסופר מיני עם גיר ידני ומנוע 1200, היו מביאים גירסאות כאלו.

סתם לדוגמה, בשנות ה 80 ותחילת ה 90 כל הסופרמיני היפניות נמכרו עם שני מנועים (1000 ו 1300 סמ"ק) ואופציה לגיר ידני ואוטומטי. הייתה דרישה גם לזה וגם לזה.

פיאט אונו הגיעה בחלק מהשנים עם 5 מנועים שונים (0.9, 1.0, 1.1, 1.4, והטורבו). כולן (חוץ מהטורבו, כמובן) נמכרו פחות או יותר במספרים שווים, והיה מקום לכל גירסה.

אבל, לקראת אמצע- סוף שנות ה 90 הפסיקו לקנות מכוניות משפחתיות עם גיר ידני, למרות שעדיין היו כאלו אצל יבואנים. וכשהתחלף הדגם לחדש יותר, רוב היבואנים החליטו, שיבוא הגיר הידני, בשביל למכור 30 יחידות בשנה, לא משתלם יותר. אצל רוב היצרנים אין גירסאות אוטומטיות עם מנועים קטנים, ולכן גם המנועים הקטנים (1300-1400) נעלמו.

בתחילת שנות ה 2000 אותו תהליך בדיוק קרה בשוק הסופרמיני.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני חושב שהדיון הזה הוא דוגמא פנטסטית למה חשוב לפתוח את שוק הרכב הישראלי לייבוא מקביל.

למה שמישהו ירצה להביא פורד פיאסטה לארץ?

ישנם כמה תשובות טובות:

ככה! , כי זה מה שאני רוצה! כי אני אוהב את הסמל על החרטום! כי אין לי מושג מהחיים שלי אבל החלטתי שפורד זה כן טוב ליהודים! (אגב מה נסגר שם עם חיימי?).

בקיצור, זה ממש לא משנה למה. מדוע שהמדינה תמנע ממי שרוצה פורד פיאסטה ומוכן לשלם על כך מלרכוש את המכונית?

ועם כבר מדברים על פיאסטה, מה עםפ מאזדה 3 ומאזדה 6 ידניות? מה עם פורד פוקס ST ו-RS? מה עם עוד עשרות דגמים ותתי דגמים של פורד ומאזדה שדלק מוטורס החליטו בשבילנו שאנחנו לא רוצים.

בפעם האחרונה שמישהו התנהג אלי בצורה כה פטרונית היה לפני למעלה מ- 20 שנה וקראו לו אבא (ולא, לא קראו לו גיל אגמון). 

פורסם

זה בסדר, אל תדאג, גם עכשיו שהם הביאו את האוטו, הם לא ששים למכור.

לפני שבוע נכנסתי לסוכנות, ביקשתי לצאת לנסיעת מבחן, רשמו טלפון שלי ואמרו שיחזרו אלי, אחרי שיצאתי מהסוכנות עיינתי במפרט הרכב וראיתי את הנתון המזוויע של 14 שניות למאה, עד עכשיו לא חזרו אלי לתאם נסיעה, לא אכפת לי גם שלא יחזרו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני חייב לציין ששאיפת יצרניות הרכב כיום הן לא לחזק את המנועים אלא להקטינם לצורך הורדת זיהום האויר.

דרך אגב קהל היעד של רכב מסוג זה הן בדרך כלל נשים שלא מחפשות כמה מהר יגיע הרכב למאה אלא שיסע והן יהנו ממנו מה שבהחלט ניתן לעשות עם הפיאסטה שלדתי בכל אופן היא מבחינת עיצוב ונוחות אין לה מתחרות (גם לא מאזדה 2)

דבר אחרון יצא לי להסתכל על הרכב בואללה רכב ויש שם המון טעויות כגון הרכב מגיע עם 7 כריות אויר ושם כתוב 6 ברכב הנ"ל קיים הגה אלקטרוני לחלוטין ושם כתוב הגה אלקטרו הדראולי לא יודע מי מכניס לשם את האינפורמציה ומהיכן הוא שואב אותה אבל שיהיה לכםספק לגבי מה שכותבים שם.

פורסם
בפעם האחרונה שמישהו התנהג אלי בצורה כה פטרונית היה לפני למעלה מ- 20 שנה וקראו לו אבא (ולא, לא קראו לו גיל אגמון). 

הבעיה היא שאתה, אם אתה יודע את זה או לא, כבר הודעת לדלק מוטורס באופן רשמי שאתה ממש לא צריך יותר מגרסה אחת של מאזדה 3 (טוב, שתיים וחצי), עוד איזו גרסה וחצי של פורד פוקוס ועוד אחת של הפיאסטה. וכשאני אומר אתה אני מתכוון כמובן לעשרות אלפי הקונים של מאזדה 3 1.6 אוטומטית, פורד פוקוס 1.6 אוטומטית ובקרוב - פורד פיאסטה 1.4 אוטומטית עם בחירה חופשית של שניים ורבע צבעים (שנראים מצוין בפרסומת, יופי באמת...).

אין לנו מה לצפות שהם יביאו מבחר אם אנחנו מצביעים ברגליים ולא קונים כלום חוץ מה"סטנדרט".

ושלא תחשוב לרגע שהגישה שלהם לא מעצבנת אותי. אני פשוט יודע שהם לא באמת אשמים - הם בסה"כ רוצים למכור. זה אנחנו שלא רוצים לקנות שום דבר אחר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם הייתם יודעים כמה פעמים הייתי צריך להסביר למה קניתי מכונית קטנה ויקרה כ"כ שיש לה "רק" 3 דלתות וגיר ידני.

emotion of motion

פורסם
אני חייב לציין ששאיפת יצרניות הרכב כיום הן לא לחזק את המנועים אלא להקטינם לצורך הורדת זיהום האויר.

.

בגלל זה VW החליפה את מנוע ה1.6 הוותיק בעל 102 כ"ס במנוע 1.4 TSI עם 122 כ"ס בדגמי הכניסה?

כיום ניתן להוציא הספקים גבוהים יותר ממנועים קטנים יותר, גם אם הם אטמוספריים ולא מוגדשים.

אני בטוח שבפיאסטה יש מבחר מנועים הרבה יותר חזקים ובשילוב עם גיר ידני. הבעיה היא שהיבואן חושב על חברות הליסינג כשהוא מביא דגמים חדשים לארץ , וכמו במקרה של הפוקוס אני מניח שלקחו את שילוב המנוע והגיר הכי גרוע שנמצא על המדף וארזו אותו במחיר של קבוצה 2.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...