Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי תקציב מאוד מינימלי לרכב -15 אלף) ויש לי התלבטות קטנה:

האם עדיף לקנות איזה רכב שנת 94 כמו ג'אסטי ב5 אלף ידני ובמידה ויהיו לי תיקונים (ויהיו עם הזמן זה ברור) אז יש לי כמה אלפים שלא ביזבתי בקניית מכונית יקרה יותר (כמובן שאקח קודם לבדיקה ואבדוק שיחסית המצב נורמלי כמו מנוע) או שכדאי לקנות רכב יותר יקר כמו אקסנט או שרייד, סוויפט וכדו' ב15 אלף (שנת 94-96) וגם איתו מן הסתם יהיו לי תיקונים (ככה זה בשנים האלה, אני מודעת לזה) ואז תהיה לי הוצאה של יותר מ15 אלף סהכ??

אני בסהכ צריכה רכב לנסיעות קצרות ורק לתקופת הלימודים (שנתיים בערך) ואני ממש מתלבטת מה עדיף... במיוחד שאני סטודנטית קצוצה בכסף :)

אשמח לשמוע דעות!!

פורסם

רכב ב - 5000 זה לא בדיוק רכב, גם אם נוסע, הוא מאוד לא בטיחותי וגם "מסוכן" מבחינה כלכלית - תיקונים וכו.

לדעתי, בפחות מ - 15,000 לא כדאי לקנות רכב ועדיף מונית או טוסטוס.

בתקציה הנ"ל המכוניות שהזכרת הן חלק מהאופציות...

פורסם

אוקיי קיבלתי.

הבעיה היא שרוב הרכבים האלה בגלל שהם לצעירים הם יד 4 ומעלה (ממש קשה למצא בפחות) ועם ק"מ מעל 180,000

לסנן רכבים כאלה מיד או שיש טעם לבדוק??

אני לא יכולה כל רכב לקחת לבדיקה (זה כסף וזמן) איך אני יודעת מה לסנן הרי רובם בטוח צריכים תיקונים...

בגלל זה התלבטתי עם עצמי שאולי כדאי לקנות איזה ג'אסטי (ראיתי אחת ב7,500 אבל אפשר להוריד כי היא לפני טסט) להשקיע בה ולא לקנות רכב אחר יותר יקר ושבטח אצטרך להשקיע גם בו...

ממש מייאש כל הנושא הזה של הרכבים המשומשים... ממש למצא מחט בערימת שחת.... כבר ראיתי כל כך הרבה רכבים שאני מיואשת.

עדיף פונטו שנת 98-99 (יש כאלה במחירים של עד 15)?? כולם משגעים אותי עד כמה רק יפניות אמינות ושרק להם רכבים זולים (וגם יש לנו היסטוריה רעה מאוד בבית עם סיטרואן...)

תודה!!

פורסם

זאת שאלה שרק את יכולה לענות עליה.

ככל שתרדי ותקצצי בתקציב הרכישה שלך תגדילי את הסיכויים שלך ליפול על רכב ישן, לא מתוחזק ובעל פוטנציאל תיקונים גדול.

מצד שני, אם סך כל התקציב שלך עומד על 15K ש"ח ואין סיכוי שבמשך השנתיים הקרובות תיהיה לך הכנסה זמינה לאחזקת הרכב אולי באמת כדאי שתשמרי סכום כסף רציני בצד.

קחי בחשבון שלא משנה אם תקני רכב ב5K או ב15K ש"ח, עדיין תצטרכי לשלם בכל שנה כמעט 1000 ש"ח על טסטים, 2500 ש"ח על ביטוחים ו1000 ש"ח על טיפולים שוטפים. וזה לפני שהכנסנו למשוואה את עלות התקלות והדלק. באזור ה5K בשנה, וזה לפני שבכלל הנעת את הרכב והתחלת להתגלגל איתו לאוניברסיטה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מספר הידיים שהרכב עבר הוא לא מדד לכדאיות. רכב שנמצא הרבה שנים אצל אדם אחד יכול להיות מוזנח כי הבעלים כבר לא משקיע ברכב. ודווקא רכב יד שביעית אצל בעלים אוהב שקנה ועשה "יישור קו" רציני יכול להיות עדיף. אין כאן חוקים ברורים.

כמו שה"מאסטרו" מעלי כתב, על כל רכב בתקציבים האלו יש הוצאות קבועות שצריך לקחת בחשבון באזור ה 5K בשנה. דלק תלוי בך, תיקונים זה שילוב של מזל ורמת האחזקה של הרכב.

בקיצר: אם אין לך תקציב יתכן שעדיף אופציה אחרת. כמו שכתבתי: טוסטום, מונית. אפשר להוסיף קורקינט חשמלי ועוד.

הרי האופציה הגרועה ביותר היא לקנות רכב שעם הקלקול הראשון הוא יעמוד ואז יתווספו הוצאות המוניות וכו.

• תוכן חדש...