Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשכת לימודים, עתודה{י"ד}

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עתודאי.

הנדסת אלק',מחשוב ובקרה.

סיימתי שנה שעברה י"ג {טכנאי},השנה אני ממשיך י"ד {הנדסאי}.

עכשיו אני נמצא בדילמה.

מצד אחד,נמאס לי ללמוד ואני ממש מרגיש את הצורך להתגייס כבר במקום לבזבז עוד חצי שנה מחיי.

מצד שני, יכול להיות שזה יעזור לי בחיים ואני מפחד להפסיד את זה.

אם יש כאן מישהו שהיה בעבר עתודאי או בעל ניסיון וכו' אני אשמח שיביע את דעתו בנושא.

זה יכול לעזור לי בחיים? או שאולי זה סתם בזבוז זמן.

אני חייב להחליט עוד השבוע על מנת שיאפשרו לי לפרוש.

כל עצה וחוות דעת תעזור לי בנושא הנ"ל.

תודה מראש,

עמיטל.

פורסם

בדיוק בזמן,אני גם באותה דילמה.רוב הקורסים מתחילים ב-5 לאוקטובר ככה שלא תספיק כניראה(אם אתה חיל האוויר).

קיבלתה תעודת טכנאי?אצלינו מי שרצה לסיים רק י"ג היה צריך להודיעה מראש ואז היה צריך להכין פרוייקט,כלומר אם אני פורש עכשיו,אני לא מקבל שום תעודה.

בשירות הסדיר אין שום תועלת מהתעודה,אולי יעזור קצת בשיבוץ לקורס כולשהו.בשירות קבע התעודה כן עוזרת,תוספת במשכורת וכו.

באזרחות שמעתי כמה וכמה צדדים,כאלה שלא קיבלו שום תועלת מהתעודה,כאלה שכן,בקיצור תלוי במזל ובמקום שתילך לעבוד בו לפי מה שהבנתי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם אתה מתכנן ללמוד לימודים גבוהים אחרי הצבא אז זה מיותר לימודי ההנדסאי כרגע.

אני מציע לך להיכנס ללוחות הדרושים באינטרנט ולראות איזה מתאימה לך.

פורסם

החלטה לא קלה.

אבל בגדול, אם אתה בונה על המשך לימודים (ולא משנה אם הלימודים יהיו בתחום הזה או בתחום אחר) ההנדסאי הוא בזבוז זמן.

מצד שני, אם ההנדסאי יעזור לך להכנס ליחידה טובה יותר ולשדרג את השירות הצבאי שלך - זה שווה את הזמן.

לגבי שכר בקבע - אין הבדל בשכר בין טכנאי להנדסאי. אם יש הבדל, הוא נובע מהשלב המקצועי של ההנדסאי שהוא מעט גבוה יותר. בכל מקרה לא מדובר בהבדל רציני בשכר וגם את ההבדל הזה אפשר לפתור לרוב בקלות.

לגבי המשך עבודה בחוץ - שאלה טובה. כיום יש שחיקה במעמדות, ולא אחת אני רואה מהנדסאים שעושים עבודה שהיתה שמורה באופן מסורתי להנדסאים, הנדסאים שעושים עבודה של טכנאים, וטכנאים? שאלה טובה. הטובים מוצאים את מקומם בקלות בשוק. אלו שקצת פחות טובים נאלצים להתפשר.

גילוי נאות - הכותב הינו טכנאי בוגר עתודה טכנולוגית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לומד הנדסת אלק" מחשבים,שזה ניראה לי אותו דבר כמוך רק שם אחר.

כמו כולם אני לא יודע במה ארצה לעסוק אחרי הצבא,בנתיים אני די אוהב את המקצוע,ומה שעושים בצבא הרבה יותר מעניין,ככה שבנתיים יש לי כיוון,מה גם שזה מקצוע שמכניס כסף טוב אם אתה משתלב טוב.כאשר החלטתי להמשיך ללמוד יצאתי מנקודת הנחה שהתעודה רק תועיל בעתיד,וגם שנה וחצי נוספת בבית במקום להתגייס.:-)

עריכה:

צביקה אני שמעתי דווקא על הבדל של כמעט אלפיים שקל במשכורת של אנשי קבע.

ושמעתי גם על מישהו שלא התקבל לאינטל ביגלל שהוא לא הנדסאי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בצבא, התעודה תוכל להכניס אותך לשירות מאוד מעניין. למען האמת, בין יג' ל-יד' כבר אין כל כך הבדל, כי למקומות האלו לוקחים משני הסוגים (אני לא עשיתי אף אחד מהם ועדיין הגעתי. כנראה שראו בי משהו. אני עדיין מחפש את מה...)

לאחר הצבא התעודה נותנת לך עדיפות בשוק העבודה - לפחות היום יש לא מעט מקומות שמחפשים הנדסאים, והמשכורות בהחלט טובות. כמו שצביקה אמר, הגבולות שבין מקצועות הטכנאי/הנדסאי/מהנדס חופפים יותר מאי פעם. כפי שכבר אמרתי, אני לא בעל אף אחד מהתארים המדוברים, ועדיין עובד כהנדסאי. יש לי חברים הנדסאים שעובדים כמהנדסים, בתחומים המשלבים פיתוח, ומרוויחים משכורת מתאימה. יותר מכך, יש אצלנו כמה חברה שעובדים כמהנדסים ללא תואר בכלל.

בסופו של דבר הכל תלוי בראש שלך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני גם במצב דומה,

אני כרגע בי"ב בבית ספר מקצועי ולומד תכנות, אני לא מתכוון ללמוד באוניברסיטה או משהו כזה, בזבוז זמן מוחלט לפי דעתי.

יש סיכוי דיי טוב שאני יתקבל לתפקיד טוב בתחום הזה בצבא, הם כבר עשו לי מלא ראיונות, בזמן שרוב האנשים לא עברו אפילו את המבחן הראשוני..

אז נגיד והצבא קיבל אותי לתפקיד מושלם בשבילי, אז יש לי סיבה להמשיך י"ג וי"ד?

דרך אגב אני דוגל בללמוד כמה שפחות (במסגרת בית ספר כמובן) ולכן אני לא ילך לאוניברסיטה לקבל תואר שני בבלבולי ביצים, ואם הרבה אנשים יגידו לי שמעוד שנתיים של לימודים במכללה לא יצא לי הרבה אז אני יוותר עלים בשמחה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני שומע הרבה על אנשים כמו יבין,ולכן לבנתיים ניראה לי שאני מבזבז שנתיים סתם.

עמית איפה אתה לומד?

פורסם

בזבוז זמן- עם ובלי התעודה רוב הסיכויים שתיפול לדרג א' שרמת האלק' שם שואפת ל -0.

לא תעשה שום דבר שקשור למה שלמדת ב יג'-יד' ותשכח הכל.

גם אני סיימתי יד-נפלתי והגעתי לדרג א'.הייתי שם שנה ועברתי ל 108 לדרג ד', מבדקים דיגיטלים...

שם אתה מתעסק הרבה יותר באלקטרוניקה.

אגב- לדרג ד' אתה יכול להגיע עם ובלי התעודה של טכנאי/הנדסאי.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

במסלול שבו אני לומד אני מגיע ב-100% למקום שמתעסק רק באלקטרוניקה ולא בשום דבר אחר.

פורסם

הצבא הבטיח,וגם ראיתי 100 אנשים שסיימו איתי בשכבה ומשרתים בחיל האוויר,במקצוע שלהם.

פורסם

בעזרת השם תקבל מה שאתה רוצה...

אני ראיתי מחזור של 900 חיילים שהולכים לאוויניקה, דרג א' וכו'...

שם אתה תלמד טוב טוב להיות סבל..

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

כנראה שהגעתי היום להחלטה סופית, כנראה אני אפרוש.

פשוט חבל לי על כל הזמן שעובר, במיוחד שאני אסיים את הצבא רק בגיל 24 בערך אם אני אמשיך, פשוט בזבוז.

גם ככה זה לא הכי מעניין אותי, אני מתעסק במחשבים ביום יום{עבדתי בכמה חנויות מחשבים בעבר}.

כרגע אני מנהל מחלקת מחשבים וחשמל בשופרסל ביג בראשון לציון, סניף מרכזי.כדי לממן את הלימודים,רכב והחברה וכמובן לבלות כמה שיותר.

אולי אני טועה בזה שאני פורש,אחח מקווה שאלוהים איתי.

**המורה מנסה לשכנע אותי לישאר בכל מחיר ואומר שחבל,לך תדע אם להאמין לו או שהוא פועל אך ורק מתוך אינטרס.

לילה טוב,

עמיטל.

• תוכן חדש...