Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה ליד רפא"ל (בקריות)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, מצויין שיצאתם בזה בזול.

התשתיות בארץ נוראיות, יש המון אנשים שקיפחו את חייהם כתוצאה ישירה של תשתיות לקויות.

גם במקרה הנ"ל הגורם העיקרי ככל הנראה לתאונה היא התשתית .

תשתית כישוריך כנהדג (וזה לא שאתה אשם, אני מבטיח לך, זה אלו שהגיעו למסקנה שאתה מוכן לנהיגה בכבישים בלי שביצעת בלימת חרום אחת) .

מה שקרה לך זה דבר פשוט מאוד וזה קורה להרבה אנשים, מנוסים יותר ומנוסים פחות .

הרכב לפניך האט, אתה האטתה גם והגברת את ה"האטה" שלך ככל שהתקרבת לאוטו, כאן הטעות שלך, את הלחיצה החזקה צריך לבצע בתחילת בלימת החרום ולא בסוף .

בתחילת הבלימה שלך הרכב צובר מרחק גדול יותר מבסופה ועדיף לעצור את ההתקדמות שלו כמה שיותר מהר.

במהירות גבוהה הבלמים קודם יורידו את המהירות באופן ניכר ורק לקראת הסוף יינעלו .

משם יש לבצע בלימה נסוגה (ההסברים על בלימה כזו מופעים כבר בת'רד).

בכל מקרה, כמו בכל דבר, ממקרים כאלה הכי חשוב ללמוד משהו, העיקר שלמדת.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל, מצויין שיצאתם בזה בזול.

התשתיות בארץ נוראיות, יש המון אנשים שקיפחו את חייהם כתוצאה ישירה של תשתיות לקויות.

גם במקרה הנ"ל הגורם העיקרי ככל הנראה לתאונה היא התשתית .

תשתית כישוריך כנהדג (וזה לא שאתה אשם, אני מבטיח לך, זה אלו שהגיעו למסקנה שאתה מוכן לנהיגה בכבישים בלי שביצעת בלימת חרום אחת) .

מה שקרה לך זה דבר פשוט מאוד וזה קורה להרבה אנשים, מנוסים יותר ומנוסים פחות .

הרכב לפניך האט, אתה האטתה גם והגברת את ה"האטה" שלך ככל שהתקרבת לאוטו, כאן הטעות שלך, את הלחיצה החזקה צריך לבצע בתחילת בלימת החרום ולא בסוף .

בתחילת הבלימה שלך הרכב צובר מרחק גדול יותר מבסופה ועדיף לעצור את ההתקדמות שלו כמה שיותר מהר.

במהירות גבוהה הבלמים קודם יורידו את המהירות באופן ניכר ורק לקראת הסוף יינעלו .

משם יש לבצע בלימה נסוגה (ההסברים על בלימה כזו מופעים כבר בת'רד).

בכל מקרה, כמו בכל דבר, ממקרים כאלה הכי חשוב ללמוד משהו, העיקר שלמדת.

למדת את זה במקרה מנהג מירוצים כלשהו או הגעת לזה דרך הגיון?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

לא חייבים מנהג מירוצים - לומדים את זה בכל קורס נהיגה מתקדמת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו שרוני אמר, קורס בסיסי לנהיגה מתקדמת, הראשון שלקחתי .

מאז אני מיישם , זה לא תעודת ביטוח, אבל הדברים הקטנים האלה יכולים לפעמים להוציא אותך ממצב לא נעים.

פורסם

ועוד משהו בקשר לבלימה. אנשים לא מייחסים לה מספיק חשיבות וזו טעות. כוח מנוע מרשים אמנם הרבה יותר, אבל בלמים חשובים פי כמה.

בהאצה תמיד תוכל לדעת כמה כוח המנוע יספק לך בכל מהירות ובכל סל"ד, וכמה שניות יקח לך להאיץ נניח מאפס למאה, אבל בבלימה זה לא תמיד יהיה כך. הבלימה מושפעת הרבה יותר מתנאי הכביש ולפעמים (וזה הכי מסוכן) קשה להעריך את עוצמתה כמו שצריך. מה שזה אומר זה שקל מאוד למצוא את עצמך מתחיל לבלום וקולט שהתחלת מאוחר מדי, או שהאצת יותר מדי ועכשיו אין לך מספיק מקום לבלום.

בתאוצה הרבה יותר קל להבחין במהירות - אתה מרגיש את זה כשאתה מאיץ בתוך העיר ועובר סף מהירות מסוים שמפסיק להשרות עליך ביטחון, או שאתה מבין שהוא מסוכן (לצערנו לרוב זה מעל 50 קמ"ש, הרבה מעל...) אבל בבלימה - קל מאוד למצוא את עצמך נדבק לתחת של מי שלפניך כשאתה אפילו לא חושב על זה שמספיק שהוא יתן בלימה קלה ב-40 קמ"ש ואתה תיכנס בו...

אז הנה עוד דבר שלמדתי בקורס נהיגה מתקדמת:

נסו לווסת כל עצירה שלכם בלחיצה קבועה על הדוושה. הכוונה - אם אתם באים לקראת עצירה ברמזור, נסו ללחוץ על הבלם בכוח קבוע בלי לשנות את עוצמת הלחיצה עד לעצירה מוחלטת. התאמנו על זה עד שתצליחו (זה לא כל כך טריוויאלי) ואז נסו להגדיל את עוצמת הלחיצה הראשונית (וכמובן - לא לשנות את העוצמה עד לעצירה). זה יכול לעזור הרבה בתכנון מרחקי בלימה ותחושת עוצמת בלימה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני שמח שאתה וחבר שלך בסדר אין אבדות בנפש ! :shock:

רכב חפיף תמיד אפשר להחליף..... :wink:8)

אבל תשמח יש לך בחניה סוברו DL לנסוע ... (כמו שלי אני מבין ....) בהצלחה :wink:

המשך יום נעים!

פורסם

לא חייבים מנהג מירוצים - לומדים את זה בכל קורס נהיגה מתקדמת.

רוני

אני זוכר שבזמנו ראם סמואל הסביר על זה.

לדעתי כל הפואנטה היא שאתה לוחץ חזק בהתחלה ונמנע מנעילת גלגלים.

כאשר הכביש רטוב הגלגלים ננעלים הרבה יותר מהר מאשר על יבש (אצלי לפחות [ אין ABS])

אני גם זוכר שהוא הסביר וגם חיים_K שכל הקושי הוא להחזיק את הגלגל על סף נעילה ואז מושגת תוצאת בלימה מיטבית.

מה שנראה לי הגיוני שהשיטה טובה על יבש ועל רטוב דווקא זה חיסרונה, ושוב תלוי כמובן מהו מרחק הבלימה הנתון.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

השיטה זהה על יבש ועל רטוב. ההבדל הוא רק בעוצמת הבלימה - על רטוב תבלום חלש יותר בשיטה הזאת בכדי לא לנעול את הגלגלים. (שוב - אלא רק אם יש לך ABS)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

פשוט אותו דבר קרה לי היום, אבל בצורה הפוכה - כמעט נכנסו בי!

נסעתי באוטו, ואחד מהשכונה שלי ראה אותי. עמדתי באמצע הכביש, ראיתי אותו במראה, ואז התחלתי לנסוע כשהכביש התפנה, נסעתי (הייתי ראשון בטור, והוא אחריי) והגעתי לעצור. עצרתי עצירה מוחלטת, ועברו מכוניות, אז העברתי לניוטרל עד שכל המכוניות יעברו, ואז אני יוכל לעבור כשהכביש יהיה פנוי. בעוד שאני מחכה, אני שומע חריקות של צמיגים מאחוריי ורואה במראה אוטו מתקדם במהירות. באינסטינקט מהיר, הכנסתי ראשון, הסתכלתי שפנוי, ויצאתי בגז מהיר לתוך הפנייה בצומת. במזל היה פנוי. אם לא היה, אלוהים יודע מה היה קורה. כשיצאתי מהאוטו ראיתי את הילד מהשכבה שלי יושב וצוחק :mad: . הסתכלתי איפה הוא סוף סוף הצליח לעצור, לראות אולי הוא בכל זאת היה מספיק לעצור גם אם לא הייתי נוסע. למזלי, הצלחתי לנסוע. במידה ולא הייתי זז, הוא היה מעיף אותי ואת הראלי לקיבינמט. לא יודע למה הוא ניסה להגיע אליי כ"כ מהר? מזל שנגמר בכלום, ולא היה לי כח לריב, אז סתם דיברנו ונסעתי משם.

אבל אם לא הייתי מצליח לנסוע, הוא היה פשוט מעיף אותי. מיותר לציין שאין לו ABS ושמן הסתם הוא לא ידע לעשות כלום, אלא רק ללחוץ על הברקס לגמריי. כשדיברנו, הוא אמר לי: ניסיתי לעצור, ולתמרן עם ההגה, אבל ההגה פשוט לא הגיב לי והאוטו החליק לי ישר. אז אמרתי לו: מה הפלא? הגלגלים שלך ננעלו, איך היית יכול לתמרן?

אבל כמובן, שאת זה הוא וכל שאר תלמידי הנהיגה לא למדו בשיעורי נהיגה. :evil:

Back to the original - NC again.

פורסם
ואז קלטתי שהוא עצר לגמרי אז לחצתי חזק על הבלמים, האוטו לא האט ופשוט המשיך להתקדם לתוך הטויוטה,

ניסיתי לסטות לשוליים (ימינה) אך ההגה התנגד לי ולא הצלחתי לסטות הרבה.

היו על בקטע כביש הזה עוד כ-5 תאונות אתמול וזה כבר מעלה את השאלה

האם הכביש בסדר.

א. אני שמח שכולכם בסדר.

ב. לא נראה לי שהבנת בדיוק מה קרה לך.

כביש רטוב ואתה צריך להאט. אתה לוחץ חזק (כדבריך) על הבלמים והאוטו לא מאט. לא רק זה גם "ההגה התנגד לי ולא הצלחתי לסטות". כל זה מעלה אצלך את השאלה האם הכביש בסדר.

מה שלא בסדר זה אתה. לחצת חזק על הבלמים וכתוצאה מזה נעלת את הגלגלים ואיבדת גם את יכולת הבלימה וגם את יכולת ההיגוי.

מאחר וברכב שלך אין ABS , היה עליך ללחוץ פחות על הבלמים כדי למנוע נעילת הגלגל. אם הוא כבר ננעל, התגובה הנכונה היא להרפות מהבלמים ע"מ לנסות להחזיר את אחיזת הכביש.

אפשר להרחיב על זה עוד הרבה אבל הכי טוב זה להרשם לקורס בנהיגה מתקדמת שם תלמד עוד הרבה דברים שיעזרו לך בעתיד.

נמרוד

:snipersm: פגעת בול בדיוק רציתי לרשום לו את זה.

אין ספק שאם הוא היה עובר קורס נהיגה מתקדמת זה היה יכול להיגמר אחרת.

זו עוד סיבה שצריך להכניס את זה לחוק שכל נהג יעבור את זה לפני קבלת הרישיון זה יחסוך הרבה תאונות.

חבר'ה, זה לא קשור לקורס נהיגה מתקדמת. נכון שקורס היה עוזר אבל דברים כאלה המורה לנהיגה שלו היה צריך ללמדת אותו !!!

זו עוד הוכחה מצויינת לזה שרוב התאונות נובעות מלימוד שגוי ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שמאי ראה את הרכב היום בבוקר וקבע כמו שציפיתי - טוטאל לוס :angel:

אתמול בבוקר הייתי במישטרת חיפה לתת עדות ולשחרר את הרכב מהגרר המישטרתי,

אחרי העדות שללו לי את הרשיון לחודשיים :cry:

אמרו לי שבעוד חצי שנה בערך יהייה לי משפט.

אשמח לדעת מה מצפה לי במשפט?

בביטוח אמרו לי שאת האוטו גוררים למיגרש "כדורי" בראשון לציון,

מישהו יודע אולי מה יעלה בגורלו של הרכב שם? האם הוא יפורק לחלקים?

יובל

פורסם

על מה שלילה בדיוק לא הבנתי?

אם אני נוסע בכביש, ומחליק בגלל שלחצתי יותר מדיי ברקס, ואין שום הוכחה לגבי מהירות או משהו לא חוקי אחר שעשיתי, אפשר לקבל על זה שלילה???

Back to the original - NC again.

פורסם

אם אני נוסע בכביש, ומחליק בגלל שלחצתי יותר מדיי ברקס, ואין שום הוכחה לגבי מהירות או משהו לא חוקי אחר שעשיתי, אפשר לקבל על זה שלילה???

תקרא את השירשור הבא (פורום פולגז)

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=25426

אם יש תאונה, ואחד הנפגעים זקוק לטיפול בבי"ח אז מדווחים למשטרה (בי"ח צריך אישור מהמשטרה בשביל לתבוע את הביטוח) והמשטרה דואגת שמישהו יתן את הדין (האשם).

Finger's gonna kill me.

פורסם

בכתב הפסילה נכתב שהיא ניתנה בגלל:

"חומרת העבירה ותוצאותיה - אי שמירת מרחק + גרימה לתאונה עם נזק וניפגעים + נהג חדש.

כל אילו מעידים על מסוכנותו לציבור המשתמשים בדרך "

זה מה שרשום שם למרות שבעדות שלי אמרתי שכן שמרתי מרחק וזה באמת נכון וגם הפגיעות

היו ממש שיטחיות.

בקיצור השלילה הייתה בעיקר ביגלל שאני נהג חדש.

יובל

פורסם

חבר העיקר שיצאת בשלום ותהייה בריא הכי חשוב

התאונה שלך ממחישה כמו שאמרו כאן כבר כמה

דפוק!!!! כל העניין שקשור ללימוד נהיגה בארץ..........

מלמדים רק לעבור טסט ולא איך להתנהג עם האוטו במצבים

מסוכנים......

כמו כן הכבישים בארץ שבנויים טלאי על טלאי .........

• תוכן חדש...