Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבני ברק (עבודה), מכון חרמון קרבורטורים, הייתי היום בבוקר.

בירתי לגבי הצעת ניקוי וכיוון קרבורטור, וכמובן התשובה האהובה: 500 ש"ח (זה היה סוף השיחה).

שתחלנו את השיחה בזה שיש לי גולף 92 1.6 ידנית דור שיני, ואז קטע אותי אמר לי: "אין מה לעשות, לפני שאתה מספר לי, יש לך בעייה בטורים בצ'וק בוואקום, נכון?" עניתי בחיוך שכן.

אז אמר: "אציע לך פתרון אחת ולתמיד, החלאה בין שני הקרבורטורים של סקודה וגולף תפתור את הבעייה, את הטוב מכל אחד אקח אעשה אחד חדש שייפתור לך את הבעיות לע, מנסיון זה מצליח ואנשים עד היום מודים לי על זה"

מחיר דרוש: 1600 ש"ח. אחרי זה לטענתו אני ישכח שיש לי קרבורטור ברכב.

מה דעתכם? הגיוני, הדבר הזה של החלאה (חשבתי שהוא מהנדס חקלאי :) ).

ואם כן אז מחירו סביר?

ובכלל חרמון הוא "מותג" אמין וישר או שיש לו עבר כל שהו עם מישהו?

אני ממש מודה לכם על עזרתכם ובמיוחד כשאיני בקאי בכל זה!

היתם

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

סליחה, הכלאה.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

בחיים לא שמעתי על דבר כזה.

אם יש לך 1600 ש"ח מיותרים תמצא איזה חבר שנוסע לאנגליה שיביא לך משם קרבורטור של וובר ב-200 פאונד.

אני עשיתי את ההחלפה הזאת ובנסיעה הראשונה הייתי בטוח שאני נוהג ב-GTI.

זה קרבורטור עם צ'וק רגיל ובלי שום שסתומים חשמליים ובוכנות, עם כיול ספציפי לכל דגם.

על הדרך תחליף גם את התושבת מהגומי, שעם הזמן הפתח שלה הולך ונסגר.

פורסם

2PAC, האם התכוונת על קניית קרבורטור חדש מהקופסא? מוכרים עדיין דברים כאלה?

אם כן, זה יכול להיות פינוק רציני לכל רכב ישן באשר הוא, ולדעתי שווה את ההשקעה (אפשר אפילו להרכיב לבד בקלות).

פורסם

תמצא את חבר הפורום צביקה.

הוא מומחה לקרבורטורים ואני מניח שידע לפתור לך את הבעיה ע"י כיוון ושיפוץ הקרבורטור הישן.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• ספונסר פורום
פורסם

מי שאוהב את הגולף הזאת מאד ומוכן להשקיע אז הדבר

הטוב ביותר הינו מעבר להזרקה חד נקודתית עם חיישן חמצן

וכו ,צריכת הדלק יורדת כמעט לחצי ,המומנט עולה והרכב נוסע

מעולה .

כבר עשיתי כמה פרוייקטים כאלה ,מדובר ביחידת הזרקה

משאבת דלק ,חיישנים ,מפלג ומחשב שיוצאים מאיביזה מפורקת

עם מנוע 1F .

עד היום עשיתי כ5 פרוייקטים כאלו וזה הפתרון הטוב ביותר

אבל כמובן יקר (כ 5500 שח)ובוצע בעיקר בגולפים קבריולט.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בשביל הזרקה חד נקודתית זאת השקעה מטורפת, שבסופו של דבר תיתן את אותו הספק, ובטח שלא תוריד את צריכת הדלק כמעט לחצי, ולא תעלה את המומנט כמעט בכלום.

הרי ההזרקה החד נקודתית נולדה רק בגלל הצורך לתת פתרון זול למכוניות עם ממיר קטליטי.

ולא לשכוח שהזרקה היא בסדר כל עוד היא תקינה, אבל כל פיפס שם עולה הון תועפות.

לדעתי במחיר של 5500 ש"ח אפשר להרכיב הזרקה אמיתית רב נקודתית.

ד"א- למה אתה מפרק את ההזרקה דוקא מאיביזה 1F ולא מגולף MK3?

פורסם

שום רב!

מוטב שתציין בהרחבה את הבעיות שאתה נתקל ברכבך, שמחייבות לדעתך את שיפוץ הקרבורטור.

ציינת בעית צוק וואקום, שהודגש על ידי מכון חרמון, אך לא פרטת את הבעיות שבהם אתה נתקל ביום יום.

מעיון בשרשור קודם שלך, הגעתי למסקנה שתצרוכת הדלק, שבדקת לאחרונה, הגית ל15.5 ק"מ לליטר שהיא תצרוכת מצויינת, ועוד בהתחשב, שהתלוננת על חוסר סחיבה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם
בשביל הזרקה חד נקודתית זאת השקעה מטורפת, שבסופו של דבר תיתן את אותו הספק, ובטח שלא תוריד את צריכת הדלק כמעט לחצי, ולא תעלה את המומנט כמעט בכלום.

הרי ההזרקה החד נקודתית נולדה רק בגלל הצורך לתת פתרון זול למכוניות עם ממיר קטליטי.

ולא לשכוח שהזרקה היא בסדר כל עוד היא תקינה, אבל כל פיפס שם עולה הון תועפות.

לדעתי במחיר של 5500 ש"ח אפשר להרכיב הזרקה אמיתית רב נקודתית.

ד"א- למה אתה מפרק את ההזרקה דוקא מאיביזה 1F ולא מגולף MK3?

קודם כל אתה לא עשית את זה ואני כן ולכן אל תקפוץ כי אתה לא יודע כלום .

ההבדל העצום שמוסג באמצעות מערכת הזרקה שכזאת נעוץ בעובדה שיעילות מערכת מאייד

דועכת עם השנים (במיוחד זו שבגולף)וצריכת הדלק עולה והביצועים יורדים לעומת מערכת הזרקה

בלולאה סגורה שמתפקדת כל השנים באותו אופן ובהחלפת רכיב בודד או שניים אפשר להגיע

לביצועים אופטימלים ,מערכת כזאת שולטת גם על מפות ההצתה ומפיקה קידום הצתה יעיל

יחסית ללא בלאי במערכת,לעומת מערכת מפלג מכני עם קידום הצתה על יד ווקום ומישקולות שלאחר

שנים תיזמון ההצתה הוא מאד בערך ועם בלאי עצום.

הסיבה לשימוש במערכת חד נקודתית של האיביזה 1F הינה פשוט כי זה מנוע תואם ל EZ

ובגולף 3 אין מנוע כזה (בארץ)ההכלאה יחסית פשוטה ואין צורך בהחלפת רכיבים מכנים

כגון סעפת יניקה, ראש וכו .

פרוייקט להזרקה רב נקודתית מסובך יחסית ויקר מאחר ואין סעפת להזרקה מן המוכן שתשב בראש

של ה EZ .

פורסם

אבל אין מצב להגיע לירידה של חצי בצריכת דלק.

יכול להיות שהמערכת הזאת תהיה יותר יעילה מקרבורטור, אבל שוב- אתה דורש עליה מחיר אסטרונומי ואין שום הצדקה לזה. ב-5500 ש"ח אתה יכול לעשות חצי אוברול פלאס קרבורטור דנדש של וובר פלאס להחליף משאבת דלק, כבלי הצתה, מפלג וכיו"ב.

ולגבי הזרקה רב נקודתית- אפשר לקחת אותה מגולף gti עם הראש, לדעתי זה לא יעבור את ה-5500 ש"ח.

פורסם
...צריכת הדלק יורדת כמעט לחצי...

ואללה לא ידעתי שיש לי רכב היברידי :) שיכול לעשות 28 ק"מ לליטר :) :).

אך בכל מקרה ייתכן שזה אמיתי מאחר ולא ראינו תוצאות כאלה אני לא יכול לפסול את דבריך או להוכיחם.

ומצד אחר זה "מוסך רון" האמין שכתב, אני נוטה להאמין אך נראה לי שהגזים קצת בעניין הדלק.

לצביקה שלום,

קניתי את הרכב לא מזמן (חודש בערך),

רציתי לפנק אותו ולנסוע ברכב שמור נקי ותקין,

גמוגום דפוק ועבודה לא רציפה, צינורות ואקום חתוכות ולא מחוברות גרמו לי לחוש שהרכב צריך לחזור להגדרות היצרן שלו.

וחשבתי שהבעיה של העבודה הלא רציפה היא מהסיבה שהקרבורטור צריך ניקוי או שיפוץ...

בתור "הממוחה" לנושא הנדון, האם תוכל לעזור לי במקרה שהבעיה נובעת ממפלג או גורם אחר?

פשוט, אני לא רוצה שהרכב יגמגם, זה הורס אותי :(.

והאם צינורות וואקום הוא גם תחום שלך שתוכל לעזור לי בו?

מקווה שכן.

כי נכון לעכשיו כל אחד שאני פונה אליו בנושא צינורות הוואקום מתחמק ומנסה להסביר לי שזה לא חשוב (במילה אחת לא-יודע!)

תודה מראש.

היתם

• ספונסר פורום
פורסם

גולף 1600 עם קרבורטור כזה (עייף)בן 15 שנה בדרך כלל

צורכת הרבה מאד דלק בערך 1ל-8 בנסיעה משולבת ,ולכן במעבר

למערכת הזרקה עם צריכת דלק נמוכה כמעט בחצי פה נמצא ההבדל

ולזה התכוונתי שכתבתי שלקרבורטור יש בלאי עם השנים שמתבתה בצריכת

דלק מוגברת .

אצלך אולי קורה נס עם צריכת הדלק או שיש לך טעות עם הבדיקה

אבל זה בהחלט יוצא מן הכלל ,אז תהנה .

דרך אגב לא התכוונתי לשווק לך פרוייקט כזה אלא רק לתת לך כיוון מה עוד

ניתן לעשות באופן תאורטי .

פורסם

גולף 92 1.6 קרבורטור עם תצרוכת דלק של 1:15.5 נשמע לי כמו נתון הזוי ותלוש מהמציאות. אני מציע לבדוק את העניין שוב.

לפני שרצים למכון קרבורטורים יש לאמת שאכן הבעיה שם, רצוי לבצע זאת במקום שאיננו מכון קרבורטורים.

המלצתי לך לפנות לאחד מחברי הפורום האמינים שמכירים את הרכב- מוסך רון, צביקה או חיים יוד.

פורסם

כן, גם לי הנתון נראה קצת אופטימי, למרות שיש לך הילוך חמישי, במיוחד שאתה אומר שכל הצינורות ואקום לא מסודרים.

ד"א- הצינורות מנותקים ופתוחים או שחסמו אותם? והאם יש לך בריחת ואקום? (שומעים פסססס באיזור הדליפה).

• תוכן חדש...