Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי לנהוג במאזדה 3 2008 ונתקלתי במצב שאם הכביש רטוב (בלילות בגלל הממטרות), האוטו אוהב להחליק, לעיתים זה מגיע עד למצב מסוכן.

רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנידון בכדי לשפר את המצב כי אני לא מאמין שישנה איזושהי תקלה טכנית כי האוטו חדש דנדש.

תודה מראש,

תמיר

פורסם

בדוק את הצמיגים ולחץ האוויר.

כמו כן, כל הגלגלים מחליקים? או שרק הקדמיים?

באיזה מהירות, עם\בלי גז?

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

בטוחני שזה לא המקרה, אבל אצלנו חברת הליסינג החליטה שרכב שהוא כבר שנה וחצי(אולי שנתיים) על הכביש עם 70 אלף קילומטר ראוי להחלפת צמיגים חדשים רק מקדימה - התוצאה תת היגוי מפחיד עד מסוכן בכל גורם שמעורב בו מים, וכמו"כ מרחק הבלימה התארך.

למיטב זכרוני הצמיגים שאיתה מגיעה המאזדה 3 הם לא רעים בכלל ואולי באמת כדי לבדוק את לחצי האוויר בצמיגים ולהיות בטוח שהרכב עצמו תקין. מעבר לזה צריך לבדוק את הנהג עצמו כיצד הוא מתמודד עם מצבים כאלו והאם הוא יודע בכלל מה לעשות כשהוא פוגש מים בתוך\לפני הסיבוב ואפילו בקו ישר.

אבי.

פורסם

גם בהנחה ולחץ האוויר תקין, מעבר מיידי מכביש יבש לרטוב תחת עומס צידי (למשל בכיכרות) יוביל להחלקה עם כל רכב. אם יש בקרת יציבות דאג שתהיה מופעלת, אם לא - סע לאט יותר ובזהירות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באמת רצוי שיציין איזה דגם הרכב.....

אם זה ACTIVE אז הצמיגים הם YOKO ASPEC, לא ראים בכלל

אם זה COMFORT זה ברידג'סטון שלא אמורים להחליק בכלל

אם זה SPIRIT זה בכלל פוטנצה, ויש גם בקרת יציבות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

"לא אמורים להחליק"? קח את הצמיג הכי טוב בעולם ותעביר אותו בעומס צידי תוך כדי מעבר מיבש לרטוב - תקבל יופי של החלקה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברור, אני מדבר על תנאי נהיגה רגילים, כמובן. ללא אקסטרים :wink:

הכוונה שיוקו אספק הם יותר מסתם צמיג בינוני, ואמורים להחזיק את הרכב על הכביש בצורה טובה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

GIL נראה לי שהתכוונת להיגוי יתר הרי אם החליפו צמיגים חדשים מקדימה ומאחורה לא נגעו הרי שמקדימה יש אחיזה טובה יותר מאשר מאחורה וזה מה שגורם להיגוי יתר, תקנו אותי אם אני טועה.

מה שאני מציע לו זה פשוט תיסע בזהירות.

אחינו הנהג סע מהר - אם לא , יתפוס אותך שוטר.

פורסם

יכול להיות פשוט טעות נהג?

יכול להיות מעבר בחזרה לגז מהיר מדי?

יכול להיות שלחצת על הבלם בזמן הסיבוב?

ישנם המון דברים,אגב יכול להיות שגם בגלל שהצמיגים חדשים ועוד לא עברו את "פז"מ שפשוף שלהם" :)

פורסם

רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנידון בכדי לשפר את המצב

קורס נהיגה מתקדמת מחולל פלאים בכל הקשור להחלקות עם הרכב.

(איך להימנע מהן, ומה לעשות כדי לתקן אותן).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

א. המאזדה היא הדגם של הSPIRIT.

ב. אשמח לשמוע עוד בעניין קורס נהיגה מתקדמת.

ג. אם כבר מדברים, אז דקה לפני שאני החלקתי, באותו מיקום ממש החליקה עוד מכונית שהייתה מלפני.

פורסם

לגבי ב' - תעשה חיפוש.

יש הרבה מידע בפורום בנושא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

גם לי יש 3 חדשה (בת שנה) מדגם Spirit.

קודם כל יש בקרת משיכה - כבר טוב. תדאג שלא תהיה מנותקת.

לגבי הרכב בכלליות, למרות שיש לו צמיגים נהדרים (bridgestone potenza 040) וחתך נמוך יחסית, הזנב של הרכב הזה שובב למדי.

היות והמנוע גדול, חזק (וככל הנראה גם כבד יותר) מאחיו צנום הנפח והסוסים, גם התגובות אחרות (מ 1.6)

מספיק לעזוב את הגז בפתאומיות בסל"ד בינוני גבוה (בהילוך ראשון) - והזנב יוצא לטיול. יש מים על הכביש? הטיול הופך למסע כומתה של הצנחנים (לפחות באורך).

לא בכדי אומרים שדגם ה2.0 ליטר נושך הרבה יותר. לדעתי, ללא ידע נכון בתפעול, ורוח בראש - הוא הופך להרבה יותר מסוכן מאחיו הקטן. (בין היתר כי הרוח בראש גורמת לך ללחוץ על כפתור ניתוק מערכת היציבות).

והמלצה - לך לקורס נהיגה נכונה / בטיחותית / מתקדמת (אותו הדבר, רק השם שונה). תגלה הרבה דברים מעניין וחשובים על הרכב.

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

• תוכן חדש...