Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום העברתי את הפורד 9000 שלי מצד אחד של המגרש לצד אחר, ו"על הדרך" כבר לא החזקתי מעמד, ועשיתי איתו סיבוב במושב.:twisted: ונתקלתי בשתי בעיות מעצבנות: הראשונה, והיא שלי- אני לא יודע להעביר הילוכים כמו שצריך בגיר הזה!:oops:

השניה- משום-מה לא מגיע אוויר למיכל השמאלי, הנמצא מתחת לנהג. זה לא מפריע לתפקוד הבלמים- מה שמושפע מזה, ממה שראיתי- זה הכסא הנהג, והווישרים, אבל סביר להניח שיש עוד מערכות שלא קלטתי, אולי חלק מהבלמים גם לא עבדו- אבל אי אפשר לשים לב על זה באוטו הריק. מאקסי עובד. בכל מיקרה- מהמיכל נשמע רעש, כאילו מסתובב שם משהו, מין "זמזום" כזה- ויש לחץ חלש מאד של האוויר. נראה, שיש איפשהו סטימה בין המיכלים.בפעם הבאה אנסה לתת אוויר ממקור אחר ישירות לתוך המיכל הזה ראשון- נראה, מה יקרה...

מה שכן- לנסוע ב"שלדה" ריקה- מפחיד, האוטו מזנק ועוצר מיד עקב חוסר משקל מאחורה... חייב לשים שם משהו!

ועל הדרך שאלה: מה זה המיכל הזה מאחרוי תא הנהג, עם פתח מילוי למעלה? -אני לא אוהב, שאין לי מכסה שם, וכל גשם נכנסים לשם מים, אילתרתי כיסוי, אבל הוא לא שווה הרבה ברוחות...

gluk.JPG

גלוק124.jpg

גלוק155.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וככה זה נראה בפנים- זה מצב תקין של המכוונים, כאשר מנוע עובד?

גלוק156.jpg

גלוק157.jpg

גלוק159.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לגבי החלפות ההילוכים בגיר של הפורד 9000 - גנאדי, אם אתה מצליח להחליף הילוכים בצ'יפטיין, לא צריכה להיות לך עם הפורד, אלא להיפך, ב"פולר" יותר קל להחליף:

בשלב ראשון לך על החלפות מהירות בסל"ד נמוך: אתה מתחיל בנסיעה - נגיד בשלישי, לא מאיץ הרבה, מרפה מדוושת התאוצה כשהיד על הידית, ומעביר בתנועה מהירה למדי לרביעי. עשה הכל בעדינות ולא יהיו לך בעיות. אם אתה מאיץ הרבה, השהה את הידית בניוטראל די הרבה (הכל בלי להשתמש בדוושת המצמד, כן?).

שוב אני מדגיש, אל תאיץ כמעט בכלל, תישאר בסביבות 1600-1700 סל"ד אם אני זוכר נכון.

בהורדת הילוכים נהג באותה דרך, רק שבזמן שהידית בניוטראל, העלה את הסל"ד בעדינות תוך שאתה מכוון את הידית להילוך הבא היותר נמוך. אחרי כמה נסיונות זה יעבוד לך טוב.

בהצלחה, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
היום העברתי את הפורד 9000 שלי מצד אחד של המגרש לצד אחר, ו"על הדרך" כבר לא החזקתי מעמד, ועשיתי איתו סיבוב במושב.:twisted: ונתקלתי בשתי בעיות מעצבנות: הראשונה, והיא שלי- אני לא יודע להעביר הילוכים כמו שצריך בגיר הזה!:oops:

השניה- משום-מה לא מגיע אוויר למיכל השמאלי, הנמצא מתחת לנהג. זה לא מפריע לתפקוד הבלמים- מה שמושפע מזה, ממה שראיתי- זה הכסא הנהג, והווישרים, אבל סביר להניח שיש עוד מערכות שלא קלטתי, אולי חלק מהבלמים גם לא עבדו- אבל אי אפשר לשים לב על זה באוטו הריק. מאקסי עובד. בכל מיקרה- מהמיכל נשמע רעש, כאילו מסתובב שם משהו, מין "זמזום" כזה- ויש לחץ חלש מאד של האוויר. נראה, שיש איפשהו סטימה בין המיכלים.בפעם הבאה אנסה לתת אוויר ממקור אחר ישירות לתוך המיכל הזה ראשון- נראה, מה יקרה...

מה שכן- לנסוע ב"שלדה" ריקה- מפחיד, האוטו מזנק ועוצר מיד עקב חוסר משקל מאחורה... חייב לשים שם משהו!

ועל הדרך שאלה: מה זה המיכל הזה מאחרוי תא הנהג, עם פתח מילוי למעלה? -אני לא אוהב, שאין לי מכסה שם, וכל גשם נכנסים לשם מים, אילתרתי כיסוי, אבל הוא לא שווה הרבה ברוחות...

שלום לך גנאדי.במיכלי אויר המקוריים של הפורד היו מותקנים שסתומים אוטומטיים לפריקת מים שלא החזיקו מעמד וניסתמו ולא תיפקדו יתכן והמיכל השמאלי שמשמש למערכות שירות בלבד מלא מים ולכן נשמע רעש מוזר וזאת יתכן גם הסיבה שהמערכות לא מקבלות לחץ אויר.היה לי דבר דומה באוטוקר שלי שהגישה לברזי ניקוז היתה קשה והקיבוצניקים התעצלו להתכופף והמיכלים עם השנים התמלאו בנוזלים (שמן ומים)ולא באויר דבר שגרר הדלקת זמזם ומנורת אזהרה לאחר לחיצה יותר ממושכת על הבלמיםבאשר למיכל מאחרי הקבינה יתכן וזה מיכל שמן הגה,בטוח שזה משהו מאולתר ולא מקורי.רוני

פורסם
משום-מה לא מגיע אוויר למיכל השמאלי, הנמצא מתחת לנהג. זה לא מפריע לתפקוד הבלמים- מה שמושפע מזה, ממה שראיתי- זה הכסא הנהג, והווישרים, אבל סביר להניח שיש עוד מערכות שלא קלטתי, אולי חלק מהבלמים גם לא עבדו- אבל אי אפשר לשים לב על זה באוטו הריק. מאקסי עובד. בכל מיקרה- מהמיכל נשמע רעש, כאילו מסתובב שם משהו, מין "זמזום" כזה- ויש לחץ חלש מאד של האוויר. נראה, שיש איפשהו סטימה בין המיכלים.בפעם הבאה אנסה לתת אוויר ממקור אחר ישירות לתוך המיכל הזה ראשון- נראה, מה יקרה...

...

בקשר לאויר, אכן מאוד ייתכן כפי שרוני הזכיר שזו בעייה הנובעת מחוסר ניקוז. בנוסף לכך גם סביר להניח שהשסתום הנ"ל מלא בטינופת שאינה מאפשרת מעבר חופשי של אויר. באופן כללי רטיבות בצנרת האויר היא מתכון בטוח לצרות - הייתי במקומך מבצע ניקוז ידני (יש מתחת למיכל שסתום לניקוז. זהירות: הוא בטוח לא נפתח שנים רבות - רסס ב WD40 או כדומה יום לפני שאתה מנסה לפתוה אותו. נקה עם מברשת לפני הריסוס לסילוק לכלוך. היות ואין אמונה בדברים מוזנחים וישנים, עדיף לנסות לפתוח ללא לחץ במיכל (אם הוא מתפרק לך בין הידיים לפחות לא יוכל לעוף ולפגוע בחלקי גוף וכיו"ב)... אם השסתום נפתח ונסגר בקלות, התנע וראה מה קורה - מגיע אויר או לא? לאחר גמר הניקוז סגור ביד לא ברצח - ההברגה עדינה!).

ה שרשור הבא גם יועיל: http://forums.aths.org/InstantForum414/Topic71043-14-1.aspx

המיכל נראה לי למשאבת עזר הדראולית (PTO) אולי למה שהיה מורכב על המשאית מקודם. עקוב אחר הצנרת וראה לאן היא מתחברת. אם כן, המידה ואין לך כוונה להרכיב הייבר, תוכל לפרק ולמכור את כל המכלול.

השעונים לא אומרים הרבה בטמפרטורות סרק אך נראה שיש לך לחץ שמן בריא. אנא זכור כי כל המידות הן "אמריקאיות" - פרנהייט וליברות לאינץ ריבועי (PSI).

בהצלחה,

T

see also this (Fuller):

http://forums.aths.org/InstantForum414/Topic66282-14-1.aspx?

http://forums.aths.org/InstantForum414/Topic63885-14-1.aspx?

Do you have a workshop manual with all the diagrammes (air, electric, etc.) for the Ford - you may want to start a thread on the ATHS, maybe someone has one for sale - it would make your life a lot easier - can help with the English if you want - PM me

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

ברזי ריקון לחץ אכן ידניים בשני המיכלים, שניהם נפתחים ונסגרים בסדר (עם קצת כח), שניהם נפתחו ונסגרו כבר מספר פעמים- אחרי כל הפעלת מנוע אני משתדל לרוקן את האוויר מהמיכלים עד הסוף, ורק אז סוגר הברזים. עד עכשיו זה עבד בסדר, בנסיעה הקודמת. אגב, זה לא מפריע לכלום- גם המאקסי משתחרר, וגם הבלמים עובדים, לא יודע אם כולם- אבל... וין זמזם, כי באחד מהמיכלים יש לחץ, אז הזמזם מפסיק לעבוד. לגבי המיכל- גם לי הוא נראה מיכל שמן למשאבה הידראולית, אבל הצינורות בכלל נראים הולכים לכיוון של המסנן סולר- WTF?!:roll: וחוץ מזה, למה באוטו הזה יש בכלל משאבה - היה לו מערבל בטון משולב עם המשאבה, עם יחידת כח עצמאית עם מנוע של דוייטש!:roll:

פורסם

מה זה?!?!:shock::shock::shock:

פורסם

זה מעניין

משאית מק שבמקרה אני מכיר אותה.

הבעלים הקודם ..חיל האוויר , המשאית שירתה בשנים האחרונות בצריפין .

הבעלים הנוכחי התאמץ לצבוע אותה בלבן במכחול? לפני שצבע אותה הייתה הרבה יותר יפה.

מחיר שהוא דורש 52 אלף ש"ח.

http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=&CarSpecialID=3&CarSpecialSubCatID=&FromYear=1971&UntilYear=1982&Hand=&fromPrice=&untilPrice=&q=

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
ברזי ריקון לחץ אכן ידניים בשני המיכלים, שניהם נפתחים ונסגרים בסדר (עם קצת כח), שניהם נפתחו ונסגרו כבר מספר פעמים- אחרי כל הפעלת מנוע אני משתדל לרוקן את האוויר מהמיכלים עד הסוף, ורק אז סוגר הברזים. עד עכשיו זה עבד בסדר, בנסיעה הקודמת. אגב, זה לא מפריע לכלום- גם המאקסי משתחרר, וגם הבלמים עובדים, לא יודע אם כולם- אבל... וין זמזם, כי באחד מהמיכלים יש לחץ, אז הזמזם מפסיק לעבוד. לגבי המיכל- גם לי הוא נראה מיכל שמן למשאבה הידראולית, אבל הצינורות בכלל נראים הולכים לכיוון של המסנן סולר- WTF?!:roll: וחוץ מזה, למה באוטו הזה יש בכלל משאבה - היה לו מערבל בטון משולב עם המשאבה, עם יחידת כח עצמאית עם מנוע של דוייטש!:roll:

OK, so let me ask another question: how do you know no air reaches the driver's side tank? the last time you started the truck, was there any pressure in the suspected tank, or do you just guess? If you are sure, there may be no choice but to start taking apart air pipes until you reach the blockage:cry: As for the UFO tank, can you get some of the stuff which is inside out? This will tell you immediately if it's desel or hydraulic oil - I somehow doubt this tank has to do with oil filtering, but I need to see pics of what it's connected to... Last, on the ATHS thread you said there was no tag on the g/box (I assume you mean you crawled under the truck - it's not something you'll find in the cabine - it's more like a disc which may be behind one of the box screws) - are there any cast numbers on the box itself? Maybe those will provide a clue... Best, T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

זה, שאין אוויר- אני קודם כל רואה לפי המד לחץ, שלא עולה (רק מחוג אחד עולה), ולא עובדים לי לא ווישרים, ולא כסא, שכנראה מחוברים למיכל הזה. שד יודע, מה עוד- סביר להניח, שחלק מהבלמים, אבל שוב, במשאית ריקה קשה להרגיש את זה...:? חוץ מזה גם יוצא אוויר בלחץ מאד נמוך מהברז ריקון, כשפותחים אותו...

פורסם

רואים שלרשות השידור אין כסף - אתמול נצפתה ניידת שידור בצומת מסמיה רכונה למשאית וולבו F10 מודל 83

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
רואים שלרשות השידור אין כסף - אתמול נצפתה ניידת שידור בצומת מסמיה רכונה למשאית וולבו F10 מודל 83

זאת המשאית החדשה, מכיוון שניידת השידור השניה מותקנת על שלדת וולוו F10 מודל 1978.

ד"א, זה לא שלרשות השידור אין כסף. זה חלק מהמאבק של ועד העובדים שם, שלא לאבד מקומות עבודה.

אולי עוד נזכה לשים יד על ניידת שידור אספנות שתשדר את מפגשי מועדון החמש בשחור לבן.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...