Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים.

יותר ויותר נכנס הדגש על חסכנון באנרגיה.

בשביל ההתחלה, מאתמול הפסקתי להזמין לגמרי מנורות ליבון (מנורה סטנדרטית 40-100W שכולנו מכירים)

אז ככה, אתמול הזמנתי 3 סוגים של E27 (חסכוניות 18-23W, במקון רגילות 60-100W)

אני מדבר על הזמנה של כ-30 יחידות של אוסרם וכ-20 של LAES - triple turbo

http://www.laes.com/ProductosLaes1/LAMPARASAHORROENERGIA/LAMPARAS%20AHORRO%20ENERGIA%20MINI/AHORROENERGIAMINI.htm

זהיא חברה ספרדית, ולא רשום היכן בדיוק מגיע המוצר.

את התאורה שלהם ממש אהבתי, לא יודע כמה זמן זה יחזיק

מישהו מכיר את החברה?

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על מנורות פלורסנט.בזמנו (לפני חצי שנה) שסיימתי לשפץ את הבית החלטתי שבכל הבית יהיו מנורות פלורסנט(הברגות),גם בגלל האור הלבן שאני מאוד אוהב וכמובן חסכון בחשמל והפצת חום נמוכה בהרבה.בסופו של דבר רכשתי מנורות של חברת יונדאי,אמנם לא הכי זולות אבל יש אחריות לשנתיים והן מפיצות אור חזק,מנורות של אוסרם היו חלשות בהרבה ולא הפיצו אור ראוי לבית.

פורסם

יתרונות נוספים:

בקייץ, הנורה חוסכת אנרגיה פעמיים, כי היא פולטת הרבה פחות חום.

אורך החיים ארוך יותר ממנורת ליבון (פיצוי חלקי על המחיר הגבוה יותר)

הנורות המפיצות אור לבן, בעוצמה 28-32 וואט, נותנות תאורה בהירה ואידיאלית לחדר עבודה, מטבח וכו' (אני אוהב

תאורה חזקה).

חסרונות

מחיר משמעותית גבוה יותר (למרות שיורד כל הזמן)

אור פחות נעים, הרגשה "משרדית"

נורות גדולות (בד"כ ארוכות) - לא תמיד נכנסות במקום נורת ליבון

לא כ"כ מדעי -אבל מנסיוני, עוצמת התאורה יורדת משמעותית כשהנורה מותקנת בתוך בית מנורה מזכוכית לבנה/חלבית.

לא מתאים לדימר

עוצמה נחלשת עם הזמן

אצלי בבית, כמעט כל הנורות הן כאלו. מעט אוסרם, פיליפס וכו' מסין, והשאר יונדאי, איקאה ושאר מוצרים סיניים אנונימיים.

לא ראיתי שום הבדל שמצדיק לשלם יותר (כפול) עבור מותג.

:turn-l:
פורסם

חשבתי שאוסרם זה גרמני. בכל מקרה, אפילו בהום סנטר אחד העובדים המליץ לי על אוסרם כשרציתי לקחת כבר פיליפס (שהייתה יקרה יותר). אוסרם זה מותג נחשב במנורות ואני חושב שגם יש לך אחריות עליהן, זה מראה על רצינות החברה.

יש המון מבצעים גם למנורות האלה, 2+1, 10+3 וכו' וכו' מה שמוזיל המון את העלויות.

עריכה: עכשיו נפל לי הטלכרט ששאלת על LAES ולא על עוזרם, נו מילא :roll:

פורסם

תודה על התגובות.

חלק משאלה הייתה אם מישהו יכול להגיד משהו על LAES.

רשום עלהן בספרדית, אבל לא רשום בפרוש היכן הן מיוצרות?

אוסרם שרכשתי לבית (ספיראלות), בגוון צהבהב, מתאמה במאוחד לחדרי שינה/ילדים

23וואט חזקה יותר מ100 ליבון.

למשדים רכשנו את ה-LASE. אור לבן וחזק.

לגבי יונדאי, הזמנתי גם כן יותר מ-15 נורות הלוגן 500 וואט, הרכבתי עד עכשיו רק 4.

אחת מהן נשרפה לאחר חצי יום עבודה, השניה לאחר יומיים, שתי הנוספות דולקות בנתיים.

(אני מדבר על יונדאי תוצרת סין R7s 117.6mm.) חייב להדגיש שמחרם כרבע מאוסרם/פיליפס

שמחזיקות לא פחות משנה. אז למותג הזה בקרוב אני לא מתקרב יותר

פורסם

חסרון נוסף של הנורות האלו הוא בזמן התגובה שלהן.

לוקח כמה דקות מרגע הדלקת הנורה ועד לרגע שהיא נותנת את תפוקת האור המקסימלית שלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כנראה שהנורות האלה חסכוניות, אבל בכל הקשור לאיכות האור,

עוד לא נתקלתי בנורות נורמליות. חוץ מזה, ברגע שמחליטים להשתמש

בנורות כאלה, צריך לתכנן מחדש את מערך התאורה בבית - כשסתם מחליפים

את הנורות הרגילות בנורות כאלה, פשוט לא רואים כ-ל-ו-ם, מניסיון של מספר דירות.

נורה יחידה וחזקה (100W) מהסוג הסטנדרטי במיקום טוב תספק תאורה

הרבה יותר נוחה לעיניים, בהבדל מזערי של עלות ביחס ל-3 נורות "חסכוניות".

אולי כדאי גם להתייחס לזיהום הסביבתי שעלולה לגרום הכספית בנורות החסכוניות,

אבל זה סתם ייראה כמו מסע צלב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם שלל החברות המיצרות את הנורות האלה אבל מניסיוני , התאורה שלהם נוראית וחלשה משמעותית מנורת ליבון זהה .

אישית אני מעדיף תאורה חזקה וללא ההיבהובים שנורות פלורסנט נוטות להפיץ .

בגינה יש לי כמה כאלה ושם הן עושות את העבודה ומחזיקות כבר מס' שנים .

פורסם
חסרון נוסף של הנורות האלו הוא בזמן התגובה שלהן.

לוקח כמה דקות מרגע הדלקת הנורה ועד לרגע שהיא נותנת את תפוקת האור המקסימלית שלה.

נכון מאוד. חסרון נוסף הוא שלא ניתן לחברן לעמעם (דימר).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

נורות איכותיות מגיעות לתפוקה כמעט מלאה מיד, ואני תמיד מקפיד לבדוק את זמן התגובה שלהן בחנות לפני שאני קונה.

לגבי דימר, זה עד כדי כך חשוב? יש לזה פתרון חלקי ע"י מנורות מערך LED שמתאימות לדימר ומפעילות מס' נורות לפי עוצמת העמעום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
נורות איכותיות מגיעות לתפוקה כמעט מלאה מיד, ואני תמיד מקפיד לבדוק את זמן התגובה שלהן בחנות לפני שאני קונה.

נכון מאוד.

כפי שרשמתי קודם ,כל הבית שלי מחובר למנורות חסכוניות,זמן התגובה הוא מזערי,והן מפיצות אור חזק מאוד,ויותר מזה היום כאשר אני נכנס לבית עם אור צהוב ממנורות ליבון רגילות אני ממש מרגיש כאילו אני נמצא במקום חשוך.

פורסם

בוקר טוב, ושבוע טוב חברים!

אני מאמין שכל מי שכתב לגבי "זמני הדלקה" הוא לעולם לא השתמש בנורה איכותית.

אכן, נורות של מותג גדול כמו "הום סנטר" מתחילות להדלק לאחר כמעט חצי דקה, וגם אחרי זה

האור ממש גרוע, אבל ישנם מנורות באיכות/מחיר גבוה, ובהתאם התמורה.

דימר - זהו באמת חסרות.

לגבי LAES, החברה לא מוכרת לכם? התרשמות ראשונית שלי, מעולה

פורסם

האמונה שלך מוטעית.

הנורות האלו באמת טובות והשימוש בהם בהחלט מומלץ אבל צריך להיות מודעים לחסרנות שלהן. הטכנולוגיה הזאת עדיין לא בשלה מספיק כדי להחליף את כל נורות הלהט.

לא מזמן ראיתי בניין שוועד הבית שלו החליט "להגדיל ראש" ולהחליף את כל הנורות בחדר המדרגות לנורות חסכוניות שכאלו. תוך חודשיים התחילו להשרף הנורות בחדר המדרגות אחת אחרי השנייה וועד הבית חזר לנורות להט רגילות. מה לעשות, הנורות האלו לא מומלצות לשימוש במקומות שדורשים כיבוי והדלקה תכופים (חדר מדרגות, שירותים וכו') היות וכמות ההדלקות שהם יכולות לספוג מוגבלת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממליץ על נורות של חברת QUSUN,

אחריות לשנתיים

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

Guest תמיר .א.
פורסם

נורות פלורוסנט CLF חסכוניות לא משנה איזה חברה, הם מאירות כ60% מעוצמת האור המלאה ואחרי כמה שניות 20-30 שניות בנורות הפחות איכותיות עד דקה של דיליי טיים עד שהם מפיקות 100% אור.

כמה דברים שלא ידעתם על נורות CLF:

* הנורות החסכונית היום הפלורוסנטית E27 עומדת על 65LM/w בעברית לומן פר וואט.

הממוצע זה 55-60Lm/w.

* הנורות מייצרות אור עם איכות ירודה. משום שמקדם מסירות הצבע של הנורות עומד על CRi=60%. נורת הלוגן 50w לדוגמא מפיקה כ90-100% CRi, מה זה CRI זה Color rendering index זה כמה באחוזים האור נותן מראה את הצבעים האמיתיים של חפצים צבעוניים, בגלרית תמונות לדוגמא ציור יראה הרבה יותר טוב בספוט דקרוייקה מאשר בפלורוסנט חסכונית.

*נורות כמו הT12-T8-T5 אסור להם להדלק ולהיכבות בתדירות גבוהה, משום שכול הצתה של נורה לדוגמא של 36w יכול להגיע מעל 250w של חשמל.

* נורה T8 לדוגמא 36w צורכת בפועל כ45-50w, בגלל המשנק שמדליק אותה, וכמה שאמרתי ההצתה מעל ל250w.

* כול הנורות הפלורסנטיות רשום על האריזה את התווך שעות העבודה באופטימליים, לדוגמא תראו על המנורה של יונדאי 6000 שעות עבודה, זה נכון אבל לא נכון, זה נכון אם הנורה תדלק ולא תתכבה לעולם במשך 6000 שעות, אם תדליק אותה ותכבה במשך כול יום 5-6 פעמים, אורך החיים יתקצר ל3000 שעות עבודה ופחות.

* זה נורות שחוסכות חשמל וגם בערבון מוגבל, והם הנורות שמזהמות את הסביבה ברמה שאי אפשר למחזר אותם, עשו נסיונות איסוף של נורות מקולקלות כאילו וזה לא הלך, בחו"ל. נורה שבורה אחת כזו פולטת גזים וחומרים מסוכנים שמגיעים למים שלנו.

בגלל זה ביטלו אותם בהצעת חוק בכנסת היה כתבה ב YNET, בגלל שהם מזהמות וזה לא שווה את החיסכון אם הם לא ידידותיות לסביבה.

לאנשים שרוצים לדעת יותר מה לא מספרים לנו על הנורות האילו:

http://sound.westhost.com/articles/incandescent.htm

ולעניינו, מנורות הפלורוסנט מתמודדות היום עם מתחרה מאוד קשה, החסרון היחיד שלו זה המחיר.

תאורת המוליכי מחצה, בעברית נורות הלדים.

פה לא מדובר על הלדים הפשוטים שיש בפנסי גימיק של ה20 שקלים, מדובר על לדים בהספק של חצי וואט עד 500w.

לדים עם גוף קירור.

לדים שחברות שמייצרות אותם זה OSRAM, EDISON OPTO,PHILIPS LUXEON,CREE החברות הלדים המתקדמות בעולם.

החסרון שלהם זה המחיר, נורה בודדת יכולה לעלות כ150 שקלים !.

*מה מקבלים תמורת זה ? 50,000 שעות עבודה, שבפועל זה כ40,000, ואחרי זה האור מתחיל להיחלש, הם לא נשרפות.

אפשר להגיד שהמנורה תעבוד מעל 10 שנים בבית.הוא יעבוד פי 7 יותר זמן מנורת פלורוסנט, זה כבר מחזיר השקעה.

* היחס הממוצע היום של החיסכון באור זה 75LM/w מנורות טובות יותר כ85-100Lm/w.

ד"א הנצילות התאורתית הגבוהה ביותר כ380lm/w ב555 ננומטר, ולזה נגיע עוד הרבה שנים.

נגיד את זה ככה, 15-12w לד שווה ערך ל20-23w פלורוסנט CLF, שוות ערך ל 100w ליבון, הוא יחסוך יותר בחשמל.

* מייצר כול גוון אפשרי, אם זה צבעוני, אם זה לבן קר, לבן טבעי, לבן חם.

*נורות שאפשר למחזר אותם.

* אפשר להדליק ולכבוד ללא הגבלה, בלי תלות באורך חיים.

למה זה יותר יקר ? בדקתי, בניגוד למנורת הליבון שהיא בנויה רק מזכוכית וחוט להט בפנים, הפלורוסנט יותר יקרה כי יש בה גם 2 או 4 חוטי הצתה קטנים גם זכוכית וגם מעגל אלקטרוני שמפעיל אותה, בנורות הלדים, יש את הלדים עצמם שהם לא זולים, יש את המעגל שמפעיל אותם, יש את הפלסטיק שמכסה אותם, ויש את המבנה האלומניום שמקרר את העניין.

בחו"ל העניין חזק יותר מאשר בארץ

yhst-99239380869547_2011_18939771

http://www.earthtechproducts.com/led-bulb.html

led_bulbs.jpg

High_Power_LED_Bulb_SP80B_10W.jpg

img_6808.JPG

מתוך חיפושים ברשת.

לעניין כבר לא מפתחים יותר פלורוסנטים, הלדים הללו מתפתחים, הדברים החדשים שמתפתחים זה תאורת לד אורגנית, ניקרה OLED, השימוש שלו היום זה למסכים, היתרון העצום זה יחס ניגדויות של 1:1000000 כן אחד למליון, תמונה מדוייקת כמו מציאות, והפיתוחים זה תאורת לד אורגנית, תארו לכם התקרה של החדר, ניראת בצבע לבן רגיל, רק שכול התקרה זה בעצם משטח לד אורגני, בעובי של עשירית המילימטר, שמאיר את כול החדר באחידות מושלמת כמו אור יום, מה מפתחים בהם בעצם, זה הנצילות האורית עדיין נמוכה, 20-40 לומן לוואט, התפוקת אור עדיין לא מספיק חזקה, והאורך חיים כמו של פלורוסנט.

תמיר

• תוכן חדש...