Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה שקרתה לי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביום שלישי, ה- 8.7.08 בערך ב6 וחצי הייתי מעורב בתאונת דרכים.

מה שקרה זה שיצאתי מתחנת דלק והשתלבתי בכביש.

זה כביש שדרכו נוסעים מב"ש לכיוון אילת, בגלל שהוא עוד בתוך העיר המהירות המותרת בו היא 70 קמ"ש.

אני יצאתי מהנתיב האצה והייתי בערך על מהירות של 50 קמ"ש וכמה מטר אחרי הצומת רכב פגע בי מאחור בעוצמה.

הנהג ראה אותי כנראה רק ברגע האחרון ולא הספיק להגיע למהירות מתאימה כדי למנוע פגיעה, אני ראיתי שהוא טס אליי והתחלתי להאיץ.

לפני שהשתלבתי בדקתי אם הכביש פנוי ובכלל לא ראיתי אותו (חשוב לציין שיש שיח ענק ובקושי יש שדה ראיה).

התאונה אירעה כמה מטרים אחרי הצומת.

הוא פגע בי כאמור מאחורה פגיעה חזקה ובהערכה גסה שלי ולפי הנזק (כל החלק האחורי עד הגלגלים האחוריים נמעך) הוא נסע לפחות 40 קמ"ש מעליי לפני שבלם.

המחירון של הרכב שלי הוא 12,200 (יונדאי לנטרה 95' אוטו') והשמאי השבית את האוטו כמו שאתם מתארים לעצמכם, ויש גם פגיעה בשלדה.

לרכב שלו לא קרה כלום (ניסן טראנו דיזל 98').

הרכב שלי לא יעלה על הכביש יותר (השמאי לקח את הרישיונות), כל המעורבים בתאונה בריאים ושלמים, והחלפנו פרטים.

הודעתי לביטוח שלי והוא מציע לתבוע את הסכום מהביטוח שלו.

החשש שלי הוא העובדה שהתאונה ארעה אחרי שאני השתלבתי מתחנת דלק לתוך הכביש והייתה לו ז"ק, אני גם נהג חדש.

האם כדאי לי לתבוע? והאם אני לא אסכן את הרישיון שלי?

פורסם

כל עוד משטרה לא הייתה מעורבת בתאונה אתה בסדר.

חוץ מזה אמרת שהוא פגע בך מאחורה מלא? לא בצד שמאל כשהיית חצי בהשתלבות (אי מתן זכות קדימה) אלא אחרי שהשתלבת כבר.

מה הוא אמר? ניסה להאשים אותך? הודה באשמה?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הוא פגע פגיעה מלאה מאחורה, במזל היו לי 2 גלגלים רזרביים מאחורה שממש ספגו את המכה.

אני לא בטוח שהייתי רושם כאן אם הם לא היו.

השמאי אומר שהוא נסע לפחות 40 קמ"ש מעליי לפני הפגיעה, ואני עוד הספקתי להאיץ קצת והוא לבלום.

הוא טען שאני אשם אבל אמרתי לו שזה לא מעניין אותי כרגע בכלל ושישאיר לי את הפרטים שלו ויסע.

פורסם
כל עוד משטרה לא הייתה מעורבת בתאונה אתה בסדר.

חוץ מזה אמרת שהוא פגע בך מאחורה מלא? לא בצד שמאל כשהיית חצי בהשתלבות (אי מתן זכות קדימה) אלא אחרי שהשתלבת כבר.

מה הוא אמר? ניסה להאשים אותך? הודה באשמה?

אם הוא נכנס לנתיב ורכב לא הספיק לבלום ונכנס בו מאחור, סימן שהוא דווקא לא השתלב .

יכול להיות (ולדעתי בטוח) שאם הנהג בניסאן היה יותר עירני ובולם כמו שצריך זה לא היה קורה, אבל עדיין האשמה של פותח השרשור (לפי איך שהוצגו הדברים. אין לי מושג מה קרה במציאות).

ואם אין שדה ראיה זה לא אומר שצריך להכנס על בליינד במהירות התחלתית של קמ"שים בודדים לכביש ראשי שטסים בו על 70.

פורסם

אתם שוכחים שהוא פגע בי כמה מטר אחרי הצומת כשהייתי כבר על 60 קמ"ש ולא על 10.

כשראיתי אותו האצתי מ-60 קמ"ש והוא קלט אותי ברגע האחרון ובלם.

לפי השמאי הוא נסע 40 קמ"ש מעליי, ז"א שהוא נסע הרבה מעל מה שמותר.

כשאני הסתכלתי שמאלה הכביש היה ריק.

פורסם
אתם שוכחים שהוא פגע בי כמה מטר אחרי הצומת כשהייתי כבר על 60 קמ"ש ולא על 10.

כשראיתי אותו האצתי מ-60 קמ"ש והוא קלט אותי ברגע האחרון ובלם.

לפי השמאי הוא נסע 40 קמ"ש מעליי, ז"א שהוא נסע הרבה מעל מה שמותר.

כשאני הסתכלתי שמאלה הכביש היה ריק.

לפי דעתי הוא האשם.

אם אתה אומר שהשתלבת ולא ראית אותו בכלל וכשהיית על מהירות של 60 הוא נכנס בך בעוצמה של עוד 40 קמ"ש אז הוא האשם המוחלט! אם הוא היא נוסע במהירות המותרת אתה היית מבחין בו,הוא היה מבחין בך וכולם היו מרוצים,מה גם שהוא נכנס בך מאחורה,זאת אומרת שלא היה לך בעיה להשתלב,פשוט נסעת הרבה פחות מהר ממנו באותו הנתיב,ואני חושב שזה אפשרי בדרך עירונית בצד ימין של הכביש.

הוא האשם!

פורסם

הערכת שמאי לגבי מהירות הפגיעה לא תתפוס במשפט,אם לא בוצעה מדידה ע"י בוחן תנועה,במקום התאונה,אי אפשר לטעון לגבי נסיעה של הנהג הפוגע מעל המהירות המותרת.

לך היה תמרור מתן זכות קדימה,אתה טוען שלא ראית,עדיין זה לא פותר אותך מאחריות,לדעתי אתה כן ראית אותו ופשוט החלטת שאתה מספיק לעבור.

בכל מקרה אם הוא פגע בך זה אומר שאתה יצאת ממש ברגע האחרון ולא יכולת שלא לראות אותו,אם הוא היה מספיק רחוק הוא היה מנסה לברוח לצד או להספיק לבלום יותר,אם הוא פגע בך מלא מאחור.

התרשמות שלי שאתה התפרצת לו לנתיב,כמו כל ישראלי מצוי שחושב שהוא יכול להתעלם מתמרורי זכות קדימה ויצאת מזה בנס.

שוב התיחסות שלי היא סובייקטיבית למה שרשמת,אתה יכול לנסות לטבוע את חברת הביטוח שלו,אני לא בטוח שיש לך סיכוי,במקרה כמו שלך אני הייתי אומר ברכת הגומל וממשיך הלאה ולא מנסה להאשים אנשים אחרים בחוסר זהירות ורשלנות שלי.

• תוכן חדש...