Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי שיסירו את ההגבלה המטופשת על ייבוא של רכב מתחת לשנתיים על הכביש .

אני מבין שזה תורם למדינה וזה יופי למיסים , אבל אנחנו מדינה דמוקרטית , החופש אמור להיות בידו של האזרח.

דווקא אם המכס יתיר להביא מכוניות מגיל 5+ , זה יכול להניב הכנסות גבוהות למדינה שכן יהיה מיסים גל על רכב כזה.

ואז בן אדם שמחפש לעצמו 320 קופה ידנית משנת 95 לא יצטרך ללכת לבית כנסת כל יום שישי ולהתפלל לבורא עולם ש"ינפיק" לו איזה אחת למכירה, אלה יקנה אחת בגרמניה, יביא אותה לכאן, ישלם קצת מיסים למכס וכולם יצאו מורווחים.

פורסם
אני מבין שזה תורם למדינה וזה יופי למיסים , אבל אנחנו מדינה דמוקרטית , החופש אמור להיות בידו של האזרח.

1.אחי תסכים איתי שזו לא בדיוק המדינה הכי דמוקרטית שיש.

ואז בן אדם שמחפש לעצמו 320 קופה ידנית משנת 95 לא יצטרך ללכת לבית כנסת כל יום שישי ולהתפלל לבורא עולם ש"ינפיק" לו איזה אחת למכירה, אלה יקנה אחת בגרמניה, יביא אותה לכאן, ישלם קצת מיסים למכס וכולם יצאו מורווחים.

2.המדינה בכל מקרה תצא מורווחת ממך. אבל למה לא להקשות עליך קצת.

אני באמת חושב שהמדינה הזו היא מתקרבת כלכלית למדינות העולם השלישי

ושמשהו צריך לעשות משהו(ולא אני לא חושב שביבי עשה מספיק למי ששאל)

שלא תבינו לא נכון, אני חולה על המדינה הזאת היא הבית שלי, אבל מבחינה כלכלית

לדעתי צריך למצוא עבודה בחו"ל להיות שם שנתיים שלוש ולחזור

עם סכום התחלתי להתחיל את החיים איתו ( :idea: רעיון דגול לא?) רק חבל

שאף אחד לא רוצה אותנו :)

gs 8)פעם הייתה לי וולקן......ואז הייתה גדר...

פורסם
למדינה יש בעיהוכדאי שנבין אותה. ראשית היבואנים אמורים לדאוג לרישוי יבוא לרכב

למוסכים לחלפים וכו... זה קצת לא מוסרי שכל אחד יוכל לעקוף בלי שיש לו הוצאות

ותוך התבססות על מערך היבואן.

שנית המדינה מכירה בחשבוניות ייצרני הרכב כקובעי המחיר לצורך המכס . אבל ביבוא אישי

כל אחד קונה ממי שהוא רוצה.. לפעמים באמת במחיר זול ולפעמים החשבונית/ קבלה

מזוייפת על מנת להתחמק מתשלום מכס- איך המכס ידע להבדיל בין שני המקרים??

:?:

ד"א מניסיוני ניתן להבחין במכס בין שני סוגי המשלוחים,זה אפילו נעשה כיום!

דוגמא טובה היא שהיום זה נעשה במחשבים,זא לכל הרוחות למה לא ברכבים?

כמו שאני מכיר את אופן העבודה של המדינה הזאת בד"כ זה קשור לכסף,

אל תשאלו אותי איך אבל זה בטוח זה.

פורסם

שנית המדינה מכירה בחשבוניות ייצרני הרכב כקובעי המחיר לצורך המכס . אבל ביבוא אישי

אז איך זה פועל בחו"ל?

וחוץ מזה, בעסקים כמו בעסקים, יום אחד תמיד יכול לצוץ איזה מניאק

שיפתח חומוס-צ'יפס-סלטיה מול השווארמה שלך, ואתה צריך לדעת להתמודד,

אם לא, תיהיה עובד מדינה.

ככה החיים, ואין מה לרחם על היצרנים/יבואנים/משווקים,

הלקוח תמיד צודק, והצרכן קודם לכל :idea:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אז איך זה פועל בחו"ל?

זהו , תמיד תהיתי מה הקטע הזה עם חלפים ומלאים וכל זה - רוצה להביא, תביא! אין חלפים - בעייה שלך!

יצא לי לעבוד באירלנד 3 חודשים, שם בגדול מותר לייבא איזה אוטו שמתחשק לך, כולל דגמים שמעולם לא נמכרו באירלנד, כל עוד הוא עובר MOT (טסט).

יש שם תעשייה שלמה ופורחת של ייבוא מכוניות יפניות משומשות מיפן, ההגה ימני כמובן, והמחירים ברצפה (2000 יורו להונדה דומה לפרלוד, ידנית מסוף שנות התשעים, שזה מה שהיה לבוס שלי שם). גם ברוסיה יש כנ"ל רק עם מכוניות מגרמניה בד"כ.

מה כל כך מפריע לאוצר שמי שרוצה ייבא איזה רכב שבא לו ? נשלם מכס ומיסים כמו טטל'ך וניסע בסטילו, מיקרה ושאר אקזוטיקות שלא מביאים לפה. וזה גם יהיה הרבה יותר זול לצרכן בגלל התחרות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אז איך זה פועל בחו"ל?

זהו , תמיד תהיתי מה הקטע הזה עם חלפים ומלאים וכל זה - רוצה להביא, תביא! אין חלפים - בעייה שלך!

יצא לי לעבוד באירלנד 3 חודשים, שם בגדול מותר לייבא איזה אוטו שמתחשק לך, כולל דגמים שמעולם לא נמכרו באירלנד, כל עוד הוא עובר MOT (טסט).

יש שם תעשייה שלמה ופורחת של ייבוא מכוניות יפניות משומשות מיפן, ההגה ימני כמובן, והמחירים ברצפה (2000 יורו להונדה דומה לפרלוד, ידנית מסוף שנות התשעים, שזה מה שהיה לבוס שלי שם). גם ברוסיה יש כנ"ל רק עם מכוניות מגרמניה בד"כ.

מה כל כך מפריע לאוצר שמי שרוצה ייבא איזה רכב שבא לו ? נשלם מכס ומיסים כמו טטל'ך וניסע בסטילו, מיקרה ושאר אקזוטיקות שלא מביאים לפה. וזה גם יהיה הרבה יותר זול לצרכן בגלל התחרות.

כנראה שעלית על הבעיה:

תוצאת מקרה:זה יהיה זול יותר לצרכן

נובע מכך: למדינה משלמים פחות!

מסקנה: המדינה מפסידה כספים נכנסים

תוצאה: אסור ליבא!

יפה לא? :evil::mad::twisted:

פורסם

כבר עכשיו 50% מהמכוניות הפטריות נרכשות ע"י ציי רכב.

עוד אחוז מסויים נקנה ע"י אנשים שמוכנים לקנות רק חדש.

רוב מי שנשאר (שקונה היום חדש ואולי יקנה משומש מיבוא אישי) רוצה מכונית בגודל 1600 אוטומטית עם מזגן - ואת זה דווקא אין באירופה, ובארצות הברית המכוניות המוצעות הרבה יותר יקרות וגדולות.

מסקנה (פרטית שלי)

- השפעת התרת יבוא רכב משומש תהיה בסה"כ שולית.

- רוב כלי הרכב שייובאו יהיו ממותגי יוקרה (מרצדס / במוו / יגואר וכו')

או כלי פנאי-שטח או אמריקאיות גדולות.

- מיעוט כלי הרכב יהיו אירופאיים עם תיה"ל ידנית ו/או אופציות שלא קיימות בארץ.

- בטווח הארוך יגרום לירדת מחירים דווקא במשומשות כי תהיה לאנשים עוד לאטרנטיבה מעניינת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם אתה קנית את הבלוף של היבואנים?

אפשר לחשוב שהמוסכים המורשים עובדים בהתנדבות.

אחוזי הרווח שגובים על כל חלק הינם מטורפים, הרמה המיקצועית ירודה.

אני מוותר על מערך היבואן בתמורה למחירי חלפים וטיפולים שפויים.

כשהשוק חופשי יש תחרות והמחירים באופן טיבעי ירדו.

אף אחד לא ישלם על קרטר 5000 ש"ח כשהחלק עולה בחו"ל 1000 ש"ח (מניסיון).

כשיש לך יבואן בלעדי הוא קובע לך כמה תשלם לפי ראות עניו.

כי אין לך שום ברירה.

פורסם

כל השאר זה רק הסוואה: מלאי חלפים,התאמה לאקלים בארץ, מוסכי שירות - זה הכל שטויות. בעיות טכניות פעוטות שאין כל בעיה להתגבר עליהם.

הסיפור האמיתי זה הכסף: כספי המדינה ממיסים (קודם כל), רווחי היבואנים, ערך ציי הרכב הקיימים, ערך מלאי חלקי החילוף ועוד ועוד.

אני לא מסכים אתך צביקה, עם ישראל לא רוצה 1600 אוטומטית. אנחנו קונים את זה כי זה הכי שפוי מבחינה כלכלית, אבל רוצים הרבה דברים אחרים. ביום בו יוסרו ההגבלות על יבוא רכב משומש, תראה פה מגוון מכוניות פנומנלי. למה לקנות ב $25K מאזדה 1600 כשאפשר להביא מרצדס בת שנתיים באותו סכום?

המדינה תפסיד מיסים, היבואנים יקרסו, ציי הרכב המשומש יהיו שווים אגורות - על כל זה מגן האוצר.

ואנחנו משלמים את החשבון.

נמרוד

פורסם

עדיין רוב האנשים לא יקנו מרצדס בשל עלויות האחזקה הביטוח הבלתי שפויות , הלא כן :?:

וגם אם מישהו יקנה את המרצדס ב-25K$ במקום לקנות מזדה חדשה הוא עדיין ישלם את אותו מס (נומינלי) כי סביר להניח שלא יתנו להנות משני צידי המטבע.

כאשר ייבאו רכב משומש במחיר נמוך יגבו מס כמו רכב חדש.... כלומר לא יורידו את הפחת מהמס כמו שעושים היום עם יבוא אישי משומש... אלא שיעור המס יהיה קבוע כמו ברכבי אספנות.

נחייה ונראה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תשמע, לדעתי אתה מדבר שטויות. למשל במקרה של רכב אספנות (מותר ליבא) אז מאיפה תמצא לו חלפים ??? מהיבואן ??? לא !!! לפעמים אתה תצטרך לחפש מוכר בחו"ל שישלח לך לארץ. אני לא מבין את הקטע - אם מותר ליבא כבר רכב שאין לו חלפים בארץ (אספנות) למה אסור ליבא רכב שאין לו יבואן מורשה ??? למה למדינה צריך להיות איכפת אם הרכב יעבור טסט או לא - האחריות היא על בעל הרכב שהתעקש ליבא את אוטו רכב - ואם הוא לא ידאג, פשוט הוא לא יעבור טסט ולא יוכל לנהוג על הרכב. פשוט וקל.

פורסם

המדינה לא תפסיד מיסים המדינה תרוויח פחות!! מיסים כי זה מה שהם עושים הם מרוויחים הם לא מפסידים, אלא מרוויחים פחות במקרה של התרת יבוא שכזה!

X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X-X

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

• תוכן חדש...