Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי סוף סוף מצאתי רכב שראוי לבדיקה מעמיקה יותר... ומכיוון שהניסיון שלי בקניית רכבים הוא אפסי אשמח לפידבק.

הרכב המדובר פזו 205 פוראבר 1998 1.4 ידני יד שלישית במשפחה מנוע מקורי (לא הוחלף) 178,000 קמ

הרכב נמכר עקב קבלת רכב מחברה שהבן אדם עובד.

הרכב בצבע ירוק בקבוק \ ביוב \ מג"ב \ מודיעין שדה (איך שאתם מעדיפים לקרוא לצבע הזה)

אבל על הגג יש התחלה של התקלפות הצבע.

לרכב יש 4 גאנטים מגנזיום חדשים מקוריים של פזו וארבע גלגלים חדשים (למרות שנדמה לי שעבדו על הבן אדם כי כל גלגל מחברה שונה, אבל הם באמת נראים חדשים)

לרכב יש גם מערכת פיוניר וארבע רמקולים של פיוניר

אפילו הדשבורד שלם ולא מתפרק.

מזגן עובד. והוא אומר שהרכב לא רואה מוסך חוץ מטיפולים ויש לו קבלות.

הרכב עבר כמה תאונות פח המוכר אומר, חלקן עדיין אפשר לראות.

מכות קטנות כמעט על כל הדלתות.

שיפשוף בפגוש בצד ימין.

מכה קטנה מתחת לדלת הקדמית הימנית (נדמה לי זה כבר השלדה)

שבר קטן מתחת לפגוש (הפגוש שחור ומתחתיו יש משהו ירוק, גריל???) איפה שיש לולאה כזאתי לגרירה כנראה.

מימין לדלת של הנהג (כנף???), משמאל ומתחת למכסה מנוע חסר את הקו השחור הזה שמגן מפני מכות של דלתות, זה חתיכה קטנה תכלס אבל זה לא נראה משהו וזה עם חלודה.

בחלונות הקטנים בצדדים מאחורה שלא נפתחים, למטה כנראה בגלל טל יש מעין עובש צהוב כזה.

זה כל החסרונות שראיתי ברכב, צילמתי הכל בפאלפון אני רק צריך להעביר למחשב כדי שיהיה יותר ברור על מה אני מדבר.

בכל אופן כל העסק על פי מחירון שווה 14,500 והוא מוכן להוריד 14,000

עכשיו השאלות הן, האם הבעיות שרשמתי למעלה הן קריטיות ובכלל לא כדאי לגעת באוטו או שזה סביר ופשוט להוריד עוד את המחיר.

והאם שווה לקחת את האוטו למכון בדיקה, לבדוק אותו מכנית.

אשמח לשמוע דעות ותגובות.

פורסם

קריטי? דיברת בכל ההודעה שלך רק על קוסמטיקה, שום דבר בקוסמטיקה לא יכול להיות קריטי אלא אם כן המצב קיצוני (פגוש שבור לשניים, דלת עקומה וכד'), ואם אני מבין אותך נכון, החלונות הקטנים שאתה מדבר עליהם לא אמורים להיפתח.

הכי מדאיג אותי אלה הצמיגים, אם כל אחד מחברה שונה זה באמת מוזר - תסתכל על כולם שוב ואם עדיין אתה בטוח שכולם שונים, תשאל את בעל הרכב מה הסיפור של זה. קח בחשבון שהחלפת 4 צמיגים זה סיפור של 1000 שקל בקירוב (תלוי בסוג בצמיגים).

בקיצור, תבדוק את הרכב מכנית, תעשה עליו סיבוב, ואז תרשום כאן את ההתרשמות שלך ואולי נוכל לכוון אותך יותר.

פורסם

אפשר ללמוד הרבה על מצב הרכב רק מהקוסמטיקה שלו...

בעיקר אני מודאג מהמכה מתחת לדלת (באזור איפה ששים ג'ק)

ורשמתי שהחלונות הקטנים לא נפתחים (המשולשים הקטנים האלה)

בגלל כל בעיות הקוסמטיקה אני שואל אם שווה בכלל לקחת אותו למכון בדיקה.

והיום בערב נקח אותו לסיבוב.

בקשר לגלגלים הוא טוען שזה 2 2 אבל אני כמעט בטוח שהאחוריים מחברה שונה.

הם הוחלפו בגלל שהבן אדם גר בשכונה חדשה בלי כביש סלול וכל המקום מלא בורות (כנראה שהמכה מתחת לדלת זה בגלל זה)

פורסם

נכון שמצב חיצוני מחפיר מעיד על הזנחה, אבל לא תמיד ככה המצב - השאלה היא איך האוטו מבפנים (קוסמטיקה), איך נראה תא המנוע (נזילות\אילתורים וכו'), ואיך הוא מרגיש בנסיעה.

שוב אני אגיד שאני חושב שהחלונות הקטנים לא אמורים להיפתח ובקיצור, תעשה סקירה יותר נרחבת של האוטו ותחליט אם לדעתך הוא מוזנח או לא.

פורסם

לפי הנתונים שנתת לא מציאה גדולה.

תעשה לעצמך טובה גדולה.

רד בשנתון קנה יפנית.

178K מנוע מקורי. האם עשה ראש מנוע?

האם טופל במוסך מורשה?

האם המים הם נוזל קרור איכותי או מי ברז?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
לפי הנתונים שנתת לא מציאה גדולה.

תעשה לעצמך טובה גדולה.

רד בשנתון קנה יפנית.

178K מנוע מקורי. האם עשה ראש מנוע?

האם טופל במוסך מורשה?

האם המים הם נוזל קרור איכותי או מי ברז?

אני גם בשלבי קניית מכונית , עד כמה זה קריטי מים ירוקים /אדומים ?

יש מוכרים שאומרים שהם שמו מים "מזוקקים" , תירוץ לזה שהם לא שמו מים ירוקים עד כמה זה גרוע ואיך אפשר לדעת שאלו מים מזוקקים או או סתם מהברז ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

זה לא משנה מהו הצבע של המים, נכון להיום כשאומרים "מים ירוקים" מתכוונים למי-קירור בכל צבע שהוא, מחברה מוכרת.

חשוב שמי הקירור שמשתמשים בהם יהיו מחברה מוכרת כי ההבדלים בין האיכויות הם שמיים וארץ, בוא נגיד שמי-קירור זולים לא טובים בהרבה ממי-ברז.

בכל אופן, מי-ברז ומים מזוקקים, שניהם גרועים ומזיקים למערכת הקירור כל אחד בדרכו (אבנית, חומציות וכו').

פורסם

דבר ראשון זה באמת רק דברים קוסמטים,אבל אם תזכיר אותם אחד לאחד כמו פה לאותו אדם שמעוניין למכור לך את הרכב תוכל,כניראה, להוריד אותו המון במחיר.

דבר שני,לדעתי 14 זה יותר מידי לשלם על רכב כזה,ועוד מה שהוא לא שמור כמעט בכלל,אם יש עובש אז לא ניראה לי שהבחור אוהב את הרכב שלו.

כדעה כללית אני לא סובל פיג'ו,לדעתי זה רכב גרוע,אבל זאת רק דעתי,יש מלא אנשים שאוהבים את האוטו הזה.

ועוד דעה,לך תבדוק אותו מכנית,לפחות את המנוע,ואם אתה רוצה גם מצב מטלים וצריות ואם יש בעיה בשלדה.

וגם חשוב! מצב גיר!

פורסם

ב205 נוזל קירור מקורי (או איכותי שווה ערך) הוא לא פחות מקריטי.

אולי אני קצת מגזים, אבל אם המנוע עובד על מי ברז או מים בצבע ירוק - ימיו של ראש המנוע ספורים והבלוק (אם הוא בלוק אלומניום) כנראה גם כן.

בנוסף קח בחשבון שבקילומטרז' כזה אתה מתקרב להוצאות גדולות נוספות. מערכת הזרקה, סרן אחורי, אלטרנטורים, רדיאטור ומערכת מיזוג/חימום שנוטות להתפגר בקילומטראז'ים כאלו גם ב205 השמורה ביותר. כל אחד מאלו אפשר לתקן בקלות, אבל בכל זאת מדובר בהוצאות לא קטנות בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי יש בזה הרבה עניין של מזל.

הרכב שתיארת נראה באמת כמוזנח ולא שמור, ונראה שהבעלים לא ממש דואג לרכב.

אני עצמי נוהג על פג'ו 205 GR מנוע 1400 שנת 90 כבר 6 שנים ורק עכשיו החלטתי להשתדרג.

הרכב שלי עשה 288K ק"מ ומנוע מקורי.

הוא אוכל דלק 1 ל14, חסכוני וזריז.

המזגן עובד פצצה לאחר תיקון בריחת גז ובמדחס לא נגענו כלל.

הרבה אנשים אומרים שלא אוהבים פג'ו, רכב על הפנים וכו' אבל אני לא נוטה להסכים.

אם אתה מחפש רכב אמין וחסכוני במחיר טוב - זה הרכב בשבילך.

חוץ מטיפולים שוטפים ובלאי רגיל לא נגעתי ברכב (חוץ מתיקון המזגן), ואני מזכיר - הרכב בבעלותי כבר 6 שנים.

עובר טסטים כמו שד חוץ מבעיות שעושים לכל בעלים של 205 שזה על העוצמה של הפנסים (הוצאה נוספת של בערך 40 ש"ח כל טסט).

בקיצור - רכב ממולץ, אולם לא הרכב שבדקת. חפש קצת ותמצא מציאה אני בטוח. קצת סבלנות וזה ישתלם.

בהצלחה!

פורסם

לא חסר פג'ו 205 יפות ושמורות במצב טוב מכני וחיצוני. זה רכב נפוץ ועם קצת סבלנות אפשר למצוא רכב ראוי.

הנה דוגמא לפג'ו 205 מודל 1995 מנוע 1100 יד ראשונה, 33,500 ק"מ ספר טיפולים ממוסך מורשה פג'ו כל השנים.

עלה לי לפני חצי שנה : 8750 ש"ח. יש מציאות ,צריך סבלנות - חבל לקנות גרוטאה.

פג'ו 205.jpg

33500 קמ.jpg

פורסם

טוב, נפגשתי היום עם בעל הרכב.

לכל מי ששאל הוא משתמש אך ורק במים ירוקים. (למרות שבבדיקה נראה אחרת)

מכסה מנוע נראה נקי ומסודר ללא דליפות או דברים שלא מחוברים למקום.

כל הדש בורד והפלסטיקים שלמים ולא מתפרקים.

האוטו עובד חלק בחניה עם מזגן דלוק.

החלטתי לא לקחת סיכונים ונסענו לטסט ליין בירושלים לבדיקה.

נסענו ב443 והאוטו נסע חלק כל הדרך עם מזגן דלוק על 110 גם בעליות ללא השמעת רעשים ומעבר הילוכים חלק. וכמובן נורית חום מנוע לא נדלקה.

לעומת זאת בבדיקה עלו כמה דברים, כמה הם קריטים אין לי מושג, אשמח לדעה שלכם.

ציטוט מהדו"ח:

"

מנוע: בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תיזמון+שסתומים-לטפל. רעשים ונקישות פנימיות 4, רעש פנימי ממיסבים, נזילת שמן, סימני שרפת שמן, לבדוק תצרכת שמן בנסיעה, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע, חייב ניקוי מנוע ומספרו לבדיקה, קורוזיה ונזילת מים+ניקוי מערכת קרור, לטפל בכל מערכת קרור ולחזור לבדיקה, סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה, לטפל במערכת הזרקת הדלק, לתאם מנוע. לטפל במערכת הצתה.

סרן ומערכת היגוי: נקישות במתלה, חופש תותבים ציר קדמי, מיסבי גלגלים רועשים.

העברת כח: מצמד מפריד גבוה, חופש ונקישות בציריות, רעש מתיבת הילוכים (בלאי), נזילת שמן קלה בתיבת הילוכים.

"

כל השאר תקין.

פורסם

האם מספר המנוע בפועל תואם את המספר ברישיון? אם אני מבין נכון את הדו"ח הנושא הזה לא נבדק במכון הבדיקה, ומדובר בסעיף קטן שיכול לעלות לך 4000 ש"ח בקלות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...