Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבי יש קנגו 2001 דיזל 65 כ"ס.

במהלך השנה האחרונה לפעמים הגה הכוח לא היה עובד (הגה הופך לקשה במיוחד).

התופע הופיעה בעיקר בעת התנעת רכב וניסיון לסובב הגה לאחר מכן.

לפעמים הכל תקין אך לעיתים ההגה קשה וצריך לכבות שוב את הרכב ולנסות שוב ואז זה מסתדר.

לאבי יש תחושה שאם מניעים עם גז הבעיה מחמירה וסביר להניח שאם הנעת עם גז ההגה יהיה קשה.

כמו כן נדיר עד בכלל שזה יקרה במהלך נסיעה.

אבי ביקר ב 2 מוסכים מספר פעמים. לא עלו על הבעיה.

מניחים שהיא חשמלית. אך לא מוצאים מה הבעיה.

מה בוצע:

קונקטור על קו חשמלי הוחלף..ללא תוצאה

בפעם הקודמת הוחלף לו חיישן על גלגל תנופה .המוסך טען חד משמעית זו הבעיה.

הורכב משומש.

ברכב במשך מספר חודשים לא צצה הבעיה.

פתאום הבעיה חזרה ולסרוגין אין הגה.

המוסך שלעניות דעתי עשק את אבי במהלך השנה הזו על הרבה דברים(עקשן הבנאדם) יש את היכולת להמשיך לגבות כסף והכי חשוב לא לתקן את הבעיה.

אנני מעוניין לחנך את אבי. רק לפתור אחד ולתמיד את הבעיה הזו.

הם רוצים להחליף לו את חיישן גלגל תנופה עלמנת לפתור את הבעיה.

אמרתי לו עצור בו נברר!

האם באמת יש קשר בין השתיים ?

נראה לי מוזר מה קשור חיישן גלגל תנופה למערכת הגה כוח ברכב?

האם הבעיה מוכרת, נתקלתם בה?

השמח לתגובה מהירה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

האם יש חיישן על גבי המיכל של ההגה כוח?

במגאן יש חיישן כזה ומטרתו להגיד למחשב ניהול המנוע להגביר את הטורים בעת סיבוב ההגה.

האם חיישן זה נבדק?

האם חובר לסורק תקלות לבדוק אם נרשמו תקלות במחשב ניהול המנוע?

באיזה מוסך ביקרת? מציע לך לבקר במוסך מורשה שמכיר טוב את הרכב ושיש ביכולתו לאבחן את הבעיה בכלים מתאימים.

מהיכן אתה בארץ?

נסו לבקר במוסך המרכזי באיזור התעשיה של ראשון לציון או במושך רקפת בבתים באיזור התעשיה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

גם אצלי בקנגו יש את הבעייה הזאת, מופיעה לעיתים רחוקות מאוד רק בהתנעה, ואצלי יש קשר ישיר למזג האוויר .זה קורה רק כשקר, ו/או כשהתנעת מנוע לא חלקה. למשל, כשחלק ממצתי להט לא עובדים, המנוע מניע, אבל לא חלק, ולא כל הצילינדרים מתחילים לעבוד בו זמנית.

לאחר החלפת מצתי להט חל שיפור משמעותי, אבל זה עדיין קורה פה ושם, רק בחורף.

יש למטה בתחתית העמוד מספר שירשורים, שעוסקים בדיוק בתופעה הזאת, ופירטו שם את כל הסיבות האפשריות.

פורסם

ok

אני מבין שזו בעיה נפוצה.

אני ידבר עם אבי וישאל אותו שאלות .

לפי מה שקראתי אין שום קשר לחיישן גלגל תנופה?!

זה חשוב לי לדעת כי המוסך טוען שזה מה שצריך ואבי לוחץ עליי שהוא מתכוון להזמין דרך המוסך חלק זה.

האם יש קשר הזוי כלשהוא בינהם?

בברכה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

באחד מהשרשורים כאן יש בעל מקצוע שטוען שיש קשר הדוק מאוד בין חיישן הקרנק ובין הגה הכוח, ורוב התקלות של הגה הכוח בקנגו מגיעות מהחיישן הנ"ל.

זה גם מסתדר היטב עם זה שציינת שהחלפת החיישן פתרה את התקלה לכמה חודשים.

פורסם

מדובר בשרשור בפורום TT ולכן הוא לא יהיה נגיש לרובכם.

הנה תשובת בעל המקצוע מהשרשור:

תסלחו לי על ההתערבות אבל מש' ההגה בקנגו מקבלת פיקוד מחיישן הצתה.(או חיישן נ.מ.ע).וקורה שהחיישן לא תקין והמנוע מניע ואין הגה כח.

בברכה

פורסם

דבר אחד נוסף

האם חיישן קראנק ,חיישן הצתה ,חיישן נ.מ.ע ,חיישן גלגל תנופה זה אותו חיישן?

תודה על העזרה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מעבר להכל, לא ברור לי למה אתה לא סומך על המוסך. הרי החליפו חיישן, והכל היה תקין למשך חצי שנה.

אין סיבה שלא להאמין להם, בכל אופן, כדאי לבדוק את תקינות המחבר לחיישן, יתכן ודווקא בו התקלה.

התקלה מוכרת למוסכי הרשת, ולמכונאים שנתקלו בה ומצאו את הפתרון , כפי שכבר תיקנו אצלך, וכפי שיש כאן תגובה לעניין המאשרת זאת, זה מעבר לכך, שאני זוכר שזו אכן תקלה שהתיקון מוכר בדמות פעולה זו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מניסיון רב עם תקלות מסוג זה חיישן הצתה תקול או קונקטור לחיישן לא תקין גורם למשאבת ההגה לא לעבוד לסרוגין.

עם זאת ניתקלתי גם בתופעה של הארקה לא תקינה של המשאבה עצמה ותופעה של הרכבת חיישן הצתה לא מתאים או חיישן תחליפי.

מחשב ההזרקה נותן הרשאה לממסר המשאבה לפעול אך ורק עם הוא מקבל אות סל"ד מנוע תקין וסדיר.

joni

פורסם

אני מבין מדבריך, שהתקלה אצלי אינה תקלה, כלומר לאחר התנעה "משובשת" ו"מקרטעת" אין אות סל"ד מנוע תקין ומשאבת הגה כוח אינה אמורה לעבוד.

השאלה היא מדוע לאחר שהסל"ד מתייצב, המשאבה עדיין לא עובדת, וצריך לכבות את הרכב ולהניע מחדש.

פורסם

חבר'ה אני מודה לכם.

אני יעדכן אתכם בהמשך.

לגבי סיבת חוסר האמון עם המוסך שייכת להשתלשלות ארועים ארוכה .

לא רק לבעיה הזו, שבגינה נלקח מאבי כסף על "תיקונים" חוזרים ונשנים ללא פיתרון הולם.

אני מקווה שבזה תיגמר הסאגה הזו.

בברכה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

ישנם דגמים של קנגו שאין צורך בחיישן ההצתה כדי שהמנוע יעבוד (דיזל מכאני למחצה) ואז כשאר החיישן או המחבר שלו לא תקינים המנוע יעבוד, אמנם ללא קידום הצתה מלא אבל ממסר משאבת ההגה כוח שמזין מנוע חשמלי לא יקבל פיקוד ממחב ההזרקה.

כך ספרי זז-קל ורסס בתוך המחבר של החיישן, אם התופעה נעלמת ליום יומיים החלף מחבר חשמלי וחיישן לחדש!

• תוכן חדש...