Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבגרות האחרונה מתקרבת אז התחלתי לחשוב על העתיד.

מכיוון שזה הפורום היחיד שבו האנשים מבוגרים - מנוסים בחיים, החלטתי לשאול כאן.

1. אני כרגע מסיים י"ב. הבגרות שלי לא ממש טובה אבל לפחות היא מלאה, הרחבתי מקצוע אחד - רוסית. (לא עוזר לי בחיים, לא הצלחתי להתחבר למחשבים).

ועשיתי 3 יח"ל במתמטיקה (אני מעוניין לשפר).

2. אני לא מתגייס, מבקש לא לנזוף בי, אני פטור משירות צבאי עקב בעיות רפואיות למרות שהייתי בכמה מיונים לחיל המודיעין

(כמו שפירטתי בסעיף הראשון לא התחברתי למחשבים, לא התקבלתי לשם).

כמו שהבנתם אחרי מבחן בגרות האחרון שלי ב 04/07 אני אהיה בן אדם חופשי.

החלטתי שאני רוצה ללמוד במכללה/אוניברסיטה.

מתי אני אקבל את תעודת הבגרות שלי? האם יש מצב שאוכל להרשם לשנת הלימודים הקרובה במוסד ללימודים גבוהים?

אין לי פסיכומטרי, ואין לי תעודת בגרות ביד. לגבי המקצוע כנראה עוד מוקדם לדבר אבל אני שואף לכיוון כלכלה ומנהע"ס

(קראתי בפורום שיש צורך להרחיב את הלימודים כי בפני עצמו תואר ראשון במנהע"ס לא שווה הרבה).

השאלה השנייה היא לגבי עבודה, איך בעצם מחפשים עבודה? איפה? לפנות לכוח אדם? לחפש בעיתון? באינטרנט?

הרי אין לי שום ידע מקצועי.

תודה מראש, מיכאל.

פורסם
תעשה מכינה אקדמאית

תעשה פסיכומטרי

תעבוד ותחסוך כסף ללימודים

ואם יש לך כסף ללימודים תחסוך ותיסע טיפה לחו"ל (לדעתי)

האם חובה להרשם למכינה או שאני יכול פשוט לגשת לבגרות כנבחן אקסטרני?

איפה עדיף ללמוד פסיכומטרי?

yakovil

חשבתי על התנדבות לצה"ל אבל אחרי שנפלתי ממודיעין, הבררה היחידה הייתה לקריה - עבודה משרדית.

שרות לאומי, תמיד אוכל לעשות אותו אם ארצה כרגע אני חושב שזה בזבוז זמן.

פורסם

שנת הלימודים הקרובה, שמתחילה באוקטובר-נובמבר, אבודה לך ברוב המקרים.

יש סיכוי שתצליח להכנס לכל מיני מכללות ברגע האחרון, וגם זה אולי לסימסטר אביב או אם תמצא מקצוע שלא דורש פסיכומטרי וממוצע בגרות גבוה.

אם אתה סגור על תחום הלימודים העתידי שלך פטרת לך למעשה את רוב הצרות. עכשיו אתה רק צריך להבין איפה אתה עומד מבחינת ציונים (בגרות+פסיכומטרי) ומבחינה כלכלית.

לגבי עבודה - הכל כשר. נסה למצוא מקום שמשלב שכר נורמלי עם עיניין בעבודה. לא קל, במיוחד כשאתה לא מקצועי, אבל אפשרי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הוא יכול עדיין להירשם לאוקטובר נובמבר אבל רק באוני' הפתוחה, וגם לא צריך בשביל זה תעודת בגרות או פסיכומטרי.

אני מציע שתצא לחו"ל לפני הלימודים כי אחרי זה לא יהיה לך זמן.

פורסם

אתה יכול לעשות אקסטרני אבל הזמן שתמרח על כל השטויות האלה אחת אחרי השניה יהיה יותר ארוך ויותר יקר ממכינה

לדעתי עדיף מכינה שגם משפרת את סיכויי הקבלה שלך למוסד בו אתה עושה את המכינהוגם שזה יוציא אותך מהשוק של ילד שרק יצא מבית ספר ולא השתפשף בצבא.

אקסטרני זה גם אפשרי אבל לא פשוט (ועם אתה עושה את זה עם קורס זה המון כסף אז כבר עדיף שוב מכינה)

פסיכומטרי ממה ששמעתי , יואל גבע קידום הם מומלצים

ושוב טיול קצת לראות עולם יהיה דבר נכון אם יש לך כסף לזה.

אגב אופציית לימודים באוניברסיטה הפתוחה היא הגיונית וממש טובה עם יש לך תחת לדברים האלו וגם אם לא, הקורסים שם הפכו להיות במילא במתכונת של הרצאות וכבר לא לומדים הכל לבד בבית.

אני מכיר מישהו שסיים שם עכשיו כלכל וניהול ועוד חבר טוב שלי לומד שם כרגע ומרוצה מאוד

נ.ב

אני נמנע פה מלהיכנס לכל ההיבט של שירות לאומי ושירות צבאי וכל הוויכוח הזה וזה למרות שהייתי אולי רוצה להגיד משהו , אין לנושא הזה כל קשר ענייני לנושא. אז אני לא מבין למה קופצים פה סתם

עזבו את הילד ורדו לו מהגב. יעקב זה לו מכוון אלייך ספציפית אלא כתגובה מראש לכל ההתלהמויות שבכל מקרה יגיעו

פורסם

Tzvika-Pick

השאלה היא איפה לחפש? נתקלתי רק במודעות של דרושים בעלי מקצוע או סטודנטים (מלצרים, סוקרים, טלמרקטינג ומכירות פרונטליות ועבודות פיזית) - לא בשבילי

מושיקו. ; שרגאמן

האם התואר של האוניברסיטה הפתוחה באמת שווה לתואר של מכללה?

הבעיה שאני לא מאלו שיושבים בבית ולומדים, קשה לי לשבת יותר מחמש דקות במקום אחד כך שכנראה זה לא בשבילי.

הבנתי לגבי המכינה, כנראה שאצטרך להרשם למכינה שתתחיל בספטמבר כדי לעשות בגרות חורף.

ולגבי הטיול, הבעיה שכל חבריי כבר התגייסו או בדרך לשם ולטייל לבד לא בא בחשבון. :-(

פורסם

אם אתה לא איש של למידה עצמית אז הייתי ממליץ לך על מכללות שבהן מאכילים אותך עם כפית (בלי להסתלבט או ציניות) כי בחלק מהמכללות שאני מכיר (בראודה, אורנים) ובטח ובטח באונ' אתה תצטרך לקרוע את התחת וללמוד גם בבית לא פחות מאשר בהרצאות עצמן, ע"פ הנ"ל גם לא הייתי ממליץ על האונ' הפתוחה.

קודם כל תבחר מה אתה רוצה ללמוד, אז תחפש מקומות שמתאימים לך (שכ"ל, מרחק), תברר אצלם סכם (אם צריך) ואז יהיה לך מושג של איזה ציון פסיכומטרי אתה צריך.

בקשר לעבודה, כשאני השתחררתי מהצבא מצאתי עבודה תוך 6 ימים מבלי לצאת מהבית (נפלאות האינטרנט), ואני עוד גר בעכו, גם בזמן החופשות לא הייתה לי בעיה למצוא עבודה. תחפש בלוחות האינטרנט ואני בטוח ב100% שתמצא משהו.

פורסם
Tzvika-Pick

השאלה היא איפה לחפש? נתקלתי רק במודעות של דרושים בעלי מקצוע או סטודנטים (מלצרים, סוקרים, טלמרקטינג ומכירות פרונטליות ועבודות פיזית) - לא בשבילי

בוא ננסה לגשת לבעיה מכיוון אחר.

במה כן היית רוצה לעסוק?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באוני' הפתוחה למרות מה שחושבים הלמידה העצמית לעומת אוני' או מכללה רגילות מסתכמת בזה שאין תירגול לחומר הנלמדף אין מתרגלים כך שיוצא שאת התרגול עצמו אתה לומד לבד. את כל שאר החומר מעבירים מרצים/מנחים.

התואר של האונ' הפתוחה שווה לתואר של אוני' רגילה, היא אחת משמונה האוניברסיטאות שקיימות בארץ.

יש גם מכללות שמציעות תואר של הפתוחה (מכללת רמת גן למשל) ששם הלימודים הם כמו במכללה רגילה לכל דבר ועניין.

פורסם

Tzvika-Pick

למרות גילי, עבדתי די הרבה. הבעיה שאין לי מושג במה אני רוצה לעבוד אך עבודות שפירטתי בהודעה אני שולל מראש כי כבר הייתי שם ואני לא רוצה יותר. אם יש לכם המלצות אני אשמח ואם מישהו מכיר עובדה טובה באזור פ"ת לבחור בן 18 רציני שישלח לי הודעה פרטית :-P

Philip R

אז מכללת רמת גן מציע לימודי תואר של האוניברסיטה הפתוחה.

אז יוצא ששם לומדים כמו בכל מכללה רגילה אך יש את יתרונות הקבלה של האוניברסיטה הפתוחה?

פורסם

אין "עבדתי די הרבה". תעבוד אפילו כמלצר, תעשה כסף. לימודים זה לא הכול בחיים. עכשיו סיימת י"ב, אתה כבר רוצה להתחיל ללמוד? לך תהנה, תעשה חיים. אנשים מתחילים ללמוד בגיל 30. לאן אתה ממהר?

Xbox12341

פורסם

xbox12341

עבדתי כבר במלצרות.

העובדה שאני לא מתגייס מקנה לי יתרון. אוכל ללמוד בזמן שכולם בצבא.

חיים אפשר לעשות גם בזמן הלימודים, אני לא ממהר פשוט לא רוצה לבזבז זמן.

דיברתי עם הנציגה של מכללת רמת גן והזמינו אותי למפגש.

זה הזמן לקבל המלצות טובות או לא כל כך לגבי המכללה.

החלטתי שאני רוצה ללמוד כלכלה ומנהל. תואר בחשבונאות - שווה את הזמן? או עדיף ללמוד כלכלה בשילוב עם משהו אחר?

או שעדיף לעשות מכינה ופסיכומטרי ולהתקבל למכללה רגילה? האם זה יהיה שווה את הכסף, מאמץ והזמן.

פורסם
אין "עבדתי די הרבה". תעבוד אפילו כמלצר, תעשה כסף. לימודים זה לא הכול בחיים. עכשיו סיימת י"ב, אתה כבר רוצה להתחיל ללמוד? לך תהנה, תעשה חיים. אנשים מתחילים ללמוד בגיל 30. לאן אתה ממהר?

אם הוא לא יתחיל עכשיו יהיה לו יותר קשה אח"כ. שנה חופש זה מספיק. יותר מזה, והמוח יתחילך להתנוון.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...