Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אמי מעוניינת לרכוש רכב חדש.. ולהפטר מהסוזוקי סוויפט שנת 94' שלה...

אני מחפש רכב אמין, בעל צריכת דלק סבירה, בטיחותי, ושהביטוח לא בשמיים...

אפשר ליסינג ויד שניה...

יש לנו התלבטות בין מספר רכבים:

1) פיג'ו 307 שנת 2003 (קיבלנו גם הצעה יד שנייה שעשתה 130 אלף קילומטר... ב58 בערך.. שווה את הסכום?)

2) פיג'ו 206...

3) פורד פוקוס...

4) שברולט לבאו (או איך שלא רושמים את זה...)

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...9&postcount=11

חשוב לציין שחובה אוטומט... ואשמח לדעת מה זה אוטומט טיפטרוניק...

אנא עזרו לנו להחליט...

פורסם

שלום וברכה.

פורד פוקוס עונה בצורה הכי טובה לדרישות שלך.

עכשיו רק צריך למצוא אחת עם 5 דלתות (היה כאן שירשור לאחרונה של מישהו שכבר הרבה זמן לא מצליח למצוא).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם היא צריכה משפחתית אז ה307 זאת אופציה טובה. שים לב שאם אתה לוקח 307 קח את הדגמים המאובזרים XT או XS. הם מגיעים עם 6 כריות אויר.

אם סופר מיני מספיק אז לשקול 206 גם טוב, גם מומלץ הדגמים המאובזרים ועם מנוע 1600. ה1400 בשילוב של הגיר האוטומט עגלה.

פורסם

כשהרצתי חיפוש בפורום לגבי ה307 קראתי תגובות שרשום בהן כי יש ל307 הרבה בעיות חשמל ובעיות תגובה בגיר האוטומטי.

ראיתי אחת והיא נראית מאוד מרווחת.

השאלה עד כמה נוראיות ונפוצות בעיות אלו?

פורסם

לרכבים צרפתיים החל משנת 2000 מותקן גיר אוטומטי AL4.

הוא לא נחשב לאמין וזאת הסיבה שהמלצתי על פורד.

כמובן, המצב הוא לא כזה שהגיר מתקלקל לכל הרכבים מסוג פיז'ו, רנו או סיטרואן אבל בהחלט התקלות בגיר הזה נפוצות והתיקון יקר.

תריץ חיפוש על הגיר הזה, היו הרבה דיונים על אמינותם של הרכבים מצרפת.

פיז'ו 307 או רנו מגאן יותר נוחות ומפנקות מפוקוס וגם עולות פחות מאותו השנתון.

לשיקולך...

פורסם

רנו אני מסכים אבל דווקא הפיז'ו שומרת די טוב על הערך ונסחרת די טוב. לגבי נוחות לא הייתי אומר שהפיז'ו יותר נוחה מהפוקוס, להיפך המתלים של הפיז'ו מקויילים לצד הקשיח משהו. מחוץ לעיר הנסיעה מעולה אבל בתוך העיר, בחיפה בפרט בה אני נוסע בה הכבישים משובשים מאוד הנסיעה יכולה להיות קופצנית למדי.

אני ממליץ בחום על פוקוס, הבעיה היא שאם אתה רוצה מרכב 5 דלתות זה בעיה כי אין כמעט כאלו שמסתובבות על הכבישים. 307 משומשות יש דווקא די הרבה. כלומר אפשר לבחור רכב במצב טוב.

לגבי הגיר תעשה חיפוש בפורום אבל תראה טוב כמה אנשים באמת חוו על בשרם בעיות איתו וכמה פשוט ניזונים משמועות ומפיצים הלאה בשיטת הטלפון השבור.

באופן אישי מנסיוני עם הגיר ברכב שלי משנת 02 הוא לא עבר אי אילו שיפוצים בעבר והוא (טפו טפו) עובד כמו שעון. יכול להיות שמי שהגיע מרכב יפני יקח לו זמן להסתגל לפעולה שלו אבל ברגע שמתרגלים הוא עובד חלק. יש לפעמים בעיות בלהעלות הילוך או להוריד, הגירים האלה עברו גם עדכוני תוכנה לא מעטים במשך השנים, אבל בגדול אין לי בעיה מיוחדת איתו.

טיפטרוניק זה מצב בו אתה יכול לשלוט על המעבר של ההילוכים בגיר באמצעות ידית ההילוכים.

פורסם

האם משלמים על עדכון הגרסה?

איפה מבצעים עדכון גרסה?

כמה עולה לעדכן גרסה?

ומנסיונך האישי, עד כמה אתה חושב שאיטיות העברת ההילוכים תורגש על ידי נהגת שלא חוקרת את זה יותר מדי?

רוב הכבישים פה באזור די חלקים ורציפים, חוץ מבאמפרי האטה שיש בתוך הישוב עצמו.

לגבי טיפטרוניק,

יש בזה גם אפשרות של אוטומט חלק וגם אפשרות של להעביר הילוכים בעצמך?

האם יש גם טיפטרוניק בפוקוס?

לגבי הבטיחות,

כמה כוכבי בטיחות יש ל307?

וכמה יש לפוקוס?

פורסם
האם משלמים על עדכון הגרסה?

איפה מבצעים עדכון גרסה?

כמה עולה לעדכן גרסה?

ומנסיונך האישי, עד כמה אתה חושב שאיטיות העברת ההילוכים תורגש על ידי נהגת שלא חוקרת את זה יותר מדי?

רוב הכבישים פה באזור די חלקים ורציפים, חוץ מבאמפרי האטה שיש בתוך הישוב עצמו.

לגבי טיפטרוניק,

יש בזה גם אפשרות של אוטומט חלק וגם אפשרות של להעביר הילוכים בעצמך?

האם יש גם טיפטרוניק בפוקוס?

לגבי הבטיחות,

כמה כוכבי בטיחות יש ל307?

וכמה יש לפוקוס?

עדכונים נעשו במשך השנים מאז שהרכב על הכביש. העדכון נעשה במחשב המרכזי שם מחברים את הרכב למחשב.

אין ממש איטיות בהעברת הילוכים זה יותר כמו למשל שצריך להבהיר לגיר בצורה ברורה שאתה רוצה להוריד הילוך אתה דורך יותר על דוושת הגז. תעשה חיפוש בפורום על AL4 ותקבל אין ספור שישורים שרק עסקו בגיר הזה. לדעתי הוא לא מבריק אבל לא סיבה לא לקנות את הרכב.

הטיפטרוניק שוב הכוונה למצב בו אתה יכול לשחק עם יחסי ההעברה של הגיר באופן עצמאי (חלקית, הגיר בדר"כ מתערכ אם אתה מושך הילוך יותר מדי לדעתו) או במצב אוטומטי לחלוטין.

לדעתי אין בפוקוס גיר טיפטרוני

כוכבי בטיחות: גם הפיזו וגם הפוקוס עם 4 כוכבים, הפיזו עם ציון יותר טוב של 30 נק' והפוקוס עם 25.

הכל טוב ויפה במידה והרכב מגיע עם כל האבזור הבטיחותי שאיתו הוא נבחן. הפיזו מגיע עם כל ה6 כריות אויר רק בדגמים המאובזרים (XT XS XSI) הדגם הפשוט שנמכר לליסינג XR עם 2 בלבד ותוצאות המבחן צריכות להילקח בעירבון מוגבל.

אותו גבר אמור לגבי הפוקוס רק שאני לא מכיר את האבזור והחלוקה לתת דגמים. צריך לבדוק.

פורסם

האם משלמים עבור העדכון? אם כן כמה משלמים +-? (מצטער שאני חוזר, אולי לא שמת לב)

vladclar ציין במעלה האשכול כי התקלות בגיר ממש נפוצות ותיקונן יקר. כמה יקר? האם הבעיה צפויה לחזור גם לאחר תיקון ראשון?

האם הכוונה היא שהגיר מתקלקל לגמרי או שהפעילות שלו פשוט פחות טובה? האם זה משבית את הרכב?

החלטה קשה בין הפג'ו 307 לפוקוס.

התלבטות קשה.

פורסם

גם ה307 וגם הפוקוס רכבים טובים ועמידים שניהם יספקו לך תמורה טובה ה307 הכי מרווחת בקבוצה הפוקוס{במודלים האלה עד06}הכי רכה.

פורסם

אני לא יודע אם משלמים עבור העדכון, יתכן והמוסך יקח איזה 100-200 שקל על חיבור הרכב למחשב וזמן עבודה, יתכן שלא. תלוי על איזה מוסכניק אתה נופל ובאיזה יום אתה תופס אותו.

לגבי הגיר, אני לא מכונאי, אפילו לא קרוב. חבר'ה מקצועיים יותר פה דברו על השסתומים החשמליים של הגיר שבם נעוצה הבעיה ותיקונם עולה סביב 1500-2000 שקלים ולאח מכן אתה אתה אמור להיות מסודר.

הכי פשוט שתמצא רכב מסודר עם היסטוריית טיפולים מתועדת ומפורטת ותראה אילו בעיות בדיוק היו ברכב בעבר. אם אתה נופל על רכב שאתה רואה שחזר למוסך פעמים רבות עקב כשלים בגיר, תעבור הלאה. יש מספיק 307 משומשות כדי שתוכל לבחור את הטובה לך ביותר.

• תוכן חדש...