Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

ברשותי גולף MK4 בעלת מנוע שני ליטר שנסעה כ-105K,הרכב משנתון 2001.

בעת מעבר מהילוך שני לשלישי,ישנה החלקה מסויימת בהעברת ההילוכים.כאשר הרכב מבצע את ההחלפה בלי התערבותי (כלומר אינני מוריד את הרגל מדוושת הגז) ההילוך משתלב אך מרגישים כאילו מוזרם עוד קצת דלק למנוע ומד הטורים קופץ עוד קצת למעלה ואז מתבצעת החלפת ההילוך,תחושה הדומה בערך להחלפת הילוכים תוך לחיצה על הגז בגיר ידני.כמו כן הורדת ההילוך אינה חלקה ומתלווה בהשהייה קלה ונקישה קלה.

יש לציין שאם אני יוזם את החלפת ההילוך,כלומר עוזב את דוושת הגז,ההילוך משתלב חלק.כמו כן ההחלקה לא מורגשת כאשר מושכים את ההילוך לכיוון ה-3000 סל"ד,או להיפך,כאשר מעבירים הילוך בצורה יזומה באיזור ה-2000 סל"ד.

אני מכיר עניין קולר הגיר בגירים האלה של VAG,ואת הבעיות הנלוות.רציתי לדעת בראש ובראשונה ממה נובעת בעיה כזאת,האם קיימת דרך לטפל בבעיה (שאינה כמובן החלפה\שיפוץ גיר), והאם התקנת קולר מוגדל יכולה להוות פיתרון.

עוד אציין שלא חסר שמן והשמן והפילטר במצב טוב.כמו כן המעבר בין שאר ההילוכים בסדר,רק שבכללי כל האצה ברכב מתלווה בזמזום מהגיר,זמזום שמזכיר רעש מנוע חשמלי בפעולה.

אודה לכל המשיבים

רן

פורסם

ערב טוב

עתיד,אם אני לא טועה,טמפ' הגיר גבוהה במעלה או שתיים מה-120 הסטנדרטי.

העניין שהרכב לא מושך הילוכים כמו פסיכי וכל הסיפור הנלווה (טפו טפו טפו......).

האם זהו מקור הבעיה?

רן

פורסם

לדעתי לא, 120 מעלות לא אמור להיות משהו שגורם להחלקת הילוכים, עם זאת....

עדיף להרכיב קולר חיצוני גדול כדי להוריד את הטמפרטורות, כך שגם אם הגיר מתחיל להראות עייפות, נסיעה עדינה וקולר כנראה ישמרו את העייפות שלו לתקופה ארוכה

בלי קשר - פנה ליורם ממוסך אדמונד (את הפרטים תוכל למצוא בפורום) הוא ישמח לעזור לך, הוא מומחה (לטעמי בין הטובים בארץ) לגירים אוטומטיים של VW

פורסם

ערב טוב

קודם תודה, את יורם ומוסכו אני מכיר טוב,ואכן אבקר אצללו בזמן הקרוב.

בלי קשר,רציתי לדעת מניסיונכם כאנשי מקצוע (לפחות חלקכם) האם ישנו באופן כללי פיתרון לבעיה (שהוא לא שיפוץ גיר וכיו"ב) ואם ישנן דרכים להתמודד איתה,וממה בכלל היא נובעת או יכולה לנבוע.

כמו כן,האם הזמזום המתואר מכיוון הגיר גם כן יכול להיפתר בדרך כזו או אחרת.

אינני מצפה לפיתרון הבעיה כמובן מעל דפי הפורום,אלא לרקע וסיבות לבעיה,ודרכי טיפול אפשריים אם יש כאלה. גם כי כמובן אני רוצה לפתור אותה,וגם לידע כללי.

שוב תודה

רן

פורסם

דבר ראשון להתחבר לסורק ולראות האם ישנן תקלות השמורות במחשב.

אם לא, יש לבדוק את זוית פתיחת המצערת בסרק ללא לחיצה על דוושת התאוצה. אם יש צורך ניתן לכוון מחדש את ערכי חיישן המצערת .

מה הכוונה לגיר מזמזם?

פורסם

אם כוונתך לרעש המזכיר יללת טורבו ( המונח הלועזי הוא gear whine ), אז לידיעתי אין הרבה מה לעשות. מדובר בשחיקה נורמלית שתוצאתה, גם אותו רעש מעצבן. יכול להיות שהחלפת נוזל הגיר תקל, אלא שהחלפה כזו, אינה מומלצת ועלולה לגרום נזק לגיר. בכל מקרה אם לאחר ביקורך במוסך תדע דברים שונים, אשמח אם תעדכן.

פורסם

ערב טוב

תודה למשיבים.

דניסאן,אשמח אם תסביר לי את מהות הבדיקה ואם הטיפול הנ"ל אכן יסייע לי בפתרון הבעיה.

הכוונה בגיר מזמזם-בעת האצה,נשמע רעש כמו של מנוע חשמלי,או כמו רעש של רכב שנוסע רוורס.מן זמזום מתגבר שנשמע בכל האצות וההילוכים.

תודה רבה

רן

פורסם

ע"פ תאורך, הגיר אצלך לא מחליק.

כמו שרשמתי קודם, בעזרת סורק של vag ניתן לכוון את המצערת לזוית האופטימלית באם קיימת סטייה בזוית הפתיחה של חיישן המצערת.

פורסם

בוקר-צהריים טובים.

דניסאן,או בעצם כולם,אשמח לדעת מהו "גיר מחליק",נאמר אפילו להעשרה...

אגב,נזכרתי ששכחתי...לציין דבר חשוב-בעת התנעה ושילוב לרוורס או דרייב יש מכה מהגיר.שוב,אני מכיר את כל העניין הזה של גיר בועט ועייף.רק אציין שכאשר הרכב חם המכה מורגשת הרבה פחות,כמו גם אם מחכים שסיבובי המנוע לאחר ההתנעה ירגעו.

אני חושב שהמכב המתוארת נובעת מחופשים במכלולים השונים.

באופן כללי אני חושב שהגיר ברכבי די עייף.כמובן שאלך ליורם ואף אתקין קולר חיצוני,זה מתוכנן אצלי כבר חודשיים שלושה. מקווה שאיכשהו יהיה ניתן לטפל בבעיה או לשככה.

תודה

רן

פורסם

תודה

דניסאן,אשמח לדעת מה להשערתך קורה מכאנית בתוך הגיר האוטומטי,בעת החלפת ההילוכים הבעייתית אצלי.כזכור אמרתי שאם אני נותן לרכב להחליף הילוך,ההילוך משתלב אך תוך כדי השילוב מד הסלד קופץ והמנוע נשמע כאילו מוזרם לו עוד קצת דלק ורק אז ממש מורגש שילוב ההילוך.

רן

• תוכן חדש...