Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער שאני כל יומיים יוצא פה עם נושא חדש, זה פשוט שיש לי קצת זמן לטפל באוטו.

בכל מקרה, החורף לפנינו ובמכוניתי אין טרמוסטט, דבר רע מאוד - במיוחד בחורף.

רכשתי היום טרמוסטט אצל חנות חלפים, טרמוסטט של חברת

(VERNET ( 5684.87/j (מישהו מכיר ? )

קראתי בספר היינס של האוטו שלי (אונו 1400 מוזרק - 1994) ורציתי לוודא שהבנתי נכון את שלבי הביצוע.

1. לנתק קוטב חיובי מהמצבר .

2. להכנס אל תוך האוטו ולהעביר למצב חימום.

3. לרוקן את נוזל הקירור מהרדיאטור.

4. לפתוח בורג ריקון בראש המנוע - חייב לבצע זאת ? אין אפשרות אחרת לביצוע ניקוז זה

על ידי פירוק אחד מהצינורות והתנעת הרכב למספר דקות ?

5. להחליף את הטרמוסטט לאחד חדש - כולל גומי אטימה חדש וחיבור כל הצינורות חזרה.

עכשיו הבעיה שלי היא איך לנקז את האוויר לאחר מילוי נוזל הקירור חזרה. על הצינורות אין שום ברז לניקוז אוויר. בהיינס מוסבר שצריך לפתוח בורג ניקוז אוויר ברדיאטור - רק שאצלי אין כזה ( אני מניח שהרדיאטור לא מקורי) . כיצד מנקזים את האוויר ?

בנוסף, לפי ההיינס הטרמוסטט אצלי אמור להתחיל להפתח בין 80-84 מעלות ולהיות פתוח לחלוטין ב96 מעלות. והמאורר אמור להכנס לעבודה בין 90-94 מעלות ולהפסיק לעבוד בין 85-89 מעלות. כיצד יכול אני לדעת שהטרמוסטט שניתן לי הוא אכן מתאים לרכב? מישהו מכיר את הטרמוטסס הנ"ל ויכול לאמת את הטמפרטורות לפי הקוד שלו ?

בנוסף - האם כדאי להחליף את היוניט שמפעיל את המאווררים על מנת להיות בטוח שהוא אכן תואם את הטמפרטורות הנ"ל או שהדבר זניח ?

אלפי תודות ואני מקווה שלא מאסתי עליכם כבר :roll: [/b]

פורסם

ויקטור ממוסך "איטליאנו" פיאט, שבבני ברק, מוסר כי גם ברדיאטור חליפי צריך להיות פקק לנקוז אויר והוא נמצא מתחת לתפס הקפיצי של הרדיאטור למעלה בצד שמאל (צד ההגה).

אלמנט הרדיאטור מפעיל את מאורר הרדיאטור ב 92 מע' + - 2 מע' ומנתק אותו ב 87 מע'

+- 2 מע', כך שאם פעולתו תקינה אין צורך להחליפו.

ממילא אתה מפרק צנור מיים מבית הטרמוסטט ואז הנוזל יתרוקן וזה מספיק.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

בשבילה אתה צריך מדחום של מעבדות, שהסקאלה שלו מעל 100 מעלות צלזיוס.

אז אתה יכול להכניס את התרמוסטט לסיר מים, לשים על הגז ולמדוד עם המדחום באיזו טמפרטורה הוא נפתח בדיוק...

אם מכרו לך את התרמוסטט עבור אונו, סביר להניח שהוא אכן מתאים והבדיקה הזו מיותרת (תנסה לראות אולי חקוק על המתכת שלו את טמפרטורת הפתיחה, בפורד זה כתוב כ "92C"

לגבי היוניט, לדעתי פשוט תסתכל במד הטמפרטורה ותראה אם אתה נשאר בתחום הנורמל לרכב בתנאי נסיעה שונים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...