Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי את המדחס של המזגן באוטו ולפני הפרוק סימנתי לי על הבורג מתיחה של הרצועה עד לאן צריך להבריג אותו בחזרה.

אחרי שהחזרתי הכל וכיוונתי את הרצועה למתיחה כמו שלפני הפרוק, הנעתי ואז נשמע רעש מהכיוון של אזור הרצועה.

פתחתי מכסה מנוע והרעש נשאר זהה בעוצמתו, עולה ויורד לפי הטורים, אבל מתחת לרכב הוא נשמע חזק יותר.

בגלל שהיה חשד למיסב של הקרנק, פרקתי שוב את הרצועה ואז הנעתי והרעש נעלם מה שאומר שהמיסב שם תקין והאופציות הן הרצועה עצמה, מותחן, אלטרנטור או המדחס (הרכבתי אחד משומש). קשה לי להאמין שמתחתי יותר מידי כי הלכתי לפי סימון על הבורג, מה גם שאם אני מרפה את הרצועה לגמרי למצב שהיא מחליקה, הרעש לא נשמע (חוץ מהרעש של ההחלקה של הרצועה)

רציתי לדעת איך אני יכול לשלול את האופציות בלי להחליף סתם חלקים?

מצאתי שני סרטונים ביוטיוב עם אותו הרעש שיש אצלי (כמו רעש של מנוע חשמלי משהו) אולי זה יעזור לכם לזהות את מקור הבעיה. יותר דומה לרעש בסרטון הראשון.

http://www.youtube.com/watch?v=1SGyCPB8WvQ

http://www.youtube.com/watch?v=OidhanJaJZI

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הרעש יכול להיות מאלטרנטור, מדחס מזגן, מיסב מותחן רצועה, משאבת מיים (אם אצלך אותה רצועה מניעה את המש' מיים).

תוכל לבדוק אם האלטרנטור רועש בצורה קלה ומצוינת כך:

הסר את הרצועה מהאלטרנטור. קח חוט חשמל באורך של כ 1 מטר ולפף אותו בסבוב על גלגלת (פולי) האלטרנטור בצורה שהחוט יהיה מלופף היטב סביב הגלגלת. החזק חזק את קצה חוט החשמל ומשוך אותו במשיכה מהירה אליך כדי שהאלטנטור יסתובב

(כמו בהנעת גנרטור, פק פק). האלטרנטור יסתובב כעת במהירות גבוהה ותוכל לשמוע אם הרעש נובע ממנו.

תוכל לבצע בדיקה כזאת גם לגלגלת המדחס כשכמובן זאת בדיקה רק של מיסב המדחס כשהוא לא במצב פעולת מזגן.

משאבת מיים לא ניתן לבדוק כך בגלל התנגדות המיים שאינה מאפשרת את סבוב המש' בקלות.

נא עדכן בממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

משאבת המים מונעת אצלי דרך רצועת התזמון שסתומים ככה שהיא לא רלוונטית.

עכשיו שיחקתי מעט עם הרצועה, הרעד פחת, אבל עדיין קיים ובנוסך בירידה של הטורים באזור 1300 סל"ד הרעש הזה נשמע כמו משהו מקרקש רופף. אני חושד במיסב מותחן, יש דרך לבדוק אותו?

קשה לעשות את הניסוי שהצעת עם המותחן כי הגלגלת שלו חלקה ובמקום שקשה להגיע עם היד.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...