Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! ( הרבה זמן שלא פירסמתי הודעה )

ראיתי שסוף סוף יצא לאוטו שלי ספר היינס :-P , יש מצב לטפל מעט באוטו יחד עם הספר והידיים שלי ?

למישהו יש ניסיון בלעבוד עם הספר ? המלצות ? שווה ? לא שווה ?

הצעות אחרות ?

הייתי רוצה קצת דעות לפני שאני קונה לי עותק ..

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

חברת היינס היא חברה בריטית שמוציאה ספרי "עשה זאת בעצמך" לרוב דגמי המכוניות המיוצרות בעולם. בספר מפורטים נתונים טכניים, פירוק לגורמים של כל מערכות הרכב, ביצוע טיפולים וכו'.

פורסם

חברה שמוציאה ספרי DIY לכל. ממכונות כביסה עד טלביזיות , קומקומים ומכסחות דשא וככה הם נראים. ספרים גרועים שעל הרבה דברים הכי חשובים בתיקון לא כותבים .

חפש לך מסדרת AUTOBOOKS המעולה.CHILTON'S בעדיפות ב'.

פורסם

בעזרת ההיינסים שלי שיפצתי בהצלחה סרנים, גירים, מנועים ומכלולים אחרים ללא ידע מוקדם כלשהו.

נכון, הם לא ברמת ספרות יצרן, אבל הם בסדר גמור.

בדבר אחד הם ירדו ברמה במהלך השנים האחרונות, וזה בטיפולים הכבדים בחלק מהמכלולים כמו גירים. ברוב הספרים היום הם ממליצים על קניית גיר משופץ או על פנייה לשיפוץ בבית מלאכה ייעודי ולא מפרטים את התהליך של שיפוץ הגיר. פעם הם כן היו מסבירים את העבודות האלה. יש גם מכלולים נוספים שסובלים מירידת הרמה הנ"ל.

את צ'ילטונ'ס אני לא מכיר לעומק, אבל חבר שיש לו ספרים של צ'ילטונ'ס ושל היינס לטיפול בJEEP CJ טוען שההבדל היחיד ביניהם הוא בשפה. אחד באנגלית בריטית ואחד באנגלית אמריקאית.

פורסם

חנן, לפי דעתי הם הפסיקו לפרט שיפוץ של תיבות הילוכים אוטומטיות מאז שהאלקטרוניקה השתלטה על התיבות האוטומטיות וגם הידניות וגם עצם העובדה שעבור תיבות הילוכים כמו טיפטרוניק צריך ספר שלם רק בשביל שיפוץ תיבה זו.

בספרות גם אין הסבר על שיפוץ/תיקון מערכות מתקדמות כמו ABS/EDL ומערכת מיזוג אוויר.

הסכימות החשמליות הם דלות ומתייחסות רק לדגם/קוד מנוע ורמת גימור בסיסית עבור רכבים חדשים כמו גולף דור 4.

אין פרק העוסק בדיאגנוסטיקה והפרק העוסק בחשמל הוא יחסית דל עבור רכבים מודרנים מה גם שהם לא עידכנו את הפרק הכללי בנושא בדיקות כלליות.

בתור התחלה ולמכונאי המתחיל אפשר ומומלץ להעזר בספרות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, בהיינס של הקורולה 97 שהיתה לי יש תיאור של קודי התקלה בABS ואיך עובדים בעזרתם, אבל אין פירוט טוב של הבדיקות שניתן לעשות בעזרת רב-מודד פשוט.

יש פירוט תקלות מחשב מנוע ופירוט איך להוציא אותם מהרכב באמצעות קיצור פינים והבהוב נורת הCHECK ENGINE.

מאידך, אין שום הסבר על שיפוץ הגיר האוטומטי המכני להיילקס, ואיתו אין להם תירוץ שהוא אלקטרוני.

גם בספר של הג'יפ YJ (סופה) אפילו אין פירוט של שיפוץ הגיר הידני.

יש להם ספר כללי, לא ספציפי לדגם, לא רע בכלל עם הסברים טובים על מערכות הזרקה ודיאגנוסטיקה למנועי בנזין, ועם קודי תקלה למבחר דגמים. שוב, זה לא ברמת ספרות יצרן, וכמו שאתה בעצמך כתבת, זה לא ריאלי בכלל לצפות מהם שזה יהיה כך. יש לי ספר של היינס להיילקס בעובי של של כ2 ס"מ ועלות של כ30 דולר, ובנוסף שלושה ספרי יצרן (מנוע, הינע וחשמל) להיילקס בעובי כולל של כ15 ס"מ ועלות של אלוהים יודע כמה, אם בכלל תצליח להשיג ספרות כזו, אז אי אפשר לצפות מספר של 2 ס"מ שיתן את מה ששלושה ספרים של 15 ס"מ נותנים.

אבל, זה עדיין פתרון לא רע לחובב לחלק גדול מהטיפולים ברכב, כמו ששנינו מסכימים.

פורסם

בקיצור גם כאן הגודל (העובי) קובע ! :-)

בספרות עבור גולף דור 4 של היינס לא קיים פרק בנושא תקלות ודיאגנוסטיקה.

כמדומני בעבר שלחתי לך איזה קובץ עבור היילקס ?

איזה כייף לי :)

פורסם

עדיף שיהיה מדיריך היינס או דומה לרכב שבשימושך, יש בספר הזה בהתחלה את רוב (אם לא כל) סוגי התקלות ומה הסיבות לכל תקלה, אז ככה שאם יש לך תקלה אתה יכול לקרא ולבא למוסך "אחרי שהכנת שיעורים", ואז המוסכניק יבין שאתה לא פראייר, ויש שם הסברים לא רעים בכלל איך לשפץ מיכלולים של הרכב.

לדוגמה: אלטרנטור, קרבורטור ,וכל מיני כאלו. אז אם יש לך חלק שאתה רוצה לשפץ ואת קיט חלקי החילוף המתאים אתה יכול עם קצת חוש טכני ,סבלנות, וזמן ,לעשות עבודה לא רעה.

נכון, הוא לא מיליון אחוז טוב ויש הרבה דברים שהוא לא מכסה , את רוב המכניקה הוא מכסה ,אבל הרבה דברים בנוסף אל המכניקה הוא לא, אבל הספר הזה יוצר עבור מכונאים , ולא רפדים או כל מיני כאלה שמתעסקים בתחומים אחרים בענף הרכב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
ממליץ על הוצאת bentley

מפורט כולל דיאגרמות מתאימות

http://www.bentleypublishers.com/

מצטרף להמלצה על בנטלי.

אמנם לרכב שלי לא חסרים מקורות מידע ואפילו ספרות המקור של היצרן נגישה לחלוטין, אבל מהשוואות של הכתוב בצ'ילטון, בנטלי והיינס, אני חושב שבנטלי הם הרציניים ביותר.

וכמו חנן ומארק, גם אני מסכים שבהוצאות האחרונות של היינס הם משמיטים פרטים והופכים להיות כלליים יותר.

התקדמות טכנולוגית או סתם חיפוף? לא יודע.

אבל להשוות בין הספר שמכסה את האופל קאדט שהיתה לי לזה שמכסה את הרנו 5 [אחד נקנה באמצע שנות ה-90, השני נקנה סביב 2001] זה כמו להשוות בין ברושור ליוזר מנואל...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...