Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לייעוץ ברכישת פיז'ו 406 1.8, 2002-2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המלאכים שעוזרים כאן,

עשיתי תאונת דרכים קשה לאחרונה (total lost), ואני מתענין ברכב דוגמת הפיג'ו 406 (1800), שנתון בערך בין 2001 ל-2003. האם נניח רכב כזה שנת 2002 צורך הרבה דלק? האם יש לו בעיות מיוחדות (דוגמת גיר)? האם הוא מבלה הרבה במוסך או שיהיה לי ראש שקט ממנו? מה היתרונות והחסרונות שלו?

מול זה אני מתעניין ביפנית - ניסן אלמרה, פחות או יותר אותו שנתון, אותם נתונים (1800). איך צריכת הדלק מול הפיג'ו? האם זה נכון שיהיה לי ראש שקט ממנה ומהאירופאיות לא? האם ניסן אלמרה עם מנוע 1600 יכול לטפס עליות בלי להתעייף או שהיא עגלה בעליות קשות - אני שואל כי נוסע כל יום מתל-אביב לירושלים ולא רוצה רכב שמתעייף בעליות.

ולסיכום - איך הפולקסווגן בורה - האם נכון שהטיפולים יקרים, או שהכל שמועות? ומה עדיף - בורה/פיג'ו 406/אלמרה?

תודה רבה לכל העוזרים,

א.

פורסם

השאלות שלך טיפוסיות למי ששמע כל כך הרבה שמועות עד שהתבלבל, ולכן פנה לפורום אינטרנטי בתקווה לשמוע עוד כמה שמועות.

כשמדובר במכוניות משומשות, כל מי שמתיימר להבטיח לך שמכונית מדגם X "תעשה לך בעיות" ולעומתה מכונית מדגם Y "לא תראה מוסך", משקר או סתם מלהג.

הכי חשוב לרכוש מכונית עם היסטוריית טיפולים מפורטת, שברור שתוחזקה לפי הוראות יצרן וללא עיגולי פינות ונסיונות לחסוך. בגיר AL4 מהשנים שבהן מדובר (מותקן ב- 406) היתה תקלה חוזרת שהצריכה החלפת שסתומים. בדוק בהיסטוריית הטיפולים של הרכב בו אתה מתעניין אם הפעולה הזו בוצעה.

ה-406 אינה באותה קטגוריה כמו הבורה והאלמרה. היא מרווחת ונוחה יותר. מנוע 1.8 מספק ביצועים סבירים. לא יותר.

האלמרה תהיה הכי זריזה, והכי פחות מאובזרת.

אתה צריך להגדיר לעצמך את סדר העדיפויות שלך, כיוון ששלושתן די שונות זו מזו.

פורסם

המרכב של 406 הוא הטוב ביותר בין מכוניות שציינת. זו מכונית כבדה, יחסית לא חסכונית.

0 ל-100 לפי הספר נע בין 14.7 ל-15.4 וזה על נייר - הפועל מדובר על משהו כמו 17 שניות. מכונית עייפה.

במסלול עירוני במצב הכי אופטימאלי היא תלגום 13 ליטר ל-100ק"מ, כלומר 1ל-7.6 וזה במקרה הטוב!

יחד עם זאת רמת האבזור, הנוחות והשיוט עדיף על מכוניות אחרות שציינת.

בורה עם מנוע טורבו דיזל 1.9 בגירסט 105כ"ס הכי פחות אייפה מבין אלו שציינת, אין מה לעשות דיזל בה טוב עם עליות.

ניסאן אלמרה לא מכיר אישית, אבל ניסן TIIDA חדשה מבוססת על פלטפורמה של קליאו (כן! מכונית משפחתית על פלטפורמה של קטנה).

למה שלא תוסיף למבחר את טויוטה קורולה, הונדה סיביק?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פיז'ו 406 1.8 אינה, בניגוד לרוב הדעות, יקרה במיוחד בטיפולים - המנוע די פשוט ומיושן. לא רק זה, אלא שבמסלול נסיעה משולב צריכת הדלק היא כ-11 ק"מ/ל' (נמדד על פני מספר שנים במסלול כפ"ס - ת"א, לרבות שעות עומס ופקקים). לדעתי - מרשים ביותר לרכב מקבוצתו. עוד בצד היתרונות - נוחות מדהימה והתנהגות כביש מצוינת.

בצד החובה - לעתים תקלות חשמל מעצבנות ותאוצה עצלה ביותר. גיר ה-AL4 דורש הסתגלות, אם כי לאחר זמן מה, לכשהוא לומד את הנהג, השיפור ניכר.

ההמלצה - 406 2.0. ההפרש בצריכת הדלק זניח, וייתכן אפילו שה-2.0 תצרוך פחות, שכן המנוע שלה יתאמץ פחות, והביצועים טובים בהרבה (אם כי עדיין לא מטוס סילון).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המון תודות לכל העונים. גיבשתי דעה חיובית מאוד על 406, אך אני עדין מתלבט בשאלת זהות הרכב שיתאים לצרכים שלי.

• תוכן חדש...