Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהניסיון הזה נכשל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177660&highlight=%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%AA

עזבתי את הצפון, חזרתי הבייתה.

לאחר שסודר ביטוח ועמדתי להתחיל לעבוד. צצה לה בעייה, עזבתי את האיזור וכל הסיפור עבר דחייה...

המצב כרגע הוא כדלקמן:

אני עדיין לפני צבא.

אני עדיין רוצה ללמוד מכונאות רכב.

אין שום מוסך באיזור שיקבל אותי כמתלמד בתשלום סמלי (אני בטוח שרוב המוסכים פוסלים אותי בשל החזות שלי [אני לבן, גבוה ודקיק] - לא בדיוק לוק המכונאי הסטנדרטי).

האם יש דרך נוספת ללמוד מכונאות (בסיסית).

מאשר לקנות רכב ב1000 ש"ח (שעובד מכנית), לפרק אותו בעזרת ספרות טכנית וללמוד על מרכיביו דרך ספרות זו?

יש לציין שאין לי רצון או צורך ללמוד הנדסאות רכב. מדובר פשוט בתחביב.

כמו כן, הייתי רוצה לרכוש ספרות טכנית (ספר, לא קובץ אינטרנטי), יש המלצות להתחלה?

נ.ב.

אחרי שפירטתי את הכל. רציתי לומר שיש לי חוש טכני בסיסי מינוס...:cry:

פורסם

אני למדתי קורס שנקרא אוטוטרוניקה (קורס מטעם משרד העבודה אומנם ומועבר בירושלים) שזה לימוד יסודי של מכונאות רכב וחשמל רכב וכן לימוד על מערכות מתקדמות כגון חיישנים מחשבי ניהול מנוע ומערכות בלימה שונות.

מבחינת רמת לימוד לדעתי טובה (בשביל התחלה כמובן) ומכסה טוב את כל מערכות הרכב. והכי חשוב שלומדים בצורה יסודית את מערכת הרכב, אופן פעולה, דרכים לבדיקה ותיקון איתור תקלות וכיצד חלקים בנויים (פירוק לחלקים של: גיר,מנוע ,מערכות בלמים וחלקי חשמל ואז הרכבתם בחזרה ולמידה כיצד פועלים).

לומדים לעבוד נכון ועם כלים נכונים.

אם תנסה ללמוד דרך מוסך בלבד מה שתלמד זה לפרק ולהרכיב חלקים ברכב ולא יותר מזה

כמו כן יש גם לימודי חשמל ואלקטרוניקה בסיסיים

הקורס ערך כשנה יש 2 סתאזים באמצע כחודשיים ובסוף עוד חודשיים .

את הסטאז הם מסדרים לך ורק במוסכים מורשי יבואן, לכן רמת הלמידה בהם די טובה אבל צריך לנדנד קצת לבעלים כדי שיצרף אותך לאנשים הנכונים.

אני אחרי הקורס היתי די מרוצה (אני עשיתי זאת לשם תחביב בלבד אבל היה לי מאוד מעניין)

אך כמובן למי שרוצה לעבוד בתחום צריך להמשיך ללמוד עוד במוסכים עצמם, כי לניסיון עבודה אין שום תחליף.

וכמובן שמקבלים תעודה של מכונאי וחשמלאי רכב סוג 1 של משרד העבודה מבחינה פרקטית אין בזה הרבה שימוש אבל

איתה יש לך אפשרות להמשיך ללמוד הלאה ולהתקדם בענף הרכב עצמו.

בהצלחה.

פורסם

ככה שאתה בעצם אומר שאין מנוס מלעבור הכשרה כלשהי.

וכאן אני רוצה לשאול, האם כ"א מהאנשים שעושים פרויטקטים לשיקום רכבים או מתחזקים את רכבם ללא עזרת מוסך.

האם כולם עברו הכשרה מקצועית בסיסית?

או שמישהו יכול להציע לי דרך אחרת, שדורשת פחות השקעה ללמידת מכונאות?

פורסם

וכאן אני רוצה לשאול, האם כ"א מהאנשים שעושים פרויטקטים לשיקום רכבים או מתחזקים את רכבם ללא עזרת מוסך. האם כולם עברו הכשרה מקצועית בסיסית?

התשובה שלילית, לפחות לגבי. מהשלב של תחזוקה עצמית, כולל שיפוצים/שיפורים עברתי לעבוד כדיאגנוסטיקאי ומנהל טכני במוסך יבואן, כך שכנראה היה מי שהעריך ומעריך את כמות הידע שצברתי בצורה הזו.

אין טעם, לדעתי, שתתחיל לעבוד כנער שוליה במוסך, שכן מה שיקרה זה שיתנו לך להיות עוזר של אחד שמחליף בלמים/שמן/מסננים כשהוא בעצמו בד"כ לא מבין יותר מדי בתורת הרכב אלא רק במה שהוא עושה, וגם את זה הוא לא למד בצורה מסודרת, אלא מאחד אחר שעשה את זה לפניו, טוב או לא טוב, אבל בוודאי שלא תואם לצורה שבה זה אמור להיעשות ע"פ הוראות היצרן.

זה לא שמנהל המוסך ישב איתך וילמד אותך פרקים מתורת הרכב. שכח מזה. במקרה הטוב, במוסך יבואן מסודר, בנקודות ספציפיות שתבקש המנהל הטכני ישב איתך ויראה לך פעם אחת איך זה נעשה ע"פ הספרות. לא יהיה לו זמן לשבת איתך וללמד אותך את כל החומר מאפס.

תתחיל לתחזק את הרכבים שלך, ע"פ ספרות וכלים מסודרים, תיעזר כאן בפורום, ואתה תלמד. תלמד לעשות את זה הרבה יותר נכון מאשר כל עובד ממוצע במוסך, ותלמד את כל המערכות ברכב ולא מערכת אחת או שתיים בלבד. בנוסף, תטחן ספרות מקצועית (לבוש יש ספרייה מעולה) , אין דרך אחרת.

• תוכן חדש...