Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש לראש מנוע -לנטיס 95 1800

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב מאזדה לנטיס 95 1800,אוט' עברה 164.000 טיפול לפני חודש.

מזה כמה שבועות יש איבוד מים של כ 0.5 ליטר,כלומר אני ממלא את מיכל העיבוי עד הMAX והמים יורדים עד מעט לפני ה MIN וזהו כך זה נשאר.ברדיאטור עצמו תמיד יש נוזל קירור.

עקב נזילת שמן שהייתה עשיתי לפני כמה ימים לרכב טיימינג עם 3 מחזירי שמן מה שפתר את הנזילה.

אתמול כשפתחתי את פקק מילוי השמן ראיתי לחרדתי שיש בראש הפקק מריחות של נוזל אפרפר,ניקיתי את הפקק והיום שוב יש נוזל אפרפר.יש לציין שהצבע הוא ממש אפור עדין ולא "טחינה" קלאסית.

אין עלייה במפלס השמן והשמן על המדיד נקי,גם הקאמשפטים נראים נקיים וללא שאריות טחינה עליהם במבט מפתח מילוי השמן.

החשש הוא שיש פריצת אטם ראש.

מה כדאי לעשות כרגע ?

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

חיפוש משרשורים שהיו כאן השבוע אולי היו מסירים חשש מליבך.

אם אין על מדיד השמן קצף כמו טחינה יחד עם השמן הרי שהחורף הסורר הוא בעיית הרכב שלך ולא שום דבר אחר.

אם אתה עדיין חושש מומלץ ללכת לבבצע בדיקה בלחץ למע' הקירור ובהזדמנות הזו אם יש נפילות לחץ רציניות גם את זה הבדיקה תספר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולאוטי, אולי תרחיב קצת, איך החורף אשם ואחראי לאיבוד נוזל קירור?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

משרשורים דומים שנפתחו בשבועיים האחרונים ואם היית עורך חיפוש צביקה הסביר שבחורף יש בעיה מסויימת של לחות ולכן לעיתים פוגשים לעיתים מעט חומר לבן עם נוזל הקירור.

פותח השרשור כתב שאין איבוד מיים ושאין שינוי בצבע השמן כך שלכתוב ישר "הלך לך ראש מנוע" זה לא חכם וכנראה גם שלא נכון.

כדי לדעת אם קיימת בעיה בראש צריך לבדוק בלחץ את מע' הקירור ולראות אם קיימות נפילות לחץ.

כמו כן,להמשיך ולבדוק ובהנחה שאין עקבות טחינה במדיד השמן אפשר להעלות השערה אחת- אם יש איבוד נוזל קירור המיים הולכים לתא השריפה אבל גם כאן,אם תוציא פלאג אחד תוכל לגלות את זה ישר.

סימנים נוספים לראש מנוע: זיוף מנוע קשה ונסיעה על 3 מתוך 4 בוכנות,איבוד של נוזל קירור בכמויות מסחריות ללא נזילות כלשהן ועוד,התפוררות אטם ראש מבלאי ועוד....

אם אין,הכל תקין אם יש צריך לעשות חושבים שוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יוסי איזה מנוע יש לך BP?

תבדוק את הכמות של השמן מנוע.

תיסע כמה ימים תוך כדי שאתה מוסיף נוזל קירור בכל פעם שהמפלס יורד.

לאחר כמה ימים תבדוק את גובה שמן המנוע, אם מפלס השמן לאחר כמה ימים יהיה גבוה ממה שהיה, אז הנוזל קירור מתערבב עם השמן.

מה התדירות שאתה מוסיף נוזל קירור?

בדרך כלל הנזילה היא ממשאבת המים החלפת אותה בטיפול?

בינתיים חזק את כל הצינורות מים במנוע, ושים לב אם יש סימני קורוזיה בחיבורים בצינורות.

ובצע את הבדיקה של מפלס השמן מנוע, כמו שהסברתי אם המפלס שמן עולה זה אומר שיש ערבוב של נוזל קירור בשמן מנוע.

פורסם

colauti: יש הבדל גדול בין סימני מים בשמן המופיעים מלחות מסויימת (תוצר של החורף), לבין איבוד נוזל קירור (שלו ולחורף אין דבר וחצי דבר במשותף).

פותח השרשור כתב בפירוש שיש איבוד מים של כחצי ליטר מזה כמה שבועות. (לפעמים לפני שרצים לעשות חיפוש, צריך רק לקרוא לעומק).

מזה כמה שבועות יש איבוד מים של כ 0.5 ליטר,כלומר אני ממלא את מיכל העיבוי עד הMAX והמים יורדים עד מעט לפני ה MIN וזהו כך זה נשאר.ברדיאטור עצמו תמיד יש נוזל קירור.

במערכת קירור תקינה לא צריך להיות איבוד נוזל קירור בין אם אני בחורף באלסקה, או בקיץ במדבר סהרה (הקצנה כמובן).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הבעיה יכולה לנבוע ממכסה מיכל עיבוי/ רדיאטור לא תקין.

ברכב שלי קיימת אותה תופעה הייתי ממלא עד הסוף ולאחר כמה ימים מפלס הנוזל היה יורד, נתתי לנוזל להמשיך לרדת תוך בדיקה מזדמנת וראיתי שאכן הירידה מפסיקה מתי שהוא והרכב לא מתחמם המשכתי ליסוע עוד כמה מאות קילומטרים והרכב לא מתחמם והמפלס נשאר קצת נמוך, כך שאם הייתה בעיה של ראש מנוע הרכב היה ממשיך לצרוך מעבר למינימום וזה לא קורה.

אני מאמין שאצלי הבעיה היא פקק לא תקין. יש לציין שאצלי הנוזל נקי ואין שום סימן של תחינה או חומוס.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...