Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיטרואן BX שנת 92 מנוע 1900 יש תופעה מוזרה

לעיתים כשאני עומד בעלייה נניח ברמזור ומתחיל נסיעה קצת חזקה החלק האחורי של הרכב יורד ונדפק ברצפה, התופעה לא מופיעה תמיד.

אני חושד במשאבה שלא מצליחה לבנות לחץ ולהתמודד עם הירידה של הרכב.

הבומבות האחוריות חדשות הקדמיות בסוף דרכן לא חסר נוזל הדראולי , המערכת ההידראולית תקינה ואין איתה בעיות.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

זה לא התחום שלי. בכל אופן, למיטב ידיעתי כל הבומבות צריכות להיות במצב מצויין כדי שהמערכת תפעל כראוי, ויש בומבה חמישית מרכזית.

המערכת מורכבת מחלקים נוספים, שבבדיקה ואיתור תקלה, יש להתייחס גם אליהם.

לגבי הבומבות, מה שכולם חושבים שמאוד יקר עד להחריד, העלות שלהם לחלק חדש חליפי, ממש מצחיק יחסית. מה שיקר הוא הנוזל ההידראולי. שווה בדיקה, יש לוודא שכולם בגודל שאמורים להיות, ותקינים, אם לא, בכל מקרה, ועם וללא קשר לתקלה, כדאי להחליפם, ברור, גם לפתור את התקלה.

בכל אופן, מומלץ שתמתין לייעוץ של מישהו שמכיר את התקלה בוודאות, ככל שיש כזה, או שתתיעץ עם מומחה מקצועי בתחום מאחד המוסכים או יוצאיהם.

אני מניח שגם קיימים הוראות טכניות באינטרנט לגבי אופן הבדיקה ואיתור התקלה. בסהכ מדובר ברכב ותיק שהיה נפוץ. שווה בדיקה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

התופעה חדשה או שזה תמיד היה המצב?

באופן עקרוני הבומבות האחוריות רכות מדי כמו שזה נשמע - צריך קודם כל להסתכל על אחת מהן ולראות אילו מספרים מוטבעים על הבומבה - 50/55/60, בנוסף יש שני גדלים (נפחים) לבומבה, האם אתה יכול לומר אם מותקנות אצלך (מאחור) קטנות או גדולות, אם אני לא טועה צריך להיות נפח מוטבע עליהן.

אם הבומבות אינן מתאימות הן יגרמו לבעיה להופיע, הבדיקה הראשונה היא כמו שאמרתי לבדוק התאמה. אח"כ נמשיך.

בריאות לכולם!

פורסם
לעיתים כשאני עומד בעלייה נניח ברמזור ומתחיל נסיעה קצת חזקה החלק האחורי של הרכב יורד ונדפק ברצפה, התופעה לא מופיעה תמיד.

תופעה ידועה בסיטרואן BX, והיא גם הסיבה שהוסיפו בקסנטיה בומבה שלישית מאחורה. אומנם הייתה לי בקסנטיה תופעה דומה (רק שהחלק האחורי לא דפק ברצפה), בסוף הסתבר שהבומבות האחוריות גמורות.

עצה - כפי שאמרו כאן, תבדוק אם הבומבות שהחלפת, תואמות את הדגם שלך (לדוגמה קסנטיה 1.8 וקסנטיה 2.0 זה בומבות שונות)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אוקיי תודה על התגובות,

הבומבות האחוריות חדשות והלחץ שלהם הוא 40 PSI

אני יודע שהקדמיות בסוף חייהם אבל אני לא חושב שיש קשר לתופעה

הרכב אצלי כ 3 חודשים ואם אני לא טועה התופעה הייתה שם

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מיכאל שלום,

בעיה מוכרת... (כמו שכבר נאמר)

שלוש סיבות אפשריות:

1. ווסת בלימה (brake dauser) לא מחזיק לחץ וגורם לשקיעה מהירה של החלק האחורי - לדעתי רוב הסיכויים שזו הבעיה

2. LHM ישן

3. בומבות ריקות לגמרי (אבל אז החלק האחורי צריך להיות נוקשה ואני מבין שלא כך אצלך)

אלעד.

פורסם
בומבות קטנות או גדולות?

אצלך צריך להיות 400CC

אני לא יודע אני אבדוק, הבעיה זאת הגישה לשם, האם יש דרך נוספת לבדוק אולי היקף?

לאלעד: השמן חדש, הבומבות גם מה שמשאיר אותנו עם הווסת, האם יש דרך לבדוק אותו?

פורסם

אני מקווה שאתה בסדר באנגלית...

מצ"ב הסבר מלא:

Although there is a so-called repair kit for the brake valve, this only contains replacement rubber seals. These seal the valve to the outside but they have nothing to do with the functioning of the valve itself; the sealing of the working elements rely on the very close tolerance between those parts. Once the pistons inside the valve or the cylinder they travel in wear out, the valve starts leaking (this means leakage into its return lines and not to the outside world).

Before you can judge how much the valve is worn, you have to clear it of debris and have the LHM in relatively good condition. If you haven't done it recently, flush the system of the BX or of the XM. In some cases it is the debris itself which obstructs the proper operation of the pistons and their sealing. Only when this is eliminated as a potential problem should you diagnose the valve itself.

There is a test you can do: let the car roll (contact on) after engine is stopped at walking pace, then step on the brake hard. Keep pressing. If the back continues to drop, or, even worse, the STOP light comes on within a couple of seconds, the brake valve is worn out. What happens is that the leak in the valve will continually drain the rear suspension, which will then attempt to keep its height by replenishing from the accumulator. Without leaks, this is soon accomplished, with leaks, the accumulator pressure basically just escapes via the brake valve and the suspension continues to drop, eventually the STOP light will go on as the pressure drops below the safety valve pressure threshold.

To accomplish this you have to uncouple the return lines; there are two of them routed independently to a common return collector right behind the LHM reservoir. This collector also collects leakage returns from three other elements (this depends on model and engine, as well as the particulars of the hydraulic system as there are several variants). The only reliable way to test the valve for leaks is to uncouple the return lines at the valve; be prepared that this is rather difficult to do beacuse of the poor access. You need to decouple both return lines and plug the hoses so that the other returned LHM does not leak out through them. On some variants the return hoses are retained on the valve by an additional clamp holding them in place and this makes it even more difficult to remove them.

When all done, observe what is coming out of the valve return lines themselves. Be careful not to press on the brake pedal while the return lines are off or else you will spill a seizable amount of LHM as pressure is released from the brake cylinders. The pressure involved is rather high so you'll end up making a mess.

If the valve does leak profusely (what is the prevalent reason for the rear end sinking), the only solution is to replace it

פורסם

אני מקווה שאתה בסדר באנגלית...

מצ"ב הסבר מלא:

There is a test you can do: let the car roll (contact on) after engine is stopped at walking pace, then step on the brake hard. Keep pressing. If the back continues to drop, or, even worse, the STOP light comes on within a couple of seconds, the brake valve is worn out. What happens is that the leak in the valve will continually drain the rear suspension, which will then attempt to keep its height by replenishing from the accumulator. Without leaks, this is soon accomplished, with leaks, the accumulator pressure basically just escapes via the brake valve and the suspension continues to drop, eventually the STOP light will go on as the pressure drops below the safety valve pressure threshold.

אם אני מבין נכון, כיבוי מנוע, לתת לרכב להתגלגל קצת ואז לחיצה חזקה על הבלם, אם הרכב מתחיל לשקוע במשך הלחיצה על הבלם השסתום לא בסדר.

אצלי דווקא יש תופעה הפוכה, אם אני נוסע רוורס הרכב מתרומם קצת מאחור ואז בלחיצה על הברקס הוא נשאר קצת גבוה, וישאר שם כל זמן שהברקס לחוץ אם אני עוזב את הבלם החלק האחורי יצנח ויקבל מכה בתחתית. לאחר מכן הוא יתישר וזה קורה גם כשהרכב מונע. גם זאת תופעה שלא קיימת כל הזמן.

פורסם

אלעד (..גם אתה?),

אם הווסת בלימה לא תקין, אז השקיעה תגיע בזמן הבלימה והעצירה ולא בזמן ההאצה.

אני לא יודע אני אבדוק, הבעיה זאת הגישה לשם, האם יש דרך נוספת לבדוק אולי היקף?

לאלעד: השמן חדש, הבומבות גם מה שמשאיר אותנו עם הווסת, האם יש דרך לבדוק אותו?

פשוט תסתכל על הגודל שלהן, יש קטנות ויש גדולות כמו בחלק הקדמי.

בריאות לכולם!

פורסם

עשיתי בדיקה היום, כיביתי את המנוע ולחצתי על הבלם לכמה שניות, לאחר עזיבת הבלם הרכב צנח בחלקו האחורי קיבל מכה ואז התרומם מעט.

אלעד: אני חושב שהן קטנות יותר מהקידמיות. בכל מקרה על הקופסה היה רשום שזה לחלק אחורי ב BX עם לחץ של 40 psi

פורסם

אם כך אז נראה כי האבחון של אלעד (השני..) לגבי הוסת מתאים פה.

עכשיו יש לך כמה אפשרויות:

1. לגשת למוסך להחלפת החלק או שיפוצו.2. למצוא חלק מפירוק ולהחליף לבד.

3. (האפשרות האהובה עליי..) לפרק ולשפץ לבד בעזרת קיט שיפוץ מהמחסן של לובינסקי.

בכל מקרה אני הייתי ניגש למוסך מתמחה ומבקש חוות דעת.

לא מכיר מוסכי סיטרואן בתל אביב ולכן לא אוכל לעזור לך בזה.

בריאות לכולם!

פורסם

אני ירושלמי ויש לי מוסך שאני סומך עליו, השאלה אם כדאי לשפץ או לרכוש חדש מחו"ל

כמו כן מה יקרה אם נשאיר את המצב ככה

• תוכן חדש...