Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 2003-רעשים ושאלות נוספות.

lat
שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום יש לי שתי שאלות לגבי גולף 2003

הראשונה והיותר מהותית היא בעניין רעשים המגיעים ייתכן מצד שמאל של הרכב,רק כאשר מפנים את ההגה שמאלה. הרעשים נשמעים כאשר מפנים את ההגה בעת נסיעה ולא כאשר הרכב עומד,בעת פניות שמאלה בהן נדרש היגוי מעט חד (כיכרות למשל) ומתגברות כאשר הכביש בפניה הוא מעט גלי למשל,כלומר כאשר הרכב מקפץ מעט.הייתי לא מזמן במוסך המורשה ובדקו שם שת הבולם והמתלה ולא ראו שום בעיה מיוחדת שם. לכן אני חושב שאולי הבעיה מגיעה מכיוון מערכת ההיגוי.הרעשים הם מעיין חריקות עמומות,אך לא ניתן להתעלם מהם. אני יודע שהשאלה כללית ו"קשה" אבל כל רעיון לבדיקה שאוכל לבצע לבד או רעיון (כמה שזה עצוב) שאוכל להעלות בפני המכונאי יתקבל בברכה.

שאלה נוספת ופחות חשובה היא בנוגע לשלט אזעקה.יש ברשותי שלט אחד ואני רוצה לרכוש אחד נוסף למפתח נוסף.השלט שברשותי הוא שחור מלבני ושמנמן,בעל כפתור עגול אחד גדול המשמש גם לפתיחה וגם לסגירה,ועוד אחד פיצפון המפעיל את האזעקה. ראיתי במוסך שישנם שלטים אליפטיים עם כפתור אחד לסגירה ואחד לפתיחה ורציתי לדעת האם שלט נוסף ניתן לרכוש רק במוסך המורשה או שישנם עוד מקומות,וכמה עולה בערך שלט כמו שתיארתי או שלט בכלל.

תודה לכולם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחבר שלום,

1. הרעש לפי דעתי ומנסיון רב עם הגולף הזו נובע כנראה שאחד החיפויים מפלסטיק שמורכבים מתחת למנוע משתפשף ברצועה. תרים את הרכב על בוקים/ליפט ובדוק שהחיפוי שמותקן קרוב לרצועה לא משתפשף ברצועה. תוכל לזהות זאת בקלות על-ידי סימנים של שחיקה או אפילו חריץ שנוצר בחיפוי.

2. איזה שלט יש לך ברכב (ראה תמונות מצורפות)

שלט לגולף דור 4 דגם חדש.jpg

שלט לגולף דור 4 דגם ישן.jpg

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

השלט השמאלי,אבל השלט שהתכוונתי אליו הוא לא הימני אלא אליפטי כזה עם שני לחצים,אחד בכל קצה,כנראה שאחד לפתיחה והשני לסגירה.

בקשר לרעשים,מזתומרת "ברצועה"? כלומר באיזו רצועה בדיוק? האם הרעשים לא יכולים להיווצר כתוצאה מבעיה במע' ההיגוי? או שרעש כזה לא מושמע מתקלות במע' ההיגוי?

כן אני חושב ללכת למומחה פרונט,האם זה יהיה צעד נבון?מפני שבמוסך המורשה לא נראה לי שתהיה להם תשובה...או שאני טועה....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם מוסכים פרטיים, שאינם מורשי היבואן, ומתמחים בפולקסווגן והנם מקצועיים, טובים ואמינים ולכן שוב, מהיכן אתה בארץ?, כי אולי ניתן יהיה לכוונך לאחד כזה שיאתר הרעשים במדויק וגם יתקן זאת.

בברכה - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רפי

אני מאיזור הצפון. אני מכיר מקום שעוסק בכיווני פרונט ובכל ענייני ההיגוי וכד' חושב שהוא די בסדר,אבל אם יש לך המלצה אי יותר מאשמח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

השלט השמאלי,אבל השלט שהתכוונתי אליו הוא לא הימני אלא אליפטי כזה עם שני לחצים,אחד בכל קצה,כנראה שאחד לפתיחה והשני לסגירה.

בקשר לרעשים,מזתומרת "ברצועה"? כלומר באיזו רצועה בדיוק? האם הרעשים לא יכולים להיווצר כתוצאה מבעיה במע' ההיגוי? או שרעש כזה לא מושמע מתקלות במע' ההיגוי?

כן אני חושב ללכת למומחה פרונט,האם זה יהיה צעד נבון?מפני שבמוסך המורשה לא נראה לי שתהיה להם תשובה...או שאני טועה....

לחבר שלום,

מערכת ההיגוי ובמיוחד הגה הכוח בגולף שלך מאוד אמינה ויכולה בשקט להחזיק גם 200K ללא שום טיפול.

הרצועה היא של האלטרנטור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה מרק אני אבדוק את העניין עם הרצועה,אך מדוע הדבר קורה רק כשאר אני מסובב את ההגה דווקא שמאלה?

בקשר לשלטי האזעקה-יש לך "תשובה" לגבי העניין?

ובחוצפתי אני אשחיל עוד שתי שאלות קטנות אם אני כבר בשוונג...

האחת בקשר לשמן מנוע-הרכב עבר לאחרונה טיפול והוחלף שמן המנוע. במוסך השתמשו בשמן מתוצרת Elf הצרפתית (דבר מוזר מפני שאני לא זוכר שבהוראות היצרן מומלץ על שימוש בשמן זה). חודש וחצי לפני הטיפול במוסך נדלקה לי באמצע הנסיעה נורית השמן (כמובן שבאותה שנייה כיביתי מנוע וכל הנוהל) ונדהמתי לגלות שאגן השמן היה יבש כמו הנגב...בקיצור מאז אני עם יד על הדופק בעניין השמן (במוסך אגב אמרו שאין שום נזילה או משהו כזה) ורציתי לקנות מיכל שמן כדי שיהיה באוטו לכל מקרה.נתקלתי כבר בשמן Mobil סינטטי שאמור להיות מצויין (ויקר) ומומלץ ע"י פולקסווגן ושקלתי לקנותו אך נזכרתי שאצלי באגן השמן יש שמן מתוצרת אחרת. לכן שאלתי בעיקרון היא האם אני אוכל למלא שמן מתוצרת Mobil לאגן השמן (במידה ויחסר קצת) ולערבבו עם שמן ה- Elf ?

השנייה-אבקש המלצה למים לרדיאטור,פשוט אמור לי יצרן ודגם ואלך לקנות,בלי יותר מידי בלאגן.

שוב תודה לכם מרק ורפי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. השמן המומלץ לרכב שלך הינו :

Mobil Synth S SAE 5W 40

Elf Excellium LDX 5W 40 שמן מצויין !!

2. נוזל קירור מקורי G12 PLUS בלבד. ליטר וחצי עולה בסביבות 50 שקלים ברשת צ'מפיון (יש לערבב 50/50 עם מי ברז).

3. בקשר לשלט גש לרדיו מילאנו בבני-ברק לצורך רכישת שלט נוסף (האם האזעקה מקורית או שהותקנה בארץ ?)

הרעש נובע רק כאשר אתה מסובב את ההגה שמאלה או ימינה מכיוון שבזמן הנסיעה וסיבוב ההגה המנוע שיושב על תושבות זז ולכן הרצועה נוגעת בחיפוי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב שלום מרק

בקשר לאזעקה,אינני יודע אם הותקנה בארץ או לא,מפני שהרכב נקנה מיד ראשונה.יש דרך לדעת...?

אני אשאל שוב למען הסר ספק,אם אני אקנה את שמן ה-Mobil ובבוא העת אוסיף ממנו לשמן ה-Elf שנמצא ברכבי כרגע, תיווצר בעיה בעת עירבוב השמנים?ההיגיון אומר לי שכן,ולכן אני רוצה לדעת במדוייק איזה שמן לקנות.

בקשר להיגוי,ושוב,למען הסר ספק,אני אמרתי שהרכב משמיע את החקירות רק כאשר פונים שמאלה לא ימינה (וגם אז לא תמיד אלא רק בעת הפניות מעט חדות) האם גם עכשיו זה מתיישב עם ההשערה שזה החיכוך עם רצועת האלטרנטור?

רב תודות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אם השמנים הם בעלי אותה צמיגות ודרגת איכות אזי אתה יכול לערבב בלי שום חשש.

תבדוק בקבלה במדוייק איזה שמן מילאו לך במוסך ואז אוכל לתת לך תשובה סוף הדרך.

2. בקשר לרעשים ייתכן מאוד שמה שכתבתי נכון, אבל אני יושב מול מסך המחשב ולא שומע את הרעשים לכן הכול השערות. (אולי בעתיד אני גם עשה מזה כסף ייעוץ דרך מסך המחשב :evil:)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חחח האמת עם איך ששלפת את התמונות של שלטי האזעקה אני לא אתפלא אם זה יקרה :wink:

בכל אופן אני אבדוק בקבלה של הטיפול למרות שאני בספק אם יהיה כתוב שם סוג שמן,ואחזור אלייך.זה לא יקרה מחר מחרתיים אבל אי אשרשר הודעה.

אני אבדוק את עניין הרעשים, אולי במוסך המורשה ואולי לא וגם לגבי זה אחזור.

תודה וערב טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיף שתמשיך את האשכול הזה וגם תשפר בפעם הבאה את הכותרת לפני שמנהלי הפורום הנעלו את האשכול.

אולי שלט כזה יש לך ?

דגמים שונים של שלטים עבור VW.pdf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשאמרתי "אשרשר" התכוונתי שאני אמשיך את ההודעות הנ"ל.

מקווה מחר ללכת למוסך,לקנות את המים לרדיאטור ,לברר על סוג השמן המדוייק,ולחזור אלייך.

בקשר לשלט,אני משער שהתכוונתי לשלט המכונה בקובץ "Generetion 2" אבל עכשיו אני רואה שהוא שלט "קפיצי" ואני בספק אם ניתן להסב את המפתח הרגיל כביכול שברשותי לשלט שכזה.

מרק,תוכל להסביר לי בקצרה כיצד אני ממלא מים מחדש ברדיאטור,וכיצד כמובן מרוקן את המים הקיימים? (אם בעינייך עדיף שאתן למוסכניק לבצע את הפעולה אל תהסס להגיד כמובן...)

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ייתכן שקיים אצלך שלט מקורי כלומר תצטרך לבקר במוסך מורשה של צ'מפיון או בכתובת:

http://www.peerlocks.com/HTMLs/Home.aspx

בקשר להחלפת נוזל הקירור אין לי בעיה להסביר לך אבל קבל את המלצתי לבצע את העבודה במוסך בעלות של 200 שקלים.

הנוזל רעיל למאכל אדם ובעלי חיים לכן מומלץ לבצע את העבודה במוסך מכיוון שהם דואגים להפטר מהנוזל בדרכים שלא פוגעים בסביבה הירוקה שלנו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...